www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 12:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 10 pro 2014 18:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Ana otkud znas da iduce godine u ovo vrijeme neces imat bebicu, malu slatku, koju ces hranit, pjevat, kupat zajedno sa svojim muzicem....imaj vjere sestrice...sve je moguce.... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 18:38 
Odsutan

Ana otkud znas da iduce ljeto neces ici na more sa svojim muzem, i iduci jos puno godina zivota....otkud znas Ana d iduce godine ti i muz necete bit recimo u New Yorku na putovanju....Imaj vjere sestrice.....sve je moguce :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 18:40 
Odsutan

Ana otkud znas da neces imat iduce godine divnu svekrvu koja ce ti bit najbolja prijateljica, koju ces voljet kao vlastitu mamu, imaj vjere sestrice...sve je moguce :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 18:47 
Odsutan

Zasto ocajavas Ana?Kad neznas sto ti sutra nosi, ili sto ce bit sa tobom za 15 dana.....1 godinu.....nemora uvjek bit najgore, tamno......sve je u nasoj glavi.....mozda dolaze najljepse godine tvog zivota....a ti tu pricas o nekom covjeku, koji voli sebe milijardu puta vise nego tebe, koji ti je dao do znanja da on zeli neku drugu.....Ana otkud znas da taj za koji sad pizdis, nece doci za 1 mjesec tebi I molit te za kavu, razgovor, al neces imat vremena, jer ces srest ljubav svog zivota.......SVE JE MOGUCE ANA :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 18:59 
Odsutan

Ana otkud znas da neces ozdravit od gluhoce.....da za 10 do 15 godina neces zavrsit doktorski rad , na medicinskom, gradevinskom ili drugom fakuletu....nije kasno Ana...nikad nizasto.....Bogu je sve moguce.... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 19:01 
Odsutan

Ana zasto si tako siguran dz recimo za 25 godinz ti neces bit presjednica Hrvatske....sve je moguce sestrice :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 19:05 
Odsutan

Ana zasto se pocjenjujes....zasto tamno mislis.....kad je sve moguce.....1 minuta, ma I sekunda je dovoljna da se zivot okrene, ne samk na zlo, vec I na dobro....sve je u nasima glavicama Ana.....o Ana, Ana, tugo moji dana...zasto si sigurna Ana da tako taj nece zalit za tobom.......poljubac sestrice u Kristu :evil: :evil:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 21:41 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Citat:
Nisam rekla da je MOJA logika (kao što ti kažeš), nego je ČINJENICA da vidim da je 95% mojih prijatelja i poznanika koji su htjeli - i pronašli bračne drugove. Oni me uvjeravaju (osobiti oni koji su vjernici) da Bog ne želi da čovjek bude sam i da će im pomoći u pronalasku bračnog druga.Ponavljam, to nije moja logika. To je uzorak od možda 200 ljudi koji mi spadaju u tu kategorijiu prijatelja i poznanika koji su u braku. Iako tebi taj uzorak ne znači ništa, meni znači jako puno.

Citat:
Mogla bih ti navesti zaista barem 100 parova koji su se pronašli kad su mislili da je sve već "izgubljeno".

Ela, stvarno je fascinantno koliko tu ljudi intimno poznaješ, pa da na osnovu njihovih života gradiš svoja uvjerenja. Nešta tu nije u redu. Ti znaš sto – dvjesta prekrasnih parova, ja znam jedan - da mogu reći da mi se čini da ispunjava donekle uvjete one sintagme „skladan brak“, Ana zna - ne znam koliko i Đoni zna - ne znam koliko. I šta ćemo sad? Šta misliš, jel to govori više o tome koliko ima sretnih parova ili više o tebi, meni, Ani i Đonatanu?

Kažeš Ela:

Citat:
„Daješ primjer 40godišnje žene koja je još sama....nema ona ipak 55 godina da bi bila baš toliko ogorčena....i nadam se da se ne utapa u svojoj ogorčenosti...Razumijem da joj je jako teško i vjerujem da je na pravom putu, ali nema druge nego ostati strpljiva. Bog zna kad je pravo vrijeme

A kad je po tebi pravo vrijeme kada je ok postati ogorčen? S 42? 47? 52? Kako postavljaš tu granicu, o čemu to ovisi? Koliko smo spremni banalizirati problem samoće – to nije normalno. A Ratzinger kaže:

Samoća razotkriva gubitak ljubavi, ona je nešto što ugrožava naš najintimniji uvjet življenja.

Spolnost čovjeka vodi u Stvoriteljevu blizinu, dovodi ga do najviše odgovornosti.

"Oduvijek sam željela i htjela imati obitelj. Sebe sam jedino mogla zamisliti kao suprugu i majku i odmalena sam se za to i molila. I gle, evo me u ekipi 40+, a od braka ništa. Nemam nikakvih problema u odnosima s ljudima općenito - imam divne prijatelje, rođake, čak i kolege. Ali brak kao da mi nije suđen. Samački život mi je odvratan, a većina samaca (posebno muških) s vremenom postanu čudaci. Plašim se da se to i meni ne dogodi, pa se onda svako malo "svađam" s Bogom, jer mi se čini da druge voli više nego mene. Dapače, čini mi se što je čovjek pokvareniji, da ga više voli, a oni koji cijeli život žive pobožno neka ostnu sami i bez ikoga.
Srdačan pozdrav, Mare

Draga Mare,

Naše prvo poslanje nije biti u braku, biti zaređen ili pak posvećeni laik već je prvo poslanje ljubiti. Ljubiti Boga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom i bližnje kao što je Krist nas ljubio. Savjetujem ti da o tome promišljaš. Vjerujem da u svakom svom danu imaš puno prilike za ljubiti, a na takav način ćeš vršiti volju Božju i imati istinski mir u srcu. Brak ili redovništvo nisu po sebi formula za radost, mir i u konačnici spasenje već ljubav. Ukoliko to budeš nastojala živjeti vršit ćeš volju Božju, a uz to na najbolji način pripremati srce za brak ili što je već Bog tebi namijenio. Ništa se ne boj, razvijati odnos sa Bogom je najvažnije jer On jedini može do kraja i potpuno ispuniti čežnje tvoga srca, a to ne može niti jedan muškarac čak ni u braku koji je kršćanski, jer smo nesavršeni. Dvoje ljudi u braku zajedno trebaju ići prema Bogu koji je vječni mir i radost za oboje. No, to ne znači da se nećeš udati. Znam mnoge koji su u brak ušli u 40.-im. Bogu je sve moguće. Budi hrabra, moli iskreno Bogu, razgovaraj s njim, sve mu reci, svoje osjećaje, razočaranja, strahove, čak se možeš i svađati s njim ako želiš. Tražite najprije Kraljevstvo Božje, a sve drugo bit će vam nadodano. To su ohrabrujuće Isusove riječi koje nas upućuju da je najbitnije dospijeti u Nebo. Ne boj se samo hrabro i svakako se utječi našoj dragoj nebeskoj Majci, Mariji.

Btb,
don Damir"

Isto tako je don Damir ženi mogao odgovoriti – ne znam. Ne znam zašto se netko pati oko čistoće i nikad ne dobije bračnog druga, a netko drugi razbludno živi i to isto dobije. Nemam pojma. Znam samo da se treba patiti oko bračne čistoće jer je Bog to tako rekao i jer je to za čovjeka dobro.

Nitko ne može drugome Boga i njegovo carstvo položiti na stol, to ne može ni vjernik u odnosu na samog sebe. Joseph Ratzinger, Uvod u kršćanstvo

Znači nitko ni don Damir, ni Zlatko Sudac, ni ta ženska iz Divasica, ni dvjesto prekrasnih ljudi koji su u skladnim brakovima, ni još 588 463 svjedočasntva ne znače da će netko naći bračnog druga. Ne znam šta možemo imati od tih samoobmana? :roll:

A Đoni kaže:

Citat:
„mislim da trebamo vjeru graditi na taj način da smo spremni pišati krv i unatoč tome vjerovat da nas Bog voli i da nas nije zaboravio“

Jašta da je to tako. Kako to postić, to je drugo pitanje. Slika

Čini mi se da je religija „moći pozitivnog mišljenja“ postala pošast 21. stoljeća. :roll:

To je dramatično stanje svijeta koji „leži sav pod vlašću Zloga“ čini od ljudskog života borbu. Kaže KKC
Ne znam šta možemo imati od tih jeftinih životnih savjeta – misli pozitivno, uzdaj se u se i u svoje kljuse i slične fore. Nitko nikada nije obećao da će biti lako. Mislim, obećavali su kojekakvi lajbeki, al o njima tu ne pričamo.
Ajmo se mi nadati da će stvari biti bolje, ajmo se nadati i moliti Boga da nam olakša, ajmo raditi na sebi, al ajmo i biti realni i pripremiti se za mogućnost suočavanja s time da to nećemo dobiti to što želimo što god to bilo. Ne znam šta nam drugo preostaje – svima nama – i Ani i svima drugima koji su negdje zakinuti ili će to postati. Slika Ne vidim drugog rješenja.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2014 21:55 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
Jako dobro receno perokvrzica,
najprije ljubiti sebe,Boga i bliznjeg neovisno o tome hocemo li naci bracnog partnera,bitno je svjedociti zivotom te stici u raj i otvoriti se Bogu da moze i druge zvati preko nas,biti ono zrno soli koje ce On bacati di je najbljutavije(kako prekrasno kaze Ivica Ursic).U raju cemo itako vjecno uzivati,prema tome ode nije najbitnije ozeniti se,iako triba biti max. otvoren za vezu i brak,te traziti,biti aktivan.Tocno,i kad krv pisamo slaviti Njega jer nam daje snagu za sve izdrzati i tad nam je najblizi,u svakoj muci On nam je najblizi,Hvala mu i slava

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 09:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Samuel napisao:
Ako kažu da jesi relativist, a večina ovdje zna da jesi, a to znaš i ti!! E sad je pitanje, kako znaš da si katolik, možda to nije dovoljno izrelativizirano! :D
Nije problem da li znaš zadržati curu, nego nemoš uhvatit, e to je problem, jer prije moraš uhvatiti da bi ju zadržao!!
Dakle ako ti ja kažem da previše se relativizma osjeti u tovm načinu pisanja, a drugi i u načinu govora, onda to prihvati kao nešto što trebaš otresti sa sebe.
Najlakše je okriviti Boga, molitvu, Elu, Mrkija, Zokija, Bandića, Samuela ili Vesnu Zmijanac!
Dakle, kad budeš sa curom ,odnda ih pusti nek pričaju, a ti se pravi da slušaš, one ti vole kad ih netko "sluša", i uvjek ju slušaj i radi po svom!! I svi sretni!! A što je najbolje ona misli da te je ukrotila, a ti znaš da ona misli da te je ukrotila, a kad skuži da je to sve magla, bit će u 80-ima!! :lol:

Ne ja ne pišem o sebi, i nije bezveze, tebi je potrebnija pomoć nego ovoj Ani L., jer ti znaš za razliku od nje što želiš!! Zato pusti postotke, jer obično kad netko piše o postocima onda ravna to po nekom svom osjećaju, a ne da ti odmah ko policajac za statistiku iskaćeš iz svakog žbunja ko naggar s motikom iz kuruza! :D :D

Ja inaće ne vjerujem da je na ovom forumu netko nekom pomogao s nekim pisanjemod kada sam ovdje, uvijek na kraju taj netko napravi po svome, a ljudi gube vrijeme.
Zato je ovo samo dobra zabava, a pogotovo kad dođe onaj joger i onaj protestantski new age mohikanac!!! :roll:

Ajmo sad opet o meni. Ako pod relativist misliš da sam filozof ajmo to tako nazvat, da jesam. I sto put sam to čuo i od roditelja, frendova i drugih ljudi, to je moja narav ništa više. Narav se ne mijenja, neke stvari se mogu izgladiti, preraditi, ali srž onoga šta jesmo je naša srž.
Pa ja ne krivim Boga za svoje probleme niti krivim elu niti tebe, nije stvar krivnje već drugih stvari.
Dakle trebam nabavit vatu za uši i samo klimat glavom, mogu probat, ako prođe,prođe.

Zafrkancija je zafrkancija a statistika je stastika čovječe, ako daš postotak mora bit točan i to na decimalu, inače neće bit dobro.
To je to, dosta sad o meni.

perokvrzica napisao:
A kad je po tebi pravo vrijeme kada je ok postati ogorčen? S 42? 47? 52? Kako postavljaš tu granicu, o čemu to ovisi? Koliko smo spremni banalizirati problem samoće – to nije normalno. A Ratzinger kaže:

Samoća razotkriva gubitak ljubavi, ona je nešto što ugrožava naš najintimniji uvjet življenja.

Spolnost čovjeka vodi u Stvoriteljevu blizinu, dovodi ga do najviše odgovornosti.

