www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 svi 2025 20:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 29 ruj 2016 08:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
PREKRASNO SVJEDOČENJE SA TT-a...http://www.tebe-trazim.com/moya/

Moj odlazak u Međugorje…
..moj posebni odlazak…
..našoj Majčici…
Gospodin mi je učinio veliku Milost…taj dan..
Taj dan sam bila jako ispunjena..samim tim što sam nosila sve vaše molitve ,zahvale i nakane..
Bila sam jako ponosna…
Večer prije odlaska..sestra jedna me obradovala sa vješću da ću moću ući ka vidjelici Mirjani..u njenu blizinu…
Kada sam stigla…u Međugorje..sva sam uzbuđena bila..al istodobno ispunjena mirom…
Stigla sam do mjesta ukazanja..i sa Božijom milošću dobila mjesto na samom oltaru..
Hvala Majko…Hvala Oče…
Predala sam papir sa svim vašim porukama..u korpu na oltar..i predala sve one koji nisu napisali..sve nakane vaših srca..
Samim činom klečenja..kada sam klekla..taka me toplina prožela..da su mi suze vrcile niz obraze…imala sam osjećaj da je vrijeme usporeno..a suze kao da odzvanjaju dok padaju…
Gospe moja…
Počele su misli mi navirati..moje boli..moje molitve..svaka misao..suza jedna..
O Majko moja..
Taka me milost dotakla..ispunila me …
Tako sam se sabirala dok nije stigla vidjelica Mirjana…
Kada sam ugledala to milosno stvorenje ljudsko..sve je u meni stalo…
Bila sam joj tako blizu..da sam je mogla i rukom dotaknuti..
Sve je stalo..ta mila sestra..kao da mi je dah oduzela…
Ja sam samo gledala u nju…i gledala…i suze su mi opet pošle…

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2016 09:00 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:

Nisu obavili posao kako valja, da upravo to...podatke možeš naći an više mjesta , da malo više čitaš šta pišu ljudi koji vjeruju u ukazanja ili su barem neutralni( ili su neodlučni,ali da moraju reći da ili ne , više su za da)
o tome su pisali vrhunski teolozi , bibličari, egzegete , svećenici, franjevci....navesti ću ti samo neke koji mi sada padaju na pamet...dr. ivan dugandžić, fra ljudevit rupčić ( nadam se da ne moram posebno pojašnjavati tko su ova 2), dr. adalbert rebić, nadbiskup splitsko-makarski frane franić , dr i momsinjor eterović i masa drugih... ( čitaj malo više afirmativne pisce i literaturu...:) )

Vrhunski si citirao. :) Negdje mi je u sjećanju da sam negdje pročitao kod ovih autora. Nema šta harvardski stil citiranja. :lol:
Ma jasno treba više čitati afirmativnu literaturu, a ne neke sumnjive izvore tipa Kongregacija za nauk vjere, ili biskup koji je po propisima Crkve nadležan. To ne. :lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2016 09:37 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Hrvoje Hrki napisao:

Nisu obavili posao kako valja, da upravo to...podatke možeš naći an više mjesta , da malo više čitaš šta pišu ljudi koji vjeruju u ukazanja ili su barem neutralni( ili su neodlučni,ali da moraju reći da ili ne , više su za da)
o tome su pisali vrhunski teolozi , bibličari, egzegete , svećenici, franjevci....navesti ću ti samo neke koji mi sada padaju na pamet...dr. ivan dugandžić, fra ljudevit rupčić ( nadam se da ne moram posebno pojašnjavati tko su ova 2), dr. adalbert rebić, nadbiskup splitsko-makarski frane franić , dr i momsinjor eterović i masa drugih... ( čitaj malo više afirmativne pisce i literaturu...:) )

