www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 svi 2025 13:21

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 15:54 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
u njemu ima dobra samo moras doći do njega ...u svakom čovjeku ima dobra bez obzira koliko je on zao...u tvom dečku ima dobra sto se da zakljuciti iz ovoga teksta...naravno da ima spasa za njega...sve je u tvojim rukama ti moras vjerovati da se on moze preobratiti...neznam kakav je tvoja vjera savjetovo bi ti da se pomiris s Bogom i da počmeš moliti za deckovo preobrazenje i vjeruj mi da ćes uspjeti...tvoja molitva mora biti iskren razgovor s Bogom i da nema grijeha kod tebe...pokusaj moliti da te Bog usmjeri pravim putem...imas petnest molitava sv. Brigite moli njih sa vjerom i vjeruj mi da če ti se dosta toga ostvariti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 17:05 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Ela,
ako on voli tebe kao osobu (u što ne sumnjam) sa svim tvojim dobrim i (eventualno) lošim stranama onda će zavoljeti i Onog koji te takvu stvori, koji te s njim upozna, koji i njemu kroz tebe izgovara one dvije lijepe slatke riječi "volim te". U tom njegovom životnom košmaru možda si baš ti predodređena da mu kroz svoju ljubav otkriješ ljubav Njegovu. Pročitaj i poslušaj naše raznolike komentare ali najviše moli (možemo i zajedno) Boga i Duha Svetoga nek ti pokazuje tvoj životni put.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 20:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Draga Ela...dobro nam dosla i Bog te blagoslovio ,cuvao u miru i ljubavi..!

