salvandus napisao:
Moras shvatit jednu stvar,nesretna djevojko,a to je ovo: Bog ti nikad nece dati ono sto nije dobro za tvoje spasenje pa makar da ga za tu stvar molis citav zivot. Bog je kao dobar lijecnik koji svojim pacijentima daje samo korisne lijekove, a nikad im ne bi dao ono sto moze naskodit njihovom zdravlju. Ti se ovdje ponasas kao pacijent koji se ljuti na svog doktora jer mu taj doktor ne zeli dati stetne i otrovne tvari. Bog isto tako postupa prema nama. On je predobar Otac koji nas zeli spasiti a ne upropastiti. I budi sretna i zahvalna Bogu sto ti nije dao muza jer bi se u braku jos vise iskvarila i sigurno zasluzila vjecne muke u paklu. Bog ne zeli da ti odes u pakao i zato te nije stavio u okolnosti u kojima bi ti sigurno zasluzila pakao. Jer to ne bi bio sveti brak nego legalna prostitucija,neprekidne orgije i sigurna propast za tebe i tvoga muza. A bila bi kriva pred Bogom i za vjecnu propast svoje djece jer u tom stanju duhovnog rasula u kojem se nalazis ne bi mogla svojoj djeci pruzit pravi vjerski odgoj. I samoca nam ne smije biti teret,nego je ona veliki dar Bozji. Svi pravi sveci uvijek su trazili samocu. Sv. Arsenije,glasoviti pustinjak,molio je Boga da mu objavi pravi put spasenja i Bog mu je u objavi rekao:"Bjezi od ljudi i spasit ces se". Toma Kempenski kaze:" U samoci i sutnji napreduje pobozna dusa". Zato budi sretna ako ti Bog daje samocu jer tako imas vise vremena za molitvu,za razmatranje,za misu,za citanje vjerskih knjiga... Nemoj mislit da bi ti u braku bila sretna osoba jer tko ne zivi u skladu s voljom Bozjom nikako ne moze biti sretan ni u ovom ni u drugom zivotu. Moli Boga da spasi tvoju dusu a sve drugo je nevazno.
Evidentno je da lalelu trazi nesto na krivi nacin, ali isto tako smatram da joj ne mozete govoriti, niti vi mozete znati kakav bi bio njen brak.
Mislim da je ovo vjerski forum gdje ljudi dolaze pronaci mozda odgovore na neka pitanja, zele cuti iskustva i misljenja drugih, procitati neko svjedocanstvo pa i (koliko vidim) sklapaju prijateljstva. Iskreno, ja nemam nista od toga, i mene se u krajnju ruku ne tice to - ali mozda biste mogli malo "ohladiti" s provlacenjem jednog te istog kroz sve teme.
Jer brak je sakrament, zivi dokaz ljubavi izmedu Boga i covjecanstva i sasvim prirodno je da covjek jednog dana zeli "ostaviti oca i majku, da prione uz zenu svoju".
P.S. ne morate ponovno pisati svoj stav o sv. Pavlu - procitala sam ga vec na nekoliko mjesta. Ovo je bila samo dobronamjerna kritika.