Citat:
da, ne treba nikad generalizirati... istina je da ipak lakše živiš i ostvariš komunikaciju i pravo prijateljstvo s istomišljenikom i vjernikom ako si vjernik, i nevjernici s nevjernicima međusobno...
Ja imam svakakvih pijatelja,čak i saibabinih štovatelja,ali nikad im ne idem na silu bilo što tumačiti niti ih odvračati.
Ali da je to baš ono pravo prijateljstvo,nije!Jer on kao nevjernik i ja kao krščanin,njemu nisu jasni moji postupci kao krščanina,a ja ne odobravam njegove postupke kao ateiste,i tu postoji uvjek mala distanaca,i nemogu se susrestu+i u dudhu kao s onim bratom u Kristu s kojim se zajedno molim.,I samo je u razlika,ali uvjek se možeš u bilo koga razočaratimjer smo svi od krvi i mesa,i grešni dok smo ovdje na zemlji,i đavo nas krščane češće napada jer se boji naših primjera,s+da ne bi odvačali duše,zato je krščanstvo toliko i teško.
Citat:
ali, opet s druge strane, ja sam uvjeren sve više da mi Gospodin šalje u život nevjernike da im pokušam svjetliti i dijeliti ljubav KRistovu... ako je naravno imam i znam dijeliti..
Mislim ipak da i te kako shvaćaš,što znaći sol za hranu ,ako nije bljutava,onda pokvari i hranu,pa možeš sve baciti.
Svakako da si s ovim skroz u pravu!