Vrhunski si citirao. :) Negdje mi je u sjećanju da sam negdje pročitao kod ovih autora. Nema šta harvardski stil citiranja. :lol:
Ma jasno treba više čitati afirmativnu literaturu, a ne neke sumnjive izvore tipa Kongregacija za nauk vjere, ili biskup koji je po propisima Crkve nadležan. To ne. :lol: :lol:

Ne treba sve citirati...ne sjedim ja u knjižnica sa svim knjigama što sam čitao o međugorju ( neke imam i kod kuće, ali većinnu sam posuđivao) pa da ti sipam citate , stranice knjige isl.
Osim toga nismo na istražnom i dokaznom postupku ...neke stvari moraš i vjerovati bez citata...osim toga vjerujem da znaš šta misle o svemu tome dri teologije, profesori teologije i egzegete dugandžić i dra ljudevit rupčić ( koji je jedan od prevoditelja Novog Zavjeta)... vjerujem da si čitao i druge koje sam naveo
evo , navest ću ti i konkretnu knjigu gdje dr. rupčić ( možda i dugandžić) jasno i glasno kažu da je jako malo broj biskupa koji su donosili zadarsku deklaraciju bilo u kontaktu s vidiocima isl.

http://verbum.hr/knjige/misterij-medugorja-5647/

https://www.google.hr/search?q=me%C4%91 ... n7C1KqM%3A

Možeš naći poglavlje gdje veliki istraživači ukazanja u međugorju dr dugandžić i dr rupčić daju svoje izjave....mada sam ja nešto mišljenja da to tebe neće baš posebno zaintrigirati da čitaš šta oni ( mala raja) pišu kontra "nepogrešivog stava" lokalnog biskupa dr. r. perića

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2016 10:42 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:

Ne treba sve citirati...ne sjedim ja u knjižnica sa svim knjigama što sam čitao o međugorju ( neke imam i kod kuće, ali većinnu sam posuđivao) pa da ti sipam citate , stranice knjige isl.
Osim toga nismo na istražnom i dokaznom postupku ...neke stvari moraš i vjerovati bez citata...osim toga vjerujem da znaš šta misle o svemu tome dri teologije, profesori teologije i egzegete dugandžić i dra ljudevit rupčić ( koji je jedan od prevoditelja Novog Zavjeta)... vjerujem da si čitao i druge koje sam naveo
evo , navest ću ti i konkretnu knjigu gdje dr. rupčić ( možda i dugandžić) jasno i glasno kažu da je jako malo broj biskupa koji su donosili zadarsku deklaraciju bilo u kontaktu s vidiocima isl.

http://verbum.hr/knjige/misterij-medugorja-5647/

https://www.google.hr/search?q=me%C4%91 ... n7C1KqM%3A

Možeš naći poglavlje gdje veliki istraživači ukazanja u međugorju dr dugandžić i dr rupčić daju svoje izjave....mada sam ja nešto mišljenja da to tebe neće baš posebno zaintrigirati da čitaš šta oni ( mala raja) pišu kontra "nepogrešivog stava" lokalnog biskupa dr. r. perića

Opet ništa konkretno od tebe.
Ajmo konkretno da vidimo šta znamo :"Kardinal Gerhard Müller, prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vjere, zabranio je “predavanje“ Vicke Ivanković-Mijatović zakazano za 21. lipnja u talijanskoj Sestoli.

Kako su priopćili organizatori tog događaja, u tom gradiću je bio najavljen nastup “međugorske vidjelice” na koju su pozvani brojni katolički vjernici iz tog kraja.

