www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 svi 2025 04:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 70  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 29 ožu 2012 16:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Još nešto, a propos miješanja zaljubljenosti i ljubavi...to sam primijetila i na TT forumu. Sve djevojke se čuvaju za nekog princa na bijelom konju, srodnu dušu, prolijevanje krvi za tog istog princa...ali nema princa!! Ima samo obični čovjek, grešnik, kao i ja, kojeg eto Božjom dobrotom ja volim i on mene voli..nisu to bajke, ne živimo sretno do kraja života bez ikakvih problema i sl. Međutim, i ovdje čitam samo kako će taj princ doći, pa će ona proliti krv za njega (o Bože) potvrditi savez i nema nikakvih problema. A sutra kad se pojave problemi (neminovno) onda su razočarni i počnu priču o križevima i slično..ma dajte..
Eto, ukratko :lol: jedva čekam da me demantiraš :wink:

Mislim da ti je ovo bezobrazan i ciničan post, jer si izvukla između redaka što ovdje nitko tako ne misli, stavila nekima u u sta što ne misle i onda se rugaš na račun toga. Ovo ti nije stvarno u redu.
Možda si mislila da si izmislila sad toplu vodu, ali ovo da neki ovdje čekaju princa na bijelom konju da poliju krv za njega je podmuklo i bezobrazno!
Moram priznati da si me razočarala. :( :(

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 16:39 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Samuel napisao:
Citat:
Još nešto, a propos miješanja zaljubljenosti i ljubavi...to sam primijetila i na TT forumu. Sve djevojke se čuvaju za nekog princa na bijelom konju, srodnu dušu, prolijevanje krvi za tog istog princa...ali nema princa!! Ima samo obični čovjek, grešnik, kao i ja, kojeg eto Božjom dobrotom ja volim i on mene voli..nisu to bajke, ne živimo sretno do kraja života bez ikakvih problema i sl. Međutim, i ovdje čitam samo kako će taj princ doći, pa će ona proliti krv za njega (o Bože) potvrditi savez i nema nikakvih problema. A sutra kad se pojave problemi (neminovno) onda su razočarni i počnu priču o križevima i slično..ma dajte..
Eto, ukratko :lol: jedva čekam da me demantiraš :wink:

Mislim da ti je ovo bezobrazan i ciničan post, jer si izvukla između redaka što ovdje nitko tako ne misli, stavila nekima u u sta što ne misle i onda se rugaš na račun toga. Ovo ti nije stvarno u redu.
Možda si mislila da si izmislila sad toplu vodu, ali ovo da neki ovdje čekaju princa na bijelom konju da poliju krv za njega je podmuklo i bezobrazno!
Moram priznati da si me razočarala. :( :(

Hej sorry, nisam imala namjeru biti bezobrazna..sorry, ak tako zvuči. A post definitivno nije ciničan. Zaista mi je žao ako sam tebe ili bilo koga drugoga uvrijedila. ali eto ti si se javio, pa tebi direktna isprika.
Nisam nikomu ništa stavila u usta, i ne rugam se, nego samo izražavam svoje neslaganje s teorijom. Još jednom oprosti(te).
Mislim da me nisi najbolje razumio, za što i ja snosim dio krivice. Možda jesam banalizirala, ali nisam bila bezobrazna.
Mislim da nije bezobrazno to što ja nemam (pre)romantičan pogled na zajedništvo dvoje ljudi.
JOš jednom se ispričavam.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 16:42 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Pia napisao:
Hvala na podijeljenom iskustvu. Al nećemo ti i ja na zelenu granu :)
Ja svog "princa" imam već 6 godina, Bogu hvala na njemu, tak da znam o čemu pričaš ovdje. To svejedno ne rješava problem tupljenja gluposti djevojkama da im ima doći princ 8)
Hm, analogno, ja sam završila fax od 4 god, pa još 2 poslijediplo. pa imam i iskustva, pa se još uvijek ne smatram stručnjakom na području moje profesije. A svećeniku i tak brak nije profesija...prema tome :a1430: ostajem rezervirana..
Seks ovdje nije uzrok nego posljedica..to mje ono što zamjeram većini vjernika. Površni su (smo). Bavimo se većinom posljedicama..i koncentriramo na pogrešne stvari.
AL hvala, momče, na još jednom lijepom postu :)

čuj ne moramo na zelenu granu,nije to ni cilj nego više razmjena mišljenja a usput da neko nešto i nauči(ne nužno ti ili ja,može i neko ko ne sudjeluje nego samo prati raspravu).

