www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 lip 2025 13:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2006 15:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Aby napisao:
joakim napisao:
I molim te na temelju onog prepisanog,pitam te,što ti misliš ,jesam li i ja karizmatik ili...?

Ne vjerujem da si dipl. teolog, a ni svećenik jer si rekao da si oženjen.
Da li si karizmatik? :D Ovako, kao prvo morala bih znati da li si obraćen. (neobraćena osoba ne može biti nikakav karizmatik). Evo, recimo predpostavit ću da jesi. Dakle, ako ništa drugo barem imaš spasenje, a spasenje je dar - u grčkom NZ piše karizma jer karizma je ništa drugo nego grčka riječ za dar. Dakle, dar bar jedan imaš-spasenje. No budući da je spasenje jedan čitav paket u kojem su svi drugi blagoslovi i darovi ti to onda SVE imaš što god Bog ima za tebe. Sad je jedino problem u tome da li si ti dobio spoznaju što to Bog ima za tebe pa u vjeri počeo koristiti... Dakle, karizmatik bi trebao biti svaki kršćanin i to nije nadobudno za reći. No, kad se ovako u narodu kaže karizmatik misli se na osobu koja ima određene darove tipa: iscjeljenja, proroštva, jezika i sl. Po stavu kojeg mogu iščitati iz tvojih postova mislim da ne pripadaš u tu kategoriju ljudi-ne mislim da ti Bog to nije dao, već da ti to nisi primio.

Hvala ti draga aby na icrpnom odgovoru.Pokušat ću pitati na koji način da ono što mi je on dao nisam primio?Znači, ne stoji konstatacija,"Karizmatik je zapravo svaki kršćanin koji se u
svojoj zajednici na bilo koji način zauzima za dobrobit Crkve, jer samim time on koristi od Duha mu dane darove"?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2006 15:23 
Odsutan

joakim napisao:
vikica napisao:

Dragi moj joakime, hvala Bogu što ovaj tvoj post ili nekakav sličan nisam vidjela prije nego što sam se uključila u molitvenu karizmatsku zajednicu, jer se onda moglo dogoditi( hvala Bogu da nije).. da nikad ne okusim od plodova Karizmatske obnove,

Da li to znači da zbog moga posta onda mnogi neće nikada okusiti plodove Karizmatske obnove?Ili naprotiv?Što sam ja to napisao da bi to moglo nekoga povrijediti bio on član ili ne,a manje više sve ste to većinom čuli i čitali?Zašto uvijek netko promatra isključivo sa svoga kuta nešto što samo njemu u datom trenutku odgovara i za što samo on misli da je u pravu?Pitam,da li sam ja karizmatik?Karizmaticima Pavao naziva ljude što imaju posebne darove koji koriste zajednici.Pojam karizmatik
proteže kroz cijelu povijest Crkve, budući da su zajednici u različito vrijeme i u različitim okolnostima potrebne različite službe.Karizmatik je zapravo svaki kršćanin koji se u
svojoj zajednici na bilo koji način zauzima za dobrobit Crkve, jer samim time on koristi od Duha mu dane darove
.Opet pitam sebe,jesam li ja karizmatik?Vidiš i u ovome se vidi i kada ti paše nešto ili ne paše,da se voli uvijek,pa ti šaljem :arrow:

