www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 srp 2025 23:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2010 09:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
:a1250: :a1250: :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2010 13:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
SEDMI DAN

Ljubav čini, da Bog stanuje u duši!

Duh Sveti zove se gost duše. To je ono veliko obećanje, što je Isus krist dao, onome koji Ga ljubi, kada je rekao:"Ako me ljubite, zapovjedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i On će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek." ( Iv 14, 15-16 ) Zato Duh Sveti ne ostavlja nikada duše, ako ga ona ne istjera. On ne ostavlja, ako nije ostavljen.

Bog prebiva u duši koja Ga ljubi; ali rekao je da nije zadovoljan, ako Ga ne ljubimo svim srcem. Sv. Augustin piše, da rimski senat nije htio Isusa staviti među bogove govoreći, da je On oholi Bog, jer hoće da se njemu jedinome klanjamo. A tako i je: On neće drugoga u onom srcu koje Ga ljubi, hoće biti sam i sam da u njemu stanuje, sam da bude ljubljen, i kada vidi da nije sam, jedini koji je ljubljen, ljubomoran je. Sv. Jakov piše:"Mislite li da uzalud pismo veli:´Ljubomorno čezne za duhom što ga je nastanio u nama´?" ( 4,5 )

Jednom riječju, kako kaže sv. Jeronim, Isus je ljubomoran. Zato Zaručnik nebeski hvali onu dušu, koja poput grlice živi samotna i sakrivena od svijeta, jer neće da svijet ima dio one ljubavi, koju On želi za sebe. Zato i hvali svoju zaručnicu, zovuć je vrtom zatvorenim: „Ti si vrt zatvoren, sestro moja, nevjesto, vrt zatvoren i zdenac zapečaćen." ( Pj 4,12 ) Vrt je zatvoren za svaku ljubav zemaljsku. Zar možda ne zaslužuje isus svu našu ljubav? Sve je tebi dao, ništa si nije zadržao, veli sv. Krizostom. On ti je dao svu svoju Krv i život, ne preostaje mu ništa više, što bi ti još mogao dati.

Moj Bože, vidim da hoćeš da budem sav tvoj. Ja sam Te toliko puta izgnao iz svoje duše, a ti se nbisi ustezao, da se opet povratiš i sa mnom sjediniš. Uzmi me svega sada u posjed. Sad se sav tebi dajem, primi me, isuse moj, i ne dopusti da i časa živim bez tvoje ljubavi. Ti tražiš mene, a ja ne tražim drugoga osim Tebe. Ti ljubiš mene, a ja ljubim Tebe. Budući da me ljubiš, sveži me s tobom, da od tebe više ne otiđem.

Kraljice neba, u Tebe se uzdam!

MOLITVA

Dođi Duše Sveti u moje srce i svojom moći privuci ga Sebi!
Daj mi svoju ljubav i svoj strah.!
Čuvaj me Gospodine Isuse Kriste,od svake zle misli!
Ogrij me svojom presvetom ljubavlju,
Sveti moj Oče i mili moj Gospodine,
pomaži me u svakom mojem radu...

Dođi, Duše Presveti

Dođi, Duše Presveti, sa neba nas posjeti, zrakom svoje milosti.

Dođi, Oče ubogih, djelitelju dara svih, dođi srca svjetlosti.

Tješitelju tako blag, ti nebeski goste drag, pun miline hlade tih.

Umornima odmore, u vrućini lahore, razgovore žalosnih.

Sjaju svjetla blaženog, sjaj u srcu puka svog, napuni nam dušu svu.

Bez božanstva tvojega, čovjek je bez ičega, tone sav u crnom zlu.

Nečiste nas umivaj, suha srca zalivaj, vidaj rane ranjenim.

Mekšaj ćudi kamene, zagrij grudi ledene, nedaj nama putem zlim.

Svim što vjeru imaju, što se u te ufaju, sedam svojih dara daj.

Daj nam krepost zaslužnu, i smrt lijepu blaženu, daj vjekovit svima raj. Amen. Aleluja

Duše Sveti, Ti Božanski darovatelju, u najdubljoj poniznosti, ali svom snagom svojih najdubljih želja, molim Te da mi podariš svojih sedam darova, naročito mudrost i milosrđe. Umnoži u meni ove darove da se razviju u svoj punini, da moja duša u svemu bude poslušna Tebi, učitelju duha i da stalno živim od Tvojih darova u razmatranju Tebe i presvetog Trojstva.
Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetome, kako bijaše na početku, tako i sada, i vazda, i u vijeke vjekova. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 sij 2010 13:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Isuse .smiluj se nasim mladim i vrati ih svome stadu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 14:43 
Odsutan

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 15:54 
Odsutan

OSMI DAN

Ljubav je vez koji spaja!