Brak i ljubav,su divije rijeci za koje covjek cijeli zivot mora da razbija glavu..Brak cesto zamisljamo ,nesto savrseno,puno ljubavi...i razumjevanja,i ocekujemo da ce tako ostati cijeli zivot..!
A tako nije...Na bracnom zivotu uvjek moramo raditi,puno prihvatiti,
a jos vise ulagati ,da bi brak bio dobar..i Krscanski..
Obicno Bog spari.."lonac i poklopac",rijetko je gdje su dvoje identicni,
i da se u bas svemu podudaruju..Obicno za brak kazu ,gdje su karakteri
totalno razliciti,da nece potrajati drugo..! Moje iskustvo je drugacije,
kad covjek ima cilj,i kad tocno zna sta hoce,i cemu sluzi..i da
Brak u Crkvi,nalaze cijeli zivot,do smrti..vjernost,ljubav,razumjevanje
pomoc,darivanje i uzimanje(primanje)to je lako izvodljivi ako su slici,ili ako su jednaki u tome..A ti kako si navela,da je covjek bez vjere..
(dajem mu podrzku kadapostiva sve,"ako gleda u svakom covjek moj bliznji) Samo on ako je odrastao bez vjere,i sretno zivio i bez problema ,
sigurno da ne moze odjednom reci tko je pravi,a tko manje pravi..
Za brak je potrebna ljubav...cvrsta i prava ljubav i vjera...
Bez vjere je tesko prebroditi bracne poteskoce, a oni koji imaju u braku poteskoca...ne mora da znaci da nisu u sretnom braku...
Jer pravi je majstor braka onaj covjek koje svoje brodolome u braku rijesava,i ostaje vjeran svojem Bogu..
Ako ga iskreno volis,a zbog vjere odbacis...mozes poslje pozaliti..
ako ga prihvatis,a on ne prihvaca nista od tvojeg,i ne zeli se vjencati u Crkvi,bices cijeli zivot tuzna..i patices zbog toga...
U tvojem slucaju moras ,sebe preispitati ..sta trazis,i sta hoces...
s cim mozes zivjeti,a sta se mozes odreci i prihvatiti..
Obicno iz iskustva znam,da covjek ono sto najmanje zeli,to bas dobije..!
Za brak nema garancije,i nema pravila...
LJUBAV I VJERA SU BAROMETAR..a srce cesto odluci,onda srce treba
da i prihvace...ono sto je trazilo..U tvojoj situaciji ne moze nitko reci,sta je dobro a sta ne,jer sto je za mene dobro ne mora da znaci da je i za tebe dobro..pa tako i za tvog buducega..
Moli se Gospodinu Isusu,neka se svrsi Njegova volja...neka ti posalje onoga kojega ti je namijenio,pa i ako bude taj decko...a ON ti je ga poslao,onda ce i vas brak i ljubav uroditi plodom..!
Ako toliko dugo vec zivis s njim a sada ste se malo udaljili,to je zato
sto nema vise zaljubljenosti,ostaje bracni drug onakav kakav jeste...
i tu "lezi ljubav" to je ono kod braka,kad se ti i pored svega boris,i osjecas tu ljubav..Ljubav ne pada s neba...kao ni sta drugo...
Danas je tesko reci bilo koje pravilo za brak,ali puno brakova prolaze
kroz te faze razlicitosti,moje tvoje,ti a ja,tebi moze meni ne moze...!
A tek kod vjera kad su razlicite,kakvih komentara sve ima,to ti vec sada mora biti pred ocima,jer to ima i tamo gdje su obadvoje iste vjere...
samo jedno mozda ima "prakticnu vjeru" a drugo PRAVU VJERU...
Nadam se da te nisam uplasila...ali to je pooootezzz za cijeli zivot..
Uopce u takvoj Multi-kulti familiji,covjek bez vjere,Jehovi,Katolici..
pa mozda i drugi...tu stvarno moras djelovati..kao to ocekuje
Zajednistvo Religija..Covje uvjek teszi onome sto nema,a i uvjek bi bio sretan, a u kojem smislu "sretan"..Sraetni smo onda kad zivimo za Boga..
Bog je jedini sto sve veze,i sve rijesava...pa u pocetku sto ti kod bracnog druga smeta,poslje prestane da smeta,a ono sto ti nikada nije smetalo
pocne smetati...a to je ljudski,karakter obicnog cojeka...
Ali uz Boga to sve ima svrhu,i cijenu...Danas je"Sretan brak,kunst"
Samo sto je i kunst odkriti u "braku srecu"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 07:54 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Predragi, hvala vam na dobroj volji, na prekrasnim riječima, uputama, mišljenjima... Prije nego sam se odlučila prijaviti na ovaj Forum, pročitala sam 90 posto sadržaja i stoga sam sigurna da ove riječi koje mi upućujete (i koje ćete mi uputiti!!) dolaze od pravih osoba.. Što se tiče jačine moje vjere i "grešnog stanja" - mogu reći da mi je vjera osrednje jaka i da s ljubavlju poštujem svaku od 10 zapovijedi Božjih i u zadnje vrijeme sam rijetko kad u stanju nekog težeg