www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 09:11

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 02 svi 2015 19:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Inćun napisao:
Naravno da je to moj osobni stav i dozivljaj; stvarno ne razumijem što hoćeš reći s time što to stalno naglašavaš

Jasno je meni da je to tvoj osobni stav i doživljaj, nego me zanimalo na temelju čega ti formiraš svoj osobni stav. Ogovorio si mi - na temelju svojeg iskustvenog osjećaja koji veže pozitivne emocije uz Međugorje. Ja zadovoljna odgovorom.

Citat:
i opet, pa zar nije tema različiti stavovi o Međugorju.........
ovako mi se čini kao tvoja privatna tema i tko god iznese pozitivan stav o Međugorju ti mu post rastaviš na komadiće i napadaš sve one koji ne misle kao ti.... bezveze....

A čuj, mozak mi funkcionira na način na koji funkcionira, na to ne mogu previše utjecati. Mogu ja otvoriti posebnu temu - perukvrzicu zanima zašto ljudi misle da se u Međugorju događaju nadnaravne stvari, ali pošto već postoji tema - različiti stavovi o Međugorju - gdje ljudi iznose svoje stavove - onda mi se učinilo logičnim ovdje pitati ljude zašto misle tako što misle. I dalje mi se to čini logičnim. :roll:

Citat:
Jesi li ikad bila u Međugorju?

Jesam.
Citat:
i isto pitanje hoćeš li hodočastiti u Međugorje kad ga Crkva prizna?

Trenutno imam puno bazičnijih problema s vjerom od Međugorja. Ali, uistinu ne vidim razloga zašto vjernik ne bi išao u priznato svetište. Ti meni nisi odgovorio na pitanje, čisto da naglasim. :wink:

Citat:
Ja ti isto tako govorim da je puno molitava uslišano u Gospino ime o čemu svjedoči toliki broj zahvala i kako takvim ljudima zabraniti da vjeruju....
Meni je jako pozitivna stvar kao što sam i rekao što je to ogroman broj molitvi na jednom mjestu i to je strašno jako oružje protiv sotone...

Jako puno ljudi svjedoči i da je bilo molitve i ozdravljenja kod već spomenutog Sai Babe. Mislim da je on u svoju filozofiju isto uplitao Djevicu Mariju. I kod raznoraznih protestantskih propovjednika. I kod svih drugih samoprozvanih vidioca i propovjednika.
Ono što razlikuje "katolička" svetišta od "nekatoličkih" je što iza prvih stoji Crkva. :roll:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 svi 2015 19:34 
Odsutan

SAN napisao:
Kad je to tako od strane Crkve zabranjeno hodocastit u Medugorije,otkud gore velik broj svecenika,biskupa,casnih

To se i ja pitam. :roll:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 svi 2015 22:17 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Znači da rezimiramo...

ja vjerujem u međugorje a ti ne..... dok se Crkva ne oglasi smo status quo.... a kad crkva prizna Međugorje ti češ početi vjerovati a ako ga ne prizna ja cu prestati? a u međuvremenu možemo napisati stotine stranica prelijevajući iz šupljeg u prazno...
kad molim Gopinu krunicu, onda se zaista i molim Gospi i Njoj zahvaljujem za uslišenje molitava a ne tamo nekim alibabama i ekipi...
i da u pravu si zaista imam pametnijeg posla od bezveznog ja tebi ti meni... moj stav sam napisao, kao što je tema i zahtjevala i pametnije je da se uhvatimo molitve i pokušaju da vodimo što duhovniji život bilo to s Međugorjem ili bez njega...

Lijepi pozdrav u Kristu

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2015 01:07 
Odsutan

Inćun napisao:
Znači da rezimiramo...

ja vjerujem u međugorje a ti ne..... dok se Crkva ne oglasi smo status quo.... a kad crkva prizna Međugorje ti češ početi vjerovati a ako ga ne prizna ja cu prestati? a u međuvremenu možemo napisati stotine stranica prelijevajući iz šupljeg u prazno...
kad molim Gopinu krunicu, onda se zaista i molim Gospi i Njoj zahvaljujem za uslišenje molitava a ne tamo nekim alibabama i ekipi...
i da u pravu si zaista imam pametnijeg posla od bezveznog ja tebi ti meni... moj stav sam napisao, kao što je tema i zahtjevala i pametnije je da se uhvatimo molitve i pokušaju da vodimo što duhovniji život bilo to s Međugorjem ili bez njega...