Kao što je Duh Sveti, koji je ljubav nestvorena, vez nerazrješivi, koji spaja Oca sa Riječju vječnom, tako je On taj koji sjedinjuje dušu s Bogom.

Sv. Augustin je rekao, da je ljubav krepost, koja nas veže s Bogom. Zato je, pun radosti, sv. Lovrinac Justinijanski zavapio: „Tvoj vez, o ljubavi, ima toliku snagu, da je mogao svezati Boga i spojiti Ga sa našim dušama!"

O, ljubavi, koliko je velik tvoj vez, kojim se Bog mogao svezati? Vezovi svjetovni, vezovi su smrtni, ali vezovi Božji, vezovi su života i spasa. Tako je, jer vezovi Božji, pomoći ljubavi, spajaju nas s Bogom, koji je pravi i jedini naš život.

Prije dolaska Isusa Krista, ljudi su bježali pred Bogom, jer priljubljeni uz zemlju ustručavali su se sjediniti s svojim Stvoriteljem. No, Gospodin ih je tim vezovima ljubavi pritezao k sebi. Ti vezovi su dobročinstva, svjetlo, poziv k ljubavi Njegovoj, obećanja Neba, a iznad svega je bio dar, koji nam je dao Isus Krist Žrtvom na križu i Presvetim Oltarskim Sakramentom i darom Duha Svetoga. Zato je prorok zavapio:"Skini okov sa svoga vrata, izgnana kćeri sionska." ( Iz 52,2 )

O, dušo, ti si stvorena za Nebo, razriješi se vezova zemaljskih i spoji se vezom svete ljubavi sa Bogom. Imajte ljubav, jer ona je vez savršenosti. Ljubav je vez, koji u sebi spaja sve kreposti i čini dušu savršenom. Sv. Augustin je rekao:"Ljubi i čini što hoćeš! Ljubi Boga i čini što hoćeš jer tko ljubi Boga, nastoji izbjeći sve što se ne mili Ljubljenomu, i gleda da mu u svemu udovolji."

Dragi moj Isuse, previše si me obvezao, da Te ljubim, previše te je stajalo, dok si sebi pribavio ljubav moju, previše bi bio nezahvalan, kada bih Te malo ljubio ili kada bih dijelio srce svoje između stvorova i Tebe, nakon što si mi dao Krv i život. Ja se želim odreći svega i sva svoja osjetila staviti u Tebe. Ali ja sam preslab da izvršim tu svoju želju; Ti, koji mi je daješ, daj mi jakosti da je i izvršim.

Rani, ljubljeni moj Isuse, slatkom strelicom svoje ljubavi moje nevoljno srce, da iznemognem od želje za tobom, da uvijek samo Tebe tražim, da za tobom jedinim čeznem i Tebe uvijek nađem. Isuse moj, Tebe jedinoga hoću, i ništa više. Daj da to ponavljam cijeloga života, a posebno na smrtnom času: samo tebe hoću, i ništa više!

O, Marijo, Majko moja, učini da od sada ništa drugo ne želim, osim Boga!

MOLITVA

Dođi, Duše Presveti

Daj nam krepost zaslužnu, i smrt lijepu blaženu, daj vjekovit svima raj. Amen. Aleluja

Duše Sveti, Ti Božanski darovatelju, u najdubljoj poniznosti, ali svom snagom svojih najdubljih želja, molim Te da mi podariš svojih sedam darova, naročito mudrost i milosrđe. Umnoži u meni ove darove da se razviju u svoj punini, da moja duša u svemu bude poslušna Tebi, učitelju duha i da stalno živim od Tvojih darova u razmatranju Tebe i presvetog Trojstva.
Slava Ocu, i Sinu, i Duhu Svetome, kako bijaše na početku, tako i sada, i vazda, i u vijeke vjekova. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 16:24 
Odsutan

:a1250: :a1250: :a1250:

Isuse .smiluj se mladima i vrati odlutale opet svome stadu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 21:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

:a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 23:27 
Odsutan

DEVETI DAN (subota)

Ljubav je blago svakoga dobra!

Ljubav je ono blago, za koje Evanđelje govori, da treba ostaviti sve da bi se postiglo, jer ljubav nas čini dionicima prijateljstva Božijega! Sv. Augustin je rekao:"Zašto, čovječe, tražiš dobra? Traži jedino Dobro, u kojem su sva dobra!" No, Boga ne možemo naći, dok ne ostavimo zemaljske stvari. Sv. Terezija piše:"Odijeli srce od stvorova i naći ćeš Boga. Tko nađe Boga, nalazi što traži."

