www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 16:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 167 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 07:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Citat:
činjenica jest da si pomalo hladnog srca

Timi, misli kako hoćeš, ali ako u citiranim riječima ne vidiš sud - ne znam što bih ti rekao. Hoću li ti citirati Krista o trunu i balvanu. Ne vjerujem da trebam.
Ne ljutim se, samo bih želio da to vidiš. Slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 10:09 
Odsutan

Kleofa napisao:
...
Hoću li ti citirati Krista o trunu i balvanu. Ne vjerujem da trebam.
...

Ako ćeš ga već citirati primjeni malo i na sebe. Jer meni se čini da ti skoro svakome ovdje pokušavaš izvaditi trn iz oka :roll: :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 10:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Da, svi neprestano prosuđujemo jedni druge i trpamo se u razne tipove i ladice...Ali znate li da je nama zabranjeno ne samo osuđivati, nego čak i PROsuđivati? :shock:

Jer istina jest da samo Bog poznaje naša srca i samo On je kadar donijeti procjenu o nama..Samo On nas poznaje potpuno...
Naša prosuđivanja vrlo, vrlo često mogu biti pogrešna, ma mislili mi da smo ne znam koliko u pravu i bili ma ne znam kako pronicljivi.

I zato je mnogo bolje u svakome vidjeti samo ono Dobro i postupati sa svakim kao da je dobar, najbolji čovjek na svijetu..Naravno, dužnost nam je opomenuti ga kad vidimo da griješi, ali i to blago..I ne se ponašati prema njemu kao prema grešniku, i dalje kao prema najdražem čovjeku...Ljubimo čovjeka, a mrzimo njegov grijeh! :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 10:22 
Odsutan

Citat:
Ako ćeš ga već citirati primjeni malo i na sebe. Jer meni se čini da ti skoro svakome ovdje pokušavaš izvaditi trn iz oka

Berno, možeš li biti toliko pošten kao što si pametan pa mi citirati kojim sam riječima tebi vadio trn iz oka.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 10:32 
Odsutan

Citat:
I zato je mnogo bolje u svakome vidjeti samo ono Dobro i postupati sa svakim kao da je dobar, najbolji čovjek na svijetu..Naravno, dužnost nam je opomenuti ga kad vidimo da griješi, ali i to blago..I ne se ponašati prema njemu kao prema grešniku, i dalje kao prema najdražem čovjeku...Ljubimo čovjeka, a mrzimo njegov grijeh!

Eli, ove me riječi podsjećaju na riječi našeg predsjednika. Njega pitaju zašto se nešto dogodilo. On odgovori da treba funkcionirati pravna država. I riješio problem.
Ti govoriš da treba ovako i ovako. Pa svima je to jasno, ali nitko da se upita zašto to ne ide samo od sebe tek tako. Duhovni put do toga da možda jednog dana bude tako je vrlo dug. Nije rješenje pretvarati se da si već danas na kraju toga puta, a to je ono što ja zamjeram većini forumaša.
Ja drugome govorim o nekom lošem konkretnom postupku ako ga primjetim, a ne o tome kakvo je njegovo srce, je li on licemjer, je li lažni prorok i što ja znam što mi nisu dosad sve zbrojili.
Jasna stvar da mi je srce hladno. Jasna je stvar da sam licemjer. Nemam se potrebe nikome na forumu zbog toga opravdavati. Bog je moj jedini sudac. Ako imate konkretnih primjedbi na moje riječi, molim da ih napišete, a ne da ih preskačete jer ćete mi pomoći ako ih napišete.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 10:52 
Odsutan

Je nemam nikakvih primjedbi ni na koga, samo apeliram (he he he, da apeliram!!! :wink: ) da se piše BLAGO kad nekoga opominjemo, korimo i upozoravamo ili prosuđujemo!
Gle, možemo mi biti otvoreni i iskreni i ne mora nužno to biti oštro. Ponekad možemo imati i ovce i novce! :D Biti i iskreni, a ujedno biti i blagi!

Jel vam jasno????!! :wink: :wink: :wink:

Naravno da je ovo "Jel vam jasno???!!!" bilo ŠALA!!!! :D :D :D :wink: :wink: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Ne može meni blagoj tako nešto izletjeti... :D :D Ne, ne može, ipak sam ja pravi blagi stvor...
Šalim se i to - ponekad i ja "planem"...

Dakle, pišimo sve što hoćemo, ali zapamtimo da sve ne koristi!
Pa pišimo mi ono što nam koristi! Barem pokušajmo!
Odmah da kažem - meni oštre opomene i riječi uopće ne koriste, ja ih jednostavno zanemarim i pobjegnem tamo gdje će mi to reći na blaži način... Sa mnom samo blago, molim vas! :D :grlim te:
No, ako i budete, oštri - nema veze - neću ja tek tako lako otići odavde!!!,
Ovo je jedan od mojih domova!!! :grlim te:
A gle, puno nas je ukućana, normalno da se ne možemo svi uvijek složiti i da se nekad nadglasavamo!!!

Mili Kleofa - samo ti piši - vidljivo je da na Ljubav uzvraćaš Ljubavlju, a to je jedino važno! Ipak je to važnije nego pisati blago...

Kad god me netko "napadne", ako i ja njega napadnem - o, evo katastrofe...Ali ako ja njemu onako lijepo pristupim - ma on mi uzvraća istom mjerom...Vraća mi to "moje" Dobro - Dobrim...
U svima nama prebiva Duh Sveti i svi se mi ljubimo, netko toplije, netko trezvenije, netko racionalnije, netko iracionalnije...

Oh, jel i ovo poput nekog predsjedničkog govora??? :roll:
(Predsjednika koji je malo previše popio na nekom domjenku, he he he!!!) :D :D

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 11:04 
Odsutan

Citat:
Mili Kleofa - samo ti piši - vidljivo je da na Ljubav uzvraćaš Ljubavlju, a to je jedino važno! Ipak je to važnije nego pisati blago...

E moja Eli Bredi...
Ja mislim da je vrlo grubo nekome reći da je licemjer, da je vrlo grubo nekome reći da mu je srce hladno... a nisam vidio da su "forumski svetci" osudili takve riječi meni upućene.
Ako blagost znači drugome govoriti samo ono što on želi čuti, ne treba mi takva "blagost". No, ne treba mi ni grubost zadiranja u tuđi karakter i osobnost koju sam spomenuo.
P.S. Predsjednikov je mandat, Bogu hvala, pri kraju.

Zadnja izmjena: Kleofa; 14 lis 2008 11:08; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 11:07 
Odsutan

a meni se cini da se ponosno dvije teme zachatavaju u jednu heheheee :roll: :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 11:17 
Odsutan

E mili moj Kleofa :grlim te: ,

evo ja sad sa svojom malenkošću osuđujem svaku grubu riječ koju ti je itko uputio! :grlim te:
Meni je mrska svaka gruba riječ upućena bilo kome!!
Nema opravdanja za grube riječi, moramo odabrati blagost. I ne blagost koja se umiljava i sakriva istinu, nego onu Isusovu blagost (koliko je moguće!). Naravno da sam i ja protiv toga da govorimo samo ono što je lijepo čuti - ja sam za Istinu!

Vrh

Naslov:
PostPostano: 14 lis 2008 11:41 
Odsutan

Ela, sviđa mi se tvoje razmišljanje. :)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 167 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]