"Oduvijek sam željela i htjela imati obitelj. Sebe sam jedino mogla zamisliti kao suprugu i majku i odmalena sam se za to i molila. I gle, evo me u ekipi 40+, a od braka ništa. Nemam nikakvih problema u odnosima s ljudima općenito - imam divne prijatelje, rođake, čak i kolege. Ali brak kao da mi nije suđen. Samački život mi je odvratan, a većina samaca (posebno muških) s vremenom postanu čudaci. Plašim se da se to i meni ne dogodi, pa se onda svako malo "svađam" s Bogom, jer mi se čini da druge voli više nego mene. Dapače, čini mi se što je čovjek pokvareniji, da ga više voli, a oni koji cijeli život žive pobožno neka ostnu sami i bez ikoga.
Srdačan pozdrav, Mare

Draga Mare,

Naše prvo poslanje nije biti u braku, biti zaređen ili pak posvećeni laik već je prvo poslanje ljubiti. Ljubiti Boga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom i bližnje kao što je Krist nas ljubio. Savjetujem ti da o tome promišljaš. Vjerujem da u svakom svom danu imaš puno prilike za ljubiti, a na takav način ćeš vršiti volju Božju i imati istinski mir u srcu. Brak ili redovništvo nisu po sebi formula za radost, mir i u konačnici spasenje već ljubav. Ukoliko to budeš nastojala živjeti vršit ćeš volju Božju, a uz to na najbolji način pripremati srce za brak ili što je već Bog tebi namijenio. Ništa se ne boj, razvijati odnos sa Bogom je najvažnije jer On jedini može do kraja i potpuno ispuniti čežnje tvoga srca, a to ne može niti jedan muškarac čak ni u braku koji je kršćanski, jer smo nesavršeni. Dvoje ljudi u braku zajedno trebaju ići prema Bogu koji je vječni mir i radost za oboje. No, to ne znači da se nećeš udati. Znam mnoge koji su u brak ušli u 40.-im. Bogu je sve moguće. Budi hrabra, moli iskreno Bogu, razgovaraj s njim, sve mu reci, svoje osjećaje, razočaranja, strahove, čak se možeš i svađati s njim ako želiš. Tražite najprije Kraljevstvo Božje, a sve drugo bit će vam nadodano. To su ohrabrujuće Isusove riječi koje nas upućuju da je najbitnije dospijeti u Nebo. Ne boj se samo hrabro i svakako se utječi našoj dragoj nebeskoj Majci, Mariji.

Btb,
don Damir"

Isto tako je don Damir ženi mogao odgovoriti – ne znam. Ne znam zašto se netko pati oko čistoće i nikad ne dobije bračnog druga, a netko drugi razbludno živi i to isto dobije. Nemam pojma. Znam samo da se treba patiti oko bračne čistoće jer je Bog to tako rekao i jer je to za čovjeka dobro.

Nitko ne može drugome Boga i njegovo carstvo položiti na stol, to ne može ni vjernik u odnosu na samog sebe. Joseph Ratzinger, Uvod u kršćanstvo

Znači nitko ni don Damir, ni Zlatko Sudac, ni ta ženska iz Divasica, ni dvjesto prekrasnih ljudi koji su u skladnim brakovima, ni još 588 463 svjedočasntva ne znače da će netko naći bračnog druga. Ne znam šta možemo imati od tih samoobmana? :roll:

Jašta da je to tako. Kako to postić, to je drugo pitanje. Slika

Čini mi se da je religija „moći pozitivnog mišljenja“ postala pošast 21. stoljeća. :roll:

To je dramatično stanje svijeta koji „leži sav pod vlašću Zloga“ čini od ljudskog života borbu. Kaže KKC
Ne znam šta možemo imati od tih jeftinih životnih savjeta – misli pozitivno, uzdaj se u se i u svoje kljuse i slične fore. Nitko nikada nije obećao da će biti lako. Mislim, obećavali su kojekakvi lajbeki, al o njima tu ne pričamo.
Ajmo se mi nadati da će stvari biti bolje, ajmo se nadati i moliti Boga da nam olakša, ajmo raditi na sebi, al ajmo i biti realni i pripremiti se za mogućnost suočavanja s time da to nećemo dobiti to što želimo što god to bilo. Ne znam šta nam drugo preostaje – svima nama – i Ani i svima drugima koji su negdje zakinuti ili će to postati. Slika Ne vidim drugog rješenja.

:b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]