www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 lip 2025 17:47

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 905 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 91  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 11:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hvala za vaše molitve za mene ;)
Svima su nam uvijek potrebne, ali dajte radije me imajte na neku drugu nakanu ;)
Kako ne shvaćate poantu onoga što govorim?
Pa jako velik broj pjesama koje se danas izvode u crkvama nisu baš bile prihvaćene, velik broj klasičnih djela bio je osuđivan - jer nisu legle u tom trenutku i tom vremenu.
To što slušam Stryper i u njihovim pjesmama vidim duhovnu glazbu nije razlog da ne mogu uživati u gregorijanskim koralima, Mozartovom Requiemu, bilo kojoj old school pjesmi... ovo je samo još nešto što slušam. Dakle, dajem priliku i ovome.
A sami morate priznati da su mise mladih najčešće najposjećenije - one na kojima se izvode pjesme u novim aranžmanima - čisto zato jer su mladima bliže, to su stvari s kojima se mogu poistovjetiti, a i velik broj starijih ljudi dolazi na takve mise jer su mise time dobile novi život. A isto tako ima i dosta pjesama novijeg datuma - ovime ne govorim da će se Stryper ikada naći na repertoaru pjesama koje se izvode na misama :) , ali to su isto tako pjesme koje mogu Boga približiti nekome kome inače ne bi nekim konvencionalnijim načinima.
Gledate samo metal kao cjelinu i gledate samo činjenicu da se vama ne sviđaja ta glazba, ali vjerujem da ima ljudi koji će baš moći reći - bio sam metalac, slušao o nekakvoj smrti, očaju, a onda sam poslušao njih i sve se promijenilo. Zašto odbijate mogućnost da Bog može djelovati i kroz njih i doći preko takve glazbe gdje inače ne bi došao nekim, kako sam ih već nazvao - konvencionalnim metodama???
I nemojte gledati kroz prizmu činjenice da se vama ne sviđa i vama ne leži - pa vama se može sviđati golf - a meni ne mora. To ne znači da je golf super auto, a ono što se meni sviđa smeće - sve su to auti. Tako je i s ovim - nekome se sviđa, nekome ne - ali to ne mjenja činjenicu da to ipak jest duhovna glazba.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 11:37 
Odsutan

Evo, ako raniji primjeri njihovih tekstova nisu bili dovoljni - ovi ne ostavljaju nikakvu mogućnost različitog tumačenja i dvostrukih prijevoda:

In God We Trust

It's been said money talks
If so what does it say?
Four simple words we see every day

The rich, the poor
Heaven is for those who choose
Don't put your trust in money
You'll lose (again and again)

[Chorus]
In God we trust
In Him we must believe
(He is the only way)
In God we trust
His Son we must receive
(Tomorrow's too late, accept Him today)

Vjerujemo u Boga

Rečeno je da novac govori
Ako je tako što kaže?
4 jednostavne riječi koje vidimo svaki dan.

Bogati, siromašni
Nebo je za one koji to odaberu
Ne vjeruj novcu
Izgubit ćeš (opet i opet)

Ref:
Vjerujemo u Boga
u Njega moramo vjerovati
(On je jedini put)
U Boga vjerujemo
Moramo primiti Njegovog Sina
Sutra je prekasno, primi Ga danas

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 11:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Najgore što možete učiniti je ovakve ljude osuđivati. Radije im dajte primjer.

Najčešće ćete vidjeti osobu koja sluša metal, doorse, black sabath, cradle of filth i tako slične grupe jako tužne, usamljene. Kao da ih svijet ne razumi. I sad ako ih vi, koji trebate biti svjetlo, osudite i ne razumijete onda stvarno nema svjetla za njih.

Dajte im primjer i budite dobri prema njima.

Evo jedna krasna pjesma

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2_E_b_ZeAJo[/youtube]

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2010 12:56 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
viking napisao:
Kazu: Ludjaku je srce u ustima a mudrome su usta u srcu!