grijeha - lakih uvijek imam, ali budući da ni s njima ne mogu puno izdržati - često odem na ispovijed. I pričešćujem se i idem na misu i nekoliko puta tjedno, nedjeljom obavezno. Ali, ono što nije u redu, to je moja sklonost sve što nije u duhu katolicizma - omalovrijediti... zapravo ne omalovrijediti, ali ja te ljude nazovem izgubljenima ili krivovjercima.. Radim razlike, nije mi svatko jednako vrijedan, a to mom dečku jako ide na živce - uvjeren je da i ja njega smatram zabludjelim (i smatram...iako ne manje vrijednim zbog toga). Nisam vam napisala da zadnje dvije godine živimo u različitim gradovima, tako da se i ne vidimo dovoljno (ali tri godine smo bili susjedi, tako da smo se odlično upoznali u te prve tri godine). Gabrijele, molitve sv. Brigite ne molim, ali već mjesecima razmišljam o tome da ih krenem moliti pa možda je zaista došlo vrijeme...Moja ih mama moli već godinama pa si ja onda nekako sve ovo vrijeme mislim da onda ja mogu moliti neke druge molitve dok moja mama moli Brigitine..Ali nekako me "privlače" u zadnje vrijeme. I ja vjerujem da je Isusu sve moguće, ali ne znam hoću li imati snage dočekati trenutak preobraćenja mog dečka (možda ipak hoću...).
Jako sam sretna što sam i ja postala dio ovog divnog djela (Foruma)...znam da sam došla među prekrasne ljude i nadam se da ćemo se dugo družiti... :grlim te: :P
Ja sam još u fazi kad me vjera "opija", vjerojatno je to ono početno stanje (koje kod mene traje dvije godine) kad puno spoznaja i darova primiš, kad si doslovno opijen Isusovom pojavom i Njegovim naukom (meni ponekad dođe da poludim od sreće kad spoznam da smo stvoreni za čist i lijep život, da živimo za Isusa i da nas čeka Vječnost... da nema smrti, da ćemo se svi opet sresti u Vječnosti i tamo sretno prebivati...) I zato mi je jako žao što netko našu vjeru smatra tek jednom od mnogih (pa je izjednačuju i s raznim sektama) i tako mi je teško kad vidim da za sad mom dečku sve to izmiče, tj. on ne vidi u Isusovom liku onoga koji je Put, Istina i Život... A tako je sve jednostavno: samo moraš biti dobar, voljeti, opraštati i - vjerovati u našeg voljenog Isusa!! Kad bi barem ljudi PROBALI našu vjeru, to mu ja kažem:Ma hajde probaj pa onda reci da nije istina, a ne govoriti da je sve to ljudski izum!
On jako poštuje Isusa, ali ipak Ga ne smatra Bogom (mada već uz mene lagano i dopušta tu mogućnost, kako vidim...). On je izrazito inteligentna i racionalna osoba i vjerujem da ga možda i to priječi prepustiti se vjeri, za njega se sve mora savršeno jasno objasniti. Iako sam sigurna da za našu vjeru ima dovoljno razumnih objašnjenja i dokaza da ih i najveći racionalist prihvati ako bi to stvarno POŽELIO. Ali od mene, nažalost, ne može za sad dobiti željene odgovore, ja nemam dar prenošenja vjere dalje, nevjerojatno je kako mu nekad dam površan i gotovo glup odgovor na neko njegovo pitanje o našoj vjeri (ma ja sam uvjerena da mi Sotona namjerno daje ponekad takve nemogućnosti skladnog i normalnog odgovora jer moje je zvanje vezano upravo uz govor i nikad nisam imala problema s objašnjavanjem ili izražavanjem...ali kad smo dečko i ja zajedno i kad mu krenem nešto objašnjavati o našoj vjeri - ili kažem nešto što je na nivou djeteta ili ne znam što da odgovorim, potpuno jadna i shrvana što ne znam što ili kako reći). A npr. u bilo čijem društvu (čak i ateističkom) normalno mogu objasniti karakteristike, razloge i dokaze naše vjere tako da ipak ljudi ne misle da govorim bajke. Ali kad sam s njim, to liči na (ispričavam se na izrazu) - glupost... Ni ja ne bih ozbiljno shvatila katolike da mi počnu tako površno i djetinje objašnjavati npr. sakrament Krštenja. A tek egzorcizam!!! O tome zaista znam puno i to mi je "omiljena tema", ali kad ja to krenem objašnjavati dečku - on misli da nisam normalna. No, jasno mi je da tu većina ljudi koji ne vjeruju misle da to nije istina i da je to teško povjerovati i uz najljepše tumačenje. Opet sam se raspisala...oprostite...!!!! Sad sam tek došla k vama pa ne mogu prestati pisati (a često sam u nemogućnsoti javljanja pa moram sad iskoristiti priliku i reći što više!).

