www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 lip 2025 23:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 11:52 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Moj hitan poziv (286)
Zagreb, 14.studeni 1984.
Duhovne vježbe u obliku cenakula sa svećenicima
SMP slovenskog i hrvatskog jezika

... da bih vam dala siguran znak svoje majčinske
nazočnosti i da bih vam pružila radost i ohrabrenje usred tolikih vaših boli
ja sam sama izabrala ovu zemlju da se UKAŽEM na nov, dulji i izvanredniji način.
Čisti srcem me znaju vidjeti, siromašni maleni i jednostavni me znaju slušati; ponizni , bolesni i grešnici me znaju naći.
Ako imate teškoća i zapreka nemojte se žalostiti što vam nije moguće doći na mjesto mojih ukazanja...

SMPS, str.314

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 12:26 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
juros sam došla iz međugorja i kasnije ću napisati opširno i opisati put i događanja koja su me se duboko dojmila,
ali sad potaknuta joakimovim postovima ću prvo ovdje ostaviti sliku Isusovog kipa u međugorju koji sa desne strane noge ispod koljena lije non-stop suze.
pokušala sma naći negdje na internetu nešto o tome i ne nelazim ništa, ja do jučer nisam nikad ništa čula o tome...i osobno mislim da je to neoprostivo prešutjeti.

čekajući u redu pred kipom (dok ljudi non stop dolaze i dotiču maramicama ,rukama mjesto na kojem suzi kip)...su mi se misli vrzmale po glavi...
od strahopoštovanja do pitanja...
ali nisu se nikakvi posebni osjećaji budili u meni
(naša divna speranza je tiho molila u pozadini (vjerujem svjesna veličine trenutka za mene...dok ja još nisam bila) i ne mogu izraziti riječima Bogu zahvalu za tu divnu osobu(a tako kratko je znam))

dolazeći sve bliže na red...nastojala sam dušom biti dostojna trenutka...
ali i dalje nisam bila dirnuta

kad je došao red na mene...prvo nisam znala na koji način da dostojanstveno dotaknem Njegove kapi, pa sam rukom povukla po suzama,prekrižila se i polako i pažljivo obrisala sa tri maramice suze na nozi
zadnju maramicu sam poljubila i tad sam pukla...

duša mi se htjela izliti od milosti od radosti od ushićenja,tuge i u biti je nemoguće opisati ni intezitet ni vrstu osjećaja
suze su samo tekle i nisam mogla zaustaviti jecaje...pa sam krenula dalje na drugu stranu da me ljudi ne gledaju
osjetila sam potrebu da kleknem i da Mu nekako ..bilo kako dam izraz poštovanja,ljubavi hvale..ne znam ni to opisati
jedva sam se uspjela vratiti curama i nastaviti put na misu i komunikaciju

sigurna sam da ljudsko biće svojom dušom ne može podnijeti toliku količinu milosti duže vrijeme, to su toliko intezivni osjećaji da mislim da bi umrli od ljepote i miline..i mislim da mi postaju jasni trenuci u kojima piše da ljudi ne mogu Boga gledati...jer vjerovatno čovjek tu ljepotu( pri tome mislim na svu ljepotu osjećaja ali se ne znam izraziti) ne može izdržati i ostati živ

(ispričavam se na konfuznosti, ali još sam uvijek pod dojmom i teško mi je suvislo pisati i proživljavati doživljeno)

beskrajno hvala Bogu na milosti što mi je podario put u međugorje,na milosti divnih ljudi koje sam tamo upoznala...ma što reć..On zna a ja nemam pravih riječi..do HVALA TI BOŽE

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 14:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
andjelina-jelena-speranza :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 14:27 
Odsutan

starsmoker napisao:
kolika li je tek radost zaljubljenog u Krista veca ako je samo jedan primjer istinit, ako je samo na jednom mjestu na svijetu milostivi Bog iz ljubavi svoje, a ne nase zasluge, poslao svojeg sina, Bozje sluge i sluzbenice, da ovako jadnom covjeku rasvjetli put koji je sotona utabao.

Dragi stars,ma sva današnja privatna ukazanja(bilo mistička ili proročka viđenja)koja ne pripadaju u polog naše vjere,u biti bi trebale biti izvor utjehe i nade u ovom našem sadašnjem kao što kažeš "najgorem vremenu u povijesti svijeta"i na neki način sigurnost za sigurno kročenje u budućnost,jer da se ne bi zavaravali,ta ukazanja nisu da bi "upotpunili ili poboljšali" konačnu Kristovu objavu,nego da nam u svakom pogledu pomognu da bi svoj život u ovom povijesnom trenutku u kojem sada mi živimo(kao i oni prije nas)potpunije živjeli i bolje razumjeli Radosnu Vijest!Mnogi će kazati(što je i vjerom točno)da bi nam već sama objavljena i napisana Radosna Vijest trebala biti dostatna za našu vjeru("Blago vama koji ne vidite,a vjerujete")nitko od nas nema pravo i ne može Bogu zanijekati slobodu,da i danas nas poučava putem ukazanja,kako bi to bilo na korist našega spasenja.To da u mnogim ukazanjima i "ukazanjima" ima puno "rupa" i "nejasnoća","nelogičnosti "i dapače "otvorenih pitanja",ne treba nas puno zabrinjavati,jer je potrebno uvijek imati odškrinuta vrata svoga srca mogućim ukazanjima,jer ako dobro pratimo cjelokupnost svih ukazanja,od biblijskih do današnjih dana,nikada ni u jednom ukazanju se ne poučava i govori"Vidi moju silu i snagu,i zbog toga mi moraš vjerovati"već uvijek nam se nježno i majčinski s puno ljubavi govori"Uz tebe sam,ljubi me kao i ja tebe"!Pa tako za početak ljubim vas sve u Kristu Isusu! :arrow: :arrow: :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 14:37 
Odsutan

