www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 08:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2008 06:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Lk 21,12-19

Reče Isus: "No prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. Zadesit će vas to radi svjedočenja. Stoga uzmite k srcu: nemojte unaprijed smišljati obranu! Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći suprotstaviti niti oduprijeti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas čak i vaši roditelji i braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti. Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2008 07:12 
Odsutan

Bez obzira što ljudi budu činili Isusovim sljedbenicima, ne mogu dirnuti u Božju brigu za njih. Bog koji se brine za rast svake vlasi na našoj glavi pobrinut će se i za našu sigurnost, ljubav i zaštitu. To je obećanje koje je Bog dao na početku života, obećanje na krštenju za kršćane. Molitva je vrijeme kada dopuštamo da ta zaštita postane sve dublje i dublje dio našega života.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2008 07:03 
Odsutan

Božja riječ po sv. Pismu dolazi k nama.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj um i moje srce kako bih odgovorio na poticaje evanđelja.
Da volim bližnje kao sama sebe.
Da se brinem za svoju braću i sestre u Kristu.

Lk 21,20-28

Reče Isus svojim učenicima: "Kad ugledate da vojska opkoljuje Jeruzalem, tada znajte: približilo se njegovo opustošenje. Koji se tada zateknu u Judeji, neka bježe u gore; a koji u Gradu, neka ga napuste; koji pak po poljima, neka se u nj ne vraćaju jer to su dani odmazde, da se ispuni sve što je pisano. Jao trudnicama i dojiljama u one dane jer bit će jad velik na zemlji i gnjev nad ovim narodom. Padat će od oštrice mača, odvodit će ih kao roblje po svim narodima. I Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana. bit će znaci na suncu, mjesecu i zvijezdama, a na zemlji bezizlazna tjeskoba naroda zbog huke mora i valovlja. Izdisat će ljudi od straha i iščekivanja onoga što prijeti svijetu. Doista, sile će se nebeske poljuljati. Tada će ugledati Sina Čovječjega gdje dolazi u oblaku s velikom moći i slavom. Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2008 07:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dodji Gospodine Isuse.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2008 20:19 
Odsutan

I neke najgore stvari u životu mogu biti znak nečega dobrog. Nemir i razaranja u stvorenjima nagovještavaju dolazak Gospodinov. U najgorim vremenima Gospodin je blizu: u životu ljudi i pojedinaca. Molitva hrani naše povjerenje u Boga. Bog je među nama, u sredini svega života.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 stu 2008 07:11 
Odsutan

U trenutačnom stanju duha usredotoči se na današnji tekst s pouzdanjem.
Vjeruj da je Duh Sveti prisutan
i da te on može nadahnuti da otkriješ što ti ovaj današnji tekst govori.
Čitaj pažljivo i s razumijevanjem; osluškuj što se događa u tvome srcu.

Lk 21,29-33

I reče im Isus ovu prispodobu: "Pogledajte smokvu i sva stabla. Kad već propupaju, i sami vidite i znate: blizu je već ljeto. Tako i vi kad vidite da se to zbiva, znajte: blizu je kraljevstvo Božje. Zaista, kažem vam, ne, neće uminuti naraštaj ovaj dok se sve ne zbude. Nebo će i zemlja uminuti, ali moje riječi ne, neće uminuti."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 stu 2008 07:40 
Odsutan

Božje riječi, vjernost, obećanje i ljubav Božja nikada nas neće napustiti. Kao što smokvino drvo svake godine donosi plod, tako je i Bog istinit i siguran. Molitva koja je utemeljena na Božjim riječima daje nam sigurnost i ljubav u životu koje ništa ne može poljuljati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 stu 2008 07:16 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Lk 21,34-36

Reče Isus svojim učenicima: "Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan jer će kao zamka nadoći na sve žitelje po svoj zemlji. Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 stu 2008 07:30 
Odsutan

* Životne nas brige mogu približiti Bogu ili udaljiti od njega. Alkohol i drugi »bjegovi« ne mogu nam pomoći da se nosimo sa životnim poteškoćama. Božja snaga nam je uvijek blizu; molitva nas dovodi u dodir snažnom Božjom ljubavi, dajući nam potporu i snagu u poteškoćama.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 stu 2008 07:32 
Odsutan

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan:

U ovo vrijeme u trgovinama se mogu naći kalendari s motivima Došašća. Oni obilježavaju odbrojavanje dana do Isusova dolaska. U zapadnome svijetu, a i kod nas sve više, medijska nas promidžba podsjeća koliko je dana za kupnju (šoping) ostalo prije Božića. Hajdemo razmišljati drukčije: uzmimo ta oglašavanja kao poziv za molitvu, a ne za kupovinu. Stavljam se na mjesto Marije i Josipa, misleći o očekivanomu djetetu, pitajući se kakvo će biti to dijete i kako će utjecati na moj život. Pokušaj zamisliti priprave koje je Marija morala učiniti. Tri je mjeseca provela pomažući svojoj rođakinji Elizabeti koja je neočekivano ostala trudna. Onda, morala se suočiti i s Josipovom krizom koji nije mogao razumjeti kako je njegova zaručnica zatrudnjela (Mt 1,19). I kada se sve činilo spremnim za rođenje, morali su na put, osedlali su magarca i po tešku terenu stigli do Betlehema gdje u svratištu za njih nije bilo mjesta. Marijina priprava bila je prilagodba na neželjene i neočekivane prilike. Najbolji božićni zaštitnik jest tihi Josip koji je zadržao prisebnost.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]