Sigurno da ne znači joakime moj dragi, ali može stvoriti dojam u onom koji razmišlja o karizmatskoj zajednici da su tamo svi neki luđaci, psihički bolesnici, šizofrenici itd- što bi bilo potpuno pogrešno i velika šteta.
Eto o tome se radi, a o nikakvoju povrijeđenosti ovdje nije riječ-barem kod mene, niti o gledanju stvari iz svog kuta, jer ovakvim pisanjem- koji odiše, po meni, negativnim stavom prema KKO, bila bi šteta da se i dalje obistinjuje ona latinskoamerička izreka "Crkva se opredjelila za siromašne, a siromašni su izabrali pentekostalne crkve." To je žalosna istina. Mnogi katolici, očekujući ispunjenje svojih najdubljih potreba, bivaju razočarani, napuštaju Katoličku crkvu i odlaze u druge crkvene zajednice. Ljudi su gladni i žedni Boga.
Zapravo, kad god su ( ne svi-naravno)htjeli kruh odlazili su katoličkom svećeniku, ali kad su se htjeli nahraniti Božjom rječju, nerijetko su odlazili i u protestantske i druge Crkve, sekte, pa i praznovjerja.. Zar se ne uočava posljednjih godina sve učestaliji prijelaz katolika u protestantske kršćanske sljedbe... i kako boriti se ili braniti od tog tipa prozelitizma, pitamo se.. Sadašnji svijet traži ljude Duha, traži kršćanske proroke nadahnute Duhom. ali ako ih ne nađe..može se dogodit da slijedi iluministe...a to je odviše opasno.
Bilo je nužno poduzeti reevangelizaciju katolika na kontinentu, što KO (Karizmatska obnova) i radi već neko vrijeme, pa i kod nas.
Brojke govore za sebe.
i još nešto joakime-Karizme nisu nikakav znak svetosti, nego Darovi Duha svetoga , svaki ponizni istinski svjedok Kristov neće se razmahivati i oholiti njima, najrađe ni ne govori o njima- jer ih dobi nezasluženo- neke na vlastitu izgradnju, a neke na korist čitave katoličke zajednice.
Stoga treba imati svetu ravnodušnost prema daru, a ljubiti samo Boga i tražiti dar kojim će mo još više služiti Bogu, jer darovi imaju smisla ako nas vode prema Bogu, ako rastemo u ljubavi i predanju prema njemu i braći i sestrama. :arrow: i tebi

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2006 15:27 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
Hvala ti draga aby na icrpnom odgovoru.Pokušat ću pitati na koji način da ono što mi je on dao nisam primio?Znači, ne stoji konstatacija,"Karizmatik je zapravo svaki kršćanin koji se u
svojoj zajednici na bilo koji način zauzima za dobrobit Crkve, jer samim time on koristi od Duha mu dane darove"?

Pa normalno je da sigurno nisi baš sve primio. Sve što je od Boga dano prima se vjerom. Ako si već sve primio onda ti više ništa od Boga ne treba :? Da, moguće je ne primiti. Bog je umro za sve ljude da budu spašeni, a neki će ipak završiti u paklu-dakle neće primiti što im je dano. Tako se to može odnositi i na pojedine darove. Karizmatik je osoba koja ima nadnaravne darove (tako se to kaže), kao što je karizmatski pokret samo pokret u kojem se očituju nadnaravni darovi. To je tako opće prihvaćena riječ u čitavom svijetu, ne vidim razlog da mi sad isto tako ne govorimo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2006 15:29 
Odsutan

joakim napisao:
Aby napisao:
U potpunosti se slažem s tobom, Vikice.

Bože dragi,pa ti se uvijek slažeš i uvijek prije tebe netko kaže što si ti naumila reći?Da li ima nešto što sam ja govorio da se slažeš,u cijeloj temi?I ovo što je Vikica rekla uvijek ima "takvih" vođa, ima i "onakvih" kao što ima "takvih" ili "onakvih" svećenika, biskupa, kao što je bilo papa kroz povijest, uvijek ima "takvih" i "onakvih"ljudi..., nije li to rečenica koju sam ja "izrekao"?Eto ti znadeš kakovih sve službenika ima i bilo je u našoj Katoličkoj Crkvi,pa molim te što ti ne bi kazala,da li nešto slično ima i u tvojoj zajednici.Čisto radi kulturnog dijaloga,a na obostranu korist svima nama. :roll:

:roll: Oprosti joakime ako sam te kopirala- nisam znala da jesam, sorry

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2006 15:46 
Odsutan

vikica napisao:
joakim napisao:
Aby napisao:

Bože dragi,pa ti se uvijek slažeš i uvijek prije tebe netko kaže što si ti naumila reći?Da li ima nešto što sam ja govorio da se slažeš,u cijeloj temi?I ovo što je Vikica rekla uvijek ima "takvih" vođa, ima i "onakvih" kao što ima "takvih" ili "onakvih" svećenika, biskupa, kao što je bilo papa kroz povijest, uvijek ima "takvih" i "onakvih"ljudi..., nije li to rečenica koju sam ja "izrekao"?Eto ti znadeš kakovih sve službenika ima i bilo je u našoj Katoličkoj Crkvi,pa molim te što ti ne bi kazala,da li nešto slično ima i u tvojoj zajednici.Čisto radi kulturnog dijaloga,a na obostranu korist svima nama. :roll:

:roll: Oprosti joakime ako sam te kopirala- nisam znala da jesam, sorry

Ma draga Vikice,zar ne vidiš da sam na izrekao stavio(") navodnike?Nisam mislio doslovno.No,ipak nekako me osjećaj prati,da se ovdje u nekom grmu skriva onaj smrdeš rogati koji očito ima za cilj stvoriti negativizam i raskol.Bože dragi sačuvaj nas toga!Draga Vikice,povlačim se iz ove teme,jer ona očito nije za mene i da ti budem iskren malo me i glava zabolila.Ja jesam malo više tvrdi tradicionalist,ali nisam "konzerva" koji ne prati zbivanja u Crkvi,samo očito treba malo više poraditi na "srčanom mišiću".Bio sam na puno seminara i vidjeh i pozitivno i negativno,no to nije moj kriterij,jer toga ima svega u svakodnevnici svake župne zajednice.Divim s e sestrama i braći koja doista šire istinsku ljubav Kristovu i to potkrepljuju djelatnošću u svakodnevnom životu.Eto, šaljem od svega srca svima ljubav koju nosim u sebi i kojom me Bog obdario,i molim d a se nitko ne nađe uvrijeđen pogotovo ti Aby,jer stvarno trebalo bi malo stati na tu loptu i smiriti strasti.Ja prvi!Sve vas :grlim te: i :arrow: u Kristu Gospodinu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2006 15:49 
Odsutan

joakim napisao:
i molim d a se nitko ne nađe uvrijeđen pogotovo ti Aby

Ma neeee, ne ljutim se ja ništa, ne brini :wink: . Baš sam nekako vesela. :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2006 11:49 
Odsutan

joakim napisao:
vikica napisao:
joakim napisao:
Aby napisao:

Ma draga Vikice,zar ne vidiš da sam na izrekao stavio(") navodnike?Nisam mislio doslovno.No,ipak nekako me osjećaj prati,da se ovdje u nekom grmu skriva onaj smrdeš rogati koji očito ima za cilj stvoriti negativizam i raskol.Bože dragi sačuvaj nas toga!Draga Vikice,povlačim se iz ove teme,jer ona očito nije za mene i da ti budem iskren malo me i glava zabolila.Ja jesam malo više tvrdi tradicionalist,ali nisam "konzerva" koji ne prati zbivanja u Crkvi,samo očito treba malo više poraditi na "srčanom mišiću".Bio sam na puno seminara i vidjeh i pozitivno i negativno,no to nije moj kriterij,jer toga ima svega u svakodnevnici svake župne zajednice.Divim s e sestrama i braći koja doista šire istinsku ljubav Kristovu i to potkrepljuju djelatnošću u svakodnevnom životu.Eto, šaljem od svega srca svima ljubav koju nosim u sebi i kojom me Bog obdario,i molim d a se nitko ne nađe uvrijeđen pogotovo ti Aby,jer stvarno trebalo bi malo stati na tu loptu i smiriti strasti.Ja prvi!Sve vas :grlim te: i :arrow: u Kristu Gospodinu!

mili moj joakime :arrow: , po tome se poznaju Isusovi učenici... ja mislim da si ti karizmatik i to onaj pravi! :arrow: :grlim te: :arrow: :grlim te:

p.s. slova se ne daju smanjit, stvarno :P :P :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2006 12:27 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
googlajući, na jednom forumu sam našao jako zanimljiv članak koji se tiče ove konroverzne teme, pa ga prenosim:

kao pastir pase stado svoje,
u ruke uzima jaganjce,
nosi ih u svome naručju
i brižljivo njeguje dojilice.
Iz 40,11

Dok počinjemo tražiti Božju objavu u počivanju u Duhu potrebno je postaviti Bogu nekoliko pitanja.
Počivanje u Duhu je u današnje vrijeme jedna proturječna tema koja se često spominje – rasprave unutar Karizmatskog pokreta.
Poput molitve u jezicima i ležanje na podu je privuklo pozornost.
Napisano je vrlo malo o tome-neistraženo područje.
To je karizmatski dar barem djelomice- dvostruka karizma:
-mogućnost jeke molitve nad čovjekom i mogućnost primanja dara.