Val čuda preplavljuje SAD

"Širom Amerike svakodnevno se događaju čuda," navodi se u članku američkog tablioda Weekly World News. "Nikada prije nije toliko mnogo ljudi različitih vjera svjedočilo tolikom broju čuda," kaže teolog dr. Grigor Orudjev. Iako se u članku navodi da vjerski vođe vjeruju da su te pojave znak"kraja vremena" ili skorog Sudnjeg dana za čovječanstvo, članak opisuje brojna čuda, uključujući čudesna izlječenja i kipove koji liju suze, koja se događaju po cijeloj državi. Između ostalih, navedena su sljedeća čuda:

ALABAMA — Isusov lik pojavio se na vratima medicinskog centra Walker Regional u Jasparu, u Alabami, nakon što se jedan otac molio Bogu da spasi njegovog umirućeg sina. Sin je preživio.

COLORADO — Theresa Lopez je ispričala da joj se dva puta ukazala djevica Marija i najavila da će se vizija ponoviti za vrijeme blagdana Bezgrešnog začeća, 8. prosinca 2000. godine. Na taj dan se u kapeli Majke Cabrini blizu Denvera okupilo više od 6.000 ljudi. Većina ih se slaže da su bili svjedoci ukazanju blještave žene odjevene u ružičasti ogrtač sa zlatnom krunom na glavi.

CONNECTICUT — Neil Harrington ml., zaposlen u poštanskom uredu američke pošte u Emfieldu, ispričao je da je bio svjedok ukazanju i da je primao duhovne poruke od djevice Marije. Posjetitelji njegova doma vidjeli su kip djevice Marije koji je lio suze.

ILLINOIS — Nedugo nakon što je postavljen u katoličkoj crkvi sv. Ivana Božjeg, mali drveni kip djevice Marije počeo je liti suze. Župnik Raymond J. Jasinski izvijestio je da su on i drugi svjedoci za vrijeme mise vidjeli kako iz očiju kipa teku suze. Otada je na tisuće ljudi vidjelo kako kip u crkvi lije suze.

INDIANA — U pravoslavnoj crkvi svete Trojice u Michigan Cityju Isusova slika uzlučuje ulje iz aureole, rana na rukama, stopalima i bokovima Kristova lika prikazanog na slici.

KANSAS
— U gradu Dodge, u domu Holguina Cezaresa, plaketa s djevicom Marijom počela je liti krvave suze. Krvave suze počela je liti ponovno kada je preseljena k bolesnom prijatelju vlasnika plakete.

MINNESOTA — Veliko mnošto okupilo se u blizini gospodarstva vidjelca Stephena Marina blizu grada Kettle River kako bi svjedočili ukazanju djevice Marije. Mnogi vjernici naseljavaju se u blizini i grade novo svetište.

NEW JERSEY — Djevica Marija počela se pojavljivati u dvorištu Josepha Januszkiewicza nedugo nakon što se u svoj dom u Marlboro Townshipu vratio iz posjeta mjestu ukazanja Gospe u Međugorju, u Bosni i Hercegovini. Tisuće gledatelja izvijestilo je da su vidjeli viziju i osjetili snažan miris ruža dok su pjevali "Zdravo Marija".

PUERTO RICO — Najpoznatija kapelica na otoku nalazi se u tihom planinskom gradiću po imenu Sabana Grande gdje je troje školske djece prije više 40 od godina otkrilo lik djevice Marije kako lebdi u bunaru. U sljedećih 33 godine Marija je predala sedam poruka čija je svrha nagraditi vjerne. Hodočasnici i danas putuju do tog bunara kako bi se molili i tražili milost.

PENNSYLVANIA — Veliko mnoštvo skupilo se u nenaseljenom dijelu predgrađa Wilkes-Barre da bi vidjeli lik djevice Marije koji se pojavio na jednoj kući. Posjetitelji su ispričali da je lik u prirodnoj veličini okružen lukom svjetlosti "istinsko čudo".

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 16:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
joakim napisao:
starsmoker napisao:
kolika li je tek radost zaljubljenog u Krista veca ako je samo jedan primjer istinit, ako je samo na jednom mjestu na svijetu milostivi Bog iz ljubavi svoje, a ne nase zasluge, poslao svojeg sina, Bozje sluge i sluzbenice, da ovako jadnom covjeku rasvjetli put koji je sotona utabao.

