www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 15:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2007 22:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Što reći na sve ovo. jako puno istinsitih stavri izrečeno. Kad su svećenici među sobompodjeljeni i nesložni kako će obični laici biti složni glede ovihpitaja. No, jedno zasigurno stoji, iskustvo je nepobitna činjenica koja nam pokazuje što je istinito,a što ne. A svećenic? Što će oni reći..hm...zar je to toliko važno. Prepoznat ćete ih po njihovim djelima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lis 2007 13:43 
Odsutan

Evo nekoliko komentara (postova) ljudi koji promišljaju o ovoj temi, a iskustveno su prošl kroz određene životne situacije i izvukli pouku te uvidjeli greške:

To najcesce nije pravilo... Osoba na kojoj se manifestiraju grijesi prijasnjih generacija cesto ima i fizicki hendikep. Ona sama ne moze bas puno uciniti.
Nacin na koji se provodi "spasenje" jest uz pomoc onih clanova obitelji koji preuzmu odgovornost za tog clana sa posebnim potrebama. Ukoliko se zrtva u obliku toga podnese u potpunosti i bezuvjetno, sa zahvalnim srcem, onda se moze govoriti poslije o uspjesnoj misiji i ev. "spasenju" te krvne linije. Tako da ev. potomci koji dolaze poslije mogu biti oslobodjeni od placanja naknade koju je na sebe preuzeo taj odgovorni clan obitelji. To znaci da spasenje nije na individualnom planu vec vise na obiteljskom ili plemenskom (vezano uz doticnu krvnu liniju).
Ali taj benefit ne mora ici u pravilu od slijedece generacije. Nekad bude da i braca i sestre hendikep. djeteta uz pozrtvovne i odgovorne roditelje mogu cesto izrasti u osobe izuzetnih moralnih vrlina ili nadprosjecnih zivotnih postignuca. Sto znaci da ta obitelj bude "prokleta" zbog takvog djeteta, ali u isto vrijeme to "prokletstvo" moze preokrenuti u blagoslov ukoliko se postavi odgovorno i pozrtvovno.
I sami znate da neke obitelji u tome uspjevaju, ali neke i ne. Sto znaci da nije do Boga vec do tih clanova koji preuzmu odgovornost ili ne. Bog se tu najcesce moze samo nadati da ce netko postupiti ispravno ili ne. Slicno kao i s nama i djecom. Najcesce ne mozes direktno narediti djetetu da ide kroz zivot radeci samo dobre stvari, vec nekako primjerom i savjetom (ev. molitvom ili nekim uvjetima) nadati se da ce dijete izabrati dobre odluke i dobre puteve. Ali to je na djetetu... ne na tebi.

Što znači to -"često"?
Znači li to da u pravilu je tjelesno hendikepirana?
Tako se nekad davno gledalo.
Danas, mislim, više ne.

To znaci da se grijesi predaka ili krvne linije mogu manifestirati rodjenjem djeteta sa teskim hendikepom, koji moze biti fizicki, a cesto i duhovni (intelektualni). Dakle osoba koja nikad nece mocu u potpunosti zazivjeti kao osoba u duhovnom ili fizickom smislu. Vjerojatno ce biti uskracena za puno odnosa tijekom zivota, uz vrlo suzenu svijest o sebi, drugima i svijetu oko nas.
Dakle to je osoba koja nosi "prokletstvo" krvne linije. Osoba koja bi preuzela odgovornost za tu hendik. osobu bi u neku ruku to "prokletstvo" mogla prekrenuti u blagoslov, kao sto sam spomenuo prije.

