Isus"Želiš li ozdraviti?"
Isuse Ti me svaki dan posjecujes, svako toliko postavljas to pitanje ?
Isus u ovoj prispodobi govori nesto duboko povezano s njegovim poslanjem.Upozorava ,kako nam je potrebna pozitivna volja kako bi ozdravili , isto tako i kada je ljecnik u pitanju,covjeku je potrebna vjera i volja da moze da ozdravi.. dok imamo pozitivnu volju za zdravlje i cvrsto vjerujemo u to s bolesnikom je lakse raditi cak i ljecnici misle tako...
"Gospodine, nikoga nemam tko bi me uronio u kupalište kad se voda uzbiba. Dok ja stignem, drugi već prije mene siđe."
Drugim rijecima pricekaj Isuse, sada nemam bas vremen imam vaznijeg posla, obitelj,mnogo radim ali kada budem starija, onda cu se baviti tobom ?. Prepoznajem se u tim rijcima. I sama se cesto tako osjecam. Cesto sam tako usamljena i nitko od njih ne moze dotaknuti moju samcu.Nitko od njih ne moze da razumije moje potrebe,u mojoj nutrini sam posve sama,cesto sama. Koliko god govorili da je zdravlje najvaznije i da ce drugo onda sve ici samo od sebe, ipak Isuse Ti ne mislis tako.Zelim sebe samu zavarati i potraziti pomoc u ljudima,ali nitko ne moze ispuniti taj osjecaj usamljenosti.., osjecaj da nemam nikoga i da nista od onoga sto imam ne vrijedi. . Ti dajes mir dusi, milost Bozja olaksava tu samocu, dajes ljubav i trazis od mene da ljubim..Tvoje svijetlo osvijetljava moj put..
.A,opet mislim kako TI Isuse.. ides od jednoga do drugoga covjeka i kucas na njihova vrata,a mi se samo jadamo i trazimo pomoc i zapomazemo,i optuzujemo druge,jer nam je tako lakse zivjeti ?
Kako mogu iskoraknuti naprijed ?
Kome otvoriti svoje srce ?
Kada ja nisam vise sigurna u ovom svijetu.?
Znam da je dobr covjek onaj koji zna po sebi suditi druge ,koji ne donosi predrasude nego u svakome covjeku pronalazi dobro jer je i on sam dobar, a loso je obratno kada pronalazi samo lose kako su svi losi, zli,kako ovaj svijet danas vise ne valja..…
Pitam samu sebe kako je moguce da vidimo samo lose, kako smo sposobni pronaci samo lose u svakome covjeku, ako on kaze da je dobar, a mi pronalazimo samo lose ?
Da li se dovoljno pitamo...grijesimo li tako protiv Tebe..?
Sto zelim zaista od Tebe Gospodine ?
Tebi je jako dobro poznato ,kako zivim., da sam vec dugo u tome stanju ,gdje padam i Ti me dizes... Pitas me:
"Želiš li ozdraviti?"Svakako da zelim ozdraviti , malo cudno pitanje,tko to ne bi zelio?No sve ovo u mojem zivotu je vise navika i stanje koje sam prihvatila..lakse mi je poneki puta sazaljevati samu sebe,prebaciti krivnju na druge..nego se boriti da nesto promjenim..Nemam snage,nemam strpljenja,poniznosti,a nekada nemam ni nade..i ono najvaznije da ucinim prvi korak..i hodam s Tobom...Ujutro kada usstanem sta prvo pomislim,koje su prve rijeci..?Uvjerila sam se u svome siromasnem zivotu,da kome otvaram svoje srce,takav ce biti moj dan,takav ce biti moj zivot..Kome sam spremna otvoriti moja vrata ,nekome odskrnjim,nekome otvorim,a nekome nadugacko otvaram svoja vrata,vrata mojeg srca..Nekada su to samo prazna natlapnjama, o brigama bez jasnoga i konkretnoga cilja, obicnim svakodnevnicama, brbljanjima,komentari i predrasude i slicno .Kakav je ovaj nas danasnji zivot..?.Opominjes i kazes mi:
"Više ne griješi da te što gore ne snađe!".A,cesto ne razmisljam o tome..tek kada o sebi kao o grješniku razmisljam uhvatim sebe u kostac.Kriva misljenja , ako nisam nikoga ubila ni opljackala,neki teski i smrtni grijeh pocinila da nemam grijeha.Sramim se jer pravo ne razmisljam o tome sto je grijeh, a to je ustvari sebicnost ,manjak ljubavi. Nisam znala da griješim svaki put kada svoju slobodu, koju si mi dao kao najveci dar ,zlouputrijebim protiv Tebe i tvojih zapovijedi. Oprosti mi sto sam se bez mnogo razmisljanja utopila u svojou sebicnost..Vidim da je to veliki egoizam i zivjeti kao da te nema. Sad razumijem da ono "
nemam nikoga" govoris meni
"nemam Tebe".
“
nemam tebe u mojem zivotu u svakom trenutku i na svim mjestima“ I ova moja kusnja,kada zapanem u samocu,dolazi jer sam se odjelila od Tebe,a to ranjava odnos s bliznjima..nema mi drugog nego priznati,kako sam to sama kriva..moje pogresne odluke... Isuse,zaista kajem se od svega srca,molim Te zelim promijeniti svoj zivot samu sebe pomozi mi da izadjem iz ovoga,sto shvacam da nije dobro..Uvidjam svoje grijehe i da su to Tvoji savjeti jedini ispravni po kojima mogu ocistiti svoje srce,ozdraviti svoje tijelo da bi bila ZDRAVA i s Tobom, koji si Presvet i bez ljage. I Tvoj odgovor cujem :
stvorio sam tebe, brate i sestro!
Da,zasista tako,da gledam stvari kako zaista jesu ,
TVOJIM OCIMA-DA LJUBIM SVIJET ,TVOJOM LJUBAVI KOJA PRASTA ..DA DAJEM I SIRIM DALJE..
Isto tako da ; ZNAM PRASTATI-KADA POKLEKNEM I PADNEM USTATI-I KRENUTI S TOBOM DALJE...
Shvacam da moja bolest nije kazna, ali moze biti posljedica mojih grijeha,svega onoga sto sam svjesna i nesvjesna i odijeljenosti od tebe,
Koji si Put,Istina i Zivot...predajem Tebi u Tvoje ruke...Gospodine..