www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 09:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 46  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: ISPOVIJED
PostPostano: 01 ožu 2012 21:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
Dorothea napisao:
fiduciia napisao:
Dorothea napisao:
fiduciia napisao:
Gdje ispovjeda taj don Stepan? I kako obavljate životnu ispovjed, da li se za to posebno najavite kod svećenika?

Legenda od čovjeka. :b112: Čita te ko knjigu! :lol: Bila sam nedavno kod njega na životnoj ispovijedi. Preporučila bih svima. Iako se živ.ispovijed radi na nekim važnijim životnim prekretnicama tipa prije vjenčanja, nakon obraćenja i sl. Ja sam odlučila promijeniti neke stvari u svom životu koje nisu ispravne, i osjećala sam potrebu za živ.ispovijedi...Bilo mi je posebno iskustvo! I zbog Božje milosti i samog don Stepana... :D Htjela sam se naravno temeljito spremiti, pokušala se sjetiti svih grijeha i svih grešnih situacija svog relativno kratkog života, ali jednu sam zaboravila....i baš mi je tu situaciju on spomenuo... :a1250:
Don Stepan mi je skoro pa doslovce preko puta tako da sam nastavila njemu na ispovijed..Salezijanac je i u župi je Marije Pomoćnice Knežija. Preporučam ga dalje svakome! Tko je zainteresiran neka zove na br. 01 3688 116 (javi se njegov tajnik ili ko mu je to već), PRVI dan u mjesecu od 8-9h...Zovite odmah u 8:00 jer u tih sat vremena zovu svi koji žele taj mjesec na ispovijed tako da se relativno brzo popune mjesta a i termini koji bi vama odgovarali.

Ja sam ti nazvala, upućena savjetom, u 8:00 i bilo je zauzeto...non stop sam prekidala i zvala idućih par minuta (sveukupno neka 4 poziva) i dobila tek onda...
A gužva je za dobiti jer dolaze ljude i iz okolnih mjesta, jedan bračni par je došao čak iz Slavonije...
Ali mislim ta životna ispovijed se može obaviti kod svakog, i tamo na Kaptolu su dobri...don Stepan ima taj dar pa su ljudi valjda zainteresiraniji...(mada se ne bi trebalo gledati po tome, ispovijed je ispovijed)

Ovo nema šanse dobit na telefon :( , i za nazvat treba veza haha.

Ma ja sam zvala cijelu uru od 8 do 9 pa ništa, non stop zauzeto, ma nema veze.

Slažem se ispovjed je ispovjed, i ne bi nam trebalo biti važno kod koga se ispovjedamo ali ipak postoje razlike.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2012 03:00 
Ja mislim da sam danas shvati da neki covek neznam ga prisluskuje ispovjedi, kaj je netko mozda dozivel kaj slicnoga na ispovjedi?
Naime sjedne u klupu najblizu ispovjedani na kraj klupe to je fakat blizu i kad je zadnja osoba bila na kraju ovaj je otisel i ko da se napinjal cut .
:cry:

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2012 09:41 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
čilajte se ljudi, opterećujemo se glupostima i nebitnostima...

BB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2012 09:52 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
lyrical napisao:
Ja mislim da sam danas shvati da neki covek neznam ga prisluskuje ispovjedi, kaj je netko mozda dozivel kaj slicnoga na ispovjedi?
Naime sjedne u klupu najblizu ispovjedani na kraj klupe to je fakat blizu i kad je zadnja osoba bila na kraju ovaj je otisel i ko da se napinjal cut .

Nemoj odmah osuđivat, možda čovjek radi za "Gloriu", "Cosmo" ili "Moju tajnu", ili vrši kakvo krucijalno sociološko istraživanje :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2012 12:57 
Lol nije prvi put...

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2012 17:12 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
lyrical napisao:

Ma nemoze on nista cuti,Gospodin se pobrine za to.

Bila je guzva i morao sam stajati tik do vrata,vrata su ona obicna ko od sobe i u prostoriji negdje 3m od mene je se ispovijedalo.Cijelo vrijeme sam se bojao da nebi slucajno cuo sta tko govori,htjeo sam staviti ruke na usi(al glupavo bi izgledao)...na tom istome mijestu jednom sam ostao zadnji,znaci nije bilo nikakve buke,otisao sam najdanje sto sam mogao(hodnik od 1.5x5m)...tada sam skuzio da nemogu cuti,ako sam sta i cuo(mozda rijec,al mislim ni toliko) sada neznam nista....cuo sam dosta jako glas ali koda nista nisam mogao razumiti....neznam kako bi to objasnio....po svakoj logici trebao sam normalno cuti kako razgovaraju ali nisam....mozda ima veze sto nisam zelio cuti.....

a mozda je covjek htio nauciti kako se ispovjeda,mozda je pisao šalabahter :b101: ....onda ce mu svecenik reci ispovijed ti nije valjana prepisao si grijehe od Pere a oni su vec otpusteni... :b101:

U svakom slucaju nista mu to nece koristit i da je htejo prisluskivat.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2012 18:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
lyrical napisao:

Možda ga je zatekao da se viđa s njegovom ženom.
Pa je skužio kako najbolje saznati!! :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 12 ožu 2012 08:39 
Odsutan

Bok !
Nije svaka ispovjedaonica dobro zvučno izilirana i zbilja postoji mogućnost da se
čuje ono što se ne smije čuti.
Ako se pojavi sumnja da netko prisluškuje, svakako treba upozoriti osobu da se odmakne
od ispovjedaonice.
Koristim priliku da još jednom pozovem sve koji su zainteresirani na predavanje na
temu sakramenta ispovijedi koje će se održati na Vrhovcu 29 kod sestara karmelićanki.
Susret započinje 31. ožujka u 17 sati a vodi ga p.Milan Loić.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ožu 2012 14:19 
Odsutan

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
Jeste li ikad imali osjećaj da kad ispovjedate neki grijeh, svećenik se pravi da ga nije čuo, jer nije normalno da ništa ne komentira :shock: ?

Doživjela sam i komentar tipa "pa to nije grijeh", al to je druga stvar, ja opet mislim da jest.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ožu 2012 14:28 
Odsutan

fiduciia napisao:
Jeste li ikad imali osjećaj da kad ispovjedate neki grijeh, svećenik se pravi da ga nije čuo, jer nije normalno da ništa ne komentira :shock: ?

Doživjela sam i komentar tipa "pa to nije grijeh", al to je druga stvar, ja opet mislim da jest.

Moguće, a mislim da je bitnije da nas čuje naš Otac na nebu!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 46  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]