www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 16:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 01 srp 2012 09:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
zelimbitiponizna napisao:
Značenje, podrijetlo
Isa je pretežno muško i ponekad žensko ime, koje u Hrvatskoj češće nalazimo među Albancima te rijeđe među Hrvatima i Crnogorcima. Ime je izvedeno iz imena Ivan. Isa je nešto rjeđe ime. Danas u Hrvatskoj živi dvadesetak ovakih imenjaka.

Preuzela sa stranice http://imehrvatsko.net/namepages/view/first_name/Isa

Pošto je naš novi član musliman, možda ne bi bilo naodmet da si ispravno postupila i napisala što muslimani smatraju po imenom Isa! Evo i ovdje piše, pa je Jakov u pravu, jer muslimani s tim imenom se zna na koga misle, e ne na Ivana!
http://hr.wikipedia.org/wiki/Isa_%28ime%29

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 11:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Samuel napisao:
Citat:
I smatram da bilo kakva vjera u Boga po bilo kakvoj monoteističkoj vjeri je ispravna i da Bog gleda naša srca.

A gdje to u Bibliji piše??

a zašto pitaš? Iskreno neznam odgovor na tvoje pitanje.

Ima ljudi koji nemaju spoznaju u Boga, Isusa ili drugačije to interpretiraju, a opet su ljudi dobrog srca i što misliš da će ostati uskračeni raja? Neće

btw. uopće nisam znao značenje imena Isa niti sam se interesirao, ali je netko iznad ljepi odgovor dao.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 11:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Isa napisao:
Rebeka,neznam zasto si tako agresivna prema meni,ali pokusat cu odgovoriti na pitanja koja smatram da su pogodna za odgovoriti:

Ako smatras da sam agresivna prema tebi...evo ,molim za oprostaj! :twisted:
Ipak smatram da ima nesto sto me tjera ona ovakvo ponasanje..i vrijeme ce pokazati svoje..Budi bez brige ,mogu da sutim kada treba,a isto tako i da se " agresivno" umjesam u dijalog,kada smatram da nesta nije u redu...

Citat:
1.Kako to vjerujem u Isusa,a ne znam ko je On?

-Covjek ne moze biti musliman ako ne vjeruje u Isusa kao jednog od najodabranijih poslanika,tako da sam oduvijek vjerovao u Njega.Sada zelim shvatit Njegovu poziciju kod katolika.

Ti volis ono sto se tumaci u Kuranu..Volis svoju verziju Isusa , On nije isti Gospodin ,nije onaj Isus u kojega mi vjerujemo.

Citat:
2.Kako je moguce vjerovat u Isusa,a ne znati njegov stats?

-Moguce je jer ga milioni ljudi dozivljavaju na razlicite nacine,od muslimana koji ga smatraju poslanikom,do Jehovinih svjedoka koji ga smatraju Sinom Bozjim,ali ne i Bogom,do krscana koji mu daju Bozansku Prirodu.

1) Isus asje pretposljednji poslanik
Muhammed as je posljednji poslanik i on je pečat poslanstva.

2) Isus je čovjek a ne božiji sin i on nema nikakve veze sa božanstvom.On je rođen na natprirodan način.
Muhammed as je čovjek, rođen od oca i majke i on je posljednji poslanik kojeg su svi poslanici nagovještavali.
3) Isus je došao i potvrdio istinitost starog zavjeta.Tevrata, kao i Zebura-Davudovih psalmi.
Muhammed as je došao sa objavom Kurana, u kojoj se potvrđuje istinitost prijašnjih objava i obznanjuje da u njima ima iskrivljenosti (od strane ljudskih ruku)
4) Isus je poslan izgubljenim ovcama Izraelovim.
Muhammed je poslan kao uputa cjelom čovječanstvu.
5) Isus nije razapet na križu niti je umro i doći će na ovaj svijet pred sudnji dan, i on će na ovom svijetu umrijeti.

(http://www.pouke.org)
Citat:
3Zao mi je ,ali tvoj post , mi je totalno nejasan?

