www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 12:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 04 svi 2015 09:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Neznaci da je ako je netko biskup da je svetiji od svecenika dragi Johny...kao sto rece stidjeli su se svetog Leopolda,bio je obicni svecenik,meni se cini kapucin,dovoljno je ljubio Krista da bude papa,no njega je se kler unutar Crkve stidio...zato nikad nije ni napredovao ni u biskupa,ni u nadbiskupa,ni u kardinala,ni u papu.Nisu primjetili da je sposoban da dragi Bog preko njega ujedini razdjeljenu Crkvu da bude jedno stado I jedan Pastir,I da toliko ljubi Krista I da ima srce nalik Isusovom.....toliko su ga se stidjeli da mu ni svete Mise nisu dali drzat...pa sto ako je bio skroz nizak rastom I mucav,to neznaci da s ljubavlju nije mogao drzat svetu Misu...al stidjeli su se svetog Leopolda,covjeka Bogom danog....cistog srca...poniznog....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 09:20 
Odsutan

Dujam nezelim herezu..samo iznijet svoje misljenje...hereticko neznaci pogresno.Svetog Leopolda su se stidjeli,bio je Bogom dan.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 09:23 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
perokvrzica napisao:
johnny 5 napisao:
Inćun napisao:
Znači da rezimiramo...

ja vjerujem u međugorje a ti ne..... dok se Crkva ne oglasi smo status quo.... a kad crkva prizna Međugorje ti češ početi vjerovati a ako ga ne prizna ja cu prestati? a u međuvremenu možemo napisati stotine stranica prelijevajući iz šupljeg u prazno...
kad molim Gopinu krunicu, onda se zaista i molim Gospi i Njoj zahvaljujem za uslišenje molitava a ne tamo nekim alibabama i ekipi...
i da u pravu si zaista imam pametnijeg posla od bezveznog ja tebi ti meni... moj stav sam napisao, kao što je tema i zahtjevala i pametnije je da se uhvatimo molitve i pokušaju da vodimo što duhovniji život bilo to s Međugorjem ili bez njega...

Lijepi pozdrav u Kristu

Kako misliš dok se Crkva ne oglasi, Crkva se oglasila više puta, evo zadnji primjer papinski nuncij Vigano šalje pismo monsinjoru Jenkinsu u ime Gerharda Ludwiga Muellera, Prefekta Kongregacije za nauk vjere i kaže da: "klericima i vjernicima nije dopušteno sudjelovati na skupovima, javnim slavljima, konferencijama na kojima se potvrđuje autentičnost ukazanja."

http://www.catholicnewsagency.com/news/cdf-bars-participation-in-events-assuming-truth-of-medjugorje/

Moram ti reć da ni meni ova stvar nije najjasnija. :roll: Nunciji Vigano šalje - prima apostolska nuncijatura u SAD - a povodom unaprijed zakazanih ukazanja koja će se Ivanu Dragičeviću događati po župama u SADu. I onda reče čovjek - da je Kongregacija za nauk vjere u procesu istraživanja doktrinalnih i disciplinarnih aspekata fenomena Međugorja, te da se Crkva već oglasila - da se temeljem provedene istrage ne može zaključiti kako je tamo bilo nadnaravnih ukazanja (tako nekako - tebi bolje leži engleski) - iz čega proizlazi, kako si već napisao da klericima i vjernicima nije dopušteno sudjelovati na skupovima, javnim slavljima, konferencijama na kojima se potvrđuje autentičnost ukazanja. Jel se ta nedopuštenost veže samo za tog Ivana Dragičevića i njegove pohode župama po SADu ili na bilo koje skupove na razini svijeta na kojima se zdravo za gotovo uzima nadnaravnost?
Jer kako je čovjek napisao - da jedno proizlazi iz drugoga - ja bi reći da je to opći sud - da se odnosi na sve skupove uključujući i one koji se zemljopisno događaju u Međugorju. Ali, SAN je s pravom pitala - a kako onda kad dođeš u Međugorje - tamo milijun svećenika i milijun redovnika? S pravom su ljudi zbunjeni. :roll: ako ja dobro razumijem, šta ovdje piše, a ti me ispravi, onda nisu zabranjena samo službena hodočašća, nego sva hodočašća? Mislim, ne možemo stvar podvesti pod priču da svećenici i vjernici privatno imaju pravo tamo ići, ukoliko se radi o bilo kojoj vrsti skupa u kojoj se prihvaća bez sumnje nadnaravnost? A non stop iz Zagreba neke ture (koje nije službeno organizirala župa) za Međugorje, ali župe i župnici de facto stoje iza takvih hodočašća i u pravilu svaka grupa ima svojeg duhovnog pratitelja - aka svećenika. :roll:
Zaključak je koji? Da je Međugorje izazvalo opći neposluh Crkvi? :roll:
A ovo šta si spominjao Amortha. Menščini, doista, da sam negdje pročitala da je Amorth u nekoj svojoj knjizi tvrdio da je Ivan Pavao II privatno bio uvjeren u autentičnost Međugorja. :roll: E, sad problem je što se ne sjećam di sam ja to pročitala, pa nemerem ni citirati niti se sjetiti što je čovjek doslovno rekao. Znaš li ti možda?
Jer ako je on to izjavio, mislim, šta da tu čovjek kaže - nego da je to krajnje neozbiljno? Ako je izjavio, jel.
Uopće me ne čudi što su ljudi zbunjeni. :?

