od svega što mogu Bogu dati, najviše mu se sviđa kad mu dajem sebe
ajtera napisao:
.doista mi je trebalo čuti da Bogu ne možemo dosaditi svojom molitvom ... pa makar ponekad i sebičnom...
Sveti Pavao u poslanici Hebrejima naglašava ovu istinu: od svega što mogu Bogu dati, najviše mu se sviđa kad mu dajem sebe. Na koji način mogu Bogu dati sebe kao žrtvu i prinos? Postoji bezbroj načina u svakodnevnome životu, ali svodi se na jedno: vršeći njegovu volju. Zaista ta spoznaja kosta svakog vjernika dosta,dok spozna sta je volja Bozja,a ne nasa.Draga Ajtera,vidim koliko se mucis i koliko ti je tesko....Imas problem u "prihvacanju Volje Bozje"a tako ti malo treba,da prihvatis ono sto ti Gospodin slaze na tvoj put....bez obzira kakav on bio..
Vršeći volju Božju sjedinjujemö se s Bogom. Čitav je nas duhovni put nastojanje da svoju volju uskladimo s voljom onoga koji nas je stvorio iz ljubavi, za sebe. Ta potpuna usklađenost vlastite volje s voljom Božjom, potpuno predanje u njegovu volju, potpuna pobjeda nad sobom u svemu onome što nije od njega, to je zapravo ono što nazivamo svetošću ili blaženošću. Ljudskim jezikom, to je zapravo savršena sreća. Draga,mi stariji smo smo to sve vec prosli ,sto ti sada prolazis...Zato ,u miru trebas potraziti odgovore za tvoju nutrinu,za ono sto te u srcu muci,i ono sto zelis postici...Nista se ne rijesava preko noci,a cesto sami kvarimo,odnosno mrsimo Bozji plan,tako da sami dovodimo sebe u probleme,a ne razmisljajuci mnogo o tome,tek kada postane nesnosljivo,kada tlo klizi ispod nogu postaju nam jasne neke stvari..i sto je jos najbolje ,znamo da se pitamo"O Boze, pa zasto ja?"
Citat:
danas mi je gospodin podario jedan čudan dan, koji je počeo dosta lošim vjestima za koje rješenje nisam uspjela pronaći tokom dana, nastavio se jednim sastankom od kojeg sam očekivala još loših stvari ali onese hvala Bogu nisu dogodile, dugoročno gledano moglo bi i biti dobro, no međutim ono loše je tu i nije rješeno a ne vidim ni kako će biti...
Sta moze ova recenica da ti kaze...
danas mi je gospodin podario jedan čudan dan...Da,Gospodi nam cesto podari takve dane...samo na nama je da prepoznamo sta nam ON zeli reci s tim..?Cesto namecemo nasu volju,tvrdimo kako Ga zelimo sljediti,a ipak stvaramo svoje planove koji kada se ne ostvaruju odmah mislimo da je nesto lose...Sto ne mora da znaci,Bog nas cesto preusmjerava na drugi put,i iz svega toga ce proizaci nesto dobro...samo potrebno je strpljenje,i ustrajnost...ODNOSNO VJERA...
"Objavljeno ti je, čovječe!" Kao da mi Bog želi reći: Zašto me uvijek pitaš što je moja volja? Odavno sam je objavio. Moja je volja uvijek u konačnici tvoja svetost, a ona se sastoji u ovome: čini dobro, ljubi i opraštaj braći ljudima, a mene poštuj kao svojeg jedinoga Gospodina i Boga. Nema tajne. Sve što ti je potrebno za spasenje objavljeno ti je.
Pravednost i milosrđe prema braći ljudima, smjernost pred Bogom - to je volja Božja. Ako tako činim, zasigurno sam na pravome putu, a Bog će mi biti blizu i u svakodnevnim će me situacijama usmjeriti prema onome što je najbolje za mene. Zato je važno da ne zaboravim ono "sa svojim Bogom hoditi", jer bez njega ne mogu ispuniti ono što od mene traži. Štoviše, to je ono najvažnije...Citat:
međutim...ono što mi je gospodin dao je neki čudan mir koji me bez obzira na tu zavrzlamu drži cijeli dan...kao da ne osjećam onaj očaj od prošlih dana kao da mi je dao da to loše ponesem s nekom čudnovatom mogla bi reći nadom...
...hvala ti Isuse na tom osjećaju pa makar trajao samo danas
Bog koji želi da hodim s njime, jer on želi hoditi sa mnom. On želi da vršim njegovu volju, jer je njegova volja put kojim s njime hodim do vječne sreće. Na tome putu želi da budem pravedna i milosrdna, kao što je pravedan i milosrdan on, koji me na to poziva i koji će mi u tome pomoći. Zato sada želim reći Gospodinu:
Evo dolazim vršiti volju tvoju!". Želim mu to reći na početku svakoga svoga dana do kraja života, s vjerom da će mi on pomoći da to i ispunim.
Na kraju ću se pomoliti ne samo za sebe, nego i za svu ostalu braću i sestre koji osim mene čitaju ovo razmatranje riječima kojima je sv. Pavao završio svoje pismo Hebrejima:
"A Bog mira osposobio vas za svako dobro djelo da vršite volju njegovu, činio u nama što je njemu milo, po Isusu Kristu, komu slava u vijeke vjekova. Amen."
(Citati-http://www.katolici.org/bolest.php?action=c_vidi&id=127)