Još jednom - svima veeeliki pozdrav, veliko HVALA i jako se veselim našem druženju... Ne znam gdje je završila moja pozdravna poruka, ali nigdje je ne mogu naći u temi predstavljanja i dobrodošlice... Čujemo se!!! HVALA VAM i sve vas već jako, jako volim!!

Mihaela

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 08:21 
Odsutan

Što se tiče grijeha nijedan čovjek nije savršen uvjek će covjek griješiti ali naj važnije je težiti prema čistoći srca i ka dobru. I ja sa ima o teskih trenutaka pa imam ih i danas ali se svaki dan posebno molim da mi Bog pomogne u mojoj težnji ka svetosti..danas je teško izdržatri u svim napadajima zlog na ljude jer se ono servira sa svih strana od medija prijatelja okoline kknjiga ali čovjeka sa vjerom i molitvom može riješiti sve...ja sam ne ki dan isao pjeske u Međugorje da mi Bog pomogne u borbi protiv nekih mojih misli i vjeruj mi da iz dana u dan vidim ucinke te moje molitve...probaj svako jutro i noć zahvaliti Bogu na svom dobru i negativnom sto ti se desilo taj dan i zatrazi odnjega da te vodi kroz sledeci dan, procitaj svaki dane malo duhovne literature i Bibliju...mislim da je to pravi način da čovjek ode od zla i da dobije zastitu od Boga...uzmi Krunicu i moli mislim da ona ima naj veću moć da nas spasi od zloga...molitva Majci našoj je najljepša Molitva ona ispunjava sve zelje samo pogledaj svoju majku sta bi sve ucinaila za tebe a tako bi isto ucinila Blažena Djevica Marija za sve nas jer ona je Majka viju nas...nemoj se bojati od Boga traziti nešto On jedva ćeka da te zagrli i da ti Njega zagrliš

neka na tebe i tvoje blize siđe Blagoslov Blažene Djevice Marije

Mir i dobro

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 09:11 
Odsutan

[quote="ela bredi"]Predragi, hvala vam na dobroj volji, na prekrasnim riječima, uputama, mišljenjima... Prije nego sam se odlučila prijaviti na ovaj Forum, pročitala sam 90 posto sadržaja i stoga sam sigurna da ove riječi koje mi upućujete (i koje ćete mi uputiti!!) dolaze od pravih osoba.. Što se tiče jačine moje vjere i "grešnog stanja" - mogu reći da mi je vjera osrednje jaka i da s ljubavlju poštujem svaku od 10 zapovijedi Božjih i u zadnje vrijeme sam rijetko kad u stanju nekog težeg grijeha - lakih uvijek imam, ali budući da ni s njima ne mogu puno izdržati - često odem na ispovijed. I pričešćujem se i idem na misu i nekoliko puta tjedno, nedjeljom obavezno. Ali, ono što nije u redu, to je moja sklonost sve što nije u duhu katolicizma - omalovrijediti... zapravo ne omalovrijediti, ali ja te ljude nazovem izgubljenima ili krivovjercima.. Radim razlike, nije mi svatko jednako vrijedan, a to mom dečku jako ide na živce - uvjeren je da i ja njega smatram zabludjelim (i smatram...iako ne manje vrijednim zbog toga). Nisam vam napisala da zadnje dvije godine živimo u različitim gradovima, tako da se i ne vidimo dovoljno (ali tri godine smo bili susjedi, tako da smo se odlično upoznali u te prve tri godine). Gabrijele, molitve sv. Brigite ne molim, ali već mjesecima razmišljam o tome da ih krenem moliti pa možda je zaista došlo vrijeme...Moja ih mama moli već godinama pa si ja onda nekako sve ovo vrijeme mislim da onda ja mogu moliti neke druge molitve dok moja mama moli Brigitine..Ali nekako me "privlače" u zadnje vrijeme. I ja vjerujem da je Isusu sve moguće, ali ne znam hoću li imati snage dočekati trenutak preobraćenja mog dečka (možda ipak hoću...).