Čekaj, ja sam ovdje nešto sfušarila. :roll: Apostolski nuncij je predstavnik Vatikana u drugoj zemlji, jel? A poruka je poslana biskupima SAD-a? Slabo ja poznam ovu hijerarhiju i strukturu. :oops:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 09:24 
Odsutan

Ok tako je kako jest unutar Crkve,nek se postuje misljenje vecine....no kako fra Ivo Pavic veli nije bitno sto misle drugi ljudi,vec sto misli Bog.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 09:33 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
SAN napisao:
Ok tako je kako jest unutar Crkve,nek se postuje misljenje vecine....no kako fra Ivo Pavic veli nije bitno sto misle drugi ljudi,vec sto misli Bog.

hmda, problem nastaje što ne znamo tko ima ekskluzivu da kaže što misli Bog? fra Ivo? vidioci? tko? :?

opet dolazimo na ono da slušamo što kaže Crkva i da budemo poslušni :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 10:16 
Odsutan

Upravu ste srecice I ti I dujam....tko sam ja da iznossim svoje misljenje, nezelim herezu,treba postovat sto kaze Crkva...u vezi Medugorja Crkva se nije izjasnila...nas kardinal nije javno rekao da se nesmje hodocastit u Medugorje,bar ja nisam cula da je rekao,niti je nas zupnik rekao sa oltara nesmjete hodocastit u Medugorje...budemo vidjeli sto ce se desit u buducnosti sa Medugorjem...to jos neznamo

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 11:09 
Odsutan

A ovo bi bila prethodno posljednje službeno očitovanje na tematiku, jel?

KONGREGACIJA ZA NAUK VJERE O MEĐUGORJU
Kongregacija za vjeru poslala je pismo (vidi dolje) Msgr. Gilbertu Aubryu, biskupu otoka la Réunion, jasno se izjašnjavajući o Međugorju. On je primio pismo 24. lipnja, a 25. lipnja poslao ga je svim svećenicima i vjerskim zajednicama svoje biskupije (okružno pismo br. C003), da bi mogli imati zadnji stav Rima i, ako je potrebno, upoznati vjernike o ovom slučaju.

KONGREGACIJA ZA NAUK VJERE
VATIKAN, PALAČA SV. OFICIJA
Pr. br. 154/81-06419 (prijepis izvornika)
Dana 26. svibnja 1998.
Njegovoj ekscelenciji Msgr. Gilbertu Aubryu,
biskupu Saint-Denis de la Reunion

Ekscelencijo,

U Vašem pismu od 1. siječnja 1998. postavili ste ovom Dikasteriju razna pitanja koja se odnose na stav Sv. Stolice i mostarskog biskupa glede tzv. "ukazanja" u Međugorju, te privatnih hodočašća i pastoralne brige vjernika koji dolaze u ovo mjesto.

Glede toga - uzevši u obzir da mi je nemoguće odgovoriti na svako pitanje koje ste Vi, Ekscelencijo, postavili - ponajprije držim da moram naglasiti da nije običaj Sv. Stolice zauzimati, na prvom stupnju nadležnosti, osobni stav prema navodnim nadnaravnim pojavama. Ovaj se Dikasterij zbog toga, glede vjerodostojnosti "ukazanja", jednostavno drži onoga što su rekli biskupi bivše Jugoslavije u izjavi u Zadru 10. travnja 1991: "...Na temelju dosadašnjeg istraživanja ne može se ustvrditi da se radi o nadnaravnim ukazanjima i objavama". Nakon podjele Jugoslavije na različite nezavisne države, spadalo bi sada na članove Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine da, eventualno, ponovno ispitaju ovaj slučaj i u krajnjem slučaju dadnu nove izjave.