-Kao i meni tvoj ;) Neka je mir Bozji s tobom.

Znaci,bas dobro sada smo ...1:1 ,a to znaci -da ima nesto ,sto ne pisemo javno..?
Nesto sto skrivamo?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 11:36 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

[/quote]
Ti volis ono sto se tumaci u Kuranu..Volis svoju verziju Isusa , On nije isti Gospodin ,nije onaj Isus u kojega mi vjerujemo. [quote]

Samo jedno pitanje Rebeka,jesi ti bog da znas,sta je u mom srcu,sta ja volim,i koju verzija Isusa volim!?

P.s Ostali,molim vas nemojte se medjusobno prepirati zbog mene...hvala svima koji su pomogli...a i ostalima...

Neka je mir i blagoslov Bozji sa vama svima.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 11:38 
Odsutan

Isa napisao:
Samo jedno pitanje Rebeka,jesi ti bog da znas,sta je u mom srcu,sta ja volim,i koju verzija Isusa volim!?

P.s Ostali,molim vas nemojte se medjusobno prepirati zbog mene...hvala svima koji su pomogli...a i ostalima...

Ne nisam,ja sam grijesnica ,ali branim svoje " ono sto mi je sveto"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 11:40 
Odsutan

Ovaj puta sam spremna da primim i " ban" ako je potreno..samo toliko..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 11:51 
Odsutan

Citat:
a zašto pitaš? Iskreno neznam odgovor na tvoje pitanje.

Ma vidim da si gore za neku svoju tvrdnju potkrijepila s citatom iz Biblije, pa sam mislio da imaš i za monoteizam argument, ali biti će da nemaš!

Citat:
Ima ljudi koji nemaju spoznaju u Boga, Isusa ili drugačije to interpretiraju, a opet su ljudi dobrog srca i što misliš da će ostati uskračeni raja? Neće

Da ima ljudi po napr: prašumama koji nisu niti bili u prilici čuti za Isusa, pa će im biti po srcu suđeno.
E sad ne znam tko može biti dobar, ako Isus nije niti za sebe dao reči da je dobar, nego da je dobar samo Otac nebeski, kao što je i sam Isus rekao da nitko ne dolazi Ocu osim po njemu! Toliko kad smo kod Biblije.
I pripazi malo kad sve monoteističke religije izravnavaš s Krščanstvom, malo i je bedasto, jer i oni koji ne vjeruju niti u jednu može biti da će biti spašeni!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 12:04 
Odsutan

Isa napisao:

Ti volis ono sto se tumaci u Kuranu..Volis svoju verziju Isusa , On nije isti Gospodin ,nije onaj Isus u kojega mi vjerujemo.
Citat:

Nema potrebe da se ustručavaš bilo što pisati i pitati, ali vjeruj da smo imali čudnih forumaša sa čudnim pisanjem, pa se nemoj ljutiti ako su neki oprezni. Ne svađamo se smo uskračujemo vrijeme po ovim vručinama, pogotovo mi koji ne možemo do mora!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 12:04 
Odsutan

Samuel napisao:
Ma vidim da si gore za neku svoju tvrdnju potkrijepila s citatom iz Biblije, pa sam mislio da imaš i za monoteizam argument, ali biti će da nemaš!
Citat:
bilo je:

U Bibliji piše: Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se. Dajite i dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše jer mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti. (Luka 6,37.38 JB)
obrati pozornost na boldano

...
I pripazi malo kad sve monoteističke religije izravnavaš s Krščanstvom, malo i je bedasto, jer i oni koji ne vjeruju niti u jednu može biti da će biti spašeni!!

a zašto ne? Meni ne smeta.
Zato sam ono i izvukao, boldano:
Citat:
mjerom kojom mjerite vama će se zauzvrat mjeriti

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2012 12:05 
Odsutan

rebeka napisao:
Ovaj puta sam spremna da primim i " ban" ako je potreno..samo toliko..

Ti da dobiješ ban!! :b101: :b101: :b101:

E onda dolazi kraj svijeta kad ti dobiješ ban, i to zbog ničeg!! :b101:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]