[quote="ela bredi"]Predragi, hvala vam na dobroj volji, na prekrasnim riječima, uputama, mišljenjima... Prije nego sam se odlučila prijaviti na ovaj Forum, pročitala sam 90 posto sadržaja i stoga sam sigurna da ove riječi koje mi upućujete (i koje ćete mi uputiti!!) dolaze od pravih osoba.. Što se tiče jačine moje vjere i "grešnog stanja" - mogu reći da mi je vjera osrednje jaka i da s ljubavlju poštujem svaku od 10 zapovijedi Božjih i u zadnje vrijeme sam rijetko kad u stanju nekog težeg grijeha - lakih uvijek imam, ali budući da ni s njima ne mogu puno izdržati - često odem na ispovijed. I pričešćujem se i idem na misu i nekoliko puta tjedno, nedjeljom obavezno. Ali, ono što nije u redu, to je moja sklonost sve što nije u duhu katolicizma - omalovrijediti... zapravo ne omalovrijediti, ali ja te ljude nazovem izgubljenima ili krivovjercima.. Radim razlike, nije mi svatko jednako vrijedan, a to mom dečku jako ide na živce - uvjeren je da i ja njega smatram zabludjelim (i smatram...iako ne manje vrijednim zbog toga). Nisam vam napisala da zadnje dvije godine živimo u različitim gradovima, tako da se i ne vidimo dovoljno (ali tri godine smo bili susjedi, tako da smo se odlično upoznali u te prve tri godine). Gabrijele, molitve sv. Brigite ne molim, ali već mjesecima razmišljam o tome da ih krenem moliti pa možda je zaista došlo vrijeme...Moja ih mama moli već godinama pa si ja onda nekako sve ovo vrijeme mislim da onda ja mogu moliti neke druge molitve dok moja mama moli Brigitine..Ali nekako me "privlače" u zadnje vrijeme. I ja vjerujem da je Isusu sve moguće, ali ne znam hoću li imati snage dočekati trenutak preobraćenja mog dečka (možda ipak hoću...).
Jako sam sretna što sam i ja postala dio ovog divnog djela (Foruma)...znam da sam došla među prekrasne ljude i nadam se da ćemo se dugo družiti...
Ja sam još u fazi kad me vjera "opija", vjerojatno je to ono početno stanje (koje kod mene traje dvije godine) kad puno spoznaja i darova primiš, kad si doslovno opijen Isusovom pojavom i Njegovim naukom (meni ponekad dođe da poludim od sreće kad spoznam da smo stvoreni za čist i lijep život, da živimo za Isusa i da nas čeka Vječnost... da nema smrti, da ćemo se svi opet sresti u Vječnosti i tamo sretno prebivati...) I zato mi je jako žao što netko našu vjeru smatra tek jednom od mnogih (pa je izjednačuju i s raznim sektama) i tako mi je teško kad vidim da za sad mom dečku sve to izmiče, tj. on ne vidi u Isusovom liku onoga koji je Put, Istina i Život... A tako je sve jednostavno: samo moraš biti dobar, voljeti, opraštati i - vjerovati u našeg voljenog Isusa!! Kad bi barem ljudi PROBALI našu vjeru, to mu ja kažem:Ma hajde probaj pa onda reci da nije istina, a ne govoriti da je sve to ljudski izum!