Dragi stars,ma sva današnja privatna ukazanja(bilo mistička ili proročka viđenja)koja ne pripadaju u polog naše vjere,u biti bi trebale biti izvor utjehe i nade u ovom našem sadašnjem kao što kažeš "najgorem vremenu u povijesti svijeta"i na neki način sigurnost za sigurno kročenje u budućnost,jer da se ne bi zavaravali,ta ukazanja nisu da bi "upotpunili ili poboljšali" konačnu Kristovu objavu,nego da nam u svakom pogledu pomognu da bi svoj život u ovom povijesnom trenutku u kojem sada mi živimo(kao i oni prije nas)potpunije živjeli i bolje razumjeli Radosnu Vijest!Mnogi će kazati(što je i vjerom točno)da bi nam već sama objavljena i napisana Radosna Vijest trebala biti dostatna za našu vjeru("Blago vama koji ne vidite,a vjerujete")nitko od nas nema pravo i ne može Bogu zanijekati slobodu,da i danas nas poučava putem ukazanja,kako bi to bilo na korist našega spasenja.To da u mnogim ukazanjima i "ukazanjima" ima puno "rupa" i "nejasnoća","nelogičnosti "i dapače "otvorenih pitanja",ne treba nas puno zabrinjavati,jer je potrebno uvijek imati odškrinuta vrata svoga srca mogućim ukazanjima,jer ako dobro pratimo cjelokupnost svih ukazanja,od biblijskih do današnjih dana,nikada ni u jednom ukazanju se ne poučava i govori"Vidi moju silu i snagu,i zbog toga mi moraš vjerovati"već uvijek nam se nježno i majčinski s puno ljubavi govori"Uz tebe sam,ljubi me kao i ja tebe"!Pa tako za početak ljubim vas sve u Kristu Isusu! :arrow: :arrow: :arrow:

Meni su posve logicna i puna smisla ukazanja po cijelome svijetu, jer Bog je ZIV, zivo je Njegovo djelovanje.
Ukazuje nam se LJUBAV sama, bez obzira na covjekovo stanje i odmak od Boga.
Lijepo si joakime podsjetio kako nas je ukazanjima Bog uvijek uvjeravao u ljubav, a ne nas nagovarao na nju. To je Bozji nacin i najljepsi je od svih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 19:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Prije nekoliko godina,točnije 1999. sam dobila tumor u vratnom dijelu leđne moždine i to tako da mi se cijela desna strana oduzela u nekoliko dana kako se on širio.50/50 su bile šanse da se sam povuče ili proširi po cijeloj moždini i na operaciju.

Otišla sam tada u Međugorje,pomolila sam se i proplakala dolje od sreće jer sam osjetila nešto...NEŠTO...ne znam.

Kupila sam jednu drvenu sliku Majke Božje i Molitvenik.
Došla doma,danima se jako molila ispred slike i pričala s njom,plakala s njom...znala sam da je tu sa mnom.
Bilo me strah od iščekivanja, a s druge strane sam znala da mi se ništa ne može desiti.
Svoje nalaze od magnetske i CT sam poslala u ZG kod nekog neurokirurga,jer su mi sve pripremali za operaciju.
Pregledi su po nekoliko tisuća kuna.
Ali....jednog jutra iznenada sam počela osjećati dijelić po dijelić svog tijela.
To je bilo to.
Nalaze nikada nisam uzela iz ZG,ostavila sam ih niti ne znam kod koga,niti na pregled nisam više otišla.
Nikada više mi se to nije ponovilo.
Ta duboka molitva iz očaja,to potpuno predanje u Njegove ruke,to prepuštanje na Božju milost,mora naći odgovor.
Moje svjedočanstvo će sadržavati nekoliko čuda..ali nemam još snage za napisati ga jer još uvjk strašno patim i jednostavno mi treba vremena.
Ljubim vas sve u Kristu i moram reći po ne znam koji put da i ova naša molitva jako djeluje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 19:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

nisam znala za ovaj kip u Međugorju,
ali upravo sada dok ovo pišem mi kćer od 5,5 god kaže"znaš mama,kad sam u pon. bila u Međugorju,vidjela sam jedam kip Isusa kojemu male kapljice kaplju iz noge i ja sam ih dotakla i prekrstila se".

Ja sam joj pokazala ovu fotku od Andjeline i rekla je:"da, to je to i kad je noć Isusa polože u ono postolje.
Eto ni to niste znali.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2006 19:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Slava Isusu jer te je ozdravio od tvoje bolesti!!!
ISUS NAS UISTINU LIJEČI I ON JE NAŠ PRAVI LIJEČNIK, I DUŠE I TIJELA!!!
Zahvaljuljem Isusu jer je i mene sačuvao i od mene ostranio razne patnje!
Slava Mu!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2006 20:48 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

nenki divno...hvala Isusu i Majci na milosti ozdravljenja...bilo bi divno kad skupiš snage da podijeliš s nama i ostalo...

e stvarno evo još jedna nova informacija vezana za kip Isusa :arrow:

Hvala Bogu na svima vama i na milostima koje pokazuje :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]