Isa napisao:
Citao sam Stari i Novi zavjet,pa sam zbunjen,zasto se u Starom zavjetu Bog naziva Jahve,a u Novom Isus sebi pripisuje jedinstvo sa Bogom??Da li je Isus Bog,Sin Bozji ili oboje??Ako je oboje koje je onda pravo Bozje Ime Jahve ili Isus??
Zanimljivo mi je ovo..Netko tko cita SZ i NZ..cita ga onda cijelog,ili vecinu....a u njemu citajuci nalazi odgovore..
Jahve znači -
"Onaj koji jest. "1. Reci: "On je Allah - jedan! 2. Allah je Utočište svakom! 3. Nije rodio i rođen nije, 4. i niko Mu ravan nije! "
Allah (arapski: الله Allāh) je arapska riječ za Boga u islamu.Hrvatski prijevodi Svetog pisma slijedili su običaj prisutan u Katoličkoj Crkvi da se ovo ime prevodi riječju „Gospodin“, a nekad i „Bog“, ovisno o kontekstu. To je do danas ostalo pravilo u liturgijskim tekstovima Katoličke Crkve u Hrvata. Ipak, u prijevodu Biblije iz 1968. (tzv. Zagrebačka Biblija, Stvarnost, Zagreb) ovo se ime donosi kao „Jahve“, što je u skladu s posljednjim znanstvenim istraživanjima o mogućim izgovorima toga imena. Isti oblik ovo ime ima i u Jeruzalemskoj Bibliji (Kršćanska sadašnjost, Zagreb 1994.) http://hr.wikipedia.org/wiki/Tetragramhttp://www.katolik.hr/krscanstvomnu/ptr ... 8-boje-imeCitat:
Imam dosta sumnji,i dvojim,kojim putem dalje??Krscanstvo me privlaci,ali opet imam ova pitanja na koja ne znam odgovor
.
Kada nekoga nesto privlaci dragi Isa,onda on nema sumnje..Ono sto privlaci ,covjeka tjera da krene u potragu za tim..bas iz razloga ,da bude siguran u ono sto trazi..
Citat:
Vjerujem u Isusa,ali ne znam koji je Njegov ispravan status??Bog,Sin Bozji ili nesto trece??)
Razmisljam cijelo vrijeme,i nikako mi ne ide u glavu..da vjerujes u Isusa,a ne znas tko je ON?Da u nesto vjerujes, moras imati argumente..U kakvog Isusa ti vjerujes..Oprosti mi,ali me ovo ne ostavlja nikako ravnodusnom.."mlakom"
Citat:
Molim vas da mi pojasnite osnove krscanskog vjerovanja,kao prvi korak mog puta ka Istini.
Kako je moguce vjerovavati u Isusa..a da ne-(
znam koji je Njegov ispravan status??Bog,Sin Bozji ili nesto trece??Citat:
Znam da je pitanja i previse,oprostite mi zbog toga,i hvala vam unaprijed za odgovore,i pomoc koju cete mi nadam se pruziti u otkrovljenju Istine.Neka je Bozji mir i blagoslov na sve vas.
Neka te Bog obilno blagoslovi ,i Milostivi Alah neka ti bude svjedok i na pomoci...
Ja ne mogu da vjerujem da si musliman...Isa..
Molim Boga da mi bude milostiv i da mi oprosti ako sam u zabludi i grijesim...
BTB