www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 07:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 14:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Čudo na brdu sv. Jurja

U gradu Sault Ste Marie, u Ontariju u Kanadi, na brdu svetoga Jurja stoji 40 metara visok, osvijetljen čelični križ koji je prvo što vide mnogi posjetitelji iz Sjedinjenih Država kada prijeđu Međunarodni most koji vodi u Kanadu. Križ predstavlja simbol duhovnog jedinstva na geografskom središtu Sjeverne Amerike i postao je poznat kao ''Križ na središtu kontinenta''. U podnožju križa nalazi se vrt nazvan ''Oaza mira'' koji ne pripada nijednoj vjeri, kao i francuska jezična škola Notre Dame des Grands Lacs.
U ponedjeljak 24. siječnja 2005. godine ravnatelj škole Stephane Picard, školski domar Gerry Ouellette, profesor matematike Christopher Gravelle i velik broj studenata opazili su kako se čelična struktura njiše s jedne strane na drugu, što je trajalo oko dva i pol sata. ''Od oko 7,5-10 metara ispod ruku križa do tla križ je mirovao,'' izjavio je Gravelle. Iznad te točke križ se njihao lijevo-desno, oko pola metra u svaku stranu, i to s 44 njihaja u minuti. ''Njihanje je bilo konstantno, kao kod metronoma (op.p. — sprava za mjerenje takta) i pomicao slijeva na desno,'' rekao je. Zabrinuti su učitelji učenike radi sigurnosti privremeno premjestili u školsku knjižnicu.
Svi svjedoci kažu da kada se to događalo vrijeme nije bilo vjetrovito i da se konstrukcija nikad prije nije njihala. I ravnatelj i profesor matematike su čili pucketanje na vrhu križa dok se pomicao, pa su pozvali inženjere da provjere eventualna oštećenja na konstrukciji. Inženjer Bob Wood na konstrukciji nije pronašao nikakva oštećenja i izjavio je da se križ nije mogao pomjerati na način koji su opisali svjedoci, iako nije mogao osporiti njihove izjave. Autor knjige Križ na središtu kontinenta (The Cross at the Centre of the Continent), koja opisuje povijest križa uvjeren je da je njihanje bilo znak. (Izvor: www.sootoday.com).

Slijepa žena progledala

Engleskinja koja je izgubila vid prije 25 godina progledala je poslije jakog srčanog udara. Joyce Urch (74) iz Coventrya u Velikoj Britaniji vid je izgubila 1979. godine uslijed glaukoma. Od tada je živjela praktički potpuno slijepa, u svijetu sjene i tame. Kada je oslijepila, njezina djeca bila su tek trebala ući u zrelu dob; nikada nije vidjela svoje unuke i praunuke.
Bilo kako bilo, doživjela je srčani udar nakon kojeg je ostala u komi u bolnici Walgrave u Coventryu i liječnici su se puna tri dana borili za njezin život. Tada je na opće iznenađenje otvorila oči i izjavila da vidi.
Gospođa Urch opisuje što joj se dogodilo: ''Pogledala sam svog supruga koji je bio kraj mene i rekla mu: Oh, imaš bore po licu, i trebaš već biti star. Onda mora da sam i ja stara.'' Njezina najstarija kći, Carol Obeirne (46), izjavila je: ''Kada se je probudila mislili smo da neće dugo izdržati, da će umrijeti. Kada je počela vikati da vidi, bila sam tako uzbuđena''. Kardiolozi u bolnici ne mogu znanstveno objasniti njezino ozdravljenje. Gospodin i gospođa Urch uvjereni su da je Joycino ozdravljenje pravo čudo. Erik je rekao: ''To mora da je nekakvo čudo. Nisam nadao da će Joyce ikada ponovno progledati''. (Izvor: The Daily Telegraph, Channel 4, UK)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:00 
Odsutan

Dragi prijatelji, da li vam se čini sve ovo dosadno,zamorno,naivno-da nastavimo dalje ili.....?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ako mene pitate, samo nastavi Joakime, ovdje ce biti sabrana cuda i mnogima ce to biti na izgradnju. Kad nekoga posebno zainteresira ova tematika, zna gdje ce doci i citati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:04 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
niti dosadno niti zamorno niti naivno! Istina i Bozje djelovanje to ne mogu biti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:07 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

duo draga...nešt s linkovima nije ok...ni jedan nije na temu o kojoj govoriš...il sam ja neš previdjela