Glede onoga što je izjavila Njegova ekscelencija msgr. Perić u jednome pismu generalnom tajniku "Kršćanske obitelji", u kojemu on izjavljuje: "moje uvjerenje i stav nije samo 'ne može se ustvrditi da se radi o nadnaravnosti' nego jednako tako 'utvrđuje se da se ne radi o nadnaravnosti' ukazanja ili objava u Međugorju", treba se shvatiti kao osobno uvjerenje mostarskog biskupa koji, budući da je mjesni biskup, uvijek ima pravo izraziti ono što je, i ostaje, njegovo osobno mišljenje.

Konačno glede hodočašća u Međugorje koja su privatnog značenja, ova Kongregacija smatra da su dopuštena pod uvjetom da se ona ne smatraju priznanjem događaja koji su još u tijeku i koji još zahtijevaju crkvena ispitivanja.

U nadi da sam dao zadovoljavajući odgovor barem na glavna pitanja koja ste Vi postavili ovome Dikasteriju, ja Vas molim, Ekscelencijo, primite izraze moga najdubljeg poštovanja.

Msgr. Tarcisio Bertone
(tajnik Kongregacije za nauk vjere kojoj predsjeda kardinal Ratzinger)

Na stranicama Međugorja, pojma nemam jel autentično, al pretpostavljam da je?
http://www.medjugorje.hr/hr/

Ja zbilja ovo jelte ne razumijem. :roll: Pa štaš tamo privatno hodočastit ako nisi uvjeren da stvar nije nadnaravna i šta je to nego osobna vjera/priznanje da je stvar nadnaravna? A očito nije stvar u službenom priznanju ako govorimo o privatnim hodočašćima. :roll:
A u novom dokumentu kaže - da je ljudima zabranjeno ići na bilo kakve sastanke koja uzimaju zdravo za gotovo nadnaravnost.
Znači šta - možeš hodočastiti - ako sa sumnjom ideš u Međugorje? :roll:
Kakva je to izjava i kakav je smisao takvog hodočašća?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 11:22 
Odsutan

Jel kongregacija za nauk vjere u vezi Medugorja poslala pismo kardinalu Vinku Puljicu da se nesmje hodcastit u Medugorje?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 11:31 
Odsutan

Gdje su ta pisma upucena svim kardinalima....ne samo nekom tamo u USA,Kanadi,gdje vec....gdje je takvo pismo upuceno kardinalu Vinku Puljicu?Ja nisam cula da je on rekao da se nesmje hodocastit u Medugorje,jer je papina to odluka I odluka Crkve,niti sam cula da svecenici , zupnici sa oltara da su Medugorje proglasili zamkom sotone,jer je to stav Crkve I pape...kako je meni poznato nema jos donesene odluke u vezi Medugorja...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 12:30 
Odsutan

SAN napisao:
Gdje su ta pisma upucena svim kardinalima....ne samo nekom tamo u USA,Kanadi,gdje vec....gdje je takvo pismo upuceno kardinalu Vinku Puljicu?Ja nisam cula da je on rekao da se nesmje hodocastit u Medugorje,jer je papina to odluka I odluka Crkve,niti sam cula da svecenici , zupnici sa oltara da su Medugorje proglasili zamkom sotone,jer je to stav Crkve I pape...kako je meni poznato nema jos donesene odluke u vezi Medugorja...

Znači da rezimiramo.
Crkva ima tri mogućnosti kada se oglašava takvim stvarima. (barem ja tako mislim, ako postoji i četvrta ili više njih, nek me netko ispravi.)
1. Utvrđujemo nadnaravno.
2. Ne možemo utvrditi nadnaravno.
3. Utvrđujemo da se ne događa ništa nadnaravno.

U pogledu Međugorja Crkva je rekla ovo drugo - dakle, ne možemo utvrditi ništa nadnaravno. Znači, za sad ne možemo utvrditi ništa nadnaravno, a budućnosti ćemo iznijeti konačan stav.
U međuvremenu - dok mi ne utvrdimo da postoji išta nadnaravno - službeno je zabranjeno župama hodočastiti u Mđugorje.
Međutim, privatno ljudi smiju tamo ići (i svećenici) - ako to znači da oni time ne priznaju nadnaravnost.
Znači - možeš ići u Međugorje - ukoliko se tvoj odlazak ne smatra da si ti time priznala Međugorje. Što god to znači. :roll: :roll: :roll:
Što otvara pitanje - a zašto bi onda uopće išla u Međugorje?
Ja to shvaćam na način - ljudima je dopušteno vjerovati u Međugorje, ali sa odmakom, sa sumnjom, dok se Crkva do kraja ne izjasni.
Jes doduše da onda to obesmišljava i odlaženje tamo i vjerovanje, al je tako. :roll:
Odnosno, ja sam to tako shvatila.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]