www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 08:05

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 16 ožu 2011 23:51 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
dugi napisao:
kod mene je slučaj da se najviše družim s ljudima koji većina nisu u vjeri... uglavnom... iako nisam pozvan suditi... u zadnje vrijeme sam upoznao i neke vjernike... imam jednu najbolju frendicu u vjeri... jednu ali vrijednu...

ne opterećuje me je li netko koga mi Bog stavi na put vjernik ili nije... također imam frendicu koja nije vjernica, ali je toliko dobra osoba, da takvog vjernika nisam sreo... pomaže mi stalno, uvijek je tu kao rame za plakanje... kad sam bio usamljen, tu je... tako da iz svog iskustva ja osobno ne dijelim ljude u nikakve kategorije... možeš biti i nevjernik ili musliman, ako si pošten i dobra plemenita srca, tada mogu s tobom...

Hi Dugi :)

Krivo si shvatio. Grozna riječ za kršćanina je osuda. Ja fakat nastojim nikoga ne suditi, niti trpati u kategorije. Čovjek je čovjek, dijete Božje. Ali puno njih to ne shvaća. Nemaju Duha Božjega u sebi. Puno ih se odmiče od vjere, od svetoga i živi i podupire život u grijehu.
O TOME SE RADI - i zato mi iskreni kršćani ne možemo više gajiti duboka prijateljstva s ljudima koji se također nisu opredijelili za Krista.
Kako kaže Biblija; odmaknite se od onih koji žive neuredno. Što ne znači da te ljude treba potpuno prekrižiti, već im nastojati biti pravi primjer, ali jasno je da se ne možemo međusobno izgrađivati u duhu vjere kad oni tog istog nemaju.(još.)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 ožu 2011 07:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
courage napisao:
andromeda napisao:
Kad želiš analizirati prijateljstvo, shvatiš da istinskog, pravog prijatelja zapravo nema. Pravi prijatelj je samo Isus.

Joj ova prva rečenica mi tako bolno pada, a duboko u sebi znam da je istinita. :?
Nema smisla preispitivati Božju volju, u konačnici ona je nedokučiva i nama neshvatljiva, ali često mi se čini da kada konačno uđu kvalitetni ljudi u naš život, nekako kao da nas Bog odvoji prije ili poslije od njih. :l30: Ali dobro, ne vrijedi o ovome raspredati. Samo misao.
[quote="vincenta"]

Imala sam i ja tako bolnih razočaranja u životu, ali nisu mi friška. Naučila sam da većina ljudi koje poznaš ne zadovoljavaju kompletne potrebe za prijateljstvom, nego svako od njih samo djelomično, recimo osobe koje čovjek upozna na hodočašćima ili na duhovnim seminarima, s njima možeš tako lijepo podijeliti duhovna iskustva, rast u vjeri.
Poučena iskustvom razočaranja, danas uživam u svakom trenutku novog prijateljstva, jer iako je sa trudim, znam da neće trajati, a zašto...pa ljudi su samo ljudi, može ih od tebe odvojiti neko tuđe mišljenje ili kojekakva sitnica...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 ožu 2011 09:21 
Odsutan

Ali puno njih to ne shvaća. Nemaju Duha Božjega u sebi. Puno ih se odmiče od vjere, od svetoga i živi i podupire život u grijehu.

ja bi rekla to zato jer ljudi imaju slab duh...Lakse je bit da to nazovem zao...ustrajati u grijehu...biti bez vjere...ne pricati sa susjedom..voliti sama sebe (to je privid lazne srece jer se zadovoljavaju najniža ljudska osjetila i to prividno zadovoljavaju)

Vjera po sebi se stjece godinama..treba se moliti,ustrajno moliti, postiti da bi postigli jačinu duha...
Ljubiti neprijatelja, moliti za njega, moliti za susjeda..moliti za obitelj...biti podrška i kad vam je najteže, molitva molitva molitva..

Ja sam jako sretna što sam pronašla ovu stranicu i što me vaša iskustva i priče puno nadahnu i daju mi snage da idem naprijed...očito sam s pravim razlogom "slucajno " našla ovu stranicu :)

Božji blagoslov svima vama

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 ožu 2011 15:46 
Odsutan

dunjica napisao:
Ali puno njih to ne shvaća. Nemaju Duha Božjega u sebi. Puno ih se odmiče od vjere, od svetoga i živi i podupire život u grijehu.

ja bi rekla to zato jer ljudi imaju slab duh...Lakse je bit da to nazovem zao...ustrajati u grijehu...biti bez vjere...ne pricati sa susjedom..voliti sama sebe (to je privid lazne srece jer se zadovoljavaju najniža ljudska osjetila i to prividno zadovoljavaju)

Vjera po sebi se stjece godinama..treba se moliti,ustrajno moliti, postiti da bi postigli jačinu duha...
Ljubiti neprijatelja, moliti za njega, moliti za susjeda..moliti za obitelj...biti podrška i kad vam je najteže, molitva molitva molitva..

