www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 16:31

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 01 sij 2008 23:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga IvanaMo lijepo svjedocenje .Neka Gospodin i dalje prati tvoje puteve, tvoje staze i neka uvjek bude uz tebe i tvoju obitelj.BVB:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 08:18 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi Gorane hvala ti na tvom svjedočanstvu! Predivno! Neka te Gospodin čuva i sve tvoje...
IvanaMo i tebi hvala na svjedočanstvu.... Kad pročitam tvoj post u nekim djelovima vidim sebe... Kad sam i ja išla u rodilište upravo On mi je dao snagu, da sam se sama sebi čudila otkud sam tako miran (inače kukavica)... nakon poroda isto sam sve stavila u Božje ruke i sad kad pogledam unatrag nemam što reći osim: Hvala ti Isuse i Majko Božja.... Zaista treba biti poput malog djeteta i imati neograničeno, beskrajno povjerenje u Njega....
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 09:06 
Odsutan

ovo me sve podsjetilo i na moj porod, iako smo teško došli do bebe, iako je trudnoća bila rizična i morala sam ležati, porod je prošao tako besprijekorno dobro i lijepo, cijelo vrijeme molila sam zdravo Marije i molila Isusa da bude samnom..i bio je..I onda kada sam trebala poći u rodilište, voda je već bila mutna i imala sam osjećaj da možda ne trebam poći jer mi nije ništa, malo me samo pritiskalo nešto u rebrima, kao prehlada neka.Onda sam u sebi tiho pitala Gospodina da li da odem, i na svoj način Gospodin mi je rekao, spremi se i ajde, moraš poći..Ne smijem ni pomisliti što bi bilo da ga nisam poslušala..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 12:55 
Odsutan