On jako poštuje Isusa, ali ipak Ga ne smatra Bogom (mada već uz mene lagano i dopušta tu mogućnost, kako vidim...). On je izrazito inteligentna i racionalna osoba i vjerujem da ga možda i to priječi prepustiti se vjeri, za njega se sve mora savršeno jasno objasniti. Iako sam sigurna da za našu vjeru ima dovoljno razumnih objašnjenja i dokaza da ih i najveći racionalist prihvati ako bi to stvarno POŽELIO. Ali od mene, nažalost, ne može za sad dobiti željene odgovore, ja nemam dar prenošenja vjere dalje, nevjerojatno je kako mu nekad dam površan i gotovo glup odgovor na neko njegovo pitanje o našoj vjeri (ma ja sam uvjerena da mi Sotona namjerno daje ponekad takve nemogućnosti skladnog i normalnog odgovora jer moje je zvanje vezano upravo uz govor i nikad nisam imala problema s objašnjavanjem ili izražavanjem...ali kad smo dečko i ja zajedno i kad mu krenem nešto objašnjavati o našoj vjeri - ili kažem nešto što je na nivou djeteta ili ne znam što da odgovorim, potpuno jadna i shrvana što ne znam što ili kako reći). A npr. u bilo čijem društvu (čak i ateističkom) normalno mogu objasniti karakteristike, razloge i dokaze naše vjere tako da ipak ljudi ne misle da govorim bajke. Ali kad sam s njim, to liči na (ispričavam se na izrazu) - glupost... Ni ja ne bih ozbiljno shvatila katolike da mi počnu tako površno i djetinje objašnjavati npr. sakrament Krštenja. A tek egzorcizam!!! O tome zaista znam puno i to mi je "omiljena tema", ali kad ja to krenem objašnjavati dečku - on misli da nisam normalna. No, jasno mi je da tu većina ljudi koji ne vjeruju misle da to nije istina i da je to teško povjerovati i uz najljepše tumačenje. Opet sam se raspisala...oprostite...!!!! Sad sam tek došla k vama pa ne mogu prestati pisati (a često sam u nemogućnsoti javljanja pa moram sad iskoristiti priliku i reći što više!).
Još jednom - svima veeeliki pozdrav, veliko HVALA i jako se veselim našem druženju... Ne znam gdje je završila moja pozdravna poruka, ali nigdje je ne mogu naći u temi predstavljanja i dobrodošlice... Čujemo se!!! HVALA VAM i sve vas već jako, jako volim!!
Mihaela[/quote]
Draga Mihaela!
Ovo sto pises o svjoj vezi kao da sam ja pisla, ista pitanja, isti problemi, iste sumnje..i ja sam pocela moliti Brigitine molitve i moram svjedociti koliko je to orudje spasenja mocno...isto tako bilo bi dobro da tvoj dragi ide na molitve obiteljskog stabla..to je mom dragom pomoglo... i znas samovjeruj i vjeruj...ja mislim da ne bi nama Nas Otac dao vjeru i zelju za moitvom za te duse ako ih ne planira osloboditi... slusaj sto je Rajko Bundalo..napisao u svojoj knjizi...citiram sada napament..Nekada kada Bog dopusta da se netko ne obrati brzo, onda nas uci strpljenju, pioniznosti i pokori, vjeri.. Isto tako, ti njega moras dati Isusu, i daj njemu da ga on preporodi, neka On poslje pravu osobu koja ce njega obratiti. Mozda ga tvoj strah za njegovu dusu jos vise odvraca od njega... i ponajvise...mislim da moramo obadvije biti spremne izgubiti i tako voljenu osobu zbog Njega..ako je uNjgovom planu da tako bude, onda je to najbolje za nas..pa neka bude Njegova sveta volja...On uvijek prije svega! Milism da je ivazno da se pokajemo za to jer smo obadvije izabrale nevjernike pokraj toliko katolika i sa time prvrijedile nas same..jer smo si bez potrebe velik e boli nanosile..a sa time i povrijedile Krista u nama.. zaljubljenost je sotonina..Ljubav je Bozja.. koliki je moj grijeh bio, sto sam znala a ipak sam uskla u vezu sa nevjernikom..oprosti mi Boze!
I na kraju..vjerujmo Mu jako, jako, cisto i cvrsto..i samo blagoslivljaj svoha dragog neprestano...i moli i za Njegovu obitelj..u Duhu donesi na krsetnje Isusu, prikazuj ga kod Pricesti... i vjeruj...
Nemoj militi sad da pricam sa visoka tebi..to ti ja i sebi pricam..i razumijem te toliko... Ja mislim da nas je dragi Bog lijepo spojio sada..zamisli isti problem...kako Duh Sveti puse..Hvla Isuse..
Ja cu moliti za tebe i tvoga dragoaga i njegovu obitelj...
Bog Te blagoslovio draga sestro!!