Ja sam jako sretna što sam pronašla ovu stranicu i što me vaša iskustva i priče puno nadahnu i daju mi snage da idem naprijed...očito sam s pravim razlogom "slucajno " našla ovu stranicu :)

Božji blagoslov svima vama

Ja bi rekla da je jedini put u jačanju vjere i dobivanju dara Mudrosti taj da svakodnevno kročimo u Poniznosti, samokritici. Ne da sami sebe šutamo ili mrzimo već da smo svjesni svoje nevrijednosti pred Bogom. Da budemo zahvalni na svakoj "sitnici" i da u sebi osvijestimo da je sve što imamo i što jesmo dar s Neba. Tada će život u vjeri biti tako sladak i lagan. :b232: Kako su divni plodovi poniznosti. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 ožu 2011 22:24 
Odsutan

courage napisao:
dugi napisao:
kod mene je slučaj da se najviše družim s ljudima koji većina nisu u vjeri... uglavnom... iako nisam pozvan suditi... u zadnje vrijeme sam upoznao i neke vjernike... imam jednu najbolju frendicu u vjeri... jednu ali vrijednu...

ne opterećuje me je li netko koga mi Bog stavi na put vjernik ili nije... također imam frendicu koja nije vjernica, ali je toliko dobra osoba, da takvog vjernika nisam sreo... pomaže mi stalno, uvijek je tu kao rame za plakanje... kad sam bio usamljen, tu je... tako da iz svog iskustva ja osobno ne dijelim ljude u nikakve kategorije... možeš biti i nevjernik ili musliman, ako si pošten i dobra plemenita srca, tada mogu s tobom...

Hi Dugi :)

Krivo si shvatio. Grozna riječ za kršćanina je osuda. Ja fakat nastojim nikoga ne suditi, niti trpati u kategorije. Čovjek je čovjek, dijete Božje. Ali puno njih to ne shvaća. Nemaju Duha Božjega u sebi. Puno ih se odmiče od vjere, od svetoga i živi i podupire život u grijehu.
O TOME SE RADI - i zato mi iskreni kršćani ne možemo više gajiti duboka prijateljstva s ljudima koji se također nisu opredijelili za Krista.
Kako kaže Biblija; odmaknite se od onih koji žive neuredno. Što ne znači da te ljude treba potpuno prekrižiti, već im nastojati biti pravi primjer, ali jasno je da se ne možemo međusobno izgrađivati u duhu vjere kad oni tog istog nemaju.(još.)

ja ne moram tebe razumjeti, samo svjedočim svoja prijateljstva, no moje mišljenje je da jedini uzor treba čovjeku biti Krist; ako gledam Krista ne treba mi ni Stojić ni Ivančić ni ostali ''uzori''...

ja sam svojim prethodnim postom posvjedočio da ima nevjernika koji mi svijetle i pravi su mi prijatelji u životu i Bogu sam zahvalan za njih... pored njih imam jako malo vjernika prijatelja za koje isto Bogu zahvaljujem... :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 ožu 2011 21:33 
Odsutan

dugi napisao:
ja ne moram tebe razumjeti, samo svjedočim svoja prijateljstva, no moje mišljenje je da jedini uzor treba čovjeku biti Krist; ako gledam Krista ne treba mi ni Stojić ni Ivančić ni ostali ''uzori''...

?Onda koja je poanta naše međusobne interakcije ako nije potrebno da se međusobno razumijemo? Pod razumijemo, mislim da ti shvatiš što sam ja željela reći i obrnuto. A ne da ti prihvaćaš moje stavove i obrnuto. Jer to bi bilo vrlo egoistično.

dugi napisao:
ja sam svojim prethodnim postom posvjedočio da ima nevjernika koji mi svijetle i pravi su mi prijatelji u životu i Bogu sam zahvalan za njih... pored njih imam jako malo vjernika prijatelja za koje isto Bogu zahvaljujem... :b112:

:) Super, Bogu hvala!! Ti si onda vrijedna iznimka...
Mnogi od nas nažalost ne mogu to isto posvjedočiti....
Meni je osobno bitnije jel moj prijatelj živi čestitim, moralnim životom i kakav je po pitanju vjere, nego da uvijek bude tu kad mi zatreba. Jer tako što je nemoguće niti to tražim. A protiv duhovnih pastira tipa Ivančić i Stojić ne da nemam ništa protiv, već dapače mnogima su ojačali vjeru i takvo duhovno vodstvo nam je svima itekako potrebno....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 ožu 2011 22:28 
Odsutan

to je sve istina što kažeš... ali, kako i oni kažu, nije dobro navezivanje... koliki hrle na skupove kod takvih govornika, a crkve su prazne, gdje je Gospodin...