Jako sam sretna što sam i ja postala dio ovog divnog djela (Foruma)...znam da sam došla među prekrasne ljude i nadam se da ćemo se dugo družiti... :grlim te: :P
Ja sam još u fazi kad me vjera "opija", vjerojatno je to ono početno stanje (koje kod mene traje dvije godine) kad puno spoznaja i darova primiš, kad si doslovno opijen Isusovom pojavom i Njegovim naukom (meni ponekad dođe da poludim od sreće kad spoznam da smo stvoreni za čist i lijep život, da živimo za Isusa i da nas čeka Vječnost... da nema smrti, da ćemo se svi opet sresti u Vječnosti i tamo sretno prebivati...) I zato mi je jako žao što netko našu vjeru smatra tek jednom od mnogih (pa je izjednačuju i s raznim sektama) i tako mi je teško kad vidim da za sad mom dečku sve to izmiče, tj. on ne vidi u Isusovom liku onoga koji je Put, Istina i Život... A tako je sve jednostavno: samo moraš biti dobar, voljeti, opraštati i - vjerovati u našeg voljenog Isusa!! Kad bi barem ljudi PROBALI našu vjeru, to mu ja kažem:Ma hajde probaj pa onda reci da nije istina, a ne govoriti da je sve to ljudski izum!
On jako poštuje Isusa, ali ipak Ga ne smatra Bogom (mada već uz mene lagano i dopušta tu mogućnost, kako vidim...). On je izrazito inteligentna i racionalna osoba i vjerujem da ga možda i to priječi prepustiti se vjeri, za njega se sve mora savršeno jasno objasniti. Iako sam sigurna da za našu vjeru ima dovoljno razumnih objašnjenja i dokaza da ih i najveći racionalist prihvati ako bi to stvarno POŽELIO. Ali od mene, nažalost, ne može za sad dobiti željene odgovore, ja nemam dar prenošenja vjere dalje, nevjerojatno je kako mu nekad dam površan i gotovo glup odgovor na neko njegovo pitanje o našoj vjeri (ma ja sam uvjerena da mi Sotona namjerno daje ponekad takve nemogućnosti skladnog i normalnog odgovora jer moje je zvanje vezano upravo uz govor i nikad nisam imala problema s objašnjavanjem ili izražavanjem...ali kad smo dečko i ja zajedno i kad mu krenem nešto objašnjavati o našoj vjeri - ili kažem nešto što je na nivou djeteta ili ne znam što da odgovorim, potpuno jadna i shrvana što ne znam što ili kako reći). A npr. u bilo čijem društvu (čak i ateističkom) normalno mogu objasniti karakteristike, razloge i dokaze naše vjere tako da ipak ljudi ne misle da govorim bajke. Ali kad sam s njim, to liči na (ispričavam se na izrazu) - glupost... Ni ja ne bih ozbiljno shvatila katolike da mi počnu tako površno i djetinje objašnjavati npr. sakrament Krštenja. A tek egzorcizam!!! O tome zaista znam puno i to mi je "omiljena tema", ali kad ja to krenem objašnjavati dečku - on misli da nisam normalna. No, jasno mi je da tu većina ljudi koji ne vjeruju misle da to nije istina i da je to teško povjerovati i uz najljepše tumačenje. Opet sam se raspisala...oprostite...!!!! Sad sam tek došla k vama pa ne mogu prestati pisati (a često sam u nemogućnsoti javljanja pa moram sad iskoristiti priliku i reći što više!).

