www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 06:07

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 19 ožu 2011 10:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
da, ne treba nikad generalizirati... istina je da ipak lakše živiš i ostvariš komunikaciju i pravo prijateljstvo s istomišljenikom i vjernikom ako si vjernik, i nevjernici s nevjernicima međusobno...

Ja imam svakakvih pijatelja,čak i saibabinih štovatelja,ali nikad im ne idem na silu bilo što tumačiti niti ih odvračati.
Ali da je to baš ono pravo prijateljstvo,nije!Jer on kao nevjernik i ja kao krščanin,njemu nisu jasni moji postupci kao krščanina,a ja ne odobravam njegove postupke kao ateiste,i tu postoji uvjek mala distanaca,i nemogu se susrestu+i u dudhu kao s onim bratom u Kristu s kojim se zajedno molim.,I samo je u razlika,ali uvjek se možeš u bilo koga razočaratimjer smo svi od krvi i mesa,i grešni dok smo ovdje na zemlji,i đavo nas krščane češće napada jer se boji naših primjera,s+da ne bi odvačali duše,zato je krščanstvo toliko i teško.

Citat:
ali, opet s druge strane, ja sam uvjeren sve više da mi Gospodin šalje u život nevjernike da im pokušam svjetliti i dijeliti ljubav KRistovu... ako je naravno imam i znam dijeliti..

Mislim ipak da i te kako shvaćaš,što znaći sol za hranu ,ako nije bljutava,onda pokvari i hranu,pa možeš sve baciti.
Svakako da si s ovim skroz u pravu! :b112: :b112: :b112: :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2011 22:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Čovjek nastoji nešto raditi jer dobro zvuči u teoriji, no u samoj praksi je teeeško izvedivo.
Tako nažalost i duboka prijateljstva s braćom neobraćenima. :(

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 ožu 2011 17:10 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ja sam prekinuo 2 duhovna prijateljstva prije nekih 4-5 godina... nije bilo za izdržat... osjećao sam se sputanim, jedna me djevojka nije prihvaćala u potpunosti... stalno mi je nešto prigovarala, poučavala...

imam i neka takva svjetovna prijateljstva... a već 8. godinu održavam jedno duboko duhovno prijateljstvo, tako da Bogu hvala na toj dugoj strpljivosti s obje strane...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 ožu 2011 22:20 
Odsutan

bravo... tako nešto je i sa mnom... samo što ja imam više svjetovnih prijateljstava... i nastojim prihvaćati i ljubiti svakog od kolega i kolegica... nekad mi je fakat to teško...

a mislim da imam manje duhovnih prijateljstava (pravih! kako govori Franjo Saleški) zbog nekih izranjenosti od duhovnih osoba, a i druga osoba u vjeri ne raste uz mene...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ožu 2011 10:54 
Odsutan

Nekad je jako tesko...
evo danas je meni takav dan , no pomolit cu se opet za snagu i za razumjevanje i pomoc drugih, kao sto i meni treba puno puta pomoc i razumjevanje..
I kad mi nije dobro, moja se duša raduje jer zna kome pripada.. :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ožu 2011 22:35 
Odsutan

dunjica napisao:
Nekad je jako tesko...
evo danas je meni takav dan , no pomolit cu se opet za snagu i za razumjevanje i pomoc drugih, kao sto i meni treba puno puta pomoc i razumjevanje..
I kad mi nije dobro, moja se duša raduje jer zna kome pripada.. :a1250:

Discipula Domini napisao:
Ljubljeno dijete Božje,
sve što je teško, ali je poradi ljubavi prema Bogu, trebamo gledati kao blagoslov i još jedan korak više prema Gospodinu! Pa čak i kod prihvaćanja onih koji Krista ne poznaju ili Ga ne priznaju...tada Bog "dobiva bitku" ;)

Inače, trenutno se tako osjećam pa moram i vama reći, iako ne poznajem nikoga od vas (ipak...povezuje nas isti Duh!)...ali ljubim vas sve u Kristu i zazivam Duha Njegova da siđe na vas! :)

