www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 lip 2025 08:08

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 13 lip 2013 13:25 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Nemoj gubiti vjeru da će biti dobro...
Ne znam kako i što će biti, što nam nosi novi dan...i svi imamo pitanja Zašto? Kako? Kada?..Pa normalno je da ti dolaze takva pitanja u misli..proveli ste skupa jako puno vremena. na neka od tih pitanja možda nikad nećeš doznati pravi odgovor, al' nemoj se time mučiti..Nekad nam život donese odgovore kroz neke situacije, neke ljude..a neka te pitanja vremenom prestanu zanimati..
Sad si jako povrijeđen i teško ti je..Pokušaj to shvaćati kao kušnju iz koje ćeš izaći jači..
Možda je to poziv od Boga, da promjeniš neke stvari u svome životu..da se okreneš nečemu drugome..
Samo nam Bog može dati iskrenu, pravu sreću...spokoj, mir u srce..Idi svaki dan, korak po korak...sitnicu po sitnicu..samo se nemoj zatvarati u sebe, uvijati lošim mislima...misliti što bi bilo, kad bi bilo...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 14:11 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Je to je istina. Nekako i ja osjećam da je ovo moralo biti kako bi se potpuno okrenuo Bogu. Mada neznam kako, znam da sam na početku i da sa Bogom želim graditi svoj život u skladu njegove volje. Jedino što me u svemu tješi je molitva u njon nalazim mir. Svhaćam ovo sve kao svoj križ i moram ga naučiti sponosom nositi a sve ostalo je u Božijim rukama ja se potpuno želim predati njemu i vjerovati da on ima za mene najbolji plan.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 15:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Jest istina je. Čitam taj tekst od jutros i sve više i više mi se bistri. Istina je i to što kažeš o navezanosti sve tvoje riječi potpisujem. Neznam da li sam u srcu predao sve Bogu neznam kakav je to osjećaj, ali od trenutka rastanka samo mi se vrti po glavi i nešto mi govori da se neželim nikada od Boga odvojiti i želim njegovim putem ići. Neznam što me čeka sve u životu nebi volio ni znati, ali znam da je obećao Bog, da ako mu se prepustimo svim bićem da će za nas učiniti ono najbolje.To mi daje sigurnost.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 15:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Genijalno kao sam Bog da mi piše.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 16:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
BVB napisao:
Draga braćo i sestre u Kristu.

Kao prvo bi se zahvalio na ovoj predivnoj stranici i na dobrim ljudima ovdje koji tako lijepo pomažu drugima.

Nisam mogao više držati ovu bol i tugu u sebi a da nečujem i savjete od Vas.

Evo moje priče koja će biti malo duža pa ako neko ima volju neka je pročita.
Prije 12 godina sam doživio jedan strašan slučaj koji me prati i dan danas, u jednom kafiću sam bio pretučen skoro do smrti i nisam ni slutio koje će to posljedice ostaviti na meni. Poslije ovog događaja uslijedili su panični napadaji koji su me odveli do tableta i tako sam kontrolirao to užasno razdoblje. Mislio sam da ću ostati u tom stanju vječno unatoč molitvi ti napadaji su me uvijek pratili i ograničavali u svemu.No onda dolazi odgovor od Boga stavlja mi na put jednu predivnu osobu sa kojom ću imati predivnu vezu sa usponima i padovima ali ona mi je davala snagu i moji napadaji su polako nestali. Ta romansa je trajala do prije dva mjeseca dok nije ta voljena osoba odlučila da mora dalje kroz život bez mene. Prije 2 godine moji panični napadaji su se vratili u moj život ali ovaj put su se pokazali sa svoje najgore strane. Samo oni koji imaju isti problem razumiju me koja je to borba kada svaki dan se boriš sa smrtnim strahovima. Ali dobro na to sam naviknuo svih ovih godina. Moj jedini i još veći poraz je taj da te voljene osobe više nema u životu. Žena za koju sam osjećao da je to ta, sve sam ostavio i samo se njoj posvetio zaboravio sam sebe i dao se cijeli njoj. U toj 11-godišnjoj vezi bio sam i prije spreman na brak, no ona nije bila još i zamolila me je da čekam dok se sve stvari neposlože.