Još jednom - svima veeeliki pozdrav, veliko HVALA i jako se veselim našem druženju... Ne znam gdje je završila moja pozdravna poruka, ali nigdje je ne mogu naći u temi predstavljanja i dobrodošlice... Čujemo se!!! HVALA VAM i sve vas već jako, jako volim!!

Mihaela[/quote]

Draga Mihaela!

Ovo sto pises o svjoj vezi kao da sam ja pisla, ista pitanja, isti problemi, iste sumnje..i ja sam pocela moliti Brigitine molitve i moram svjedociti koliko je to orudje spasenja mocno...isto tako bilo bi dobro da tvoj dragi ide na molitve obiteljskog stabla..to je mom dragom pomoglo... i znas samovjeruj i vjeruj...ja mislim da ne bi nama Nas Otac dao vjeru i zelju za moitvom za te duse ako ih ne planira osloboditi... slusaj sto je Rajko Bundalo..napisao u svojoj knjizi...citiram sada napament..Nekada kada Bog dopusta da se netko ne obrati brzo, onda nas uci strpljenju, pioniznosti i pokori, vjeri.. Isto tako, ti njega moras dati Isusu, i daj njemu da ga on preporodi, neka On poslje pravu osobu koja ce njega obratiti. Mozda ga tvoj strah za njegovu dusu jos vise odvraca od njega... i ponajvise...mislim da moramo obadvije biti spremne izgubiti i tako voljenu osobu zbog Njega..ako je uNjgovom planu da tako bude, onda je to najbolje za nas..pa neka bude Njegova sveta volja...On uvijek prije svega! Milism da je ivazno da se pokajemo za to jer smo obadvije izabrale nevjernike pokraj toliko katolika i sa time prvrijedile nas same..jer smo si bez potrebe velik e boli nanosile..a sa time i povrijedile Krista u nama.. zaljubljenost je sotonina..Ljubav je Bozja.. koliki je moj grijeh bio, sto sam znala a ipak sam uskla u vezu sa nevjernikom..oprosti mi Boze!
I na kraju..vjerujmo Mu jako, jako, cisto i cvrsto..i samo blagoslivljaj svoha dragog neprestano...i moli i za Njegovu obitelj..u Duhu donesi na krsetnje Isusu, prikazuj ga kod Pricesti... i vjeruj...
Nemoj militi sad da pricam sa visoka tebi..to ti ja i sebi pricam..i razumijem te toliko... Ja mislim da nas je dragi Bog lijepo spojio sada..zamisli isti problem...kako Duh Sveti puse..Hvla Isuse..
Ja cu moliti za tebe i tvoga dragoaga i njegovu obitelj... :grlim te:

Bog Te blagoslovio draga sestro!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 09:25 
Odsutan

e da jos jedna "slucajnost"..ni ja i moj decko ne zivimo u istim gradovima..pa se ne vidimo bas previse.. kako nam je Isus poslao lijepo jedna drugu!

Jedno moje iskustvo u vezi: Posto smo se isto tako non stop svadali zbog vjere..odlucila sam necu vise nista govoriti o tome, kad on krene ja cu samo sutjeti i njega u Duhu blagoslivljati.. i onda je on prestao neko vrijeme mene ista ispitivati o vezi Boga... Da bi najednom rekao..pa ti meni opce nista ne govoris o vjeri..ja nemam pojma sta se kod tebe dogada.. e onda sam pocela opet pricati..i eto ti opet nelagodovanja..tako da kako kod okrenem ja on ima nesto protiv.. Dobro je u takvim situacijama reci (cit. Rajko Bundalo) "Isuse, pricaj ti sa njim sada, Duse Sveti reci mu rijeci koje Ti hoces da cuje, ne moj glas" Prije nego sto se uvalimo u bilo koji razgovor o Bogu, najbolje da se prvo uronimo u molitvu, jer Bog ce znati sto treba reci. I trebami ljubiti najvise kad nas vriejda, kad nam je na plakanje zbog uvrijeda nas i Boga, ljubiti i ljubiti, jer je u Njegovom planu da nas sve spasi! Mi se moramo samo moliti i moliti, ovo ostalo ce sve On rijesiti. Nemoj ga tjerati na nista.. kad ga Isus dodirne on ce sam pitati i traziti! Mozes mu predloziti, ali ostalo ostavi Njemu! Znam kako ti je..koliko sam htjela da ide na ispovjed, koliko sam se bojala za njegovu dusu, koliko grijeha nepokajanih, a pogotove me boli kad vidim koiko je zarobljen i koliko su nesretni njegovi..a spasenje je tako blizu, ta radost je tako bliza...

No jos samo ostaje Ufanje, Vjera, Ljubav!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 09:30 
Odsutan

Draga Aleluja, draga Rebeka, dragi Gabrijele... dragi SVI ... ma ja ne znam kako da vam zahvalim i kako da iskažem svoju radost što sam došla među vas... nekako sam mislila da će ipak trebati neko vrijeme da se ja tu uklopim, da će biti suzdržanosti (kao i na svakom početku), i baš sam sretna da mi odmah dajete tako lijepe, otvorene savjete...

