www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 svi 2025 07:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Treba
PostPostano: 29 lis 2008 16:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Vitar s Dinare napisao:
Danas se treba informirati, ako je dotični mason, onda on nije pogodan za katolike. I to je to.

Onda nemoj slušati niti klasiku od gore navedenih masona!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2008 16:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ova tema se zove "Duhovna literatura" pa sam mislila da govorite o takvim knjigama. Trenutno doduše čitam samo duhovne knjige, pa razmišljam o njima. A i da čitam ostalu literaturu, ako znam da je pisac mason, ne bi čitala. Ako ne znam, ne znam.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 08:03 
Odsutan

Citat:
Danas se treba informirati, ako je dotični mason, onda on nije pogodan za katolike. I to je to.

Vitre, ako pažljivo pogledaš ja Speranzi nisam zamjerio to što čita masona nego to što ga ovdje preporučuje. Po meni bi bilo u redu da je uz činjenicu da čita Tagoreove pjesme navela da je pisac mason i na taj način upozorila braću i sestre da čitajući preporučenu knjigu mogu upiti nekršćanske ideje.
Svakako je loše da se njegova djela mogu kupiti u kršćanskim knjižarama kako je Speranza posvjedočila.
Poznato je da je mason Mozart omiljeni glazbenik pape Benedikta XVI. Kako to? Ja ne bih istim očima gledao masona koji je bio prevaren na početcima pojave masonstva ili onoga koji sad ima više uvida u sve. Osim toga, Speranza je u pravu da valja razlikovati djelo od osobe (osobu se ne smije osuditi zbog njezina djela), a Mozart je skladao i mise... Bilo bi zanimljivo čuti papino objašnjenje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 08:16 
Odsutan

Citat:
Vitre, upravo tako. Ne bih spaljivala, jer to su krajnosti, ali jako je dobro znati i zaobići, po mom mišljenju. I reći drugome.

Čini mi se da ste me krivo shvatili. Nemojte misliti da se ja zalažem za napad na katoličke knjižare i spaljivanje tuđih nećudorednih knjiga. Ne!
Mislim na spaljivanje vlastitih knjiga (poštivam privatno vlasništvo). Ako neku lošu knjigu prodate u antikvarijat, darujete nevjerniku ili bilo što osim njezina uništenja - sudjelujete u širenju zla. To je moj stav. Utemeljen je na Bibliji.

Mnogi pak od onih koji su povjerovali dolazili su ispovijedati i očitovati svoja djela. I podosta onih koji su se bavili praznovjerjem donosili su knjige i spaljivali ih pred svima. Procijeniše ih te nađoše da vrijede pedeset tisuća srebrnjaka.
Tako se snagom Gospodnjom Riječ širila i jačala. (Dj 19,18-20)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 09:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Kleofa napisao:
Citat:
Vitre, upravo tako. Ne bih spaljivala, jer to su krajnosti, ali jako je dobro znati i zaobići, po mom mišljenju. I reći drugome.

Čini mi se da ste me krivo shvatili. Nemojte misliti da se ja zalažem za napad na katoličke knjižare i spaljivanje tuđih nećudorednih knjiga. Ne!
Mislim na spaljivanje vlastitih knjiga (poštivam privatno vlasništvo). Ako neku lošu knjigu prodate u antikvarijat, darujete nevjerniku ili bilo što osim njezina uništenja - sudjelujete u širenju zla. To je moj stav. Utemeljen je na Bibliji.

Mnogi pak od onih koji su povjerovali dolazili su ispovijedati i očitovati svoja djela. I podosta onih koji su se bavili praznovjerjem donosili su knjige i spaljivali ih pred svima. Procijeniše ih te nađoše da vrijede pedeset tisuća srebrnjaka.
Tako se snagom Gospodnjom Riječ širila i jačala. (Dj 19,18-20)

Slažem se s ovim stavom. Imao sam jednu takvu knjigu i završila je u smeću.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 09:50 
Odsutan

Citat:
Imao sam jednu takvu knjigu i završila je u smeću.

Pa, Vitre predragi u Kristu, tko zna tko je sad čita. Malo je zmazana ali sve se vidi pročitat.
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 09:51 
Odsutan

Kleofa napisao:
Citat:

Vitre, ako pažljivo pogledaš ja Speranzi nisam zamjerio to što čita masona nego to što ga ovdje preporučuje. Po meni bi bilo u redu da je uz činjenicu da čita Tagoreove pjesme navela da je pisac mason i na taj način upozorila braću i sestre da čitajući preporučenu knjigu mogu upiti nekršćanske ideje.
Svakako je loše da se njegova djela mogu kupiti u kršćanskim knjižarama kako je Speranza posvjedočila.
Poznato je da je mason Mozart omiljeni glazbenik pape Benedikta XVI. Kako to? Ja ne bih istim očima gledao masona koji je bio prevaren na početcima pojave masonstva ili onoga koji sad ima više uvida u sve. Osim toga, Speranza je u pravu da valja razlikovati djelo od osobe (osobu se ne smije osuditi zbog njezina djela), a Mozart je skladao i mise... Bilo bi zanimljivo čuti papino objašnjenje.
,

Kao prvo kada sam preporučila Tagoru nisam znala da je Mason, kao što sam rekla pročitala sam u Glasu Koncila i prilijepila na TT knjige.
Svatko može čitati ono što želi naravno da ne šteti duhovnosti. Prema tome ja moju knjigu "Poesie d'amore" od Tagore sigurno neću paliti na lomači kao što neću baciti u smeće CD-ove klasične muzike Mozarta, Bethovena i Haydna. Naprotiv imala sam neke knjige koje vuku korijene iz New Age-a i te su završile u kanti za smeće.
Dosta mi je polemike oko toga. Ako ti vidiš crnog đavla u knjizi poezija Tagore to je samo tvoj problem!
Da sam preporučila Charles-a Baudelaire-a (prokletog pjesnika )i "Cvijeće zla" onda bi imao pravo .
Uglavnom dosta mi je polemike oko toga. http://www.glas-koncila.hr/portal.html? ... 6&act=view

Zadnja izmjena: speranza; 30 lis 2008 09:57; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 09:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Kleofa napisao:
Citat:
Imao sam jednu takvu knjigu i završila je u smeću.

Pa, Vitre predragi u Kristu, tko zna tko je sad čita. Malo je zmazana ali sve se vidi pročitat.
Slika

he, he, taj je onda meegastrpljiv, aj ti 200 stranica na dva ili više dijelova spoji u jednu knjigu... 8)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 10:12 
Odsutan

Ajde Speranza, što se ljutiš. Ja mislim da si znala da je taj Tagore mason da ne bi ovdje ni spomenula tu poeziju, a to je najbitnije.
Ti i Vitar ste totalno nepraktične face. Stvarate probleme gradskoj čistoći, a Vitar dodatno čini da ljudi moraju sastavljat knjige što baci. Malo pepela, dlanom o dlan i stvar riješena. :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2008 11:45 
Odsutan

Kleofa napisao:
Ajde Speranza, što se ljutiš. Ja mislim da si znala da je taj Tagore mason da ne bi ovdje ni spomenula tu poeziju, a to je najbitnije.
Ti i Vitar ste totalno nepraktične face. Stvarate probleme gradskoj čistoći, a Vitar dodatno čini da ljudi moraju sastavljat knjige što baci. Malo pepela, dlanom o dlan i stvar riješena. :wink:

Slika
BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]