Snose li potomci posljedice zlodjela svojih predaka?
Naišla sam da u jednom intervjuu zadarski svećenik mons. Milivoj Bolobanić među ostalim kaže: »...kao što postoje hereditarne bolesti, tako postoji i duhovno nasljedstvo.« I da se razna prokletstva, koja su se dogodila u pojedinoj obitelji, prenose iz koljena na koljeno.
Ja sam o tome inače čitala u knjigama protestantskih vjerskih izdanja pa, iako sam imala poteškoće to tako prihvatiti, počela sam se moliti i plaćati mise za naše pretke.
Ipak mi je teško prihvatiti da za sve nepotrebne nedaće u mojem životu (sve ono što se nije trebalo dogoditi po nekom prirodnom zakonu, a još manje po Božjem određenju) dogodile zato što je netko od naših predaka prokleo svoju vlastitu djecu ili učinio neka zla. Ja vjerujem da bi svi ljudi bili na neki način određeni za zlo ako bi Bog poslušao i dopustio da buduća pokoljenja snose posljedice i ne znajući o tim zlim djelima.
Ja mislim da bismo morali čuti više od naših duhovnika da se moramo moliti za pretke, jer možda neki nisu sredili svoje račune s Bogom prije nego su umrli. Mi u Katoličkoj Crkvi imamo svetkovinu Svih svetih i Dušni dan i upravo onda nam Crkva o tome i govori, daje oproste za duše u čistilištu itd., ali uglavnom molimo za neposredne pretke i za one za koje se nitko ne moli. Je li to dovoljno da oslobodimo našu djecu grijeha njihovih predaka?
Meni je teško vjerovati da bi jedno dijete bilo podvrgnuto zlim i nesretnim iskustvima i događajima u svom životu zato što je njegov otac napustio obitelj i prekršio sakramentalno obećanje vjernosti. Oni trpe socijalno, financijski i emocionalno zbog toga; ali da bi zbog toga morali trpjeti jer im je to neki pradjed učinio koji sa svojim činom nije direktno (emocionalno itd.) imao utjecaj na tu djecu, zvuči mi kao neka nepravda.
Razumijem da je grešnik progonjen svojim grijesima i posljedicama svojih zlih djela. Ali ako je sve to ipak tako, tj. da potomci snose posljedica prokletstava i zlodjela svojih, pa i dalekih predaka, u tome malom članku mons. Bolobanić nam ne daje upute kako to odvratiti od naše djece i osloboditi ih tih zala.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2007 18:37 
Odsutan

UROCI (prokletsvo) (citati )

Laurita
20.05.2006., 01:52

Onaj na koga je bačen urok uopće ne zna za njega, jer postoji i skidanje uroka. Malo me to plaši (a ne želim vjerovati) jer sam čula nekoliko slučajeva iz bliže okoline u kojima su se nalazili preokrenuti križevi ispod kuće i sl. stvari. Teško je i objasniti kako su u mojoj obitelji odnosno, maminoj poumirali prvo otac, zatim godinu dana kasnije njegov jedan sin i godinu dana kasnije drugi sin. Tog dana kada je on umro je crna ptica odletjela s kuće i smrti su prestale.
Slučajnost? Tko zna

imago2007
20.05.2006., 23:16

Ja znam curu kojoj je bio napravljen neki zapis i stavljen u njezin stan. Ona ga je slučajno našla. To je dokaz da se ljudi time bave, a da li to ima efekta - ne znam. Znam da je nakon što je to, uz pomoć, uništila puno togla krenulo na bolje. Od toga da se je konačno uspjela otići od frajera koji ju je mlatio do promjena i uspjeha u poslu. Slučajnost? Ne znam....

'Bit uroka se sastoji u pogledu sa divljenjem pomjesanim sa zaviscu osobe pokvarene duse koji stetno djeluje na onoga kome je upucen.''

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 12:36 
Odsutan

Iz časopisa za mlade ‘’POGLED’’ u kojem je objavljen razgovor s fra Draženom Radigovićem.

Jedno od pitanja je bilo :
U Rhemi ste pisali da je znak Božjeg prokletstva trajna besparica i boležljivost. U tom svjetlu kako gledati na Joba, ili na Isusa koji nije ništa materijalno posjedovao?