Blagoslovljene da ste u Kristu :D :grlim te: smajlic21

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2011 23:35 
Odsutan

he-he onda ne da ću vam se pridružit, već se velikim zamahom bacam u "kadar" :h2: :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 ožu 2011 07:07 
Odsutan

courage napisao:
he-he onda ne da ću vam se pridružit, već se velikim zamahom bacam u "kadar" :h2: :D

i svi cemo razvuci jedan veeeliki smiješak :D :D :D :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 lis 2011 10:59 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
andromeda napisao:
Kad želiš analizirati prijateljstvo, shvatiš da istinskog, pravog prijatelja zapravo nema. Pravi prijatelj je samo Isus. Ljudi od kojih očekuješ prijateljstvo, najčešće razočaraju, a opet ljudi su nam potrebni. S nekim moraš podijeliti svoju sreću, a onda nailaziš na zavist. Kad poželiš podijeliti tugu, povjeriti se prijatelju, koga izabrati...najbolje Isusa.
Nekako čovjek nauči s vremenom ne oslanjati se puno na ljude.

slažem se,jedini pravi istinski oslonac u životu treba biti Isus. Teško je pronaći pravog prijatelja ali Bog nam u knjizi Sirahovoj kaže da je to ipak donekle i moguće.
Citat:
Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita; i tko ga je stekao našao je blago.
Pravom prijatelju nema cijene, niti se može izmjeriti njegova vrijednost.
Pravi prijatelj je balzam života, nalazi ga onaj tko se Gospoda boji. Tko se Gospoda boji, nalazi prave prijatelje,Jer kakav čovjek, takav mu i prijatelj.
Sirah 6 , 5-17

vjerujem da ima stvarno puno dobrih ljudi koji ne moraju biti vjernici ali nekako dobivam osjećaj da je istinsko i dugotrajno prijateljstvo moguće samo između dva praktična vjernika. Hoćeš nećeš kao vjernik mijenjaš se, a prijatelj ostaje od svijeta i tu onda dolazi do problema. s prijateljem moraš imati i neke zajedničke interese i zanimanja a mislim da je žalosna istina da danas većinu ljudi veže ogovaranje a to sigurno nije temelj za prijateljstvo.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 lis 2011 15:32 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Mislim da cemo tek na kraju zivota vidjet ko je bio pravi prijatelj a ko ne. Rijetki su, ali mislim da se mogu naći.
većina ljudi među kojima se krećem su katolici i dobri, iskreni vjernici, ali ima jedna osoba koja tu upada u oko, a to je moja draga prijateljica koja je muslimanka!! Vi ste ovdje pričali o prijateljstvu s nevjernicima.. evo, ona je vjernica, nije pripadnica iste religije kao ja ali mi je izuzetno draga bez obzira na njenu vjeroispovjest! Upravo radi svoje vjeroispovjesti imala je toliko problema ovdje u Hrvatskoj, od ranog djetinjstva, ali se nije htjela odreć Allaha, a takve stvari sve su se više počele događat i nama katolicima nažalost kao kršćanofobija.. strašno!
Veoma ju volim i cijenim! Ona mi je čak jedan od primjera ljudi kako živjet čestitim životom bez obzira što je muslimanka! Ekumenizam na djelu ! :)
Pokusavam ic kroz život s ovim pravilom ->Ljubi bližnjeg svog kao i samog sebe! Jer i prijateljstvo je ljubav, pravo malo svijetlo u zivotu! Iako, svatko ima svoja iskustva s ljudima... koja su različita.
Bez obzira na to, i da imaš najboljeg prijatelja/prijateljicu na svijetu, i najboljeg mogućeg muža/ženu uvijek u nekim trenucima ipak ostaneš sam, ali ne i usamljen! Isus je uvijek tu, i kad smo s nekim i kad smo sami, zato je on najveći duhovni prijatelj.. :a1250:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 108 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]