www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 21:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2008 06:20 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Lk 11,47-54:

47"Jao vama! Podižete spomenike prorocima, a vaši ih oci ubiše. 48Zato ste svjedoci i sumišljenici djela svojih otaca: oni ih ubiše, a vi spomenike podižete! 49Zbog toga i kaza Mudrost Božja: 'Poslat ću k njima proroke i apostole. Neke će poubijati i prognati - 50da se od ovog naraštaja zatraži krv svih proroka prolivena od postanka svijeta, 51od krvi Abelove do krvi Zaharije, koji je pogubljen između žrtvenika i svetišta.' Da, kažem vam, tražit će se od ovoga naraštaja!"
52"Jao vama, zakonoznanci! Uzeste ključ znanja: sami ne uđoste, a spriječiste one koji htjedoše ući."
53Kad Isus izađe odande, stadoše pismoznanci i farizeji žestoko na nj navaljivati i postavljati mu mnoga pitanja 54vrebajući na nj, ne bi li štogod ulovili iz njegovih usta.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2008 10:23 
Odsutan

Da, kažem vam, tražit će se od ovoga naraštaja!"

Danas te Gospodine molimo da nam daš snage, mudrosti i povrh svega ljubavi da te mognemo naslijedovati ne povoditi se za privlačnostima ovoga svijeta.
Molimo Te da budemo maleni pred Tobom, našim Bogom, i pred našim bližnjima da budemo blagi i puni ljubavi Tvoje. Daj nam milost da nikad ne zatvaramo vrata našeg srca Tebi i da nam Tvoja riječ vazda bude u ušima i srcu.. a ponajviše u djelima našim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2008 06:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Pripjevni psalam:
Prijatelji tvoji, Gospodine, objavljuju slavu kraljevstva tvoga.

2Tim 4,10-17:

10Jer Dema me, zaljubljen u sadašnji svijet, napustio i otišao u Solun; Krescencije u Galaciju, Tit u Dalmaciju. 11Luka je jedini sa mnom. Marka uzmi i dovedi sa sobom jer mi je koristan za služenje. 12Tihika sam poslao u Efez. 13Kabanicu koju ostavih u Troadi kod Karpa, kada dođeš, donesi. I knjige, osobito pergamene. 14Aleksandar kovač nanio mi je mnogo zla. Uzvratio mu Gospodin po njegovim djelima! 15Njega se i ti čuvaj jer se veoma usprotivio našim riječima.
16Za prve moje obrane nitko ne bijaše uza me, svi me napustiše. Ne uračunalo im se! 17Ali Gospodin je stajao uza me, on me krijepio da se po meni potpuno razglasi Poruka te je čuju svi narodi; i izbavljen sam iz usta lavljih.

Gospodine budi uz nas,... ne dozvoli da nas zaljubljenost u ovaj svijet odvuce od tebe,.. jedinog Izvora Zivota,... Obrani nas, nase obitelji i prijatelje,.. Daj nam Milost da mozemo navjestati Kraljevstvo tvoje, i Krijepi nas Ti,.. Izbavi nas od usta lavljih,...

Ps 145,10-13:

10Nek' te slave, Jahve, sva djela tvoja
i tvoji sveti nek' te blagoslivlju!
KAF 11Neka kazuju slavu tvoga kraljevstva,
neka o sili tvojoj govore
LAMED 12da objave ljudskoj djeci silu tvoju
i slavu divnoga kraljevstva tvoga.
MEM 13Kraljevstvo tvoje kraljevstvo je vječno,
tvoja vladavina za sva pokoljenja.
NUN Vjeran je Jahve u svim riječima svojim
i svet u svim svojim djelima.
SAMEK

Lk 10,1-9:

Poslanje sedamdesetdvojice

10 Nakon toga odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. 2Govorio im je: "Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. 3Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. 4Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte.
5U koju god kuću uđete, najprije recite: 'Mir kući ovoj!' 6Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. 7U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću."
8"Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi 9i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: 'Približilo vam se kraljevstvo Božje!'

Gospodine,.. daj nam da i mi uzivamo plodove zetve Tvoje,.. daj nam Snage da Ti budemo Mili Radnici,... Puno je vukova,... Ohrabri nas ti,.. Snago moja i Zastito,.. u Tebi Duh moj se odmara,...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lis 2008 07:51 
Odsutan

Porez caru
(Mk 12,13-17; Lk 20,20-26)

15Tada farizeji odoše i održaše vijeće kako da Isusa uhvate u riječi. 16Pošalju k njemu svoje učenike s herodovcima da ga upitaju: "Učitelju! Znamo da si istinit te po istini putu Božjem učiš i ne mariš tko je tko jer nisi pristran. 17Reci nam, dakle, što ti se čini: je li dopušteno dati porez caru ili nije?"
18Znajući njihovu opakost, reče Isus: "Zašto me iskušavate, licemjeri? 19Pokažite mi porezni novac!" Pružiše mu denar. 20On ih upita: "Čija je ovo slika i natpis?" 21Odgovore: "Carev." Kaže im: "Podajte dakle caru carevo, a Bogu Božje."