I prethodne dvije godine Vicka je, kako se navodi, nazočila tom godišnjem okupljanju, a ove je bilo planirano i prenošenje preko interneta njezinog svjedočenja te svjedočenja njezinog supruga Marija. No, župnik te župe je, nakon obavijesti vatikanske Kongregacije za nauk vjere, otkazao taj susret.
Ovaj posljednji u nizu potez Kongregacije tumači se kao “obeshrabrivanje” svakog “međugorskog svjedočenja”. Do sada je vatikanska Kongregacija za nauk vjere zabranila, kako je navela, “nastupe i promociju tzv. međugorskih vidjelica i ukazanja” više puta u najmanje tri zemlje – Italiji, Španjolskoj i SAD-u, a sve više se spekulira kako će prefekt Kongregacije, kardinal Gerhard Müller, uskoro izdati jednu takvu sveopću zabranu i uputiti ju na adrese svih nadbiskupija i biskupija koje bi ju proslijedile niže prema župama.
Podsjetimo kako je prije nešto više od dva mjeseca američki nadbiskup Robert Carlson zaprimio zahtjev iz Vatikana kojim je zabranjen nastup još jednog tzv. vidjeoca Ivana Dragičevića, zakazanog u američkom St. Louisu.
Ivan Dragičević, jedan od šestero tzv. vidjelaca, koji su od 24. lipnja 1981. godine ukupno zabilježili više od 40.000 Gospinih “ukazanja” u Međugorju, trebao je govoriti 18. ožujka u jednoj tamošnjoj crkvi.
Zaprimio sam zahtjev Kongregacije za nauk vjere da podsjetim svakog vjernika da ne sudjeluje u tom događaju, a koji promovira takozvana ukazanja u Međugorju i gospodina Ivana Dragičevića. Molimo vas da ovu informaciju podijelite sa svojim vjernicima i laicima – naveo je nadbiskup Carlson u pismu svim župama nad kojima je nadležan."

Zabrane, zabrane

Kao što vidimo Kongregacija u zadnje vrijeme izdaje mnogo zabrana u vezi promoviranja "vidioca".

No ovo šta čitam u ovome tekstu je zabrinjavajuće u najmanju ruku: [i]"MEĐUGORJE – Po prvi put jedna tzv. međugorska vidjelica potvrdila je kako joj je Crkva službeno zabranila sudjelovati na okupljanjima na kojima se promoviraju tzv. vidjeoci i međugorska ukazanja te tu zabranu prekršila.

Proteklog vikenda se Marija Pavlović obratila okupljenima u talijanskoj Cittadelli iako ju je, zajedno s biskupima, svećenicima i vjernicima, padovska dijeceza striktno upozorila da to ne čini.

Usprkos svemu

U Vili Rina se okupilo stotinjak ljudi, a iz talijanske Monze, gdje živi, stigla je i Pavlović.

-Dogodilo se nešto strašno. Kurija iz Padove je upozorila organizatore da ne molim s vama. Usprkos tomu odlučila sam doći. Nisam vidjelica, ja sam tiha osoba. Neću biti neposlušna prema Crkvi, ali mislim kako molitva neće štetiti. Moje putovanje se nastavlja. Dođem u Međugorje – ne mogu moliti s vama. Ne mogu podijeliti svoje svjedočenje. Ali me nitko ne može spriječiti moliti u svome srcu. Ne mogu moliti s vama, ali mogu moliti za vas – kazala je Marija Pavlović držeći kip Gospe, kako prenosi lokalni list Il Mattino. Kako navodi ovaj list, njezine riječi su “izazvale razočarenje” okupljenih u Vili Rina, a čule su se i oštre izjave."[/i]

Marija Pavlović

Znači ovdje piše da je ona prekršila direktnu zabranu. I još je ljudima to sama rekla da joj je rečeno da ne moli, ali je ona ipak došla. :? :?

