|Srijeda, Velja─Źa 8, 2023

Ita 

svjedoc

Forum ─Źitam ve─ç dugo,par godina rekla bih.

Često sam pronašla odgovore na mnoga pitanja baš onda kad mi je to trebalo.

┼áto se ti─Źe svjedo─Źanstva,moram re─çi da nemam ono neko koje se dogodilo preko no─çi ili na nekoj duhovnoj obnovi.

Kod mene to ide nekako postupno,od ─Źiste dje─Źje vjere ,preko mladena─Źkog bunta i preispitivanja,zatim mlake vjere kad sam samo formalno bila katolik .Za vrijeme mlake vjere mi sve ono ┼íto sam isplanirala i zamislila da ─çu ostvariti u ┼żivotu propada jedno za drugim i to traje i traje i traje.

No u to vrijeme se ne okre─çem od vjere ve─ç i dalje tra┼żim odgovore u nadahnutim propovijedima,duhovnoj literaturi,razgovorima ,forumu i tako malo pomalo dolazim do dana┼ínje vjere koja je na neki na─Źin zrela,ali sad tek zapravo otkrivam onu pravu dubinu i ja─Źinu vjere.Tek sad upoznajem pravo bogatstvo Katoli─Źke vjere i nauka Crkve i to se sad doga─Ĺa doslovno svaki dan. Uvijek ne┼íto novo,neka nova spoznaja,neki novi poticaj,neko novo svjedo─Źanstvo. Svaki dan mi se potvr─Ĺuje ono ┼íto sam spoznala,naravno kad sam na razini,jer ─Źim malo posrnem,opet borba za povratak.A svaki povratak je opet novi i druga─Źiji i jo┼í bolji .Sve ┼íto mi je nekad bilo apstraktno i daleko,sad je realno i blisko.

┼Żelim da svi to do┼żive-susret sa Kristom ,najboljim prijateljem koji samo ─Źeka da mu se obratimo i da mu vjerujemo.I to je to.Tako jednostavno,a opet za nas ljude jako te┼íko.Svatko ima neki svoj put i ono ┼íto mogu re─çi je da treba biti ustrajan i postojan i uvijek se okretati i i─çi Kristu kad nestane utjehe u ljudima.”Gospodine,kome da idemo?Ti ima┼í rije─Źi ┼żivota vje─Źnoga.”(Ivan 6,68)

Preporu─Źujemo jo┼í: