www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 lip 2025 11:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 905 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 91  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 16:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Stryper- Calling on you (posebna tarifa 0kn/minuti):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UI8ylsHKIMg[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 16:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pa već sam rekao ranije - niti ne očekujem da metal postane dio misa, ali opet - ove pjesme to ne čini ništa manje duhovnima.
Ono što je za nekoga najmilozvučnija glazba, za nekoga je buka i obrnuto. Ali naš osobni stav nešto ne čini smećem ili lošim.
Ja nisam odrastao na metalu, ali ga poslušam i u biti mogu poslušati bilo što.
A kod Strypera ne možeš pričati o par stihova gdje je ubačena riječ Isus i to je to. Čitav opus im je baziran na tome. Pa stavio sam samo tri njihove pjesme i prijevode - a sve pjesme su im posvećene - duhovnosti. Druga je stvar što to čine sa 150 decibela i nije baš za svakoga.

Uostalom - pa ima danas hrpa svećenika koji sviraju električne gitare, vidjeli su koliko to može Misu približiti mladima i uveli su taj "način izražavanja" u pjevane dijelove mise. A po tome se pljuvalo prije 50 godina i bilo je nezamislivo da će i rock (tada također proglašavan strogo sotonističkim) ući u crkve - a ušao je. I prekrasno je vidjeti kako velik broj ljudi dolazi baš na takve mise jer im je to dalo život - približilo njima. Jer kao što je misa na latinskom bila nerazumljiva ljudima, tako im je i danas puno bliže poslušati pjesmu izvedenu na "suvremen" način, nego na način na koji su izvođene prije par stoljeća.

I u svemu ovome zagovaram samo otvorenost i razumijevanje - nema potrebe osuđivati nekoga jer nešto voli, a nekome drugome ne ulazi u uho. Ako se pogleda tekstove jasno se vidi o čemu je riječ, a hoće li te iste stvari biti odsvirane kao laganica sa 60 decibela ili kao metal stvar sa 120 decibela - čisto je stvar osobnog ukusa.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 16:17 
Odsutan

johnny 5 napisao:
To ne znači ako se ta glazba ne pušta na misi da nije duhovna. O čemu se tu pjeva, O Bogu. Proslavlja se Bog i to jasno i glasno bez uvijanja. Možemo mi pričati šta god hoćemo, al nek svako pročita knjigu "Rock Svećenik" od Davida Pierce-a i onda nek se svako pogleda u ogledalo i nek se pita jel toliko riskira radi Isusa. Lako je pričati o glazbi. Poznato je da su neki od ovih bandova direktno ili indirektno pronijeli Evanđelje i Isusovo ime. Možda je nekom tko sluša takvu glazbu to promijenilo život. I ako je, onda je valjda ne trebam bilo kome objašnjavati u čemu je poanta. Može se to nekom to sviđati ili ne. Ali Božja Riječ kaže: "Moji putevi nisu tvoji putevi i moje misli nisu tvoje misli, visoko je nebo iznad zemlje i toliko su moji putevi uzvišeniji od tvojih".

Potpisujem!! :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 17:09 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
hrvren napisao:
Pa već sam rekao ranije - niti ne očekujem da metal postane dio misa, ali opet - ove pjesme to ne čini ništa manje duhovnima.
Ono što je za nekoga najmilozvučnija glazba, za nekoga je buka i obrnuto. Ali naš osobni stav nešto ne čini smećem ili lošim.
Ja nisam odrastao na metalu, ali ga poslušam i u biti mogu poslušati bilo što.
A kod Strypera ne možeš pričati o par stihova gdje je ubačena riječ Isus i to je to. Čitav opus im je baziran na tome. Pa stavio sam samo tri njihove pjesme i prijevode - a sve pjesme su im posvećene - duhovnosti. Druga je stvar što to čine sa 150 decibela i nije baš za svakoga.

Uostalom - pa ima danas hrpa svećenika koji sviraju električne gitare, vidjeli su koliko to može Misu približiti mladima i uveli su taj "način izražavanja" u pjevane dijelove mise. A po tome se pljuvalo prije 50 godina i bilo je nezamislivo da će i rock (tada također proglašavan strogo sotonističkim) ući u crkve - a ušao je. I prekrasno je vidjeti kako velik broj ljudi dolazi baš na takve mise jer im je to dalo život - približilo njima. Jer kao što je misa na latinskom bila nerazumljiva ljudima, tako im je i danas puno bliže poslušati pjesmu izvedenu na "suvremen" način, nego na način na koji su izvođene prije par stoljeća.

I u svemu ovome zagovaram samo otvorenost i razumijevanje - nema potrebe osuđivati nekoga jer nešto voli, a nekome drugome ne ulazi u uho. Ako se pogleda tekstove jasno se vidi o čemu je riječ, a hoće li te iste stvari biti odsvirane kao laganica sa 60 decibela ili kao metal stvar sa 120 decibela - čisto je stvar osobnog ukusa.
Nepodcijenjujem nikog,i nezmislim da se treba zabranjivati krščanima što da slušaju.Ali ja nika ne mogu naći mir ili mir za molitvu uz metal ili slično,kao uz liturgijsku ili Grgorijansku.Mislim da je Bundalo to prelijepo objasnio ma koliko se to nekome nesviđalo.Budimo iskreni!!Toliko od mene!Kad netko bude na klanjanju ili molitvi i razmatranju i meditacijama uz metal,techno,dance ili rap,nek mi javi da vidim kako to izgleda,jer nemogu to zamisliti!!!Zahvaljujem!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 17:45 
Odsutan

Evo jedna "duhovna" za mog najdražeg brata naggara,ova prekrasna pjesma govori apostolima,ljubavi,nematerijalizmu,duhovnim vrijednostima,o nemržnji itd...Ma poslušajte,predivna je!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=IkoxQDvs ... re=related

Vrh
Citiraj  
 Naslov: duhovna glaba
PostPostano: 07 vel 2010 19:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
Evo jedna "duhovna" za mog najdražeg brata naggara,ova prekrasna pjesma govori apostolima,ljubavi,nematerijalizmu,duhovnim vrijednostima,o nemržnji itd...Ma poslušajte,predivna je!!!!

I ako se ova divna pjesma nekome ne dopada to ne znaci da ona nije duhovna,.,.,dapace!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 vel 2010 20:32 
Odsutan

viking napisao:
Citat:

I ako se ova divna pjesma nekome ne dopada to ne znaci da ona nije duhovna,.,.,dapace!

Eto - kompromis :)
Sve je to duhovno ;)
Ako se nekome dakle ne sviđa withe metal, ne znači da nije duhovan,.,.,dapače!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2010 21:58 
Odsutan

:b101: :b101: :b101: :b101: :b101: :b101: :b101: :b101: :b101:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2010 20:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 6 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Evo ja ću sada upasti kao padobranac :oops:
al dal možda netko ima note za pjesmu Stvoreni za nebo...
Puno hvala! :)
http://www.youtube.com/watch?v=5WtZZOHUSGk

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 vel 2010 11:08 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

http://www.youtube.com/watch?v=vDn9V9_c-6I

Zadnja izmjena: HrvatskiDragovoljac; 12 vel 2010 11:09; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 905 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 91  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]