www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 06:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 12 stu 2011 07:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Moje osobno mišljenje je da netreba ljude analizirati po tome jesu li vjernici.Upravo će nas Bog staviti među njih da svjedoćimo Njega i ljubav Njegovu.Ja prihvaćam svaku vjeru u kojoj je zajedništvo ljubav,odnosno družim se s tim ljudima,jer kažem Isusu da vjerujem u njega,da je tu i da živi,da je uskrsnuo.
Baš sam nedugo razgovarala s ljubiteljicom Sai babe,bilo je zanimljivo,no ni u jednom trenutku se u tom razgovoru nije osječala napetost ini išta ružno,ona ima svoje mišljenje ja svoje i jedna drugu poštujemo u tome.
Meni je žalosno da neki ne žele prijateljstvo s nevjernicima,odkuda znate da tog nevjernika nije imao tko predati Bogu,Isusu,i mi smo instrumenti Božji,neka budemo poticaj da povjeruju,odnosno molimo se da im Bog udjeli dar vjere.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 pro 2011 20:03 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mandolina napisao:
Meni je žalosno da neki ne žele prijateljstvo s nevjernicima,odkuda znate da tog nevjernika nije imao tko predati Bogu,Isusu,i mi smo instrumenti Božji,neka budemo poticaj da povjeruju,odnosno molimo se da im Bog udjeli dar vjere.

Jaako žalosno i prozirno.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 17:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Vjerujem da sam sretnica, koja u svoje velike prijatelje ubraja i hinduiste. A zasto? Smatram ih pravim prijateljima jer su u najpotrebitijim trenucima bili uz mene, i uz osmijehe i suze. A to su za mene istinski prijatelji, bez obzira gdje se i kome mole, kakve su boje koze. Dok se na drugu stranu ovdje u sve vise deklariranih katolika razocaravam, kad im nesto natuknem vele sto se ja pravim svetica,naljute se...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 20:41 
Odsutan

Prekrasna svjedočanstva...Nažalost i u mojoj okolini jako puno ljudi koji ne da ne poznaju Krista, nego im je vjera uopće strana..Nažalost i ja sam bio dio njih, a kako sam upoznao našega Spasitelja, svijet mi se skroz okrenuo...
Prije sam se osjećao skroz isprazno, a sad mi je duša ispunjena, osjećam se potpuno...
I boli me to da nemogu podijeliti tu radost s nekim iz svoje blizine, jer niko ne razumije kako je milosrdan naš Otac, kakva je radost u molitvi, kako je dobar Isus..
Ali kako sam rekao da nemam s kim podijelit, znam da imam, jer On osjeća svaki treptaj moga srca...i zbog toga sam presretaan!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 21:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

vedro napisao:
Prekrasna svjedočanstva...Nažalost i u mojoj okolini jako puno ljudi koji ne da ne poznaju Krista, nego im je vjera uopće strana..Nažalost i ja sam bio dio njih, a kako sam upoznao našega Spasitelja, svijet mi se skroz okrenuo...
Prije sam se osjećao skroz isprazno, a sad mi je duša ispunjena, osjećam se potpuno...
I boli me to da nemogu podijeliti tu radost s nekim iz svoje blizine, jer niko ne razumije kako je milosrdan naš Otac, kakva je radost u molitvi, kako je dobar Isus..
Ali kako sam rekao da nemam s kim podijelit, znam da imam, jer On osjeća svaki treptaj moga srca...i zbog toga sam presretaan!

Vjerujem da ces kad tad imati s kime podijeliti, da ce doci u tvoj zivot takvi ljudi :) Znas, nase vrijeme nije i Bozje vrijeme :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 21:25 
Odsutan

Uriel@ napisao:
Znas, nase vrijeme nije i Bozje vrijeme :)

Da, vidiš, na ovo sam potpuno zaboravio, prava i jedina istina!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 21:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Uvijek je bolje i distancirati se od ljudi koji nas duhovno unistavaju. A vidim da si iz Varazdina, nije malo mjesto, vec ce se potrefiti da naidjes na takve koji ce zraciti i privuci te :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 21:36 
Odsutan

Božja providnost je u tome i da nam providi prijateljstva/susrete koja nam trebaju, pogotovo za naš rast u vjeri i toj duši na spasenje; pa ja mislim da nesmijemo nikakvu osobu odbiti od sebe, već da joj toplinom našeg srca iziđemo u susret i otvorenošću srca pružimo najbolje od sebe, a sve na Božju slavu, a našoj duši na spasenje... :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 21:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

vedro napisao:
Božja providnost je u tome i da nam providi prijateljstva/susrete koja nam trebaju, pogotovo za naš rast u vjeri i toj duši na spasenje; pa ja mislim da nesmijemo nikakvu osobu odbiti od sebe, već da joj toplinom našeg srca iziđemo u susret i otvorenošću srca pružimo najbolje od sebe, a sve na Božju slavu, a našoj duši na spasenje... :a1250:

Jest, ali kad se s nekim vidis u nadi da se druzite i imate kvalitetno ispunjeno vrijeme tog druzenja, a osoba samo ogovara i tracka, pa brate mili stvarno to ne volim...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2012 22:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Ja nema ni jednog prijatelja da je u bilo kojoj vjeri.
Vedro-na pocetku sam i ja htjeo podjeliti radost Isusovu sa njima al nisam uspio,nadam se da ces ti uspjeti.

Ubiti prestao sam se sa vecinom druzit,mozda sam neke potaknuo na razmisljanje.Al za obracenje sam shvatio da to treba Isus ja nemogu.
Izasao bi vani pa onda kao necu a na kraju se napijem,vecinom je bit van i cuga a to mi vise nije pasalo.
Jedino sto sam vecinom u kontaktu su ovi sto ne piju,ali nekako osjecam ispraznost u razgovorima,nit su mi neke teme zanimljive ko i prije.
Najvise se druzim sa frendom i frendicom koji su u braku,neidemo van,pogledamo koji film popricamo...jedino s njima mi je ok

Napocetku sam i neke prijatelje koje nisam dugo cuo zvao s nekima se i nasao,nisam bio nametljiv,kod nekoh bih spomenuo Boga pa vidjeo reakciju,dali su za poprucati ili ne,a kod nekih nisam niti spominjao ako bi skuzio da bi me cudno pogledali ako bi spomenuo Crkvu.

Ali s vremenom sam skuzio da samo upadam u grijeh u nekim situacijama,jos sam slab,ogovaranje i tak to...onda bi me mucila pricest,dal mogi il nemogu....postepeno sam se prestajao druziti....
Na pocetku sam se druzio sa vise ljudi....sad sa manje....

Valda tak to mora biti...znam da ce s vremenom kad se ja promjenim,opet moci druziti s nekim ljudima a da ne sagrijesim ili cu naci nove prijatelje.....kako vec to Isus odredi....

Nevolim kad neki psuju,to mi najvise smeta a ako nesto kazes koda potpalis vatru....

Znaci da mislim da je puno lakse biti priijatelj sa katolikom,barem meni za sada....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]