Najprije treba znati da to nisam ja rekao. Tako piše u Bibliji. Gospodin veli da će on nama dati u svemu sasvim dovoljno, koliko god nam je potrebno i više nego što trebamo, tako da i drugima možemo činiti dobro. To je znak blagoslova. Vidiš kako je ograničeno gledanje na Joba. On nije bio bez ičega, on je bio strašno bogat, ali je prolazio kroz kušnju kroz koju prolazi svatko od nas. Rekao sam da u tim kušnjama treba znati da je Bog uz nas, treba se osloniti na njega, a Bog će nam dati sretan ishod, nadvladat ćemo tu kušnju jer on neće dopustiti da budemo kušani preko svojih snaga, nego će nam s kušnjom dati i sretan ishod. Treba vidjeti što je na kraju bilo s Jobom. Postao je deset puta bogatiji. Nemojmo se zaustavljati na pola puta. To je isto kao kad bismo se zaustavili na Isusovu križu. Ali mi se ne zaustavljamo na križu, kad je Isus bio potpuno gol i siromašan, nego na njegovom uskrsnuću, kada je ponovno zadobio svu slavu. Ovo je bilo privremeno, ovo je bila kriza, a potpuno stanje i trajno stanje je bogatstvo. Samo za jedno kratko vrijeme Isus je postao siromašan. On je uzeo naše siromaštvo na sebe da bi nam dao svoje bogatstvo, da bismo mi postali duhovni bogataši. Lijepo je jednom rekao De Grandis da smo mi duhovni milijunaši. To ne znači da nećemo možda imati i problema i kušnji u životu, da nećemo prolaziti kroz faze oskudice. Sam Pavao kaže: Znam i obilovati i oskudijevati. Sve mogu u Kristu Isusu koji mi daje snage i kad sam u tim trenucima ja znam da je Bog uz mene, da sam bogat, da ću i u toj situaciji imati sve da bih bio sretan. Jer za sreću, konačno, nije potrebno silno bogatstvo, nego je potrebno ono što te čini sretnim. To je duhovno bogatstvo, ali isto tako blago je i zdravlje koje Gospodin daje. Zdravlje je blagoslov i zato molimo za zdravlje. Na koncu konca ako je Gospodin taj koji daje bolest, zašto ljudi idu k liječnicima da ih liječe. Gospodin daje bolest, a oni je ne žele prihvatiti, nego idu k liječnicima da ih liječnici liječe. Ali Gospodin ne daje bolest. Bolesti nije bilo u raju, dok je čovjek bio u poslušnosti, bolest je došla kroz zlo, kroz grijeh.

Razgovarala: Davorka Gašparović

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 14:43 
Odsutan

:grlim te: :D

Evo sta bih ja na sve ovo napisala: RADUJTE SE JER STE DJECA BOZJA POSTALA !

U nasoj Svetoj Crkvi, imamo krstenje koje nas cisti od istocnog grijeha, gdje oblacimo bjelu haljinu, koju nazalost tako bjelu u nasem zivotu ne ocuvamo.
U Sv.Krizmi, primamo Duha Svetoga, jasno, dragovoljno i stojimo u Njegovom Duhu.

Tako znaci postajemo zreli Krscani. Od toga casa produbljujemo nas zivot u Milosti Krista koji jednom za uvjek umrije na krizu da bi mi imali zivot !!!

Kao RK , preko Isusa zazivam Boga Ocem. A sa Ocem mogu, zelim i moram o svemu pricati (molitva!).
Tako i moja bol rastanka i moja zabrinutost za duse mojih dragih pokojnika zahtjeva molitvu i Sv.Mise .
To je molitva za duse nasih pokojnih.

Buduci da kao krscani propagiramo i ljubav prema svom bliznjemu, molimo i za duse u cistilistu ( znaci nama nepoznate).