I ovdje imamo popis otkazanih nastupa "vidioca": "Serija otkazanih turneja

Prefekt vatikanske Kongregacije za nauk vjere Gerhard Ludwig Müller otkazao je ranije “gostovanje” tzv. vidjelice Vicke Ivanković-Mijatović u talijanskom Sestoliju. Nadbiskup Antonio Mattiazzo otkazao je pak nastup Ivana Dragičevića u Padovi. Marija Pavlović-Lunetti bila je još početkom godine pozvana u Nikaragvu, Ekvador, Peru i Venezuelu, no južnoamerička “turneja” je, također, otkazana. I Vicka Ivanović-Mijatović je dobivala odbijenice. Ona je, naime, trebala govoriti o svojim iskustvima u Brazilu. Američki nadbiskup Robert Carlson stavio je u ožujku zabranu na “Večer s Bogorodicom i Ivanom Dragičevićem” u St. Louisu…"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2016 14:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 35 zahvala
Zahvaljeno je: 24 zahvala
Evo i jednog mojeg razmišljanja o "vidiocima" u Međugorju:

Kad dođe vrijeme ostvarenja međugorskih tajni, tekst s pergamenta bit će vidljiv i fra Petru Ljubičiću, hrvatskom svećeniku kojega je Mirjana Dragičević-Soldo odabrala za posebnu misiju. On će, naime, čovječanstvu objaviti što skriva svaka pojedina tajna.

Deset dana prije događanja prve tajne, Mirjana će me obavijestiti ma gdje se u tom trenutku nalazio. fra Petar Ljubičić

Po ovome nije moguće da fra Petar (kao i svi mi obični smrtnici) umre prije objave tajni jer ga je Mirjana odabrala? Nije li to protivno Isusovim riječima "Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!" Mt 25,13 ?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 vel 2017 23:55 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 vel 2017 07:53 
Odsutan

salto napisao:
Evo i jednog mojeg razmišljanja o "vidiocima" u Međugorju:

Kad dođe vrijeme ostvarenja međugorskih tajni, tekst s pergamenta bit će vidljiv i fra Petru Ljubičiću, hrvatskom svećeniku kojega je Mirjana Dragičević-Soldo odabrala za posebnu misiju. On će, naime, čovječanstvu objaviti što skriva svaka pojedina tajna.

Deset dana prije događanja prve tajne, Mirjana će me obavijestiti ma gdje se u tom trenutku nalazio. fra Petar Ljubičić

Po ovome nije moguće da fra Petar (kao i svi mi obični smrtnici) umre prije objave tajni jer ga je Mirjana odabrala? Nije li to protivno Isusovim riječima "Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!" Mt 25,13 ?

Točno tako....fra Ljubičić će sigurno bti živ do toga, odnosno poruke će se dati prije njegove smrti...on je rođen 1945. ako se dobro sjećam, znači sada ima 72 godine...znači do otkrivanja tajni nema puno vremena ! ( recimo da će živjeti do 80 godina )

Ovo što ti citiraš je citat u vezi sudnjeg dana ,a ne da Bog ne bi znao kad će koji čovjek umrijeti...znači, citat ti se ne odnosi na to
Psalmi i sveto pismo su puni citata iz kojih se vidi da Bog sve zna i da je "svakome svaka dlaka na glavi odbrojana"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 vel 2017 07:57 
Odsutan

Toma.Didimos napisao:
Slika

Podsjeća me malo na našeg dragog , krotkog nadbiskupa i kardinala, blagopokojnog franju kuharića :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 vel 2017 09:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Naš svećenik ne javno,ali na ispovjedi uvijek iskoristi priliku da kaže da se ne ide u Međugorje,nego u neko od priznatih Marijanskih svetišta.
Kako se nositi s tom zabranom?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 vel 2017 09:53 
Odsutan

Micka napisao:
Naš svećenik ne javno,ali na ispovjedi uvijek iskoristi priliku da kaže da se ne ide u Međugorje,nego u neko od priznatih Marijanskih svetišta.
Kako se nositi s tom zabranom?

Tako da ako osjećaš potrebu da ideš u Međugorje , onda možeš ići!
Međ. ukazanja nisu od Crkve proglašena kao lažna...time , imaš pravo ići po svojoj slobodnoj volji i prosudbi
Svatko tko javno sa ambona to zabranjuje radi grešku! To nije ispravno
Jer drugi svećenici slobodno govore da se može ići u Međugorje kao privatno hodočašće, što je istina

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]