No ako ti svog dečka(ili supruga)tako ne percipiraš ne mora značiti da to vrijedi i za druge.Jasno ko puno očekuje više nego je realno razočarat će se ali očekivati princa nije niti puno niti nerealno,ako se čuva čistoća prije i u braku ta osoba se može gledati takvim očima jer to je dar od Boga.Osobno sam imao rasvjetljenje da Bog daje posebne darove za onu sobu koju ima u svom planu za nekoga pa tako i takav način percepcije dečka,ali ako to dvoje to ne upropaste grijehom i time ne izgube te milosti.

No jedno je sigurno,svako će brati plodove svog života,neko gorke a neko slatke.Ili kako Sudac reče,kako prostriješ tako ćeš i leći.A tko je površan neću u to ulaziti jer samo duhovan prosuđuje druge dok drugi onog ko je duhovan ne prosuđuju

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 16:54 
Odsutan

običan momak napisao:
Pia napisao:
Hvala na podijeljenom iskustvu. Al nećemo ti i ja na zelenu granu :)
Ja svog "princa" imam već 6 godina, Bogu hvala na njemu, tak da znam o čemu pričaš ovdje. To svejedno ne rješava problem tupljenja gluposti djevojkama da im ima doći princ 8)
Hm, analogno, ja sam završila fax od 4 god, pa još 2 poslijediplo. pa imam i iskustva, pa se još uvijek ne smatram stručnjakom na području moje profesije. A svećeniku i tak brak nije profesija...prema tome :a1430: ostajem rezervirana..
Seks ovdje nije uzrok nego posljedica..to mje ono što zamjeram većini vjernika. Površni su (smo). Bavimo se većinom posljedicama..i koncentriramo na pogrešne stvari.
AL hvala, momče, na još jednom lijepom postu :)

čuj ne moramo na zelenu granu,nije to ni cilj nego više razmjena mišljenja a usput da neko nešto i nauči(ne nužno ti ili ja,može i neko ko ne sudjeluje nego samo prati raspravu).

No ako ti svog dečka(ili supruga)tako ne percipiraš ne mora značiti da to vrijedi i za druge.Jasno ko puno očekuje više nego je realno razočarat će se ali očekivati princa nije niti puno niti nerealno,ako se čuva čistoća prije i u braku ta osoba se može gledati takvim očima jer to je dar od Boga.Osobno sam imao rasvjetljenje da Bog daje posebne darove za onu sobu koju ima u svom planu za nekoga pa tako i takav način percepcije dečka,ali ako to dvoje to ne upropaste grijehom i time ne izgube te milosti.

No jedno je sigurno,svako će brati plodove svog života,neko gorke a neko slatke.Ili kako Sudac reče,kako prostriješ tako ćeš i leći.A tko je površan neću u to ulaziti jer samo duhovan prosuđuje druge dok drugi onog ko je duhovan ne prosuđuju

Čuj, hvala na svemu. Iskreno su me tvoji postovi naveli da o nekim stvarima razmislim, da ispitam, preispitam itd. Al mislim da je bolje (za mene, hehe) da više ne sudjelujem u raspravi (ili možda raspravama općenito), jer sam očito neke ljude uvrijedila (vidi moj zadnji post) :)
Meni je jasno da ne upadam u okvire klasičnog vjernika. Ja nemam problema pitati i preispitivati stvari koje bih možda trebala uzeti zdravo za gotovo. Ak to znači (a vjerojatno znači) da nisam baš duhovna, OK ... Možda postanem. I trud se nešto računa :) valjda 8) Iz tog razloga sam ti neizmjerno zahvalna za ovu malu razmjenu mišljenja. :evil:
P.S. Poslala sam upit don Damiru, pa ak mi odgovori, mogu ti proslijediti, ak te zanima.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 17:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Pia napisao:
Čuj, hvala na svemu. Iskreno su me tvoji postovi naveli da o nekim stvarima razmislim, da ispitam, preispitam itd. Al mislim da je bolje (za mene, hehe) da više ne sudjelujem u raspravi (ili možda raspravama općenito), jer sam očito neke ljude uvrijedila (vidi moj zadnji post) :)
Meni je jasno da ne upadam u okvire klasičnog vjernika. Ja nemam problema pitati i preispitivati stvari koje bih možda trebala uzeti zdravo za gotovo. Ak to znači (a vjerojatno znači) da nisam baš duhovna, OK ... Možda postanem. I trud se nešto računa :) valjda 8) Iz tog razloga sam ti neizmjerno zahvalna za ovu malu razmjenu mišljenja. :evil:
P.S. Poslala sam upit don Damiru, pa ak mi odgovori, mogu ti proslijediti, ak te zanima.

ma nema na čemu,meni je draga svaka konstruktivna rasprava,hvala tebi :)

Mislim da uopće nije problem pitati i razmišljati,dapače smatram da to samo potiče kvalitetnu raspravu,problem je u nepoštivanju sugovornika ili izrugivanju nečijih svetinja(kako mnogi već običavaju raspravljati na internetu),ovo ne mislim na tebe nego na internetske rasprave općenito.