Osobno intenzivno molim za te duse i smatram se da sam prijatelj tih dusa, a prijatelj se brine o svom prijatelju koji zapadne u nevolju.
Ne smijemo dozvoliti da nam molitva bude samo "sta dobijem ja od toga" :( :(
I sada smatrati da bolest, neparica i sl. je proizvod grijeha nasih predaka mi je tesko za povjerovat....
To mi izgleda kao onaj farizej koji "moli" i zahvaljuje da nije kao onaj drugi.... hmmmm .Malo oholosti tu mirisem. Zasto sve na druge svaljivati ? Zar smo mi toliko dobri i sveti da je trazenje krivice uvjek u drugima ???
Da ne bi smo sa sto citata isli u krug i cesto jedno te isto navodili a drugojacije mislili, osjecam da je potrebno jasnije pisanje da svi oni mali i nesigurni ne zapadnu u nevolje.
JA MOLIM KAO STO REKOH IZ LJUBAVI PREMA TIM DUSAMA, a ne zato sto smatram da su oni krivi za sve ono sto meni danas ne pase.
Molimo li i za sebe da spoznamo sto je nas grjeh a sto je kriz koji nas kalja da bi smo jos vise zablistali!
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 17:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Izgleda da smo svi postali,mali farizeji...tako da samo gledamo svoju korist..
Cesto zdrastvene smetnje i bolesti neodvojivo su povezane s ljudskom egzistencijom.Teolozi ih tumace kao izraz mase opce zivotne ugrozenosti u jednom jos nedovrsenom svijetu,kao vjesnika prolaznosti ljudsko-zemaljskog zivotakao izraz ugrozenosti ,kao upucenosti covjeka na Boga.
BOLESTI MOGU BITI KLJUCNI DOZIVLJAJ ZA BOZJE"SUSRTE"
Francuski pisac Andre Gide,Nobelovac..napisao je :
"Ja vjerujem da su bolesti kljucevi koji nam mogu otvoriti stanovita vrata.Ja vjerujem da postoje poneka vrata koja moze samo bolest otvoriti-neki nazivaju ta vrata i "BOG".Postoji svakako neko stanje zdravlja koje ne dozvoljava sve razumjeti.Ja nisam medju onima koji uzivaju neuzdrmano zdravlje jos ni jednog susreo,koji ne bi bio bilo s koje strane malo ogranicen,kao oni koji jos nikad nisu putovali."
Sto covjeka cini bolesnim?
"BOLESNIM POSTAJE ZBOG STRAHOVA I BRIGA,ZBOG KRIVOG NACINA ZIVOTA,ZBOG RAZBIJENOG ZIVOTNOG RITMA,ZBOG RAZORENE NARAVI,ZBOG NEPRIRODNE ISHRANE,ZBOG BOLESNOG DRUSTVA,
ZBOG PRCJENJIVANJA NOVCA I POSJEDA,NE NA POSLJEDNKU I ZBOG POGRESNIH VJERSKIH OBLIKA I VJERSKIH STRAHOVA.KOJI SEZU DO KRIVOG VJERSKOG ODGOJA.
Veoma cesto nastaju bolesti k tome kao "posljedica ,nezdravog,tj. nepovjerljivog ,bojazljivog ,prisilnog misljenja.Tako mi danas znamo da nase misli i nase cuvstveno stanje izravno utjece na zdravlje i primjerice zaviscu,srdzbom i nelagodnoscu moze se pripraviti plodno tlo za bolesti"
Ne zivi svaki krscanin tako slobodno kako bi mogao,OD SVOJE RELIGIJE,SVOJE VJERE..."Neka ti bude kako si vjerovao"

"Svaki svecenik moze potvrditi da "ISKRENO I PRAVILNO PRIMANJE SAKRAMENTA,PRIJE SVEGA EUHARISTIJE;BOLESNICKOG POMAZANJA I POKORE IMA (psihosomatski) ozdraviteljski ucinak."
Iskrena volja prihvatiti Bozje odluke,kako god one mogle ispasti,
bez ikakvog otklanjanja,ili gorcine protiv njegove volje.
"Sve sto zatrazite u molitvi vjerujuci,primit cete"(Mt 21,22)
Isus jasno ustanovljuje:"Bolest sljepog covjeka nije nikakva kazna bozanskog Oca za grijeh,ili grijeh predka..Tko bolesti vidi ,kao kaznu Bozju,predpostavlja konkretno,osobno,"gresno" vladanje pogodjenog i odmjerava time prema bliznjemu osudu nad njegovom krivnjom,sto jedino Bogu pripada."