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:08 
Odsutan

lucija napisao:
niti dosadno niti zamorno niti naivno! Istina i Bozje djelovanje to ne mogu biti.

lucija i leo :arrow: :arrow: vas u Kristu Gospodinu!Nastavljamo...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:08 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

sorry...dušo draga :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:12 
Odsutan

Nove tvrdnje o Gospi koja lije suze

Prije dvije godine otkriveno je da mali kip Gospe izrađen od fiberglasa, koji je Tajlandu i kupila i nakon toga u Rockingham, u Zapadnoj Australiji donijela gospođa Australije, lije suze od ulja.
Slika

Temeljita ispitivanja pokazala su da nije bilo moguće napraviti da uljne suze teku iz kipa. Inače, suze mirišu na ruže i bile su povezane s nekim slučajevima izlječenja.Sada se pojavljuju nove tvrdnje u vezi s tim kipom. U kući u kojoj se kip nalazi redovito se pojavljuje sama Gospa. Pojavljuje se svake večeri oko osam sati u vrtu gospođe Powell. Nadalje, rečeno je da je Gospa ostavila je tragove svojih stopala u betonskom pločniku gdje se pojavljuje.
Vlasnica kuće rekla je da se isto po ružama mirisavo ulje koje je lio kip može vidjeti i na mjestu gdje su se dogodila ukazanja. Neki vjernici koji su posjetili kuću izvijestili su da su im se na odjeći pojavile uljevite mrlje. Kup posjećuje više od stotinu ljudi tjedno. Mnogi od njih dolaze od izvan Australije nadajući se čudesnom izlječenju.
(Izvor: The Sunday Times, Australija)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 15:14 
Odsutan

andjelina1 napisao:
sorry...dušo draga :D

Je anđi vidim i ja da nešto ne štima,no dobro vjerujem da nam to neće umanjiti vrijednost svega ovoga :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2006 21:56 
Odsutan

Gospa koja plače službeno "neobjašnjiva"

Službena istraga o Civitavecchijskoj Gospi koja od 1995. godine povremeno lije krvave suze utvrdila je da tu pojavu ťčovjek ne može objasnitiŤ.
43 centimetra visok kip koji potječe iz Međugorja stajao je u vrtu Fabia Gregorija u Civitavecchiji, 65 km sjeverno od Rima, Italija. U veljači 1995. godine u tom malom lučkom gradiću počele su se skupljati tisuće ljudi kada je petogodišnje djevojčica vidjela kako kip lije krvave suze. U sljedećim mjesecima kip ja plakao još 14 puta.
Talijanska udruga potrošača podnijela je na lokalom sudu tužbu protiv gospodina Gregorija zbog zavjere s namjerom da prevari ljude i zlorabi njihovu lakovjernost. Njegov je dom bio više puta pretražen. Novi izvještaj ga u potpunosti oslobađa krivnje i sve optužbe protiv njega konačno su odbačene. "Drago mi je što je slučaj zaključen, međutim zaista moram reći da sam uvijek bio potpuno miran," istaknuo je. "Bio sam spreman suočiti se s možebitnom osudom samo da bih mogao braniti istinu do kraja."
Civitavecchijski biskup, monsignor Girolamo Grillo, u početku je bi skeptičan. "Tjedan nakon objave prvog plakanja naložio sam župniku da donese bat i uništi kipić," rekao je. "On ga je skrio i povjerio ga bratu gospodina Gregorija. Potom sam ga ja preuzeo na čuvanje kako bih rasvijetlio slučaj, a kip je zaplakao dok sam ga držao u rukama."
Za crvenu tekućinu koju kip lije kao suze utvrđeno je da je ljudska krv muške osobe. Rendgenske zrake i CAT-snimke nisu u tijelu kipa pronašli nikakve pukotine u kojima bi se mogao skrivati mehanizam za brizganje tekućine. Sadašnji tim teologa, povjesničara i liječnika koje je Civitavecchijska dijeceza angažirala da istraže slučaj analizirala je sva prijašnja svjedočenja i zaključila da je pojava "neobjašnjiva". (Izvor: Associated Press;

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 282 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]