Evo dragi moji sinoć sam se vratila iz Međugorja gdje sam dočekala Novu Godinu pa da vam malo opišem taj predivni doček. Zapravo počet ću od Božića. Ovaj Božić mi je bio nekako najteži, ne znam, neka neobjašnjiva tuga u srcu, išla sam svaki dan na zornicu, prikazivala Isusu te svoje osjećaje ali oni su i dalje bili tu, no ipak je s Njim sve lakše. Do sad sam svake godine išla na ponoću sad ni to, no zbog ponoćke nisam tako tužna jer sam išla ujutro sa svojim dragi djedom na zornicu, bilo nas je svega 16 osoba u crkvi no bilo je prekrasno, bez petardi u miru dostojno smo dočekali našeg Kralja, onako mirno, u zraku se osjećala ljubav, poniznost i veselje, posebno mi je bilo drago jer sam išla sa djedom nastojala sam što više vremena s njim provesti, ja ga silno volim i kad gledam kako stari i mijenja se jako uplašena jer nikad mi nitko od bližnjih nije umro i zaista ne znam kako ću to prihvatiti, imam osjećaj da će i moj život tada stati. Cijeli Božić mi je bio obavijen neko tugom, jedinu radost sam osjećala pri pomisli da se mali Isusek rodio u mom srcu. Nisam išla ni van, niti rodbini, vrijeme sam uzalud potrošila, čak nisam mogla niti duhovne vježbe odraditi, evo i sad kasnim tjedan dana, kad razmatram rođenje Isusovo samo plačem i plačem tako da nisam mogla razmatrati jer nisam imala prostor gdje bi bila sama sa svojim Isusom. Ovo mi je bio jedan od najtežih Božića, no za Novu Godinu se Gospodin pobrinuo da bude najbolji doček do sad.
Krenuli smo u subotu ujutro, nisam imala neka velika očekivanja no radovala sam se što idem u Međugorje jer mi je tamo naravno uvijek lijepo. Do sad bi uvijek molila za sebe i za sve ostale prema njihovim potrebama, spomenula bih njihova imena i njihove potrebe no samo hodočašće bi posvetila za svoje potrebe, to su uglavnom mir u obitelji, da položim ispite na fakultetu te ono što me često najviše muči za dečka odnosno budućeg bračnog druga, no kako još nemam mir u obitelji kakav bi trebao biti, fax ide sve gore, a dečka ni na vidiku odlučila sam učiniti neke promjene, to sam već predala puno puta Gospodinu i On zna za to i učinit će što treba kad bude trebalo, ovaj put sam odlučila cijelo svoje hodočašće i svaku žrtvu posvetiti tome da moji striko i strina dobiju bebu, oni su već 8 godina u braku i tako vole djecu, silno bi ih htjeli imati. Baš kad sam se vraćala s njima iz Bosne (tamo provodim svake Božićne praznike) spomenuli su to da ne bi bilo za njih veće sreće da idući Božić dočekaju sa još jednim članom obitelji, tada mi se srce cjepalo i u tom trenutku sam odlučila svoj put u Međugorje posvetiti tome, dragi moji ako se ta beba rodi to će biti najvoljenije i najiščekivanije dijete u našoj obitelji.
Dan prije polaska u Međugorje sam počela kašljati, grlo me boljelo, jedva sam disala i bilo je sve gore, a ja inače nisam nikad bolesna, bojala sam se da će mi to pokvariti put. U subotu smo stigli tamo moja prehlada je i dalje bila tu ali hvala Bogu nije bilo gore, još u sobi nismo imali grijanje kako tamo svako malo nestaje struje. U nedjelju smo išli na Križevac i odlučila sam ići bosa bez obzira na posljedice, sutradan na Podbrdo također, ja vam inače u ljeto na +40 spavam u čarapama :oops: a sad kad sam se penjala po tom hladnom kamenju na kojem je bio još mraz izdržala sam bez nekih većih problema i moja prehlada ne samo da nije se pogoršala već sam i ozdravila, unatoč hladnim sobama, hladnom kamenju ja sam ozdravila!!!!! Cimerica mi je bila prijateljica vama poznata pod nickom cvjetić, skupa samo se smrzavala i uživale i nadam se da će vam i ona svoje doživljaje ovdje iznijeti, ako uspijem stavit ću i neke slikice.
E sad ponedjeljak, polako se bliži sam doček, u 17h smo gledali žive jaslice, dragi moji kako je to divno, u svom životu ljepši prizor nisam vidjela, prikazani su prizori kad je Anđeo Gabrijel navijestio Mariji, njihov dolazak u Betlehem, popis stanovništva, kada su tražili smještaj i napokon samo Isusovo rođenje, a ta beba tako prekrasna živahna, pastiri su plesali, tri kralja su stigla svi su slavili rođenje Spasitelja, a Josip je bio tako divan, tako je bio brižljiv prema Mariji i Isusu, nemoguće opisati riječima.
Zatim smo u žutoj dvorani onoj iza crkve, jer je u crkvu bilo nemoguće ući, na sam doček je podijeljeno preko 8000 hostija, čekale 22h kada je počelo klanjanje koje je trajalo do poslije ponoći, tako je bilo predivno, zatim je bila sveta Misa i konačno smo se svi skupili u pansionu i slavili do jutra. To mi je bio prvi doček Nove Godine bez suza i bez ikakvih nereda, čak sam i plesala što inače ne radim ako malo ne popijem jer me sram :oops: .
Kad sam se vratila kući Gospodin me iznenadio s mirom u obitelji :P , inače bi tata uvijek nešto gunđao na mene kad se vratim tak sa seminara ili iz Međugorja, čak nije bio ljut što je morao on doći po mene na Siget jer to inače čini brat a njega nije bilo, nego je bio sretan. Eto, toliko od mene, bilo je toga još, Gospodin je liječio neke moje rane učinio puno malih čuda za mene u ta 4 dana, no i ovo što sam napisala je previše i vjerojatno se mnogima neće dati čitati.

Neka vas sve Gospodin blagoslovi i čuva!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 13:28 
Odsutan

maya_mary predivno si opisala svoje doživljaje.... i mene sad nostalgija uhvatila za Medjugorjem :(
divim ti se na "bosonogom" kriznom putu sad po zimi.... a SLAVA Isusu!!!
i divno docekanoj Novoj Godini...to je i meni jedna od vecih želja...uz klanjanje sa Isusekom :P Dat ce Bog i meni :wink:

IvanaMO- cestitam ti prvu godinu od rodjenja Iskrice!!!

Neka Vas Gospodin obilato blagoslovi!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 17:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