ON bi morao ,to bi bilo dosljedno u nasem vremenu primjerice na slican nacin ,oznaciti kao kaznu Bozju MATERIJALNU I DUSEVNU NEVOLJU,
bezbrojnih ljudi Trecega svijeta ili smrt isto tako bezbrojnih ljudi u koncentracionim logorima nacistickog i komunistickog rezima.
Jer kako bi mogla vjera i pouzdanje u dragog Boga rasti,napredovati,i biti na opravdanje(ako vidimo sve grijehe,predaka,i kaznu)

Isus je ozdravio onog sljepog covjeka jasno i bez Ako i Ali pred svojim ucenicima..
(a ova PROKLETSTVA,trebala bi u drugu temu doci,ovako se sve trpa u isti kos)Na nama je ja se borimo,da mi ne OSTAVIMO U NASLJEDSTVO GRIJEH...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 stu 2007 01:11 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE OBITELJSKOG STABLA

Gospodine Isuse, žao mi je da prije nisam molio(a) za pretke, članove svoje obitelji. Gospodine, primi me kao posrednika za sve članove, pretke moje obitelji s obje strane. Odričem se svakoga ubojstva, abortusa, familijarne svađe radi naslijeđa što su uništile obiteljsku sreću. Ja se odričem svakoga kontakta s okultnim, a posebno se odričem grijeha protiv prve Božje zapovjedi, svake vrste idolatrije. Gospodine, imaj sa mnom milosrđa, kao i sa svim članovima moje obitelji. Oprosti sve grijehe mojih predaka, oslobodi me od svih negativnih navezanosti. Ja ih predajem u tvoj vječni pokoj, i molim Te da osjete moju ljubav i praštanje i neka dožive Tvoju ljubav i praštanje. Gospodine, od sada uzmi sve ove duše u svoje kraljevstvo i neka njihovi grijesi više ne opterećuju moju obitelj. Gospodine, imaj milosrđa za sve moje pretke.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 stu 2007 00:15 
Odsutan

Evo nakon dužeg vremena opet po istoj temi. Nažalost. Ne znam gdje bi bilo pametno podvesti ovo što ću sada posvjedočiti.

Naime, radi se o mojim dobrim, tj. najboljim susjedima. O njima sam pričao jednoj članici sa ovog foruma. Mladi bračni par. 37 i 29 godina. Uzoriti vjernici. Primjer dobrote i ispravnosti kakav se rijetko susreće među kršćanima. Uvijek spremni svakome pomoći, uvijek prijatelji u nevolji, na djelu, a ne samo na riječima, veliki borci i radnici.
No, već sam pričao i pitao za savjet jednu našu članicu, no ona očito zboravila. Nema veze sada.
Uglavnom susjeda nije mogla imati djece koju su silno željeli. Okolina k'o okolina, nakon njihova vjenčanja prolazi godina, dvije, tri i svi podbadaju '' pa kad će djeca'', a oni na to samo ''bit će, bit će''. Nakon dužeg vremena i obilaženja raznoraznih doktora, opet ništa. I to naravno sve u tajnosti. Od pritiska okoline i neugode koje su osjećali, odlučili su se iz Slavonije odseliti na jedan otok na našem Jadranu, misleći da će tamo bez manje pritiska riješiti problem. Hvala Bogu zaposlili su se i materijalno savršeno snašli. Uglavnom dolazili su nam u posjete par puta godišnje obzirom da imaju dosta rodbine ovdje u Slavoniji, i sve je bilo super. No, po pitanju zdravlja ništa se nije mijenjalo. Išli su i kod svećenika i na karizamtske susrete diljem lijepe naše. Susjed je, dok se nije oženio, bio jako dugo vremena i član FRAME. Uglavnom skoro pa anđeli od ljudi, posebice on. Svu svoju braću i sestre je izvukao iz sirotinje i osigurao ih materijalno, koliko toliko, kako bi se reklo, prije je dao bratu svome kruha, a ono što ostane uzeo je sebi. Uglavnom, volio je više njih nego li sama sebe. Nešto neviđeno. Roditelje također osigurao u ZG, kupio im kućicu, sestrama pomagao, posebice jednoj koja je obolila teško, a naposlijetku i preminula. No, svakako je svojim djelima bio vrlo uzorit vjernik.

Uglavnom da više ne pišem hvalospjeve o njemu i njegovoj supruzi, nakon evo 4-5 mjeseci otkad su zadnji puta bili, dolazi moj susjed, ali potajno nekako. Nikome se ne javlja, što je inače bilo uobičajeno. Što je to sad? Opet nesreća ili kako to nazvati.
Kako sam rekao njegova supruga nije mogla roditi i nakon svih liječničkih pregleda i svega, počela je uzimati neke biljne preparate, trave, čajeve i od tih čajeva skoro umrla. Otakazala joj oba bubrega, tako da su se sada vratili ovdje, budući da na otoku nemaju bolnicu gdje se obaljavlja dijaliza, jer joj je životno potrebna, dok ne nađe donora barem jednog bubrega.

