Citat:
to je sve istina što kažeš... ali, kako i oni kažu, nije dobro navezivanje... koliki hrle na skupove kod takvih govornika, a crkve su prazne, gdje je Gospodin...
Da imaš pravo,a koliko bi bile prazne da nema takvih pastira.To je nešto št postoji i ne treba generalizirati i uvesti kao pravilo,pa da se samo gleda u tu manu.I tko govori sad o navezivanju?!Ljudi ne mogu odmah doživjeti Euharistijskog Isusa poslije jednog skupa ili duhovne obnove,ljudima su potrebni takvi pastiti da ih podignu i ojačaju u vjeri.A shvaćanje Euharistije je teško i dolazi postepeno.Upravo najčešće idu ljudi koji su stalno išli u Crkvu,ali nisu nikad shvaatili samu bit Misne žrtve i njezinu veličinu.Ovo govorim iz svog iskustva i iskustva meni mnogih poznatih,a to stalno viđam!!
Korak po korak!!
Citat:
ja sam siguran da Gospodin djeluje u svakom čovjeku...
Ovisi tko Mu se i koliko otvori za dijelovanje,da je to istina onda bi svijet savršeno funkcionirao.Koliki ljudi ubijaju ili drže crne mise,pa nemoš baš reći da i Gospodin djeluje u njima ako si napisao u "svakom"!?
Citat:
Ako je On zadovoljan sa tim nevjernicima, zašto ne bih ja bio? Možda ti moji bliski kolege koji nisu u vjeri imaju više ljubavi za čovjeka od tebe i mene koji mislimo da smo sveti i pravednici... pazimo da ne budemo farizeji...
Daje zadovoljan s "tim"NEVJERNICIMA" ili bilo kojim drugim,ne znam baš.Možda bi ih već uzeo gore sebi,što čeka ako su spremni za nebo.Ili ćemu širenje evanđelja i križa,ako je Bog zadovoljan nevjerom ćemu vjera!!
Mislim da ovdje nitko ne misli da je svet i pravedan,vać sam želi biti bolji iz dana u dan,a svatko od nas zna kako je kome,i napreduje li.
Tko ima više ili manje ljubavimto je teško znati,ne djali se ona na kile.Već po žrtvi.
Što je ljubav,svi dobro znamo,imamo hvalospijev.
I nemojmo se varati da je čovijek prekrasan i predivan,ako je takav u našim očima.Već recimo da Krist spasava ne nevjera,ako je bilo tko pun ljubavi ondaa će i ljubiti onog koji se je žrtvovao savršenom ljubavlju za njega i sve nas!!