www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 06:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 12:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
andjelina1 napisao:
jedno malo današnje :D

cijelo jutro tražim ključeve i ne mogu ih naći

i zamolim jednog našeg divnog člana :arrow: da uputi neku brzu molitvicu da nađem ključeve...

stiže kroz par minuta poruka...već si ih našla

a nisam...

i nazovem ga...da mu se pojadam da ih nisam našla..i u razgovoru s njim..NAĐEM KLJUČEVE

divan je Bog i prezahvalna sam mu kako mi divne ljude daje
(eto nagrade za trpljenje onih koji i nisu tako divni)

Bože HVALA,HVAL,HVALA

(nisma htjela napisati o kome se radi jer će čovjeku bit zatrpan mailbox sa željama :D )

Kad nešto izgubim, ja se utječem Sv. Anti i uvijek nađem... litanije Sv. Anti su lijek za izgubljene stvari...
Možda se i ovaj naš divni član utekao sv. Anti?
:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 18:01 
Odsutan

Osušena svečeva krv prelazi u tekuće stanje

Dana 19. rujna 2002. godine primijećeno je kako se tvar za koju mnogi stanovnici Napulja vjeruju da je osušena krv njihovog sveca zaštitinika postala tekuća — radi se o čudu koje se događa dva puta godišnje. Tisuće ljudi ispunile su napuljsku katedralu da bi vidjeli kako se krv sveca iz 4. stoljeća, sv. Gennara, iz praha pretvara u tekućinu. To se smatra dobri znamenom za grad i za svijet. Izvještaji o tom čudu postoje gotovo bez iznimke iz prošlih 600 godina — događa se na svaki blagdan sv. Gennara 19. rujna i svake prve subote u svibnju. Barem četiri puta su se, nakon što krv nije postala tekkuća, dogodile nesreće. Na primjer, 1572. godine kuga je ubila 40.000 ljudi, a 1980. godine je u jakom potresu koji je pogodio sjevernu Italiju poginulo oko 3.000 ljudi. godine.
Znanstvenici su potvrdili da je tvar u zatvorenoj posudi krv, međutim ne mogu objasniti zašto redovito prelazi u tekuće stanje. Kardinal Michele Giordano pripadnicima kongregacije rekao je da je ovogodišnje čudo bilo posebno znakovito jer je krv postala tekuća za manje od jednog sata. "Ovo je poseban događaj jer se može jasno vidjeti da je krv promijenila boju i da je ima više," kaže Giordano. (Izvor: Reuters.)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 19:21 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Citat:

nisam ga pitala...morat ću..al znam da mi ionak neće reć..neg će se samo smijati :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 19:24 
Odsutan

andjelina1 napisao:
Citat:

nisam ga pitala...morat ću..al znam da mi ionak neće reć..neg će se samo smijati :D

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Naš Bog je velik i silan Bog! :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2006 23:24 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Naš Joakim se silno smije,dakle to je ON!!!!!! :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 05:21 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
ok, ti govoriš mi, dakle i sebe tu stavljaš- ali ja te molim nemoj to više činiti u moje ime- jer ti jednostavno ne znaš kako ja gledam na čuda, što je za mene sveta misa, pa pliz ubuduće piši pjesmice u prvom licu- iz jednostavnog razloga što će biti iskrenije, uvjerljivije..
ovako djeluje ... kao osuda, pa može zbunit one koji u traganju za Gospodinom ... počnu od čuda. A čuda koja su od Boga, mi ne možemo osuđivati jer ne znamo za koga ih je Bog odredio, niti njihovu svrhu u Božjem promišljanju za spas ovog svijeta...

..oprosti vikice..
..nisam govorio o tebi, niti o bilo kome određeno..
..to je samo polovna pjesma tužaljka..
..a ne osuda..

.evo nešto za usporediti..nemoj se opet naći persirana
---------------------------------------

Izaija 1,15-19:

«Kad na molitvu ruke širite, je od vas oči odvraćam. Molitve samo množite, ja vas ne slušam. Ruke su vam u krvi ogrezle, operite se, očistite. Uklonite mi s očiju djela opaka, prestanite zlo činiti! Učite se dobrim djelima: pravdi težite, ugnjetenom pritecite u pomoć, siroti pomozite do pravde, za udovu se zauzmite. 'Hajde, dakle, da se pravdamo,' govori Jahve. 'Budu l' vam grijesi kao grimiz, pobijeljet će poput snijega; kao purpur budu li crveni, postat će kao vuna. Htjednete l' me poslušati, uživat ćete plodove zemaljske.'»

mir s tobom

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 05:24 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Čudo Neviđeno

..čuda..
.toliko smo željan čuda..
..ozdravljenja..
..mirisnih kapi, stigmi..
..tako se grčevito borim
..za ovo svoje
..prolazno tijelo..
..koje će prah..baštiniti..
.a na najveće čudo..
..Svetu misu..
..često dolazim
..kao stranac.
..jer čuda su uvijek
..tamo negdje daleko..
..u dalekoj zemlji..
...a živi ISUS..
..mi se nudi..
..tu ..
..i tako blizu..
..pod prilikama kruha i vina..
..i gleda me kako..
..kao zombi
..pred Njega Presvetog dolazim..
..sanjajući neka čuda..
..negdje tamo..
..daleko..