Tako čekajući u meni je se počeo stvarati nemir pogotovo kada je otišla raditi u drugi grad, tada je se moj svijet počeo rušiti. Osjećao sam da to neće biti dobro ali nisam tome davao veliku važnost rekao sam sebi da ću se naviknuti i tako je nekako bilo. Viđali bi se vikendom ili bi odlazio kod nje preko tjedna. Ali u meni je uvijek bio nemir kojeg sam svrštavao u panične napadaje koji me ionako prate. Dani su prolazili ja sam se sve više zatvarao u sebe i svoju tugu i bol nisam ni sa kim djelio jer nisam imao baš nikoga osim nje ona mi je bila i brat i sestra i prijatelj i sve ostalo. Ja sam živio u svijetu tuge a ona je gradila svoj život( što je i uredu). Sve je to išlo godinama i ja sam to prihvaćao kao mlada je neka živi ionako ti je uvijek davala do znanja da ćete jednog dana ovu vezu okončati u brak. No na kraju je se zavšilo onako od čega sam se najviše plašio a to je njen odlazak iz mog života. Ona koja mi je bila sve za koju sam bio uvjek sve dati i učiniti rekla mi je jednostavno sve stvari koje nikada nisam mogao očekivati od nje. Sada sam ostao sam doslovno, istog dana sam ostao i bez posla tako da je došlo sve odjednom. Mogao bi pisati ovdje godinama ali nema smisla jer 11 godina veze opisati treba mnogo. Možda i u mome cijelom tekstu vidite moju izgubljenost pa Vas stoga molim ako neko ima volje da mi pomogne savjetima ili ako neko je doživio slično neka mi se javi. Bilo bi mi jako važno sa nekim podijeliti mišljenje.

Srdačan pozdrav.

..sva ljudska dijela se u prah pretvaraju..
..i sva ljudska tijela..se u prah pretvaraju...jer je sve zemaljsko prolazno..
..jedino što ljudsko biće...može ponesti sa sa sobom u NEBO..jest djela ljubavi i dobrota..

..a ti plačeš za onim ..što je prolazno..
..umjesto da ...se skockaš...i veseliš se u onom što imaš i u vremenu koje ćeš provesti
..u brodu zvanom..zemlja... 8)

..ne možeš vječno plakati nad svojim ranama iz prošlosti..
..jer onda si ..biće koje..nije ugodno za ..suživot..
..NE PLAČI NAD SOBOM VIŠE USTANI I HODI..s Osmijehom na licu.. :D
..i sa Vjerom ..u ISUSA...jedini put istinu i život..

..tih 11.godina...neka bude 11 sekundi..nebitno je vrijeme u vječnosti..
..Budi jak iznutra...da bi mogao ..biti drugima...rame za plakanje.

..sad se ODLUČI..hoćeš li postati NOVI ČOVJEK..rođen odozgor..u KRISTU..

..ili ćeš ostati Zauvijek...stari plačljivac..nad samim sobom..

.
.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2013 17:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

E ovo mi je trebalo isto. Steta što nisi fizički ovdje pa da me dobro još uz ove riječi oplaiš po glavi :a1490: Hvala ti potpuno si u pravu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 lip 2013 10:12 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Isuse, misli Ti

Don Dolindo Ruotolo, napuljski svećenik, koji je živio i umro na glasu svetosti, napisao je ovu pouku o predanju Bogu, koju je sam Isus nadahnuo.
( iz Crkve Marije Pomoćnice-od don Josipa)
Mili moji kad nas muče problemi, kad smo uznemireni i um nam glasno "brbori", kad mislimo da će mo poludjeti i da nema izlaza; Isus nam kaže da se na trenutke smirimo.... da zatvorimo oči duše, uđemo u Njegovo prisustvo i srcem predamo..Isuse-misli ti!
Ali evo ove predivne pouke, meditacije..Bvb

Zašto se nepotrebno uznemirujete? Prepustite meni brigu za vaše stvari i sve će biti dobro, sve će se smiriti. Zaista vam kažem da svaki čin pravoga, slijepoga, potpunog predanja meni, rješava najzamršenije situacije. Predati meni neku situaciju ne znači ljutiti se, mučiti i očajavati obraćajući mi se uznemirenom molitvom, jer ja vas pratim i mijenjam nemire u molitvu. Predati se znači blago zatvoriti oči duše i ne misliti na žalost, nanovo se predati u moje ruke, kako bih vas ja sam prebacio kao zaspalu djecu u majčinu krilu, na drugu obalu.

