www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 svi 2025 10:31

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2008 08:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Speranza, mislim da djela ovoga Tagorea baš i nisu za preporučiti katolicima. Dopusti da ti sutra citiram i zašto.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2008 09:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Kleofa napisao:
Speranza, mislim da djela ovoga Tagorea baš i nisu za preporučiti katolicima. Dopusti da ti sutra citiram i zašto.

Dragi Kleofa :grlim te:
Izvadila sam članak ništa manje nego iz Glasa Koncila.
Pročitala sam nešto od Tagorinih poezija koje su prelijepe .
Ako nađem ovdje knjigu na hrvatskom sigurno ču ju kupiti i sa radošću čitati. Znam da je Tagore sin indijskog brahmina i da je studirao u anglikanskoj Engleskoj ali mislim da to nesmije biti razlog odbacivanja njegovog stvaralaštva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2008 09:57 
Odsutan

Mislim, vrlo je zanimljivo to da sam baš jutros prvi put u životu naletio na to ime digavši se 15-ak minuta prije nego obično (smantala me ova promjena satnice) i naletio baš oko 250-e stranice Glavurtićeve "Satane" na to ime i prezime. Donijet ću sutra te riječi iz Glavurtićeve studije bez tvrdnje da je to neka obvezujuća istina. "Glas koncila" predstavlja razne knjige. Znam da su predstavljene mnoge vrlo upitne (neke su i moji prijatelji objavili). Nema veze. Hajdemo tražiti istinu.
Pozdrav tebi Speranza :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lis 2008 07:59 
Odsutan

Citat:
naletio baš oko 250-e stranice Glavurtićeve "Satane" na to ime i prezime

U Povijesti Masonerije, od Eugena Lennhoffa, vidimo portret A. Pikea; duga, sijeda brada podsjeća na Rabindranatha Tagoru. Masonski patrijarh nosi krunu i dugu odoru teurga; mačem pravi krug na podu svog paladističkog hrama i u krugu se pojavljuje đavolak.
Miro Glavurtić: „Satana“ (uvod u demonologiju), Sion 2002., str.248.
Iniciran je vjerojatno već u mladosti. God. 1924. VS argentinskog starog škotskog i prihvaćenog obreda udijelio mu je posebno odlikovanje.
Dr.Ivan Mužić: „Masonstvo u Hrvata“ (Masoni i Jugoslavija), IV. dopunjeno izdanje, Nakladni zavod Matice hrvatske, Zagreb 1989., str.109.

Sotonizam masonstva otkrili su mistici, kršćanski analitičari slobodnog zidarstva i pape. I mnogi masoni nisu dovoljno skrivali da se iza „Velikog arhitekta svemira“ krije Lucifer. Pod tim sotonizmom neki masoni napustiše lože. Upravo su oni najbolje osvijetlili pravu prirodu masonstva.
Miro Glavurtić: „Satana“ (uvod u demonologiju), Sion 2002., str.243.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Eh...
PostPostano: 29 lis 2008 13:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ja danas u ovom vremenu informacija sve provjeravam. Najprije izdavačku kuću (nije isto V.B.Z i Verbum), pa autora...

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Eh...
PostPostano: 29 lis 2008 14:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Vitar s Dinare napisao:
Ja danas u ovom vremenu informacija sve provjeravam. Najprije izdavačku kuću (nije isto V.B.Z i Verbum), pa autora...