Vas koji me trazite u jagodama bih zamolio da procitate ovo od Samuela postavljeno divno razmisljanje Rajka Bundala
a onda i poslusate pjesmu koju vam saljem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MvtkyKM9cOw[/youtube]
To je sve sto za sada mogu uciniti za vas.
Dakako da i moliti mogu i ucinicu to.
Molicu da "odrastete" kako biste mogli izdignut svoju glavicu-srce i poviriti malo i preko ograde.
Ovo vam govori neko a ne viking, neko ko je jako, jako davno bio i Johnny i fides1 i hrvren itd itd a mozda mu je trebalo upravo takvo iskustvo da bi postao viking.
Da, ali on je imao srece a nadam se da cete je, uz pomoc molitve i ove zajednice, imati i vi.
bvb

Sve što ja vidim iz ovog posta i tvog stava su predrasude, arogancija i bahatost. Jer ti automatski pretpostavljaš da je tvoja glazba duhovna a druga nije. To se zove bahatost.
A ovo šta je Bundalo pisao nema veze s ničim, uostalom tko je taj Rajko Bundalo, on odjedanput sve zna, za sve je stručan.
Viking ti kažeš da pogledamo divno razmišljanje od Bundala, pa on tvrdi da sladunjave pjesme nisu duhovne, pa time i otpada tvoja glazba koju stavljaš. Po Bundalu valjda jedino vrijedi gergorijanski koral, kakve gluposti. Ovaj put ga je izvalio do kraja.

Ja se nadam da nikad neću tako "odrasti" kako kažeš i da ću imati toliko bahatosti i biti pun predrasuda pa da ću misliti da ono što ja radim je automatski super pred Bogom a ostalo odvratno. NE tako ne želim "odrasti".

Zadnja izmjena: johnny 5; 07 vel 2010 13:08; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2010 13:05 
Odsutan

viking napisao:

Ovo i jest moja poruka - otvorite se braćo :) Otvorite se mogućnosti da ima i drugačije duhovne glazbe i da metal ne podrazumjeva istoga trena sotonizam i okretanje leđa Bogu, da svaka glazba osim ove nije nužno i zla.
Pogledajte svjedočanstva na forumu - vidjet ćete koliko je različitih načina bilo vraćanja Bogu i Vjeri i na koliko različitih načina je Bog govorio ljudima i prišao im. Zašto je onda automatski nemoguće prihvatiti činjenicu da može govoriti i kroz stihove metal pjesama?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 13:51 
Odsutan

@Mario23 Ja mislim da pojedinac ne treba tražiti da ga svijet razumije. Svi znamo da se od svijeta ne može dobit razumijevanje, u svijetu je nemir. Znamo u kome možemo dobit mir, u Isusu Kristu.

Evo jedan jako zanimljiv tekst: http://www.kriz-zivota.com/pod_povecalo ... _religija/ heavy metal postaje religija?

Pa stvarno :roll: , mislim da je ovo previše... Ok, slušaj ti što hoćeš, ali radit religiju od toga, hmmm - ne baš! Inače ne slušam previše metal, ali opet, ne volim kad se osuđuju ljudi koji takvu vrstu glazbe slušaju.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2010 15:29 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
hrvren napisao:
viking napisao:

Ovo i jest moja poruka - otvorite se braćo :) Otvorite se mogućnosti da ima i drugačije duhovne glazbe i da metal ne podrazumjeva istoga trena sotonizam i okretanje leđa Bogu, da svaka glazba osim ove nije nužno i zla.
Pogledajte svjedočanstva na forumu - vidjet ćete koliko je različitih načina bilo vraćanja Bogu i Vjeri i na koliko različitih načina je Bog govorio ljudima i prišao im. Zašto je onda automatski nemoguće prihvatiti činjenicu da može govoriti i kroz stihove metal pjesama?
Možda i može kroz stihove,ali ja osobno mislim da je ta glazba prebučna i žestoka da bi bila duhovna.Pogotovo ako ju netko nerazumije kao niti nekakvu laganu gregorijanskuili sličnu,uvijek se vidi koja je duhovna.Mislim da je white metal bio prosvijedni odgovor braće katolika na black metal.Misli da to nije duhovna,iako nisam protiv textova tih pjesama,jer nekome je teško ostaviti taj stil zbog blacka pa mu paše ovo što nije black metal,ali mislim da moramo znati razlikovati duhovnu od metala.i ja sam slušao techno,haus i drum&bass glazbu,puštao je po diskaćima,imam ispod kreveta 500 albuma i kompilacija,nekad me uhvati nostalgija pa malo poslušam,ali nedaje mi taj mir kao čista duhovna ma da su neznam kakvi textovi!Ako me imalo razuniješ!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 15:36 
Odsutan

Ma razumijem, ali činjenica da tebe ne ispunjava mirom ne mora biti mjerilom - to je bit svega.
I ja sam baziran na svemu tome što svi vi ostali navodite kao duhovnu glazbu. Najviše volim i otići na jutarnju misu slušati bakice kad povedu svoje old school pjesme :)
Gotovo svaki dan si na YouTubeu puštam Odlučio sam sljediti Krista, Velik si, Krist na žalu...
ali to ipak ne mijenja činjenicu da ima i druge duhovne glazbe - bržih melodija i žešćih rifova. Ona se ne mora sviđati svima, ali to je ne čini neduhovnom. Samo je stvar ukusa.
Primjenimo te sve stvari na "normalan" život - 100 ljudi, 100 ćudi - svi mogu voljeti istu stvar, ali to manifestirati na različite načine - prilagođene sebi i svom karakteru - ali je opet riječ o istoj stvari.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 15:58 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Ma razumijem ja da se određeni žargon muzike voli,pogotovo ako si odrastao uz njega prije obraćenja.Ali najbolje mi o svemu govori Klanjanje,gdje budimo iskreni nemožemo zamisliti da se pusti metal pjesma.ma imala i najljepši text.Klanjanje je vrhunac gdije je živi Krist,i razmislimo zašto tamo nema mjesta za metal,dance,rap ili rock:Mislim da je to očiti primjer razlike duhovnosti i privrženosti nekom žanru glazbe.U duhovnoj glazbi se skupljamo svi kod Oca,svi koji slušaju od Josipe Lisac pa do Eminema!!Mislim da je white metal,spojen ugodno s korisnim,oni koji vole metal nemoraju slušati samo black,što nije razlog da gdije se god ubaci rijeć Isus sama duhovna pjesma niti teška sotonistička.Jer nemožemo u bilo kakvu vrstu buke ubaciti rijeć Isus,Bog,Duh Sveti i to nazivati duhovnim pjesmama!!Ak me razmete imalo!!!!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 16:07 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
To ne znači ako se ta glazba ne pušta na misi da nije duhovna. O čemu se tu pjeva, O Bogu. Proslavlja se Bog i to jasno i glasno bez uvijanja. Možemo mi pričati šta god hoćemo, al nek svako pročita knjigu "Rock Svećenik" od Davida Pierce-a i onda nek se svako pogleda u ogledalo i nek se pita jel toliko riskira radi Isusa. Lako je pričati o glazbi. Poznato je da su neki od ovih bandova direktno ili indirektno pronijeli Evanđelje i Isusovo ime. Možda je nekom tko sluša takvu glazbu to promijenilo život. I ako je, onda je valjda ne trebam bilo kome objašnjavati u čemu je poanta. Može se to nekom to sviđati ili ne. Ali Božja Riječ kaže: "Moji putevi nisu tvoji putevi i moje misli nisu tvoje misli, visoko je nebo iznad zemlje i toliko su moji putevi uzvišeniji od tvojih".

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 905 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 91  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]