«Bilo da je riječ o iznimnijima ili onima jednostavnijima i rasprostranjenijima, valja ih primiti zahvalno i utješno jer su pogodni i prilagođeni potrebama Crkve.
Katolici se okreću Crkvi radi vodilje i razlikovanja, prepoznajući u njoj od Boga darovan autoritet.»
Dogm. Konst. o Crkvi,§12

I mi smo upoznali ljubav
koju Bog ima prema nama
i povjerovali joj.
Bog je ljubav
i tko ostaje u ljubavi,
u Bogu ostaje, i Bog u njemu.
U ovom je savršenstvo
naše uzajamne ljubavi:
imamo pouzdanje na Sudnji dan
jer kakav je on,
takvi smo i mi u ovom svijetu.
1Iv 4, 16-17

« …samo počiva u Duhu….» riječi su jedne osobe koja je bila u «društvu» gdje jedna osoba iznenada pala na tlo preplavljena Duhom Svetim.

To je snažno sredstvo ozdravljenja kod većih skupina. Da to se događa većinom na seminarima i susretima karizmatskih zajednica tako da je to od većine naših predragih duhovnih vođa neprihvaćeno samo zato što se to događa u gomili ljudi koja slavi Boga na jedan otvoreniji način.
Gospodin ostvaruje ozdravljenje u kratkom vremenu
. Osobe koje počivaju u Duhu često nisu svjesne koliko su bile na zemlji, misleći većinom da su na zemlji bile više sati a zapravo su bile možda svega nekoliko minuta, iako ima stvarno slučajeva kada osoba leži na podu i više sati.
Na seminarima najveća ozdravljenja upravo prilikom počivanja u Duhu

U prvoj Crkvi biskupi i svećenici branili i potiskivali molitvene skupine – molitva u jezicima, polaganje ruku… 1969. godine Američki biskupi ističu :»Molitvene skupine se moraju dopustiti jer imaju dobre plodove»

Pomanjkanje razumijevanja vodi do krivog shvaćanja i zloupotrebe.
Tada se pojavljuju pastoralni problemi.

Ljubljeni,
ne vjerujte svakom duhu,
nego provjeravajte duhove jesu li od Boga,
jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet. 1 Iv 4,1

Najveći problem je taj što napadaju često osobe koje nisu doživjele. !!!!
Počivanje u Duhu je slatko nasilje – sila koja obara s nogu.
Sekte također nude ugodno vjersko iskustvo, spasenje i obraćenje, mjesto za spontanost, mjesto za osjećaje.

Ralph Marin – na nacionalnoj karizmatskoj konvenciji ističe d treba paziti da ne postanemo previše uštogljeni i da obnova ima proročansku funkciju koja tjera na promjenu i rast.
Župnici i svećenici ističu kako je potrebno nešto jer su ljudi gladni… jer ljudi traže….

James Hugs: srž problema predstavlja obraćenje , on naglašava karizmatske darove i krštenje u Duhu Svetom jer oni dovode do obraćenja, promjene srca i uma. Obraćenje jest promjena a promjene su uvijek rizične zastrašujuće i neugodne.

Matehew Linn: razlikuje «predevangelizacijski i postevangelizacijski» vid počivanja u Duhu. Prije se čovjek otvara da može slušati Božju riječ, a nakon toga da može donositi plodove.
Vjersko iskustvo je osjećaj i razina svijesti Boga koji izazivaju spontanu reakciju; nerijetko popraćeno objavom, nadahnućem, vizijom ili obraćenjem.

Svjedočanstva o počivanje u Duhu :
PREPLAVLJENOST DUKOM, PADANJE POD SILOM, POČINAK, BLAGOSLOV…

«Čini se da dok počivam u Duhu tjelesne i psihološke funkcije bivaju usporene dok se duhovna osjetljivost pojačava u doticaju s Gospodinom….»

Jedan psihijatar reče: «Čini se da je riječ o vanjskom očitovanju predaje nutarnjeg bića Gospodinu.»

Počivajući u Duhu osoba je intenzivno usmjerena na Gospodina.

Spontano padanje u Duhu je ono bez posrednika , a može biti i
posredovano- potaknuto.