Draga Aleluja, vjerujem da me ti potpuno razumiješ (znam da me i drugi razumiju) i drago mi je da znaš svaki problem na koji nailazim. Eh, kad sam ja njega odabrala... tad moja vjera nije bila jaka (bila je onako, tradicionalna) i tad nisam ozbiljno razmišljala o problemima koji me čekaju: s osmijehom sam odmahivala rukom svakome tko mi je rekao da ću imati problema jer on nije moje vjere. Mislila sam da sam jača, pametnija i razumnija od svih, da je to nekakva "sitnica" u kojoj smo, eto, malo različiti, da to uopće nije važno... Eto mi sad...već dvije godine ja muku mučim s tom "sitnicom"... Iskreno, da mogu ponovno birati, da sam slobodna - vjerojatno nikad više ne bih odabrala nekatolika. Ali niti katolika koji žive gore nego nevjernik.. Ali sad kad sam ga odabrala, kad su godine iza nas, a on je jako kvalitetan čovjek za kojeg sam se donedavno bila spremna udati "odmah sutra" - ne znam ima li smisla prekinuti...nešto me samo vuče na borbu. Sviđa mi se, Aleluja, tvoje tumačenje da se Bog preko nas možda zaista bori za njih... I zaista ću početi s molitvama sv. Brigite! Sigurna sam da je došao taj trenutak!! Čujemo se - veeeliki pozdrav svima!! :P :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 09:43 
Odsutan

znam ni ja ne bih vise nikada tako odabrala,mlad covjek je glup covjek... ali i to je bio grijeh, velik grijeh..treba se pokajati i ispovjedati pred Bogom, ako smo ispovjedali sve grijehe koje smo kao tradicionalne katolkinje napravile, moramo i ovaj ..i bas sve predati njemu..za nista se vise ne drzati..pa ni za svoju ljubav prema svom decku.. m akoliko to boljelo..znas kako je tezak Njegov put..ali kako je i On dobar i nagraduje Njemu vjerne i Vjeru tisusu puta vise nego sto izgubimo..On nam nikad ne da da previse trpimo..Njegovo trpljenje je sa razlogom; Ovo mi je velika utjeha da :grlim te: da te je poslao ovdje, kako je divan On!!! Daj to zamisli!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 09:48 
Odsutan

Sada sam pročitala drugi dio tvog posta, Aleluja... Ma baš sam sretna što smo se upoznale!! Zaista ćemo imati mnogo toga za dijeliti... Uh, prepoznajem se u onim tvojim situacijama kad odlučiš šutjeti... problem je što ja ne izdržim dugo i opet počnem s "prodikama", sve mu je omrznulo kraj mene... Odličan je savjet ono da ga neprestano blagoslivljam, da molim Isusa neka mi on da prave riječi - osjećam da moje riječi upućene njemu zaista nisu od Boga, osjećam da mi ih zaista na jezik stavlja Sotona jer u srcu mislim nešto sasvim drukčije u trenucima kad mu npr. izgovaram da je izgubljen, krivovjeran, a sve to onako "s visoka" - "Jadan ti, izgubljena ovčice! Kako si neupućen, pa kako ne vjeruješ da je Isus Bog?"
Uh, često se grozno osjćam kad mu grčevito nešto pokušavam nametnuti. A i on kaže da se osjeća grozno, da ga toliko umorim i da mu se sve "zgadi" i da mu je žao što i on u toj raspravi kaže nešto loše o Isusu i našoj vjeri, a zapravo o Isusu misli sve najbolje, a i prave katolike poštuje. Ali...nekako se uvijek dovedemo u situaciju da se grozno posvađamo... Nema u našem riječniku uvreda ili tako nešto, sve je to samo jedna neopisiva gorčina i muka kad su takve situacije, najradije bismo pobjegli jedno od drugoga tada i nikad više se ne vidjeli. Pročitala sam samo jednu knjigu Rajka Bundala ("Žena"), uzet ću i druge.. On mi je super, iako ga nisam nikad upoznala, ali čula sam od prijatelja koji su bili na njegovim seminarima ili predavanjima da je zaista prekrasan vjernik. Znam da je on dobar prijatelj patra Ivana Vinkova (divan egzorcist koji trenutno živi u Beogradu) i tako sam i čula za Rajka Bundala. Aleluja, vjerojatno ću ti se javiti i na PP kad ću naći vremena! Sve vas volim i blagoslivljam!!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]