www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 21:03

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2008 06:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Sada čitam odlomak sv. Pisma koji je predviđen za danas.
Čitam polako
i zapažam rečenicu ili izraz koji mi nešto govori.

Mt 8,5-11

Kad Isus uđe u Kafarnaum, pristupi mu satnik pa ga zamoli: "Gospodine, sluga mi leži kod kuće uzet, u strašnim mukama." Kaže mu: "Ja ću doći izliječiti ga." Odgovori satnik: "Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj. Ta i ja, premda sam čovjek pod vlašću, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: 'Idi!' - i ode, drugomu: 'Dođi!' - i dođe, a sluzi svomu: 'Učini to' - i učini." Čuvši to, zadivi se Isus i reče onima koji su išli za njim: "Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere. A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2008 06:59 
Odsutan

* Početak nove liturgijske godine u Crkvi postavlja pozornicu za glavnu Isusovu poruku, poput nekoga proglasa ili osiguravajućega dokumenta. Mnogi će - velik broj - zauzeti mjesto s poznatim ljudima Izraela u kraljevstvu Božjemu. Vjera rimskoga vojnika - omražena osoba za mjesno stanovništvo - bio je slika i znak dolaska svih naroda u Božje kraljevstvo.
* Molitva nas čini poniznima da shvatimo da pripadamo tim narodima, ulazeći u kraljevstvo Božje, ne po vlastitim zaslugama ili važnosti nego po Božjoj ljubavi, velikodušnu daru i ostavštini. Došašće je mjesec poniznoga Boga, djeteta koje je Bog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2008 07:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
"Gospodine, nisam dostojan da uđeš pod krov moj, nego samo reci riječ i izliječen će biti sluga moj.

danas te Gospodine opet molim da na sve nas izliješ vjeru u Tvoju riječ, riječ živu po kojoj smo pozvani na život u jedinstvu s Tobom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 pro 2008 07:59 
Odsutan

Čitam Božju riječ polako, i po nekoliko puta,
i slušam što mi Bog govori.

Mt 9,27-31

Kad je Isus odlazio odande, pođu za njim dva slijepca vičući: "Smiluj nam se, Sine Davidov!" A kad uđe u kuću, pristupe mu slijepci. Isus im kaže: "Vjerujete li da mogu to učiniti?" Kažu mu: "Da, Gospodine!" Tada se dotače njihovih očiju govoreći: "Neka vam bude po vašoj vjeri." I otvoriše im se oči. A Isus im poprijeti: "Pazite da nitko ne dozna!" Ali oni, izišavši, razniješe glas o njemu po svem onom kraju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 pro 2008 08:01 
Odsutan

* Kako su ti ljudi, koji su bili slijepi, mogli ići za Isusom ako nisu mogli vidjeti? Možda su čuli njegov glas ili su ih drugi doveli k njemu.
* Kako su znali što trebaju pitati? Znali su da im je potreban i tjelesni i duhovni vid pa su tražili i više od vida - molili su za milosrđe.
* Njihova im je vjera otvorila srca da mu se uteku. Njihova je vjera dotakla Isusovu moć i ozdravili su. Bili su svjesni potrebe - za Bogom i drugima - nisu skrivali svoju potrebu i ozdravili su.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2008 08:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
U trenutačnom stanju duha usredotoči se na današnji tekst s pouzdanjem.
Vjeruj da je Duh Sveti prisutan
i da te on može nadahnuti da otkriješ što ti ovaj današnji tekst govori.
Čitaj pažljivo i s razumijevanjem; osluškuj što se događa u tvome srcu.

Mt 9,35-10,1.6-8

I obilazio je Isus sve gradove i sela učeći po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć. Vidjevši mnoštvo, sažali se Isusu nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira. Tada reče svojim učenicima: "Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju." Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć, uputivši ih: "Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Putom propovijedajte: 'Približilo se kraljevstvo nebesko!' Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!"

---------------------------------
pitam se... što sam učinila da vršim volju Očevu?
koliko sam se trudila vršiti volju Očevu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 pro 2008 18:09 
Odsutan

* Ovo je, čini se, lagan odlomak evanđelja: očekivati nam je bogatu žetvu, bolesne, umiruće, odbačene; sve su ljudske potrebe dio molitve. Kraljevstvo nebesko dolazi u brizi i sućuti.
* Molitva je jedna od ulaznih vrata u kraljevstvo nebesko, s vratima otvorenim prema svijetu u velikoj potrebi. Došašće je vrijeme kada zapažamo i odgovaramo na potrebe ljudi u našoj blizini, kao i na potrebe svijeta.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2008 07:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
8Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. 9Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju. 10Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti.

Obracenje. Kao izlazenje iz tame u svjetlost, iz smrti u zivot. To je "ponovnom rodjenju". Ta promjena znaci "zaokret" za 180º! 9Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje,To znaci okrenuti se od zavodnickih, lacnih obecanja Zloga i okrenuti se obecanjima Isusa Krista. To je opredjeljenje za Boga, prihvacanje Boga, oslanjanje na Boga, vezanje svojega zivota uz Boga. kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne,
Zato obicno kazemo da obracenje ima dva stupnja: prvi stupanj - jest trenutno, radikalno opredjeljenje za Boga, a drugi stupanj jest neprestano, dozivotno usmjeravanje k Bogu. Prvi stupanj je kao radjanje, a drugi stupanj je rast k zrelosti. Bez radjanja nema covjeka, a bez rasta nema zrelosti. Bez obracenja nema vjernika. Jer obracenje je ulazak u vjeru. To je vec cin vjere!nego hoće da svi prispiju k obraćenju.
Zato obracenje moze uciniti zreo, odrastao covjek. To ne moze uciniti dijete. Djeca i tesko bolesni, psihicki osteceni odrastao covjek zvi u vjeri odraslih vjernika.
10Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2008 08:01 
Odsutan

Božja Riječ nam dolazi po Sv. pismu.
Neka Duh Sveti prosvijetli moj razum i srce da odgovorim na poruku evanđelja:
da volim svoje bližnje kao samog sebe i da se brinem za braću i sestre u Kristu.

Mk 1,1-8

Tako se pojavi Ivan: krstio je u pustinji i propovijedao krst obraćenja na otpuštenje grijeha. Grnula k njemu sva judejska zemlja i svi Jeruzalemci: primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe. Ivan bijaše odjeven u devinu dlaku, s kožnatim pojasom oko bokova; hranio se skakavcima i divljim medom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 pro 2008 08:03 
Odsutan

* Ivan je Krstitelj pozivao na oproštenje. To je jedan od posebnih Božjih darova i jedno od najvećih slavlja Došašća. Mi smo ljudi kojima je oprošteno i prihvaćamo Božje oproštenje u činu našega kajanja i obraćenja. To znači da smo u prvomu redu zahvalni za oproštenje - da ne moramo vječno nositi teret grijeha, zloće, pogrješaka i padova. Bog ih prekriva u svome milosrđu.
* Drugi korak u prihvaćanju oproštenja jest da pokušamo u životu biti bolji i činiti dobro - da se maknemo od grješnosti i zloće i usmjerimo životu brige, nježnosti, ljubavi i radosti i učinimo korake kako bismo oprostili drugima.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]