Uriel@ napisao:
BiTLorD napisao:
moli se Gospodinu da ti providi ljude koji ce te pokrenuti i uputiti na dobro

Hoce, znam da hoce, najbolje zna za me.

Kad sam malo dublje zaronila u vjeru i kad mi se srce i pogled na život počeo mjenjati, prijateljstvo sa mojim tadašnjim društvom se pomijenilo, u smislu da sam se naravno i dalje sa njima družila ali nisu mi više odgovarali neki stavovi i ponašanja...svi su oni dragi ljudi ali meni je tako falio netko s kime bi mogla podijeliti duhovna iskustva i pričati o vjeri...

Sjećam se jednom pod misom kad sam krenula na pričest(a nije bio ni Uskrs ni Božić

nego "obična" nedjelja), a jedan me prijatelj pogledao sa zbunjenim pogledom: "ideš na pričest??"

Falilo mi je razumijevanja...
U to vrijeme sam naišla na ove stihove:
Bože moj prijatelju najbokji!
Htio bih danas od tebe
izmoliti prijatelja
kome se uvijek mogu povjeriti,
prijatelja koji me uvijek razumije,
prijatelja koji mi želi ono najbolje;
za prijatelja bih te molio
koji zna pomoći da ispravim pogreške,
takvog prijatelja
koji je oslonac u životu,
prijatelja tako dragog
koji nikada neće pretraživati moje sjene;
prijatelja
koji s drugima o meni samo dobro govori,
prijatelja
koji s tobom prijateljuje
i koji svaki dan prepun tebe
dolazi da obogati mene.
Prijatelja koji je sretan
kada mu pružim i najmanji dar;
prijatelja
kraj kojega se mogu smijati prepunim srcem,
prijatelja
kraj kojega imam osjećaj da živim vječno.
Tomislav IvančićTo sam isprintala

i zapisala svoje čežnje za takvim prijateljstvom koje mogu i danas pročitati...i zahvaliti Bogu što mi je nakon 2 godine dao tu milost, moje dvije prijateljice koje me duhovno obogaćuju. Hvala Isusu na njima!

Nije da sam molila za takvo prijateljstvo, ali Bog je vidio i znao da mi treba takva potpora u životu...
Sa starim društvom sam i dalje u kontaktu ali se rjeđe viđamo...oni baš ne idu u crkvu, no poštuju moju vjeru...nemamo baš više zajedničkih tema a razgovori su obično neki površni...
Jedno drugo društvo ide redovito u crkvu ali opet im je previše odlazak u zajednicu, vjeronauk..
A ova moja dva anđela su od Boga poslana!

Zajedno duhovno rastemo i to je predivno..
Zna Bog tu čežnju vašeg srca....Izrecite je naglas....i dajte Mu vremena....