Vaše razglabanje i razmišljanje o problemima, vaša zaključivanja, vaše želje da se sami uhvatite u koštac s onim što vas muči, uznemiruje i žalosti, to je velika napast. Zašto meni ne predate sve brige i probleme?

Koliko stvari ja činim kada se duša u svojim potrebama, bilo duhovnim, bilo tjelesnim, meni obraća, gleda me i kaže mi: "Isuse, misli ti" Zatvori oči i odmaraj se u meni!

Malo milosti dobivate kada žarko želite da ih dobijete i dosađujete molitvama, a dobivate mnogo kada se u molitvi potpuno povjerite meni.
Vi u boli molite u biti da to učinim kako vi hoćete...
Obraćate se meni, ali hoćete da se ja prilagodim vašim idejama; poput bolesnika koji liječniku sugerira kako da ga liječi.
Ne činite tako, nego molite kako sam vas učio u Očenašu: "Sveti se ime tvoje", to jest budi proslavljen u mojoj potrebi. -"Dođi kraljevstvo tvoje", to neka sve vodi prema ostvarenju tvoga kraljevstva u nama i u svijetu:"Budi volja tvoja", znači misli ti, Isuse.

Ja posredujem svojom svemoći i rješavam najzamršenije situacije. Evo, ti vidiš kako zlo napreduje umjesto da gledaš kako ono opada. Ne uznemiruj se, zatvori oči i reci mi s pouzdanjem:"Budi volja tvoja, misli ti Isuse" . Rekoh ti da ja mislim i posredujem kao liječnik i činim, također, čudo kad je potrebno. Vidiš kako si nemoćan? Ne brini se, samo zatvori oči i reci:"Misli ti". Rekao sam ti da ću ja misliti.