„Sva radost tvoja neka bude Jahve: On će ispuniti želje tvoga srca!" ( Ps 37,4 ) Srce čovječje neprestano traži dobra, koja ga mogu usrećiti. Ali, ako ih ide tražiti u stvorovima, koliko god da ih primi, nikada neće biti zadovoljan; ali, ako neće drugo nego Boga, Bog će zadovoljiti svim njegovim željama. Tko je na ovoj zemlji sretniji od svetih? A, zašto? Zato jer oni hoće i traže jedino Boga!

Neki je vladar išao u lov, pa u šumi susretne pustinjaka i upita ga što radi u pustinji? No, pustinjak upita vladara što on tu radi. Vladar mu odgovori:"Idem u lov na divljač." „Pustinjak na to odgovori:"A ja idem u lov na Boga!"

Sv. Klementu neki je okrutnik nudio zlato i drago kamenje, ako se odrekne Isusa Krista, no svetac uzdahne i zavapi:"Boga se zamjenjuje za malo blata!" Blago onome ko zna raspoznati ovo blago Božanske ljubavi i teži da ga postigne. Tko ga postigne, sam će se lišiti svega, da osim Boga, drugo ništa nema. Sv. Franjo saleški je rekao:"Kada u kući izbije požar, sve stvari se bacaju kroz prozor."

Otac Pavao Segner mlađi, veliki sluga Božji, znao je reći, da je ljubav kradljivac, koji nas lišava svih zemaljskih osjećaja, tako da govorimo: Što drugo da želim osim Tebe, Gospodine Bože moj?

Bože moj, ja do sada nisam tražio Tebe, već sebe i svoje zadovoljstvo, a time sam okretao leđa tebi, najvećemu Dobru. Ali me tješi što prorok Jeremija govori, da je Gospodin dobar duši, koja Ga traži. Ljubljeni moj Gospodine, poznajem zlo, što sam ga učinio, ostavivši Tebe, i zbog toga žalim iz svega srca. Poznajem neizmjerno blago, a to si Ti. Neću zlorabiti to svjetlo: ja ostavljam sve i izabirem tebe za jedinu svoju ljubav.

Moj Bože, moja ljubavi, sve moje, ja Te ljubim, Tebe želim, za tobom čeznem! Dođi, Duše Sveti, i svojim ognjem uništi u meni svaki osjećaj, koji nije za Tebe! Učini da ja budem sav tvoj, da sve prevladam, da ti omilim.

O, Odvjetnice i Majko moja, marijo, pomozi mi svojim zagovorom!

MOLITVA

Dođi, Duše Presveti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2010 09:10 
Odsutan

Zavrsavamo danas nasu Devetnicu za nase mlade al nastavimo i dalje ovdje i dalje moliti za njih bez prestanka kako bi ih Bog obratio i vratio na pravi put.Molitve su mocno oruzje protiv zla,stog hvala svima koji ce i dalje moliti.
Anapaula :grlim te: Hvala ti :grlim te: BtB.

Isus nije nikoga ostavljao po strani. Jer: ne trebaju zdravi liječnika, nego bolesni. Isusa zovemo Spasiteljem. Onaj tko primjećuje da nije zdrav, nije uvijek dobar, da je zalutao i to želi promijeniti, njega Isus prihvaća, uzima i spašava.

Onaj tko u svom životu osjeća, da mu Isus može pomoći postati bolji, on slijedi Isusa, on je njegov učenik, on je njegov apostol. Onaj tko priznaje da je grješnik, njemu se Isus želi svratiti i sjesti s njim za stol. Isus nije nikoga ostavljao po strani. I nas Isus ne ostavlja po strani. Tako je umirujuće znati da sam Bogu važan i onda kad sam 'posljednji'. Njemu ne moram dokazivati da sam 'dobro dijete'.

Isuse ja Te sada molim obrati nase mlade,privuci ih sebi i spasi od svakoga zla.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2010 10:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Trojedini Sveti Bože....
molimo Te, sućutno pogledaj na sve naše mlade, a posebno one koji su odlutali od Tebe i uronili u svijet...
Kao što leptiri budu privučeni sjajem svjetiljke koja im oprži krila, tako naši mladi budu privučeni varljivim sjajem svijeta koji im oprži duše.
Ne daj da ijedna duša propadne jer svi su Tvoji ljubljeni stvorovi za koje si život dao.
Premda nikada neće spoznati veličinu Tvoje žrtve za njihovo spasenje, milostiv im budi...
Oči im otvori neka progledaju i spoznaju da traže život na krivi način, da ih život ispunjen ispraznostima, strastima i požudama neće usrećiti.
Dotakni im duh, da počnu tražiti pravi život, život s Tobom i u Tebi.
Zagrij im osjećaje, da se otopi obruč leda oko njihovih srdaca i zamijeni ga obruč gorljive ljubavi prema Tebi Bože naš! :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]