Lijepi pozdrav u Kristu

Evala ne znam da sam igdje implicirala da imaš pametnijeg posla, ali ako već imaš - sretno s poslom. :wink:
Forum je mjesto na kojem se uglavnom i prelijeva iz šupljeg u prazno, pa nisi valjda mislio da ćemo nešto konstruktivno postići?. :lol:
Shvatila sam ono što me zanimalo i tebi lijepi pozdrav.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2015 12:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Inćun napisao:
Znači da rezimiramo...

Lijepi pozdrav u Kristu

Kako misliš dok se Crkva ne oglasi, Crkva se oglasila više puta, evo zadnji primjer papinski nuncij Vigano šalje pismo monsinjoru Jenkinsu u ime Gerharda Ludwiga Muellera, Prefekta Kongregacije za nauk vjere i kaže da: "klericima i vjernicima nije dopušteno sudjelovati na skupovima, javnim slavljima, konferencijama na kojima se potvrđuje autentičnost ukazanja."

http://www.catholicnewsagency.com/news/cdf-bars-participation-in-events-assuming-truth-of-medjugorje/

Ovo ne zvuči kao status quo, jel tako?

SAN napisao:
Kad je to tako od strane Crkve zabranjeno hodocastit u Medugorije,otkud gore velik broj svecenika,biskupa,casnih

Kolko znam nijedan župnik ne može vodit svoju župu tamo, jesi ti kad čula da koja župa službeno hodočasti u Međugorje? Mada po izjavi upućenoj američkim biskupima pitanje je dal bi se uopće tamo trebalo ić, jer ipak se na taj način utvrđuje autentičnost ukazanja.

To se sve može promijenit samo ako Crkva službeno objavi constat de supernaturalitate.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2015 19:22 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Znam da zupnik nemoze vodit zupljane u Medugorije....no otkud gore toliko svecenika,biskupa,casnih,penju se na Krizevac,Podbrdo....kad nije dopusteno od strane Crkve hodocastit,otkud oni gore....ocito da hodocaste...Btb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2015 19:34 
Odsutan

U Medugorju uvjek puno svecenika ispovjeda,na raznim jezicima....u okviru Crkve nista se nedogada bez znanja Pape, ako je tako zabranjeno posjetit Medugorije,otkud to da je svecenicima dozvoljeno ispovjedat u Medugorju...pa kad je zabranjeno od Crkve to mjesto posjecivat,molit se u njemu....kako to da gore toliki broj svecenika ispovjeda..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2015 19:50 
Odsutan

SAN napisao:
Znam da zupnik nemoze vodit zupljane u Medugorije....no otkud gore toliko svecenika,biskupa,casnih,penju se na Krizevac,Podbrdo....kad nije dopusteno od strane Crkve hodocastit,otkud oni gore....ocito da hodocaste...Btb

Službena hodočašća nisu dopuštena, očito da pojedini svećenik može, ali to nije službeno, oni su tamo privatno.

SAN napisao:
U Medugorju uvjek puno svecenika ispovjeda,na raznim jezicima....u okviru Crkve nista se nedogada bez znanja Pape, ako je tako zabranjeno posjetit Medugorije,otkud to da je svecenicima dozvoljeno ispovjedat u Medugorju...pa kad je zabranjeno od Crkve to mjesto posjecivat,molit se u njemu....kako to da gore toliki broj svecenika ispovjeda..

Vidi šta piše u Zadarskoj izjavi:"IZJAVA BISKUPSKE KONFERENCIJE BIVŠE JUGOSLAVIJE O MEĐUGORJU
Na redovnom zasjedanju Biskupske konferencije Jugoslavije u Zadru 9. - 11. travnja 1991. usvojena je slijedeća

IZJAVA
Biskupi od samog početka prate međugorska događanja preko dijecezanskog biskupa, biskupske Komisije i Komisije Biskupske konferencije Jugoslavije za Međugorje.

Na temelju dosadašnjeg istraživanja ne može se ustvrditi da se radi o nadnaravnim ukazanjima i objavama.

Međutim, brojna okupljanja vjernika s raznih strana koji u Međugorje dolaze potaknuti i vjerskim i nekim drugim motivima zahtijevaju pozornost i pastoralnu skrb u prvom redu dijecezanskog biskupa, a s njim i drugih biskupa, kako bi se u Međugorju, i povezano s njime, promicala zdrava pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji, u skladu s učenjem Crkve.