Ovakva vijest me toliko rastužila, mene i sve ljude koji ih poznaju. Susjed mi se jako povukao u sebe i teško mu je zbog svega, no nema potrebe. Ne znam zašto doživaljavaju toliki sram zbog činjenice što ona ''trenutno'' ne može imati djecu. Zašto bježati od okoline, od stvarnosti. Znam, čovjeka to boli, zapeče ga i postavlja si raznorazna pitanja.

Meni se osobno vrzma po glavi svašta. Posebno si postavljam pitanja: ''pa Bož zašto?'', kome su ti ljudi skrivili. Ako je tko bio dobar to su bili oni. Druge ne poznam. Jednostavno, krene im par godina jako dobro, a onda opet pad, šamar, da bi mnogi odmah posrnuli i pali na dno bez povratka. Pitam se o čemu se radi. Je li to kazna Božja, je li to opomena? Ispaštaju li oni zbog nekoga? Svakakva se pitanja nameću, jer sigurno ne događa se to bez razloga. Sve ima svoj uzrok pa tako i ova njihova novonastala situacija. Mnogi se boje da susjeda ne bih na kraju i umrla, a prije par godina imali su toliko velike planove, radovali su se vjenčanju, a posebno dječici, a sad skoro pa sprovod. Nešto ne štima. Žao mi ih je jako i ne znam što učiniti. Ja znam da ne mogu puno, osim riječima, no kad gledam sa strane preispitujem sebe i druge. Preispitujem odnos Boga i čovjeka. Razmišljam o pravdi, dobroti i zloći,a gdje pronaći pravi odgovor. Svakom razboritom čovjeku treba objašnjenje da bih se mogao lakše nositi s time. Gledam koji kriminalci slobodno odjau ovom državom i ništa im se ne događa. Svakodnevno smo okrunežni ljudima kradljivcima, psovačima, bogohulnicima, zlostavljačima, nepravednicima, a začudo – oni svi žive tako dobro i ''udobno''. Kako je to moguće? Tko je tu lud? Kakvim se isplati biti? Zašto nevini i najčistiji ispaštaju?

Mnoga se pitanja nemeći. Odgovori sigurno postoje. Čovjek ih tu i tamo naslućuje, a Bog ih sigurno zna. Nije mi ovo prvi put da uviđam ovako nesretne situacije, svoje ili tuđe, i nikako kao ljudsko biće ne mogu ostati imun na to.
Svakodnevno se događaju takve stvari, no mi ih ne vidimo. Samo kad se nama dogode onda se hvatamo za glavu. Upozoriti bližnjega na grešku, krivi smjer, odluku je velika gesta ljubavi i prijateljstva, ma koliko to bilo bolno i teško, samo nek je istinito. I u Bibliji poše ''bolji su istinski udarci prijateljivi, nego lažni poljupci neprijatelja''. Istina oslobađa. Njome se odbacuje grijeh.
Svakako, opet se usuđujem spomenuti i pozvati na Bibliju, a posebice don Bolobanića, Bog upozorava na Njemu poznate i najsmislenije načine, pa bila to u krajnjoj liniji i smrt, On nas poziva i opominje, jer drugoga načina nema. Grijesi moraju biti otkupljeni o okajani. Opet ću spmenuti grijehe predaka, o kojim se radi i u ovom slučaju, jer mi se ne nameće niti jedan drugi odgovor. Nema ništa drugo jer ovi ljudi su čisti i pravedni. I sami kažu kroz tugu i jad, više ne znamo. Ništa nam nije jasno. Da se takvo što dogodilo nekim nevjernicima, zlobnicima, mi bi svi rekli, pa i ja ''nisu bolje niti zaslužili'', međutim ovdje se radi o sasvim drugoj situaciji.