Sve katoličke knjižare u Italiji imaju Tagoru. Njegove poezije su prelijepe i neznam koliko mogu naškoditi nekome. Uglavnom svatko je slobodan čitati ga ili ne. Po nekim osobama bi trebalo baciti u vatru sve knjige koje nisu napisane od katolika. Kao sekte spaliti će mo poezije Jacquesa Prevert-a Lorce itd....Spaliti će mo klasike koji nisu napisani od vjernika ali će mo zato gledati filmove naših režisera kao Kino-Lika i čitati aktualne pseudo-pisce .
Bog nam je dao razum da možemo razabrati dobro od zla , lijepo od ružnoga,čisto od prljavoga te uzeti ono dobro što nas izgrađuje a odbaciti zlo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 14:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

samo bi htio dati svoje skromno mišljenje... slažem se u svemu kaj je kleofa napisao u svezi gore navedene knjige, jer ako se radi o piscu koji je bio mason mislim da bi katolici trebali izbjegavati takve knjige... a i slušao sam fra Josipa Blaževića na karizmatskom susretu u Bjelovaru prije koju godinu i sam je rekao da se u nekim katoličkim knjižarama mogu naći knjige autora poput Coelha i sličnih tako da to i nije baš neki kriterij po kome bi mogli birati knjige... on sam ističe da je takve knjige najbolje spaliti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 15:04 
Odsutan

Citat:
Bog nam je dao razum da možemo razabrati dobro od zla , lijepo od ružnoga,čisto od prljavoga te uzeti ono dobro što nas izgrađuje a odbaciti zlo.

Ne slažem se s ovim Speranza jer svi ljudi imaju razum. Razlikovanje dobra od zla je dar Duha.

Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika. A sve to djeluje jedan te isti Duh dijeleći svakomu napose kako hoće. (1Kor 12,8-11)

Citat:
slušao sam fra Josipa Blaževića na karizmatskom susretu u Bjelovaru prije koju godinu

Slušao sam ga i ja u Splitu. Vrlo poučno. O spaljivanju ovakvih knjiga ne treba trubiti jer to izaziva sablazan kod neupućenih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 15:21 
Odsutan

I ja pazim da knjige koje uzimam pišu katolici. Ne činim to zbog toga što se bojim može li mi naškoditi čitanje drugih knjiga, no kad je riječ o duhovnom štivu, želim učiti. A to znači; ne želim biti na oprezu, nego želim biti usredotočena na učenje. Ne da mi se promatrati i pratiti da li je osoba koja piše provukla u tekst neke neistine. Uzela sam jednom trilogiju "Razgovori s Bogom", neki Welsh čini mi se prezime, no to je new age, a bio je na polici s kršćanskom književnošću. To je biblioteka, dakle knjige se iznajmljuju, i upozorila sam radnicu u biblioteci, da samo pomakne te knjige na pripadajuće, no kad sam došla sljedeći put, knjige su stajale opet među kršćanskom književnošću. Te knjige mogu biti opasne za ljude, koji tek traže, i može im se svašta izmiješati. Danas sam se iznenadila na poslu, pričali smo o vječnom životu, i kolegica, katolkinja, uzdahne i kaže; Ah, da mi je znati što sam bila u prošlom životu! Rekla sam joj da nema prošlih života, nego samo jedan, ovaj, i Vječni, poslije smrti. Međutim, to pokazuje da zabluda ima, i da takve knjige mogu nanijeti zlo, eto ljudima koji su u traženju, i sve im izgleda jednako dobro i istinito, jer sve i jest pod krinkom dobra. A ako mi netko kaže, a znam da je provjereno, da je pisac mason, a neću ga čitati pogotovu, imam kvalitetnog i korisnog za čitati, jer kroz knjige želim doći do novih spoznaja na ovom putu kojim idem. Upravo sam u čitanju jako dobrih triju knjiga; Pustinjak, Mistik, Prorok. Čitam Proroka, no rekla mi je jedna osoba da sam trebala prvo po redu (Pustinjak, pa Mistik, pa Prorok). Poslije ove, bacit ću se dakle, ispočetka. Ova koju čitam govori o ljudima koji su prošli onaj prvi zanos obraćenja, i stigli do suhoće u molitvi, rastresenosti i kako se nositi s tim. A meni sad baš to treba.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Treba
PostPostano: 29 lis 2008 15:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Danas se treba informirati, ako je dotični mason, onda on nije pogodan za katolike. I to je to.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]