U tu svrhu biskupi će izdati i posebne prikladne liturgijsko-pastoralne smjernice.
Isto tako preko svojih će Komisija i dalje pratiti i istraživati cjelokupno događanje u Međugorju.

U Zadru, 10. travnja 1991.
Biskupi Jugoslavije"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2015 19:52 
Odsutan

U ostalom ja sam cula da papa Franjo zeli priznat Medugorje I Crkva,al nece dok neprestanu ukazanja...
I ta USA,u kojoj nema sta nema....da bude bas u njoj vidiocima abranjeno nastupat, prenosit Gospine poruke...to mi zvuci smjesno...A tebi johny otkud uopce ta pisma u vezi Medugorija....kako je meni poznato Crkva jos nije donijela nikakvu odluku, zasto bi ikakva pisma I stavove davala u vezi Medugorija,kad Crkva nije jos donijela odluku...a I sami vidioci vele da ce Crkva priznat Medugorije cim prestanu ukazanja....I kao da bi vidioci tolike godine mogli manipulirat da se Gospa neukazuje gore,kao da bi to Bog dopustio,da lazu,to bi se do sad otkrilo...34 godine, nije 3 godine, ni 4 godine....I ostalom najpoznatiji egzorcist Gabriel Amorth je bio odusevljen Medugorijem...on koji ima iskustvo sa sotonom, on bi valda prepoznao u tom mjestu sotonski duh,a ne Boziji...ocito da je on prepoznao Boziji mir I dobre plodove u Medugoriju,a ne sotonu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 svi 2015 20:16 
Odsutan

SAN napisao:
U ostalom ja sam cula da papa Franjo zeli priznat Medugorje I Crkva,al nece dok neprestanu ukazanja...
I ta USA,u kojoj nema sta nema....da bude bas u njoj vidiocima abranjeno nastupat, prenosit Gospine poruke...to mi zvuci smjesno...A tebi johny otkud uopce ta pisma u vezi Medugorija....kako je meni poznato Crkva jos nije donijela nikakvu odluku, zasto bi ikakva pisma I stavove davala u vezi Medugorija,kad Crkva nije jos donijela odluku...a I sami vidioci vele da ce Crkva priznat Medugorije cim prestanu ukazanja....I kao da bi vidioci tolike godine mogli manipulirat da se Gospa neukazuje gore,kao da bi to Bog dopustio,da lazu,to bi se do sad otkrilo...34 godine, nije 3 godine, ni 4 godine....I ostalom najpoznatiji egzorcist Gabriel Amorth je bio odusevljen Medugorijem...on koji ima iskustvo sa sotonom, on bi valda prepoznao u tom mjestu sotonski duh,a ne Boziji...ocito da je on prepoznao Boziji mir I dobre plodove u Medugoriju,a ne sotonu.

Joj dijete drago, od kog si čula te priče? Opet te tipične priče, papa Franjo je šapnuo nekom na uho, onda je taj šapnuo drugom, drugi trećem i sve naravno iz pouzdanih izvora. Jel mogu to nać npr. u L'Osservatore Romano-u?

Meni ne zvuči smiješno već mi zvuči normalno, ne samo za SAD, već za cijeli svijet, logično mi je ako je Crkva rekla da nije ustanovljena nadnaravnost ukazanja da ne dopusti "vidiocima" držanje ikakvih govora u crkvama, inače bi sama sebi skakala u usta.

Pitaš me otkud mi pisma, a stavio sam link. Jednostavno je dok Crkva ne donese drugu odluku, vrijedi odluka Zadarske komisije, a po toj odluci nema službenih hodočašća.
Što "vidioci" vele nije relevantno. Kako bi Bog dopustio, ne znam, nisam ni seraf ni kerub, nemam anđeoski intelekt niti mogu gledat Boga licem u lice kao oni, običan sam vjernik ko i ti. Mnoge meni stvari nisu jasne kako Bog dopušta ovo i ono u svijetu, previše me pitaš.

Što se tiče Gabriela Amortha zanimljiv je slučaj koji ja volim spomenut, dva egzorcista, dva suprotna stajališta o Međugorju, s tim da je ovaj egzorcist i biskup, naime radi se o biskupu Andrei Gemmi.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1023492/Vatican-denounces-groups-claim-seeing-Virgin-Mary-40-000-times-work-devil.html

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]