www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 svi 2025 23:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 06 vel 2017 13:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
dujam napisao:
Ne možemo uzet to u obzir; to da je ukazanje "točna činjenica". O tome ti i govorim.

Ne filozofiraj...početno pitanje nije bilo da li je ukazanje točno ili ne , nego je pitanje kako to da vidjelica odabire sigurno osobu koja će doživjeti tajne
Time ( barem za ovo podpitanje)uzimamo da su ukazanja točna!
Pa i ako ev. ne uzimamo, onda pričamo retorički, čisto se držimo toga podpitanja

Forumaš Salto je pitao ne dali su ukazanja lažna ili istinita...uzeo je da su istinita( ili je amo retorički , hipotetski uzeo da su istinita radi daljeg podpitivanja) i pitao kako vidjelica odabire svećenika koji će doživjeti te dane objave?

Ja sam više puta detaljno pojasnio kako i zašto ona odabire nepogrešivo...nemoj sada mijenjati temu i vraćati se ab ovo, jel prije bila kokoš ili jaje, odnosno da li su ujazanja autentična :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 13:44 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Pitanje je jel to uopce vidjelica. Ako e Crkva nije proglasila, onda, pogodi šta?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 13:52 
Odsutan

dujam napisao:
Pitanje je jel to uopce vidjelica. Ako e Crkva nije proglasila, onda, pogodi šta?

Neću više s tobom o tome dok se ne vratiš na pravu temu, pitanje od kojega si krenuo
Vidim da voliš filozofirati , za to nemam vremena
Uozbilji se i pitaj prava pitanja pa ćemo pričat...a ne što izvrdavaš kada dođeš do zida

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 13:57 
Odsutan

Diko moja. Tvrdiš da je odabir vidjelice, koja nije priznata perfektan. O čemu tu uopće pričat?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 14:00 
Odsutan

dujam napisao:
Diko moja. Tvrdiš da je odabir vidjelice, koja nije priznata perfektan. O čemu tu uopće pričat?

Je li ti vjeruješ u ukazanja ili ne?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 14:24 
Odsutan

salto napisao:
Hrvoje Hrki napisao:
Ako ti i dalje nešto nije jasno slobodno pitaj dalje ( ti ili bilo tko)
Nama ljudima koji smo vezani za vrijeme i prostor je teško shvatiti Boga...njegovo sveznanje, njegovu providnost...mislim da te to najviše zbunjuje?

Hvala na objašnjenju glede fra Ljubičića. Za mene je on i dalje po tom objašnjenju postao čovjek marioneta bez slobodne volje jer od svih ljudi na našoj planeti on jedini 100%sigurno unaprijed zna budućnost, tj. da ga je Bog preko Blažene Djevice Marije odabrao da objavi "tajnu". Vjerujem da biskupu Ratku Periću nije lako prosuditi kad takvo nešto čuje.
Drago mi je da smo mirno, kao ljudi, bez uzrujavanja malo prodiskutirali o ovoj temi, a vrijeme će pokazati što je istina.
Želim ti svako dobro, od mene dovoljno glede ove teme.

P.S. Barem smo malo užarili posjet ovom našem odličnom forumu :)

Po čemu je fra Ljubičić marioneta bez slobodne volje?
Saznao je prije 20-30 godina da će on objaviti tajne...i po tebi , njegov život u zadnjih 20-30 godina je bio samo objava tih tajni??
Zar on , od tada nije napravio svaki dan do danas , barem 1000 ili 10 000 slobodnih izbora ( čisto svojih odluka) u svome životu??
I nije li onda on slobodan ,a ne marioneta ili robot?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 15:01 
Odsutan

Hrvoje Hrki napisao:
dujam napisao:

Nisan nikad iša tamo, pa neman neko mišljenje. Inače, smatram da se preko medija nemre dat valjana objektivna istina. Svakako, dosta je ljudi, svećenika, biskupa dalo glas "za" Međugorju, no na kraju krajeva, nismo u demokratiji

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 15:24 
Odsutan

dujam napisao:
Hrvoje Hrki napisao:
dujam napisao:

Nisan nikad iša tamo, pa neman neko mišljenje. Inače, smatram da se preko medija nemre dat valjana objektivna istina. Svakako, dosta je ljudi, svećenika, biskupa dalo glas "za" Međugorju, no na kraju krajeva, nismo u demokratiji

je li ti smatraš kao Salto da je fra ljubičić marineta bez slobodne volje?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 20:13 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Međugorje veliki i posljednji dar ljudima preko Marije cijelom čovječanstvu, ispovijedaonica cijelog svijeta i ono je u kompletu sa Beskrajnim Božanskim Milosrđem
Uskoro će se nebo otvoriti nad Međugorjem i ljudima će biti dan Znak , koji će svi razumijeti, i shvatiti da je Isus jedini put istina i život , Mariji je dano da pripremi čovječanstvo na to, i na skori ISUSOV dolazak, svaki onaj tko ne prihvaća Međugorje na taj način propušta divnu priliku koja mu se pruža za radost duše, tko može Neka posjeti Međugorje i neka se ispovijedi, tamo, na Blagoslovljenom mjestu, gdje počinje Svršetak zemaljskog svijeta. Posebno to preporučujem Dujmu, tamo će iz njegovog srca nestati oholosti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2017 21:33 
Odsutan

naggar napisao:
Posebno to preporučujem Dujmu, tamo će iz njegovog srca nestati oholosti.

Sumnjam da hoće. Naime;

Ne zavaravajmo se: [Oholost] je najveće zlo i početak svih zabluda. Borba protiv oholosti mora biti okorjela. Nije to bez razloga kad se kaže da ta strast jenjava tek jedan dan poslije čovjekove smrti. Sv. Josemaria Escriva "Susret s Kristom"

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]