www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 lip 2025 18:36

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 06:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
anchi_zagreb napisao:
EH...
SAD SAM NADRAPALA ZBOG OVOG POSTA..
i dobila sam poruku na mail..

"pitanje: npr. da i riječ života je protestantska crkva... zašto je to loše? što ti uopće znaš o protestantizmu ? i zbog čega je katolićanstvo bolje od protestantizam? eto..ako si tako pametna , odgovori"

pa bih molila ekipi da odgovori na ovo pitanje... jer ocito imamo izgubljenu dusu.

..reci da ne znaš..odgovor..
..ali da si ti kršćanka..i da ti je to lijepo biti :lol:

..samo prisjetimo se tko je prvi protestirao u raju...edenskom..
..i nagovarao adama i evu..protiv Boga.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 08:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
anchi_zagreb napisao:
EH...

"pitanje: npr. da i riječ života je protestantska crkva... zašto je to loše? što ti uopće znaš o protestantizmu ? i zbog čega je katolićanstvo bolje od protestantizam? eto..ako si tako pametna , odgovori"

pa bih molila ekipi da odgovori na ovo pitanje... jer ocito imamo izgubljenu dusu.

1.za početak jer je katoličanstvo duže vremena(puno više)napadano i malo krvavije progonjeno.:))što svjedoče upravo sveti mučenici..

2.nemoramo proglašavat nikoga izgubljenog Anči:)))

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 08:57 
Odsutan

anchi_zagreb napisao:
EH...

....sve je dobro što ima dobar kraj :wink:
nema tu bolje i lošije, već što je za tebe :wink:
"Rasti tamo gdje si posijan!" :D tada će bit najbolje :lol:

Nema izgubljenih duša, Isus nas je otkupio :D
samo Ga trebamo priznati za svoga Spasitelja i slušati Ga, nasljedovati... :lol:
BVB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 12:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Otiđi frtljice na ovu stranicu http://defensorfidei.blog.hr/2008/09/index.html
i naći češ prave i argumentirane odgovore temejene na Bibliji,pa češ i ti njima moći argumentirati mnoštvo njihovih zabluda.
BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 19:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
e da.. imam jedno pitanje..
mislim da ce mi najbolje Timotej znati odgovoriti..
taj me frend iz kvarta pitao da gdje to pise u Bibliji da se trebamo moliti Mariji, kao i to, da gdje pise da se trebamo moliti svecima...
ja nisam upsjela pronaci.. :oops: :oops:
pa ak moze pomoc.. ???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 21:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
anchi_zagreb napisao:
e da.. imam jedno pitanje..
mislim da ce mi najbolje Timotej znati odgovoriti..
taj me frend iz kvarta pitao da gdje to pise u Bibliji da se trebamo moliti Mariji, kao i to, da gdje pise da se trebamo moliti svecima...
ja nisam upsjela pronaci.. :oops: :oops:
pa ak moze pomoc.. ???

Sestro daleko sam od brata Timoteja,i ja sam puno puta tražim od njega odgovore kad mi nešto nije jasno :D
Probat ću odgovorit na tvoja pitanja :)

anchi_zagreb napisao:
frend iz kvarta pitao da gdje to pise u Bibliji da se trebamo moliti Mariji???

Kod ovog pitanja bilo bi dobro vidjet koju ulogu Marija ima u svetom pismu,pa tome znademo koliko je Marija važna za nas.
Marija se spominje od početka svetog pisma pa do samog kraja dakle očito je jako važna.
Več u knjizi postanka spominje se Marija:Post 3,15 Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu.

Na kraju biblije u otkrivenju opet Marija:Otk 12,1-5 I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja. I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna, a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete. I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom. I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu.

Mariju spominje prorok Izaija:Iz 7,14 Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina i nadjenut će mu ime Emanuel!

Matej je zapisao da se ispunilo proroštvo Mt 1,23 Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel - što znači: S nama Bog!