A ovo za don Damira,ako dobiješ odgovor pošalji,baš me zanima što će ti odgovoriti.

Mogu ti iznijeti još jedno moje iskustvo,na početku veze s mojom suprugom imali smo nekoliko lakših padova(ljubakanje,zagrljaji)i nakon toga osjećao sam se ne baš tako dobro,one čarolije je nestalo jer smo unijeli bludnost u naš odnos.Bilo mi je žalosno gledati na što nam se veza svela jer nije bilo isto kao i prije tih nekoliko padova.Kasnije smo se ispovjedili i dogovorili da više nećemo popuštati ni malo i tako smo izdržali do braka.Sve se popravilo i čarolija se nakon nekog vremena vratila,opet sam je gledao onim očima kao da je i više od princeze

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 17:22 
Odsutan

običan momak napisao:
Pia napisao:

ma nema na čemu,meni je draga svaka konstruktivna rasprava,hvala tebi :)

Mislim da uopće nije problem pitati i razmišljati,dapače smatram da to samo potiče kvalitetnu raspravu,problem je u nepoštivanju sugovornika ili izrugivanju nečijih svetinja(kako mnogi već običavaju raspravljati na internetu),ovo ne mislim na tebe nego na internetske rasprave općenito.

A ovo za don Damira,ako dobiješ odgovor pošalji,baš me zanima što će ti odgovoriti.

Mogu ti iznijeti još jedno moje iskustvo,na početku veze s mojom suprugom imali smo nekoliko lakših padova(ljubakanje,zagrljaji)i nakon toga osjećao sam se ne baš tako dobro,one čarolije je nestalo jer smo unijeli bludnost u naš odnos.Bilo mi je žalosno gledati na što nam se veza svela jer nije bilo isto kao i prije tih nekoliko padova.Kasnije smo se ispovjedili i dogovorili da više nećemo popuštati ni malo i tako smo izdržali do braka.Sve se popravilo i čarolija se nakon nekog vremena vratila,opet sam je gledao onim očima kao da je i više od princeze

Lijepo.. smajlic7 super ste mi ti i tvoja supruga...hvala opet..želim vam svaku sreću i blagoslov..
Ako don Damir odgovori, a iskreno se nadam da hoće, šaljem odmah :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 17:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ja isto mislim da mnoge djevojke ne samo ovdje na forumu, nego i inače čekaju vječito nekog idealnog princa na bijelom konju... a u biti su vrlo nezadovoljne samima sobom i ne znaju na kraju ni same što žele...
mislim da je vrlo tragično da pored toliko divnih i krasnih osoba jedni druge ne prepoznajemo, stalno se nečega bojimo, fantaziramo, filozofiramo... a život prolazi... i šanse ti prolaze...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 20:44 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Discipula Domini napisao:
Edit:
slugo, mogao bi ti razmisliti o tome da pokreneš neki centar..."Centar za edukaciju u kršćanskom udvaranju" :D
Dobra, dobra! :b101:

Ovo tek sad vidje....ha ha da pokrenem centar,natalitet bi pao za 20% u prvih 5 godina :b101: ...Bog bi me prvo pitao kad bi mu dosao na sud:
"Slugo zasto su nestali svi moji krscani?"Sto uradi mili moj Slugo? :b101: :b101:

Ne ne ne zelim i za to odgovarati :b101:

Nego da napisem nesto i na temu cistog hodanja i djece u braku.

Ne slazem se da je ne cisto hodanje samo po sebi krivo za sve kako se to hoce prikazati.
To jeste veoma vazno,ali zar mislite da su prije svi cisto hodali koji su opstali i bili sretni u braku?
Mislim da nisu.Mislite li da svi koji cisto hodju da nece imati nikakvih problema?
Mislim da hoce.Zato sto je se prije o tome sutjelo zar znaci da nije postojalo.
Ne raspadaju se brakovi samo radi toga,danas je na obitelj veci pritisak nego ikada.
Ne zelim ni nabrajati sto je se sve novo pojavilo.(pa i puno vise necistog hodanja takodjer)
Ja mislim da ce puno pomoci ako se hoda cisto i za to sam.
Ali reci da je sve u tome je isto ko tvrditi da postoji samo bijela boja.
A kada pogledamo vani vidimo mnogo boja.
Tako i mnogo stvari utjece na sretan brak.
Lijepo je govoriti da tako treba ali da je sve u tome nije.