----------
.korekcija za vikicu..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 06:53 
Odsutan

Kip lije suze u Kolumbiji

Primijećeno je da kip Gospe u crkvi u Genoyu, gradiću na jugoistoku Kolumbije, lije suze. Otkako je fenomen započeo u travnju 2006, skulptura poznata pod imenom »Djevica od krunice« privukla je na tisuće posjetilaca.
(Izvori: www.nbc.com ; Reuters)

Lik Isusa na crkvenom platnu

Tisuće ljudi posjetilo je crkvu u zabačenom ribarskom selu na otoku Princ Edward na istočnoj obali Kanade da bi na platnu koje visi iza oltara vidjeli lik Isusa.
Angela Callaghan, župljanka rimokatoličke Crkve svetih Šimuna i Jude u mjestu Tignish, je u petak 3. svibnja 2006. prva ugledala lik dok se molila pred oltarom. Vijest se brzo proširila i su platno su došli pogledati mnogobrojni posjetitelji. Na ljubičastom platnu na kojem je zlatnim koncem izvezena kruna od trnja neki vide lik Isusa, a drugi lik Gospe. Crkva je isto platno koristila dvije godine, no ovo je prvi put da su ljudi na njemu vidjeli lik. »Mislim da nam je Isus ovo poslao sa svrhom. Želi da razmislimo,« rekao je jedan posjetitelj. Lokalna vjernica Irene LeClair kaže da na pokrovu vidi Isusovo lice. »Znam da vidim Božje lice,« rekla je.
(Izvori: www.theguardian.pe.ca, www.ctv.ca )

Stigme

Prema mišljenju katoličkog svećenika, na članu njegove kongregacije u Rockinghamu, na periferiji Pertha u zapadnoj Australiji, pojavljuju je stigme — rane na rukama i nogama poput onih na raspetom tijelu Isusa.
Otac Finbarr Walsh, koji kaže da u svojih 50 godina službe nije video ništa slično, opisao je da se 50-godišnjem ocu troje djece stigme oje krvare pojavljuju na rukama i nogama te da prima vizije i poruke od Gospe, koja mu se ukazuje svakog osmog u mjesecu, a ponekad i češće.
»Vidio sam rane. Ne radi se o prijevari,« rekao je otac Walsh. »On na svojim rukama i nogama dobiva Isusove rane. Vidi se kako krvare. Kada mu se pojave, osjeća veliku bol, međutim nakon 24 sata nestanu. To je zacijelo čudo.«
Katolički nadbiskup Pertha, Barry Hicks, odbija razgovor o toj temi, a sam muškarac kjem se stigme pojavljuju, poznat samo kao Ian, rekao je novinarima da ga je katolička Crkva zamolila da ne razgovara s medijima. Upitan da li su ga ta iskustva uplašila, odgovorio je: »Ne, zašto bih se plašio?”
(Izvor: The Sunday Times, Australia)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 08:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
kako je lijepo odgovorio Ian 'zasto bih se plasio'.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 14:32 
Odsutan

Kip koji lije suze na Malti

Kip Gospe u vlasništvu jedne žene iz grada Birzebbuga na Malti lio je krvave suze. 20 siječnja 2006., nakon što je kupila kip od smole koji je bio izložen u prodavaonici kućnih ljubimaca, odnijela ga je svojoj kući. Nakon tri dana iz kipa su počele teći crvene suze. Vlasnica kipa je o tome izvjestila lokalne crkvene vlasti koje su testirale tekućinu i potvrdile da se radi o ljudskoj krvi. Također, crkva je izvijestila da su tjedan dana nakon što su provedeni testovi iz kipa ponovo tekle suze.
(Izvori: di-ve.com, maltamedia.com)

Čudesno raspelo

Požar koji je uništio malu kolibu u seoskom okrugu Tyreone, u Irskoj, čudesno je zaobišao raspelo koje se nalazilo u njoj. Nakon što je požar progutao kolibu i pretvorio je u pepeo, odlučeno je da se preostali zidovi sruše zbog svoje nestabilosti. Radnik koji je dovršavao rušenje pronašao je križ na poleđini jedinih vrata kroz koja se moglo pobjeći od požara. Ni na križu ni na vratima nije bilo ni traga od požara i mnogi povjerovali da se radi o čudu. Otada je vlasnica, vrlo religiozna žena, mnogim ljudima, starijima i mlađima, davala križ kako bi primili duhovno odnosno fizičko ozdravljenje. Mnogi mogu posvjedočiti o njegovoj čudesnoj moći.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]