ok, ajmo ispočetka
Aby napisao:
Slažem se s tobom Daniele da je Biblija temeljni autoritet.
Ali moram usput reći da to što je Isus rekao Mariji: ''Ženo'' nije bila riječ poniženja jer Isus nikoga ne ponižava i to nije u skladu s Božjom naravi!
Ovako, Isus kada govori svojoj majci - Ženo jasno govori o tome da je On - Bog i da je On važan i da je On - Svet i da je On - Jedini
točno je da je znao da će ljudi obožavati Njegovu majku kao i Njega i zato je to rekao, ponizio ju je pred ljudima da pokaže istim kako je On - Jedini Put, Istina i Život, nitko drugi
to nije nikakvo poniženje na način kakav vi smatrate odnosno kao uvredu...
ajmo dalje...
Marte napisao:
Mi to cinimo iz uvjerenja da je nas Bog, Bog zivih i da svi oni koji su prije nas u Njegovoj blizini mogu nas zagovarati kod Njega Ako mislis da si ti tako Blizu Bogu to je tvoje ubedjenje i ja se ne bih ni sa tobom ni sa drugima o tome raspravljala.
ajmo opet napisati što kaže Pavao:
Jer jedan je Bog, jedan je i posrednik između Boga i ljudi, čovjek - Krist Isus,
Prva Timoteju 2:5
nema zagovaranja mrtvih sa Bogom za nas jer to bi umanjilo milost Gospodina Boga i pretvorilo bi ga u ljutog Boga što On nije...stoga jedino preko Njega je Spasenje, nikog drugog
isto tako moliti se nekom živim STVORENJU predstavlja idolopoklonstvo što je zabranjeno Prvom Zapovjedi
Citat:
Ti si proucavao i ti si se uvjerio i sad mislis da je ostatak u RKC nepismen i da nas moras prosvetiti.... Zaista Danijel, malo vise poniznosti. Pa nije RKC, crkva nepismenih nego je vode malo veci poznavaoci pisma i dozvoli nama koji to zelimo, vise njima vjerovati nego tvojim proucavanjima.
nije stvar u poniznosti nego u proučavanju neistine...bitna je razlika između osjećaja poniznosti i istine Svetog Pisma
Citat:
su rijeci covjek koji ne poznaje svog Boga, jer ti sa time samom Isusu dajes osobine ljudske da bi on svoju maku ponizio
Isus je pravi Bog i pravi čovjek, svakog kog ljubi On kori i kara (Otkrivenje 3:19 ). Njegova majka je primjer savršene poniznosti i vjere i veliki je uzor vjernicima no to joj ne daje slavu i hvalu koja je zajamčena samo Isusu Kristu i koji je jedini dostojan imati Slave i Hvale uz Duha i Oca (Otkrivenje 5:5 )
Citat:
Ne razumijem poentu tog boga. Zasto bi mene volio, zasto bi za me umro, zasto bi meni sve oprostio kad svoju majku ponizuje
opet ti kažem, ti misliš da sam ja to mislio kao uvredu a ja samo kao opomenu i to ne NJOJ nego NAMA
Citat:
Medjutim, vecina evangelista ovdje se sablazne kad im prevedem neka pisanja ljudi koji smatraju da su samo pravi krscani ako blate po Mariji. Nazalost.
ja ne blatim po Mariji, nikad nisam, nikad neću
andjelina napisao:
sve radi Isus, radi Isusa je ona čula Riječ od Boga jer je On trebao doći...
Citat:
znao je kako i šta će biti i znao je da će ljudi moliti Nju(da pretvori vodu u vino(da nam pomogne u našim duhovnim mukama i uzdigne nam dušu)) te je tako želio dati do znaja da će On po Njenom zagovoru ipak pomoći ljudima....ali da ljudi na to ne računaju kao na Njeno djelo ..da se zna da je On alfa i omega
po tome On izleda kao neki ljuti Bog koji čini samo ono što Ga Njegova majka zamoli...i opet se slava prebacuje ne na Isusa nego na Mariju jer je po tome ipak ona ta koja nagovara, kao da Isus ne zna što nam je potrebno i za što mi molimo
Citat:
Što god vam kaže učinite
moje mišljenje je da je to rečenica koja potpuno potvrđuje navode Svetog Pisma i onog što sam ja tu rekao, a sad neka svatko sam prosudi
starsmoker napisao:
Tvoje su rijeci ostrije od onih koje usporedjujes s ostricom noza, jer tvoje ne bodu izravno iz srca, vec iz mutnine, pomalo i oprezno, uvijek ostavljajuci mjesta za povlacenje, podsjecajuci tako na znas vec koga.
što se sramiš, pa reci na koga, evo ja ću - na đavla
upravo si sada istinu Svetog Pisma usporedio sa đavlom
Citat:
Ovdje postoji nekakav red, pa ako kojim slucajem zelis postati najveci, strpi se i ponizi, tako da ti rijeci postanu blage, i nista vise.
ne želim ni u kojem slučaju postati bilo što...ja samo biti poslušan Bogu u nekoj mjeri, a ako misliš da sam došao ovdje postati netko onda ne znam što da ti kažem. Ja sam došao na forum ovdje upozoriti svoju braću i sestre iz ljubavi koju imam prema mom Bogu i vama a izgleda da se to sve krivo interpretira...jer sve što trese temelje Katoličke Crkve misli se da je od đavla izgleda
Citat:
Natjecemo se svim svojim htjenjem sto bolje shvatiti Bibliju i primjeniti Kristov nauk u zivotu, samim tim shvatiti Mariju, Pavla i same sebe, a Oca prije svih. Osobno su mi gore tvoje sumnje koje si iznio o Mariji koja je rodila Isusa, nego sto je Marte napisala tebi.
NIJEDAN moj navod nije rekao ništa što ne piše u Bibliji
Citat:
Je'l majku s malim 'm' ili velikim, pitanje je sad? Bezvezarije, moras priznati.
ne bih se složio jer veliko slovo izaziva slavu i hvalu i čast što pripada jedino Bogu koje je sve stvorio a ne niti jednom stvorenju
Citat:
Sve zato jer bi takav netko zivot dao za Svetost u koju vjeruje, a u ovom je slucaju rijec o Isusu i Mariji.
nije nego samo o Mariji
Citat:
Privuklo te 'nesto' ovdje, pa logicno je onda zakljuciti da poslusas sto se ima reci. Pogledaj sve ovo ponizno i s ljubavlju, pa ces osjetiti 'ono' sto ove ljude okuplja tu gdje jesu. Bog te blagoslovio Daniele i proslavio se po tvojim djelima.
jesi se kad zapitao da možda baš ono u što ti vjeruješ je - krivo?
gledaj, hvala na lijepom postu, i u svakom slučaju poštujem tvoje razmišljanje no jedno se pitanje ovdje postavlja koje sam rekao mnogo puta...
tko je u pravu?
jedino Bog.
gdje možemo vidjeti što Bog kaže?
u Bibliji.
Što ako je poimanje slavljenje Marije bogohulno po Bibliji?
onda je to bogohulno za Boga.
evo vaša razmišljenja su dobro došla...