Tako isto i djeca,da bi brak bio sretan nema veze dali se moze roditi dijete ili ne.
Netko je vec i napisao da se moze posvojiti,ali zasto ne bi mogli biti sretni i bez djece?.
Normalno da bi mogli.Njih dvoje postat ce jedno.Tako pise u Bibliji.
Nije bit braka samo djeca.Sto kada djeca odu?Po tome bi se trebali odmah razvesti.
Znam koji su mislili da ce im djete u braku pomoci,dobili bi dijete pa se rzveli.Kako to onda?sta ih nije trebalo vise povezati?
Bit ce da je nesto dublje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 21:43 
Odsutan

Bog računa s našim slabostima i sljepoćom, ništa nije nerješivo jer nas Bog ljubi... Ljudi, i muškarci i žene, jednako, se danas boje kupit kilu naranči jer su možda otrovne, špricane, bojiš se svega oko sebe, a kamo li ne otvoriti se nekoj osobi, koja ti može biti danas prijatelj, a sutra možda krvnik...

Istina je teška su vremena... ali, dajem za pravo onim muškarcima i ženama, koje rade temeljito na sebi, koje su disciplinirane i vjerne Bogu, da i traže puno od partnera... to je fer i to svakako je u redu... s tim ide i ono, da lako je meni ležat u hladu i piti pivicu i molit Boga da mi da jednu pobožnu ženicu koja će mi rodit dicu i... koja će me voljet...

s treće strane, pokušajmo biti u svom življenju i djelovanju oni koji će pozivati prema sebi i davati neke signaliće da tražimo osobu za susret! Iako ja to ne živim, priznajem, u potpunosti, smatram da ipak trebam to reći... pa možda netko uspije... dakle, jako je bitno što govorimo, kome govorimo, je li u nama i našim riječima, postupcima ljubav prema čovjeku...

mir i Božji blagoslov svima,...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 22:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

sluga napisao:
Discipula Domini napisao:
Edit:
slugo, mogao bi ti razmisliti o tome da pokreneš neki centar..."Centar za edukaciju u kršćanskom udvaranju" :D
Dobra, dobra! :b101:

Ovo tek sad vidje....ha ha da pokrenem centar,natalitet bi pao za 20% u prvih 5 godina :b101: ...Bog bi me prvo pitao kad bi mu dosao na sud:
"Slugo zasto su nestali svi moji krscani?"Sto uradi mili moj Slugo? :b101: :b101:

Ne ne ne zelim i za to odgovarati :b101:

Nego da napisem nesto i na temu cistog hodanja i djece u braku.

Ne slazem se da je ne cisto hodanje samo po sebi krivo za sve kako se to hoce prikazati.
To jeste veoma vazno,ali zar mislite da su prije svi cisto hodali koji su opstali i bili sretni u braku?
Mislim da nisu.Mislite li da svi koji cisto hodju da nece imati nikakvih problema?
Mislim da hoce.Zato sto je se prije o tome sutjelo zar znaci da nije postojalo.
Ne raspadaju se brakovi samo radi toga,danas je na obitelj veci pritisak nego ikada.
Ne zelim ni nabrajati sto je se sve novo pojavilo.(pa i puno vise necistog hodanja takodjer)
Ja mislim da ce puno pomoci ako se hoda cisto i za to sam.
Ali reci da je sve u tome je isto ko tvrditi da postoji samo bijela boja.
A kada pogledamo vani vidimo mnogo boja.
Tako i mnogo stvari utjece na sretan brak.
Lijepo je govoriti da tako treba ali da je sve u tome nije.

Tako isto i djeca,da bi brak bio sretan nema veze dali se moze roditi dijete ili ne.
Netko je vec i napisao da se moze posvojiti,ali zasto ne bi mogli biti sretni i bez djece?.
Normalno da bi mogli.Njih dvoje postat ce jedno.Tako pise u Bibliji.
Nije bit braka samo djeca.Sto kada djeca odu?Po tome bi se trebali odmah razvesti.
Znam koji su mislili da ce im djete u braku pomoci,dobili bi dijete pa se rzveli.Kako to onda?sta ih nije trebalo vise povezati?
Bit ce da je nesto dublje.

apsolutno se slazem.

Nadovezala bih se samo, i na vjeronauku u srednjoj skoli ako sam ista zapamtila to je da na prvom mjestu treba biti partner, a tek onda dijete.

Nadam se da ce bit shvatljivo u pravom kontextu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 70  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]