Gospodine, kao i Isusa i nas cesto kusaju,... toliko puta smo nijemi jer ne znamo sto odgovoriti, kako postupiti,... Toliko je farizeja oko nas danas, da mi sami ne mozemo,..
Molim te, posalji nam Duha Svojega, da nas ogrne mudroscu, razumom, poniznoscu i strpljivosti,.... Samo u Tebi mozemo zaobici sve zamke, postavljene da nas ponize,... Samo po Tvojem Svetom Duhu mozemo ocuvati nasu vjeru, i pomoci drugima da spoznaju da Samo Ti Si Bog.... da je sve u Tebi, i da se samo Tebi trebamo pokoriti,..
Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lis 2008 07:21 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Lk 12,13-21

Tada netko iz mnoštva reče Isusu: "Učitelju, reci mome bratu da podijeli sa mnom baštinu." Nato mu on reče: "Čovječe, tko me postavio sucem ili djeliocem nad vama?" I dometnu im: "Klonite se i čuvajte svake pohlepe: koliko god netko obilovao, život mu nije u onom što posjeduje." Kaza im i prispodobu: "Nekomu bogatu čovjeku obilno urodi zemlja pa u sebi razmišljaše: 'Što da učinim? Nemam gdje skupiti svoju ljetinu.' I reče: 'Evo što ću učiniti! Srušit ću svoje žitnice i podignuti veće pa ću ondje zgrnuti sve žito i dobra svoja. Tada ću reći duši svojoj: dušo, evo imaš u zalihi mnogo dobara za godine mnoge. Počivaj, jedi, pij, uživaj!' Ali Bog mu reče: 'Bezumniče! Već noćas duša će se tvoja zaiskati od tebe! A što si pripravio, čije će biti?' Tako biva s onim koji sebi zgrće blago, a ne bogati se u Bogu."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lis 2008 09:05 
Odsutan

* Isus ne ulazi u obiteljsku raspravu, ali ukazuje na srž i izvor problema - pohlepu. Susret s bogatim mladićem govori o njemu samome, o tome što sve posjeduje i kako će dobiti još više. A tada može samo uživati. Njegova sigurnost i slika o samome sebi počiva na onome što posjeduje. To se može dogoditi svakome - svoju sigurnost ljudi polažu u zdravlje, bogatstvo, ugled, društveni položaj ili ugled obitelji. Stvarna sigurnost dolazi od svijesti da nas iz minute u minutu ljubi onaj koji nas je stvorio, i voli nas zauvijek.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lis 2008 09:21 
Odsutan

Boze moj i moje Sve,... Budi mi Ti Blago koje cu cuvati, na koje cu paziti, nad kojim ce srce moje strazariti da mi ga tko ne otme....
Boze moj,.. oslobodi nas tolike navezanosti na materijalno, oslobodi nas pohlepe,... oslobodi nas od Eona ovoga svijeta,.. jer on nas sputava na putu ka tebi,..
Gòspodine mi smo Tebe zeljni, za Tobom zedja dusa nasa,... Budi nam radost Ti,... budi Ti nase Bogatstvo,...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lis 2008 06:08 
Odsutan

Lk 12,35-38

Isus reče svojim učenicima: "Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene, a vi slični ljudima što čekaju gospodara kad se vraća sa svadbe da mu odmah otvore čim stigne i pokuca. Blago onim slugama koje gospodar, kada dođe, nađe budne! Zaista, kažem vam, pripasat će se, posaditi ih za stol pa će pristupiti i posluživati ih. Pa dođe li o drugoj ili o trećoj straži i nađe ih tako, blago njima!"
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lis 2008 06:43 
Odsutan

"Neka vam bokovi budu opasani i svjetiljke upaljene, a vi slični ljudima što čekaju gospodara kad se vraća sa svadbe da mu odmah otvore čim stigne i pokuca. Blago onim slugama koje gospodar, kada dođe, nađe budne!
Daj nam Gospodine milost da te sa strpljenjem i ljubavlju čekamo jer Ti ćeš doći i nećeš zakasniti. Pomozi nam da držimo svjetiljke naše vjere upaljenima i da Te prepoznamo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lis 2008 06:20 
Odsutan

Čitam Božju riječ polako, i po nekoliko puta,
i slušam što mi Bog govori.

Lk 12,39-42

U ono vrijeme reče Isus: "A ovo znajte: kad bi domaćin znao u koji čas kradljivac dolazi, ne bi dao prokopati kuće. I vi budite pripravni jer u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi." Nato će Petar: "Gospodine, govoriš li tu prispodobu samo za nas ili i za sve?" Reče Gospodin: "Tko li je onaj vjerni i razumni upravitelj što će ga gospodar postaviti nad svojom poslugom da im u pravo vrijeme daje obrok?"

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]