IvanaMo napisao:
Kazu da neki veliki dogadjaj u zivotu svakog covjeka (rodjenje, smrt)moze pokrenuti stvari na dobro. U mome slucaju rodjenje moje kcerke prije tocno godinu dana (sutra ima rodjendan) je mene probudilo iz nocne more.
Dugo sam sa Gospodinom bila na Vi, vruce, hladno, al najbolje bi bilo reci mlako. Sve sam znala o vjeri, obracenju, cak redovito isla na otvorene sastanke molitvene zajednice, ali nedostajao je zar vjere, ljubav prema Bogu, ljubav prema sebi.
Kad sam bila trudna nekih 6 mjeseci sestra me je prijavila na pripremu za redovito sudjelovanje na sastancima molitvene zajednice (to je bilo u 9. mjesecu prosle godine) isla sam redovito ali nista mi se nije dogadjalo. Mislila sam da sam ja jednostavno takva, mlaka, da sam previse u proslosti grijesila da bih tek tako odjednom bila primljena natrag.
Naime, imala sam prije tri godine jedan veliki duhovni pad u svakom smislu, i to nakon velike zivotne ispovijedi. tek sam sada spoznala da je to bilo zbog oholosti, mislila sam da sam jaka, sposobna i da cu se oduprijeti grijehu nakon zivotne, ali sam se gorko prevarila. Nikad, nikad se ne pouzdajite u svoje snage, sve predajite Gospodinu jer je to jedini ispravan nacin zivljena.
Da se vratim na temu, uglavnom isla sam na pripremu za molitvenu, svi su bili sretni samo ja vjecno natmurena, tuzna, nikakva. Onda je dosao i taj 2. sijecanj i rodjenje moje djevojcice. Jako sam se bojala poroda, ali taj dan je bio nekako drugaciji. Ujutro sam otisla na misu, doruckovala i otisla na pregled. Dr je rekla da sam spremna za radjanje, tek tako odjednom. Nisam bila uopce zbunjena, preplasena, nego sam samo izasla iz ordinacije, rekla muzu da idem radjati i neka mi donese torbu. Sad kad se toga sjetim znam da to nisam ja uradila svojim snagama, Isus je bio sa mnom na svakom koraku i u svakoj osobi koja je bila taj dan u mojoj blizini.
I onda sam sisla u radjaonu u kojoj su svirale bozicne pjesme, predivan dogadjaj. Sestre i babica koje su tada bile na smjeni takodjer su bile divne, i ja nisam ni imala vremena razmisljati o strahovima. Za manje od pet sati Iskra se rodila, bez komplikacija, bez velikih bolova, bez ikakvih trauma. BOGU DRAGOM HVALA I SLAVA U VIJEKE!!!!
To je osjecaj koji ja ni dan danas ne mogu objasniti jer nema rijeci dovoljno jake. S njenim rodjenjem Gospodin kao da je uzeo sve moje strahove, sve moje grijehe izbrisao i ucinio me novom osobom.
Zahvaljujem Mu se svaki dan na tome, i molim Ga da bude tu pored mene svaki dan moga zivota, jer samo s Njim sve ima smisla.

Ps. Ovo je moje prvo svjedocenje ikad, pa mi ne zamjerite ako sam malo zbrcakno pisala.. :)

Ivana Mo, tvoje svjedočanstvo potvrđuje da je dijete blagoslov. Ipak ti se divim i za period kad kažeš da si bila mlaka...ali svejedno nisi odustajala. Prije poroda si bila na misi! Dugo nisam nešto ljepše čula! Uopće me ne iznenađuje da te Gospodin toliko obasuo blagoslovima. A Iskra...ma predivno ime...iskra blagoslova u tvom životu, neka se nikada ne ugasi.
Bog vas čuvao i vazda blagoslivljao!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 17:55 
Odsutan

Citat:
Kad sam se vratila kući Gospodin me iznenadio s mirom u obitelji , inače bi tata uvijek nešto gunđao na mene kad se vratim tak sa seminara ili iz Međugorja, čak nije bio ljut što je morao on doći po mene na Siget jer to inače čini brat a njega nije bilo, nego je bio sretan. Eto, toliko od mene, bilo je toga još, Gospodin je liječio neke moje rane učinio puno malih čuda za mene u ta 4 dana, no i ovo što sam napisala je previše i vjerojatno se mnogima neće dati čitati.

maya...hvala za ovo lijepo svjedočanstvo. Znam o čemu govoriš, doista je tako. Plodovi Međugorja...-veliki su!
ovo što si napisala je ljubav! To se donese iz Međugorja.
njeguj i zalijevaj...neka raste :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 20:38 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
IvanaMo i maya ... :grlim te: :grlim te: ..hvala vam na svjedočanstvima..
pravi ste cvjetići Gospodnji!! :D :D BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 20:52 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Gorane Bog te blagoslovio,cuvao u miru i ljubavi... :q4:

Dobro nam dosao,i hvala na svjedocanstvu..
Posebno mi se svidja,sto si tako jednostavno napisao...
a u stvari ,tako puno rekao...rekao rijecima,koje su u RKC..
svakome od nas poznate..bez imalo uljepsavanja..i novih izraza..
ostao si prisan,u srcu s Isusom..vuces korijene iz djetinjstva...
koji su bili talozeni u dubini duse,a sada dolazi svijetlos do njih..
Drago mi je da si prepoznao,da si se obratio, a vjerujem da si svjesan..
koliku "milost" ti je Otac nas darovao...BOG BIO S TOBOM....
To je samo NJEGOVO DJELO...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2008 20:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ivana Mo...
Maya...
Hvala,i Bog vas blagoslovio cuvao u miru i ljubavi.. :q4: :q4:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]