Suprotno predanju je zabrinutost, uznemirenost i razmišljanje o posljedicama nekog čina. To je isto kao uznemirenost djece koja zahtijevaju da mama misli za njihove potrebe, na način kako to oni žele i da im ispuni sve njihove ideje i hirove. Zatvorite oči i dopustite da vas nosi struja moje misli, zatvorite oči i dopustite mi da djelujem, zatvorite oči i ne mislite na sadašnji čas, odbijte misao na budućnost kao iskušenje. Odmarajte se u meni, vjerujući mojoj dobroti, i kunem se svojom ljubavlju, da ću, ako mi u svom predanju samo kažete:"Misli ti", zaista misliti na vašu situaciju, da ću vas utješiti, osloboditi i voditi. I kada vas moram voditi drugim putem od onoga, kojega ste vi zamislili, onda vas podučavam, nosim vas u naručju, jer nema moćnijeg lijeka od mog posredovanja s ljubavlju. No, ja mislim samo onda kada vi zatvorite oči. Vi ne možete spavati, vi želite sve provjeriti, ispitati, na sve misliti. Tako se prepuštate ljudskim silama ili još gore, ljudima, pouzdavajući se u njihovo posredovanje. Upravo to smeta mojim riječima i mojim vidicima.
O, kad bi ste samo znali kako ja čekam na ovo vaše predanje da bih mogao iskazati dobročinstvo i kako sam žalostan kad vas vidim uznemirene!
Sotona upravo nastoji da vas uznemiri kako bi vas istrgnuo iz mojih ruku i učinio vas plijenom ljudskih inicijativa.
Pouzdajte se zato u mene, odmarajte se u meni, predajte se meni u svemu. Ja činim čudesa koliko se vi meni predajete, a ne koliko se vi u sebe pouzdajete. Ja dijelim milosti kad ste vi u potpunom siromaštvu! Kad imate neke svoje izvore, makar i neznatne ili ako ih tražite, vi se nalazite u prirodnom polju, slijedite prirodni tijek stvari u kojima je često upleten Sotona. Nitko od onih koji su raspravljali ili mozgali nije činio čudesa, pa niti sveci. Samo onaj koji se prepušta Bogu, može djelovati na Božanski način. Kad vidiš da se stvari kompliciraju, reci u duši zatvorenim očima:"Isuse, misli ti".... Oslobodi se svojih misli....usmjeri pozornost na drugo, jer tvoja je pamet ograničena i teško možeš prepoznati zlo.
Zato se uvijek pouzdaj u mene, a oslobodi od sebe. Čini tako u svim svojim potrebama. Činite tako svi pa će te neprestano gledati velika i tiha čudesa. Kunem vam se svojom ljubavi. Ja ću misliti, budite sigurni. Molite uvijek u raspoloženju predanja i uživat će te veliki mir i velike plodove, pa i onda kad vam dajem milost žrtvovanja, naknade za grijehe i obnovu ljubavi koju nosi trpljenje. Čini li se to nemoguće? Zatvori oči i reci svom dušom:"Isuse, misli ti". Ne boj se, ja ću misliti, a ti ćeš u poniznosti blagoslivljati moje ime. Tvoje molitve ne vrijede toliko koliko vrijedi ovo pouzdanje; sjeti se dobro toga! Nema učinkovitije devetnice od ove:"Isuse, predajem se tebi, misli ti".
"Predaj se mom srcu.... i vidjet ćeš. "Hoću da vjeruješ mojoj svemoći, a ne svom djelovanju; dopusti da ja djelujem u tebi i preko tebe u drugima. Traži moju intimnost, utaži moju žeđ za tobom, da te mogu obogatiti, ljubiti kako ja želim. Dopusti mi da dođem, dopusti da te posjetim, dopusti mi da izlijem na tebe svoju svemoć.
Ako budeš uz mene ne trudeći se svojim snagama učiniti nešto i dokazujući svoju sposobnost, bit ćeš svjedok svoje vjere i moje svemoći, a ja ću biti uz tebe kada govoriš, hodaš, radiš, kad moliš ili spavaš, jer "miljenicima svojim i u snu dajem"(Ps 126). Ostaneš li uza me i ne budeš li jurio i brinuo za svoje interese, prepustiš li se potpunim predanjem meni, dat ću ti sve što ti je potrebno, prema mom vječnom planu. Dat ću ti osjećaje koji su ti potrebni, dat ću ti sućut prema bližnjemu, učinit ću da govoriš i činiš ono što ja hoću. Tada će tvoje djelovanje proizlaziti iz moje ljubavi. Ja ću tada sam moći, a ne ti svojom aktivnošću, privesti novu djecu, koja će se roditi u meni. Učinit ću koliko ti budeš htio biti pravi sin kao moj Jedinorođenac, jer znaš"ako budeš vršio moju volju, bit ćeš moj brat, moja sestra i majka" da bi me mogao ponijeti drugima, da bih ja nalazio novu djecu, da bih se ja mogao roditi u drugima. Tako ću ja, služeći se pravim sinovima, moći stvarati nove sinove. Ono što bi ti učinio da uspiješ sve je ništa u usporedbi s onim što ja činim u tajnosti srdaca onih koji ljube. "Ostanite u mojoj ljubavi....Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što hoćete i bit će vam".(Iv15).

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Pozdrav
PostPostano: 14 lip 2013 13:12 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Nakon puno čitanja listanja ,odlučih vam se priključiti slaba sam s informatikom te jedva skužih kako se prijavit pa zaboravila lozinku i hvala Bogu tu sam :a1430: sve vas pozdravljam

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Pozdrav
PostPostano: 14 lip 2013 13:45 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Dobro nam došla.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Pozdrav
PostPostano: 14 lip 2013 20:29 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Iskrena dobrodošlica. :b232:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]