ja sam siguran da Gospodin djeluje u svakom čovjeku... Ako je On zadovoljan sa tim nevjernicima, zašto ne bih ja bio? Možda ti moji bliski kolege koji nisu u vjeri imaju više ljubavi za čovjeka od tebe i mene koji mislimo da smo sveti i pravednici... pazimo da ne budemo farizeji... :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2011 00:10 
Odsutan

dugi napisao:
to je sve istina što kažeš... ali, kako i oni kažu, nije dobro navezivanje... koliki hrle na skupove kod takvih govornika, a crkve su prazne, gdje je Gospodin...

ja sam siguran da Gospodin djeluje u svakom čovjeku... Ako je On zadovoljan sa tim nevjernicima, zašto ne bih ja bio? Možda ti moji bliski kolege koji nisu u vjeri imaju više ljubavi za čovjeka od tebe i mene koji mislimo da smo sveti i pravednici... pazimo da ne budemo farizeji... :b112:

To da su Crkve prazne, nažalost je velika istina..i veliki problem. Nemam pojma zašto je tome tako..
Mogla bi eventualno nagađati!
Možda puno svećenika ne zna doprijeti do ljudi na način na koji to čine karizmatici. Ali vjerujem da je pravi razlog u tome što puno ljudi ne zna značenje i važnost sv. Misne žrtve. Gleda se na to kao na nekakav sušti obred. Osobno, svejedno mi je tko mi vodi propovijed, dokle god sam u mogućnosti primati sakramente :)

Zašto misliš da sam ja farizej ako nemam dublja prijateljstva s neobraćenim ljudima? Baš bi voljela čuti odg na ovo ..
Ne vidim kako nas nešto može više povezivati doli ljubavi prema Gospodinu... Ne znači da ga neću pozdravit na cesti karikiram, već da jednostavno s takvim osobama ne mogu ostvariti intimniju povezanost.
But that is just me.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2011 00:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:

Da imaš pravo,a koliko bi bile prazne da nema takvih pastira.To je nešto št postoji i ne treba generalizirati i uvesti kao pravilo,pa da se samo gleda u tu manu.I tko govori sad o navezivanju?!Ljudi ne mogu odmah doživjeti Euharistijskog Isusa poslije jednog skupa ili duhovne obnove,ljudima su potrebni takvi pastiti da ih podignu i ojačaju u vjeri.A shvaćanje Euharistije je teško i dolazi postepeno.Upravo najčešće idu ljudi koji su stalno išli u Crkvu,ali nisu nikad shvaatili samu bit Misne žrtve i njezinu veličinu.Ovo govorim iz svog iskustva i iskustva meni mnogih poznatih,a to stalno viđam!!
Korak po korak!!

Citat:
ja sam siguran da Gospodin djeluje u svakom čovjeku...

Ovisi tko Mu se i koliko otvori za dijelovanje,da je to istina onda bi svijet savršeno funkcionirao.Koliki ljudi ubijaju ili drže crne mise,pa nemoš baš reći da i Gospodin djeluje u njima ako si napisao u "svakom"!? :shock:
Citat:
Ako je On zadovoljan sa tim nevjernicima, zašto ne bih ja bio? Možda ti moji bliski kolege koji nisu u vjeri imaju više ljubavi za čovjeka od tebe i mene koji mislimo da smo sveti i pravednici... pazimo da ne budemo farizeji...

Daje zadovoljan s "tim"NEVJERNICIMA" ili bilo kojim drugim,ne znam baš.Možda bi ih već uzeo gore sebi,što čeka ako su spremni za nebo.Ili ćemu širenje evanđelja i križa,ako je Bog zadovoljan nevjerom ćemu vjera!!
Mislim da ovdje nitko ne misli da je svet i pravedan,vać sam želi biti bolji iz dana u dan,a svatko od nas zna kako je kome,i napreduje li.
Tko ima više ili manje ljubavimto je teško znati,ne djali se ona na kile.Već po žrtvi.
Što je ljubav,svi dobro znamo,imamo hvalospijev.
I nemojmo se varati da je čovijek prekrasan i predivan,ako je takav u našim očima.Već recimo da Krist spasava ne nevjera,ako je bilo tko pun ljubavi ondaa će i ljubiti onog koji se je žrtvovao savršenom ljubavlju za njega i sve nas!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2011 07:45 
Odsutan

da, ne treba nikad generalizirati... istina je da ipak lakše živiš i ostvariš komunikaciju i pravo prijateljstvo s istomišljenikom i vjernikom ako si vjernik, i nevjernici s nevjernicima međusobno...

ali, opet s druge strane, ja sam uvjeren sve više da mi Gospodin šalje u život nevjernike da im pokušam svjetliti i dijeliti ljubav KRistovu... ako je naravno imam i znam dijeliti.. :b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]