Lk 1,41-43 Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: "Blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega?

Ovom rečenicom nam Elizabeta puna Duha Svetoga opet govori kolika je veličina Marije:Lk 1,43 Ta otkuda meni da mi dođe majka Gospodina mojega?

Iz ovih redova se vidi da je Bog dao Mariji neopisivu važnost za spasenje svijeta.Onda mi je normalno da se molimo Mariji,ako joj je sam Bog dao tu ulogu.
Naravno Isus Krist osobno nam daje Mariju da nam bude majka:Iv 19,26-27 Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: Ženo! Evo ti sina! Zatim reče učeniku: Evo ti majke! I od toga časa uze je učenik k sebi.

Sv.Bernardin Sienski nam jasno objašnjava taj dio svetog pisma kad kaže:Evo ti Majke! (Iv 19,26) Tim je riječima po ljubavi koju u sebi nosi Marija postala Majka ne samo svetome Ivanu,nego i svim ljudima.
Evo još nekoliko misli o Mariji:

Ako je Sin Kralj,Majka koja Ga je začela s pravom je Kraljica i Vladarica. Sv.Atanazije
Čim je pristala biti Majka Viječne Riječi,Marija je zaslužila postati Kraljica svijeta i svih stvorenja.Sv.Bernardin Sienski
Bog sigurno neće osuditi one grešnike koji se utječu Mariji i za koje Ona moli,jer ih je On sam predao Njoj kao Njezinu dijecu. Sv.Alfonz Liguori
I najveći grešnik koji pokaže odanost Mariji nikada neće propasti. Sv.Hilarije

anchi_zagreb napisao:
gdje pise da se trebamo moliti svecima...

Šta se tiče gdje piše da se treba moliti svecima,Pavao nešto o tome progovara:

Kol 1,4 Jer čuli smo za vašu vjeru u Kristu Isusu i za ljubav koju gajite prema svima svetima.

Flm 1,5-6 Zahvaljujem svagda Bogu svojemu spominjući te se u svojim molitvama jer čujem za tvoju ljubav i vjeru koju imaš prema Gospodinu Isusu Kristu i prema svima svetima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2008 22:15 
Odsutan

Majko Boga živoga,
smiluj se nama grešnicima,
tebi se prekrasna djevo,
sa pouzdanjem predajemo.
Otkloni sumnje onih koji sumnjaju
i udijeli im obilje svoje milosti
koje primamo mi koji ti se utječemo sa pouzdanjem!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VtLCCrEVqPA&feature=related[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 vel 2009 16:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

STJEPANOVO SVJEDOČANSTVO

http://andjel.com/forum/index.php/topic ... 7.html#new

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 vel 2009 16:54 
Odsutan

Hvala ti draga Anny za ovu obavjest.Drago mi je da se je Stjepan ponovo pronasao i shvatio svoje pogreske.Neka mu dragi Bog pomogne da ostane u tom Duhu vjere koje je zapoceo i da vise ne skrene sa toga puta.Mlad je on jos i nauciti ce da se kroz zivot mora ic dugim i trnovitim putem i da nije zlato sve sto sjaji.Stjepane,zelim ti puno srece na tvom duhovnom putu.Neka te cuva i prati dragi Bog.Mozda se jednom nasi moderatori predomisle pa te ponovo prime medu nas.BtB. :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 srp 2009 09:06 
Odsutan

Molim vas za pomoc. Jedna je dijevojka upala u neku meni se cini sektu. Dosta je zbunjujuca jer dosta spominju Isusa i slave ga kao i mi a s druge strane pokrstavaju ljude. Tu su djevojku krstili juce u rijeci Dravi. Ne znamo kako joj pomoci. malo sam citala o njima a uopce ne znam tko su niti kako je izvuci odande. Molim vas ako netko nesto zna neka napise. Unaprijed hvala. Evo linka njihovog:http://www.rijeczivota.hr/

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]