Spominjemo se, Bože, tvoje dobrote
usred Hrama tvojega.
Ps 48,10

Jahve će te vodit' bez prestanka,
sitit će te u sušnim krajevima.
Iz 58,11

Dođite, prignimo koljena i padnimo nice,
poklonimo se Jahvi koji nas stvori!
7Jer on je Bog naš,
a mi narod paše njegove, ovce što on ih čuva.
Ps 95,6-7

Dragovoljna prostracija :
-Jedan od njih vidjevši da je ozdravio, vrati se slaveći Boga u sav glas. 16Baci se ničice k Isusovim nogama zahvaljujući mu. A to bijaše neki Samarijanac.
Lk 17,15-16

Zato prigibam koljena pred Ocem, 15od koga ime svakom očinstvu na nebu i na zemlji: 16neka vam dadne po bogatstvu Slave svoje ojačati se po Duhu njegovu u snazi za unutarnjeg čovjeka
Ef 3, 14-16

I ode malo dalje, pade ničice moleći: "Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti."
Mt 26, 39

Ne namjerna prostracija – a) duhovni sukob :

..kadli u pol bijela dana na putu vidjeh, kralju, kako s neba svjetlost od sunca sjajnija obasja mene i moje suputnike. 14Pošto popadasmo na zemlju, začuh glas što mi govoraše hebrejskim jezikom: 'Savle, Savle, zašto me progoniš? Teško ti se protiv ostana praćakati.'
Dj 26, 13-14

Što? Zar Apis pobježe?
Tvoj se Bik ne odrva?"
Da, Jahve ga obori!
Jr 46, 15

4Znajući sve što će s njim biti, istupi Isus naprijed te ih upita: "Koga tražite?" 5Odgovore mu: "Isusa Nazarećanina." Reče im Isus: "Ja sam!" A stajaše s njima i Juda, njegov izdajica. 6Kad im dakle reče: "Ja sam!" - oni ustuknuše i popadaše na zemlju.
Iv 18, 4-6
b)Preplavljenost u vrsti ekstaze:
I dok su trubili i pjevali složno kao jedan i jednoglasno hvalili i slavili Jahvu, podižući glas uz trube, cimbale i druga glazbala, hvaleći Jahvu "jer je dobar i jer je vječna njegova ljubav", oblak ispuni Dom Jahvin. 14Svećenici ne mogoše od oblaka nastaviti službe: slava Jahvina ispuni Božji dom!
2 Ljet 5, 13-14

8Ostadoh sam gledajući to veliko viđenje; onemoćah, lice mi problijedje, iznakazi se, snaga me ostavi.
9Začuh glas njegovih riječi, i kad razabrah glas, onesvijestih se i padoh licem na zemlju.
Dn 10, 8-9

Taj blijesak na sve strane bijaše poput duge što se za kišnih dana javlja u oblaku. To bijaše nešto kao slava Jahvina. Vidjeh, padoh ničice i čuh glas koji mi govoraše.
Ez ,1,28

To viđenje koje gledah bijaše kao viđenje što ga vidjeh kad dođoh da uništim grad i kao viđenje koje vidjeh na rijeci Kebaru. Padoh ničice.
Ez 43,3

Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: "Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji,
Otk 1,17

Silna su djela Jahvina,
nek' razmišljaju o njima svi koji ih ljube.
Ps 111,2

Stanje ekstaze je čini se slično ali ne jednako današnjem iskustvu počivanja u Duhu.
Pentakostalci- naglašavaju padanje i prostraciju pred Bogom.
Kada slušamo o dramatičnim ozdravljenjima srca nam se još više pune glađu za Bogom.

Na vrutke me tihane vodi:

Neće više gladovat' i žeđati,
neće ih mučiti žega ni sunce,
jer vodit će ih onaj koji im se
smiluje,
dovest će ih k izvorima vode.
Iz 49,10

9Kušajte i vidite kako dobar je Jahve:
blago čovjeku koji se njemu utječe!
Ps 34,9

I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
- slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca - pun milosti i istine.
Iv 1,14

Počivanje se može dogoditi dok smo sami, u manjoj ili većoj skupini, dok stojimo, sjedimo ili ležimo. Sa i bez posrednika.
To je osjećaj bestežinskog stanja.
Blagi osjećaj mora do dubokog ozdravljenja i preobraženja. To je osjećaj silne ljubavi.

