Kleofa napisao:
1998. godine u Londonu od srčanog je udara umro Bojan Pečar, a 18. rujna 2002. godine u Beogradu je umrla Margita Stefanović. Prvobitni bubnjar Ivica Vdović umro je 1992. godine, i jedini je preživjeli član prvobitne postave Dragomir Mihajlović.ekv_wikipedijane piše od čega je umrla margita. zna li tko?
Da, svi su se drogirali "lajk derz no tumorov", to nije tajna. Milan je (kažu) ipak umro od raka gušterače ili tako nešto, a Margita je umrla od AIDSa. Strašan kraj - čitao sam knjigu o njenim zadnjim danima i o EKV općenito koja je izašla prošle (?) godine u BG. Bolje da nisam. Strahota.
Margita je i jedina koja je pokazivala znakove neke kršćanske duhovnosti. Povremeno je odlazila u crkvu i pjevala u nekom crkvenom zboru.
Ona je napisala pjesmu "Grad" s albuma "S vetrom uz lice" u kojoj postoji stih
"vetar dise gde hoce i glas njegov cujem
odakle je, ne znam, ni gde mu je kraj
tvoj dah kuda ide, dal' meni se javlja
ko zna..."
i za to je rekla u toj knjizi da je u jednom od svojih susreta/razgovora sa svećenikom spomenula istome da je iskoristila stih iz Biblije (vidi moj sig) kao inspiraciju i pitala ga kako mu se sviđa, šta misli o tome. Navodno je rekao da mu se ne sviđa i da nije smjela svetopisamske riječi koristiti za pisanje rok muzike.
Inače užasne sudbine i užasna ova knjiga. Autor tvrdi da je BAŠ SVAKA pjesma EKV o drogi. Mislim, osim što donosi neke jako ružne priče i detalje knjiga je puna i laži i lažnih interpretacija. No, nebitno, ovo nije tema naše današnje emisije.