www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 14:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: molitva
PostPostano: 08 lis 2008 10:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Isuse hvala što nas učiš moliti.Oprosti za trenutke kad nam je molitva daleka i strana ,no lijepo je znati da si Ti uvijek s nama .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 lis 2008 06:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Bog govori svakome od nas osobno.
Trebam slušati kako bih čuo što mi želi reći.
Pročitat ću tekst nekoliko puta, a zatim ću slušati...

Lk 11,5-10

I reče im: "Tko to od vas ima ovakva prijatelja? Pođe k njemu o ponoći i rekne mu: 'Prijatelju, posudi mi tri kruha. Prijatelj mi se s puta svratio te nemam što staviti preda nj!' A onaj mu iznutra odgovori: 'Ne dosađuj mi! Vrata su već zatvorena, a dječica sa mnom u postelji. Ne mogu ustati da ti dadnem...' Kažem vam: ako i ne ustane da mu dadne zato što mu je prijatelj, ustat će i dati mu što god treba zbog njegove bezočnosti. I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 lis 2008 06:39 
Odsutan

* Molitva je nagrada samoj sebi jer svaki put kada molimo, uvijek nešto primamo. Bliži smo Božjoj ljubavi, a vrata su uvijek otvorena novoj nadi i povjerenju. Možda nećemo dobiti sve što želimo ili nešto posebno što tražimo. Dobivamo ono što nam Bog želi dati u vrijeme koje je dobro za nas. Ono što u molitvi stalno dobivamo jest Božji Duh koji nas uvijek obdaruje darovima koji su nam najpotrebniji u to vrijeme.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 lis 2008 08:24 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Što mi želiš reći Gospodine ,molim već dugo za obraćenje svog supruga i oslobođenje od ovisnosti o alkoholu.No ,čini mi se da si moje molitve okrenuo u drugom smjeru :sin i moj otac ,da oni su obraćeni i promijenjeni a očito suprug će biti u ono vrijeme u koje Ti znaš da je najbolje za njega i za moje daljnje obraćanje Gospodinu .Hvala jer Ti najbolje znaš sve ,meni ja samo moliti i kucati a Ti ćeš otvoriti kad dođe pravi čas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 lis 2008 10:57 
Odsutan

Plamen Isusove ljubavi čezne da zapali srca, da od njih učini luči koje će svijetliti braći i sestrama.
Vrijeme je da otvorimo oči srca, da ga prepoznamo dok s nama lomi kruh našeg svagdanjeg života i da svoja srca prepustimo plamenu njegove ljubavi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lis 2008 07:07 
Odsutan

Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Lk 11,15-23

A neki od njih rekoše: "Po Beelzebulu, poglavici đavolskom, izgoni đavle!" A drugi su iskušavajući ga, tražili od njega kakav znak s neba. Ali on, znajući njihove misli, reče im: "Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i kuća će na kuću pasti. Ako je dakle Sotona u sebi razdijeljen, kako će opstati kraljevstvo njegovo? Jer vi kažete da ja po Beelzebulu izgonim đavle. Ako dakle ja po Beelzebulu izgonim đavle, po kome ih vaši sinovi izgone? Zato će vam oni biti suci. Ali ako ja prstom Božjim izgonim đavle, zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje. Dokle god jaki i naoružani čuva svoj stan, u miru je sav njegov posjed. Ali ako dođe jači od njega, svlada ga i otme mu sve njegovo oružje u koje se uzdao, a plijen razdijeli. Tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sabire, rasipa."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 lis 2008 07:16 
Odsutan

Dat ću si vremena da pročitam Božju riječ polagano, nekoliko puta,
i zaustavit ću se na onome što me dira, pogađa.

Lk 11,27-28

Dok je Isus to govorio, povika neka žena iz mnoštva: "Blažena utroba koja te nosila i prsi koje si sisao!" On odgovori: "Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 lis 2008 07:17 
Odsutan

* Primiti Božju riječ u Isusovim je očima veće nego primiti ga u utrobu. Marija je obilato blagoslovljena - više zato što je primila riječ Božju i po njoj živjela, nego zato što je bila tjelesna majka. Možda nam se ova Isusova izjava čini pomalo čudnom, ali, ako ju je on izrekao, onda i vrijedi. Molitva je vrijeme koje darujemo, čak i svakodnevno, kako bismo primili riječ Božju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2008 06:45 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

Prorok Habakuk podigao je svoj glas i pitao se o tajni zla: »Bože, zašto gledaš vjerolomce, šutiš kad zlikovac ništi pravednijeg od sebe?« (1,13) Kada čitam novine, slušam vijesti i čitam o zlim, okrutnim i korumpiranim ljudima koji su se uspjeli nekažnjeno izvući, ostajem zatečen tom tajnom: zašto zli dobro prolazi i napreduje?

Gospodine, proroku Habakuku si govorio da bude strpljiv: »Pravednik će od vjere živjeti.« Isus je govorio isto: korov će rasti zajedno sa pšenicom, ali će Bog na kraju požeti oboje. No, i više od toga, Isus nam je pokazao kako se trebamo suočiti s patnjom i smrću, zlom i prijevarom - ljubavlju koja će sve pobijediti. Udijeli mi, Gospodine, barem djelić te strpljivosti i ljubavi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2008 06:48 
Odsutan

Dat ću si vremena da pročitam Božju riječ polagano, nekoliko puta,
i zaustavit ću se na onome što me dira, pogađa.

Mt 22,1-14

Isus im ponovno prozbori u prispodobama: "Kraljevstvo je nebesko kao kad neki kralj pripravi svadbu sinu svomu. Posla sluge da pozovu uzvanike na svadbu. No oni ne htjedoše doći. Opet posla druge sluge govoreći: 'Recite uzvanicima: Evo, objed sam ugotovio. Junci su moji i tovljenici poklani i sve pripravljeno. Dođite na svadbu!' Ali oni ne mareći odoše - jedan na svoju njivu, drugi za svojom trgovinom. Ostali uhvate njegove sluge, zlostave ih i ubiju. Nato se kralj razgnjevi, posla svoju vojsku i pogubi one ubojice, a grad im spali. Tada kaže slugama: 'Svadba je, evo, pripravljena ali uzvanici ne bijahu dostojni. Pođite stoga na raskršća i koga god nađete, pozovite na svadbu!' Sluge iziđoše na putove i sabraše sve koje nađoše - i zle i dobre. I svadbena se dvorana napuni gostiju. Kad kralj uđe pogledati goste, spazi ondje čovjeka koji ne bijaše odjeven u svadbeno ruho. Kaže mu: 'Prijatelju, kako si ovamo ušao bez svadbenoga ruha?' A on zanijemi. Tada kralj reče poslužiteljima: 'Svežite mu ruke i noge i bacite ga van u tamu, gdje će biti plač i škrgut zubi.' Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih."

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]