A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu slavu u Kristu, on će vas, pošto malo potrpite, usavršiti, učvrstiti, ojačati, utvrditi.
1 Pt 5,10

Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja,
i sve što je u meni, sveto ime njegovo!
Ps 103,1

Karl Rahner je rekao da će kršćanin budućnosti biti mistik ili ga uopće neće biti.

Prepreke za počivanje u Duhu:

-skeptičan stav
-intelektualni pristup vjeri
-strah od nepoznatog
-strah od pada
-strah od nesvjestice
-strah od gubitka nadzora
-pomanjkanje želje strah od Božje blizine
-strah od predanja
-tjelesne poteškoće: epilepsije, štap
-negativne asocijacije na počivanje na leđima
-ozbiljna emocionalna trauma
-pomanjkanje pouzdanja u Boga
-pomanjkanje povjerenja u ljude
-trudnoća

-strah od mističnog iskustva -

Gospodin je Duh, a gdje je Duh Gospodnji, ondje je sloboda.
2 Kor 3,17

Ovo izlaganje sam napravio da bih malo približio pojam počivanja u Duhu.
Naravno da sve ovo nije palo s neba, naime ovo sam pripremio po knjizi:
POČIVANJE U DUHUkoju su napisali otac Robert DeGrandis SSJ i Linda Shubert , izdanje 2001. godine. Nisam siguran da postoji još koja knjiga ovakove vrste koja opisuje počivanje u Duhu na jedan ovako teološko- biblijski način. Ovo izlaganje posvećujem svima onima koju su to iskustvo doživjeli i onima koji će ga doživjeti.
Kako je istakao i otac Robert potrebno je obraćenje, da to je teško, ali kad se osoba obrati tada se nalazi na izvoru milosti.
Gospodnji Duh oslobađa kako kazuje posljednji citat.
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lis 2006 20:33 
Odsutan

jelena napisao:
Citat:
Važno: ti r.kat. karizmatici su tog pentekostnog Duha i sve što je usko povezano s tim pokretom, dakle, neo-pentekostalci-katolici primili i doživjeli preko moje braće pentekostalaca-protestanata iz SAD-a. Neka se znade

a ja sam bila uvjerena da je to bio dar od Boga, uh šta sam i ja glupa....
izgleda da su protestanti darežljiviji prema nama nego sam Bog.

Poštovana Jelena,

ja sam kazao "preko moje braće pentekostalaca ...", a ne da to nije od Boga ili sl. Ne bih ja reko' da si ti glupa, negoli nešto drugo: možda ima u tvojoj rečenici ironije i tomu sl., jer kako drukčije prokomentirati tvoj drugi dio rečenice, da su protestanti darežljiviji ... nego sam Bog. To nema smisla komentirati...
Ono što sam htio istaknuti to je gola činjenica, a ti ćuriš i hoćeš negdje drugdje odvesti razgovor. Žao mi je, ja tamo neću.

Božji blagoslov ti želim iz Paradisa.
Smjerno u Kristu Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2006 20:41 
Odsutan

andjelina1 napisao:
Ćubela napisao:
Važno: ti r.kat. karizmatici su tog pentekostnog Duha i sve što je usko povezano s tim pokretom, dakle, neo-pentekostalci-katolici primili i doživjeli preko moje braće pentekostalaca-protestanata iz SAD-a. Neka se znade!

samo nas pouči...da znamo od kud dolazi Duh sveti... :D :P

Citat:
a ja sam bila uvjerena da je to bio dar od Boga, uh šta sam i ja glupa....
izgleda da su protestanti darežljiviji prema nama nego sam Bog.

:D

Cijenim pozitivnu ironiju, ali negativna je razorna. Ono što bih te ispravio jest sljedeće: treća božanska osoba piše se velikim slovom, dakle, Duh Sveti. Amen?
Ako ne znaš odakle dolazi Duh Sveti, onda te treba spremiti u katekumene, pa prije krštenja onda naučiti: Duh Sveti "izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi ..."

Na koncu srdačan pozdrav za lavicu-anđelinu iz mog Paradisa.
Svako dobro ti želim i manje negativne ironije ubuduće.

Smjerno u Kristu Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]