Vidim, voliš u detalje

pa ću i ja
cooperator_veritatis napisao:
to mi je nick...krscanski...biblijski...zao mi je ako ti prebahato zvuci ali kakav takav je...moj je...ne borim se ja grcevito kako bih postigao "nesto svoje"...za borbu postoje osobe s prikladnijim karakteristikama i nickovima...fighterice...ja ovdje samo malo caskam o ovoj ili onoj temi...ako dosad nisi primjetila...nalazimo se na forumu...na ovakvim mjestima je to uobicajeno.
...imaš pravo...

moj nick je prikladniji...
kod izbora nicka, moglo bi se pretpostaviti da se uzima onaj koji o tebi nešto govori...a kad smo već kod mog, dala sam negdje objašnjenje zašto baš taj... jesi li uzeo nick, jer je zvučan i ostavlja dojam ozbiljniji i objektivniji ili što? (ok, ne moraš odgovorit ako ne želiš)
sto je istina? Isus je istina...i put...i zivot...vec zaboravila? ...a ako se pitanje odnosilo na ovu temu onda sam ja svoje vidjenje istine vec iznio...a sad samo jednostavnim rijecima argumentirano zauzimam stav u svezi mog...tvog...ili joakimovog misljenja...to se onda zove konverzacija...jedna normalna i legitimna pojava...osobito na forumima.
aa ne, nisam još zaboravila

i teško da ću...
Iv 13,34
Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas tako i vi ljubite jedni druge. Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.
sve je to fino i lijepo ali ti si se svojim komentarom aktivno ukljucila u raspravu...men se tvoj komentar kao komentar dopao iako sadrzaj istog u odnosu na ovu nasu temu ne mogu potpisati i to sam tako rekao i obrazlozio...ne znam sto te zasmetalo...ako ne zelis komentare na svoje komentare onda daj neki znak pa cu ih ubuduce ignorirati i sve ok.
ok...priznajem da s primjerima nisam baš nešto, ali "ubacila" sam ono što ima veze s mojim iskustvom....osobno.... (ovo zadnje ne moraš citirat

)
a sto mogu...djelujem tako kao sto djelujem...sudeci po agresivnoj i odbojnoj reakciji nekolicine osoba i doceku na noz ne plijenim bas pozornost umiljatoscu niti berem simpatije...trebam li zbog toga skakati s balkona? ocajavati? ...nisu ni meni mnogi Bog zna kako dragi...zapazam i ja kod mnogih lose osobine...ali koga sam ja to ovdje kao prvi napao? morao sam se nacitati svakojakih podvala i lazi...napadalo se izravno moju osobnost...kao sto i ti ovdje na neki nacin cinis...ja samo rastavljam i sastavljam rijeci..recenice sugovornika...iznosim misljenje pro et contra...to je sve.
...i ne treba meni tvoje povjerenje...zadrzi ga za sebe...nikad ti ga nisam ni trazio.
nisi u pravu...jer...u zadnje vrijeme sam skužila da baš takvi kao ti ubiru simpatije, jer malo razbudite forum....
..i da... nisi baš na nož dočekan, a to što te živcira

i BTB je druga priča...
..kad kazem da je On to ucinio da bi ponizio slijepca i time kusao Njegovu vjeru...
....
gdje sam ja to uopce dao naslutiti da Bog ponizava covjeka radi sebe? gdje? moj stav je da Isus ponizio slijepca radi slijepca...kako bi kusao njegovu vjeru i kako bi mu ta ista vjera mogla pomoci pri ozdravljenju.
"tvoja vjera ti je pomogla" (o-ton by Jesus Christ)
isto tako sam naveo kako za to postoje primjeri i drugdje u evandjelju...naveo sam primjer fenicanke koju Isus ponizava rijecima...ali koju isto tako zbog njene vjere nagradjuje...
ne bi rekla da ju je Isus išao poniziti, mada u određenim situacijama koristi "oštrije" riječi, ali ne s namjerom da ponizi! Isus opominje, upozorava, objektivno govori ne bi li se ljudi malo zamislili... toga danas fali....
poniženja ima...ali proroka je malo....
Citat:
to je tumacenje vlc. zlatka sudca...ako dakle joakim kaze da samo kat. crkva i njeni vjeroucitelji imaju pravo tumacenja svetog pisma...onda je ovo ujedno i autenticno oficijelno tumacenje sv. apostolske katolicke crkve...
zato kad se sve sabere i oduzme...kazem ti...ako sam nesto krivo rekao...dokazi...ako nisam...sto me onda napadas?
slicne rijeci bi ti trebale biti poznate....krscanko...
Joakim ti je odgovorio na svoj dio

...
Ko kaže da te napadam? samo sam pitala tko si i što želiš postići.... odgovorio si da to samo Bog zna, pa više neću pitati...
...i moram se osvrnuti na tvoje malo drsko nazivanje mene "kršćanko" jer si to tako uobličio da ima negativan prizvuk... pitam se zašto? možda jer ne živim po tvojim zakonima, a možda samo zato jer se ne uklapam u tvoj pojam "kršćanina" s puninom istine i potpunim znanjem u vezi iste?....
Kao što kažeš, ovo je
forum... tu smo da raspravimo neke "nejasnoće"... a i da se družimo u tom virtualnom svijetu......
...mada bi ja voljela više od forumskih rasprava konkretne odgovore...
BTB i