jesen77 napisao:
ja imam jedan sličan problem...prije mjesec dana sam upoznala jednog dečka s kojim se u svemu slažem, i jako nam je lijepo zajedno....pomislila sam kako mi ga sam Bog poslao i uslišio moje molitve....i sve je bilo super dok nismo dotaknuli temu vjere....on od sakramenata ima samo krštenje, i ne ide nikako u crkvu, iako je rakao da vjeruje da Bog možda i postoji ali da za njega crkva nema veze s Bogom jer jedno rade a drugo propovijeda (ima jako, jako ružno mišljenje o crkvi)....i kad ja idem u crkvu, njemu to ne smeta niti mi prigovara (što ne bi ni dozvolila), ali on to ne želi....
i sad sam u dilemi dal da ga pokušam obratiti, uvesti u vjeru, pokazat mu da je Isus spasenje...ili da ga pustim (a u dubini sebe ne želim ga pustit, jer je jako dobra osoba)....
molim se za njega, i molim se da mi Bog da snage i razum da donesem pravu odluku

Po mom iskusvu,najlakse ti je da primjeti koliko si sretna sto si s Isusom.Covjek primjeti na drugome kada je istinski sretan i drukciji.
ima ruzno misljenje jer ga je pokupio od okoline koja voli blatiti crkvu,pricati neistine....mozes mu pokazati da nije tako...
ali nemozes nista na silu,neka se sam zapita ako je toliko losa kako to da si ti sretna sto ides u nju.....neki argumenti bas ne pomazu