Eto, što reći još. Bože pogledaj ih i pomozi im. Prave i istinske razloge pokvarenosti na njihovoj strani ne vidim, no Bog vidi sve. Njegova će volja biti. Zato ću i ja reći svima vama. Pazite što radite, pazite kako postupate prema drugima, budite dobri i pošteni radi blagostanja svoje djece da oni mogu baštiniti blagodati ovoga života, pokajte se i budite uzorni, da se i vaša djeca ne bih za kojih 10-ak ili 15-ak godina našla u ovako upitnoj situaciji ne znajući pravi odgovor zašto im se nešto događa.
Don Bolobanić je sve ispravno rekao, iako nam je to teško prihvatiti. I meni je neke stvari teško prihvatiti , tako da se preispitujem i zapitkujem ''je li moguće da je Bog takav''...zbilja ne znam što reći, kako postupiti. Da na kraju ne bih meni Bog postavio pitanje''zašto si posumnjao''...pa će biti.

Malo me ovaj spomenuti događaj o mojim susjedima pogodio tako da više ne zna ni što pišem, tako da ću sad završiti. Ako imate snage, volje, vremena, molim Vas pomolite sa za moje susjede ( A. i S.). BVB sve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 stu 2007 16:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Aurelius...nikako ne mogu da te pratim,a jos manje da te shvatim...
"kako si dosao do zakljucka,da bracni par koji ne moze imati djece,
da je razlog (grijesi predaka)"???
Tko to moze da zna,ZASTO SE NE PREDAJU VOLJI BOZJOJ...
Bog je svakome zacrtao njegov zivot,i put...zasto kvare Bozje planove...
Pa sta su ljudi prije radili,dok nije postojalo(grijeha predaka)
i ti sam si mi malo neshvatljiv u tom pogledu sto si toliko uporan,i stalno obnavljas ovu temu,"zasto ne svjedocis svoje"???
Moj otac je imao dvije sestre,moji roditelji su imali nas sedmero djece...
druga tetka je imala samo dvoje,jer tetak nije htjeo...
a druga tetka nije mogla da rodi..??Tko je kriv za nju???
Nama nikome nije palo na pamet,da bi netko okrivio "grijehe predaka"
koga to Gospodin kaznjava???? ako se ima vise brace i sestara...???
Ti ljudi NISU PRIHVATILI VOLJU BOZJU,FIKSIRANI SU UPORNO NA TO...
JER ONI TAKO ZELE,a da su se opustili,i da su sve predali u RUKE BOZJE...
mozda bi se Bog i smilovao i bio milostiv...I DANAS BI IMALI DJETE..
STA AKO BOG IMA S NJIMA DRUGI PLAN,I ZELI IH NA DRUGOM MJESTU???

Molim te odgovori,s kojim pravom donosis taj zakljucak,i kako si dosao do tog zakljucka...Meni nije stalo do toga,ali ovdje sto si napisao otislo je u svijet...i drugi ljudi koji imaju probleme,mozda i slicne..povjerovace i okrivit grijehe predaka,za to...(ZNACI VAZNO JE NA DRUGOG BACITI KRIVICU)Moramo da pazimo sta pisemo,ako si siguran...onda napisi javno..Meni se cini da se svi peru od svoji vlastiti grijeha,jer lakse je se nositi ,ako je netko drugi kriv...Ako sam pogrijesila,IZVINICU SE...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 stu 2007 17:24 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ima devetnica za obiteljsko stablo do 9 koljena.tom devetnicom oslobadjas sebe i svoju obitelj od negativnih utjecaja svojih predaka. 1.ispovjed napraviti 2. devet dana za redom ici na sv.misu i svaki dan predati po jedno koljeno i pricestiti se(kada svecenik podigne hostiju treba se reci" GOSPODINE OPERI KRVLJU SVOJOM SVE GRIJEHE MOJIH PREDAKA SA OCEVE I MAJCINE STRANE OD ----- KOLJENA.ISUSE PRESJECI SVAKU NIT KOJA NAS POVEZUJE. 3.moliti krunicu bozanskog milosdja svih devet dana.ovu devetnicu mozete isto za nekog drugog napraviti.kada budete pravili devetnicu moguce je da u snu ili za vrijeme predavanja jednog od obiteljskog stabla tocno vidite grijeh vasih predaka.ako netko bude pravio javite nam da se molimo tada za vas.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]