www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 12:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 26 lip 2012 22:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Samuel napisao:
Glavašu jes to ti! :shock: :shock:

:a1490: :a1490: :a1490:

Možda je Dinko Burić. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 lip 2012 22:13 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dalmatinac napisao:
Samuel napisao:
Glavašu jes to ti! :shock: :shock:

:a1490: :a1490: :a1490:

Možda je Dinko Burić. :D

D. B. je samo jedan i njega se ne može imitirat.....možda i može, ali teško !

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 lip 2012 22:20 
Odsutan

zelimbitiponizna napisao:
Bok alex os, slažem se, nekad treba biti Božja strijela koju On po potrebi ispaljuje iz svog luka, samo trebamo biti sto posto sigurni da nas je ispalio Bog, a ne onaj drugi.

to stalno moramo dokazivati i uvjeravati se....da smo na dobrom putu naravno....ali ako slušamo intuiciju i unutarnji glas razuma, onda su mogućnosti za pogrešku svedene na minimum....nadam se da razumiješ

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lip 2012 13:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Dobrodošao slavonac.. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 14:25 
Odsutan

Najljepsi pozdrav svima,i neka je mir Boziji s vama.Ja sam 20-o godisnji musliman,koji zeli da se konvertuje,svjestan gresaka puta kojim je do sada isao.

Rodjen sam u jako religioznoj islamskoj porodici,i izucavo sam Islam jos od 7-me godine.Svjestan odredjenih cinjenica,svatio sam,da to nije put Istine.Sada sam jako zbunjen.Zelim biti vjernik,oduvijek sam bio,ali kojim putem ici?

Citao sam Stari i Novi zavjet,pa sam zbunjen,zasto se u Starom zavjetu Bog naziva Jahve,a u Novom Isus sebi pripisuje jedinstvo sa Bogom??Da li je Isus Bog,Sin Bozji ili oboje??Ako je oboje koje je onda pravo Bozje Ime Jahve ili Isus??

Imam dosta sumnji,i dvojim,kojim putem dalje??Krscanstvo me privlaci,ali opet imam ova pitanja na koja ne znam odgovor.Vjerujem u Isusa,ali ne znam koji je Njegov ispravan status??Bog,Sin Bozji ili nesto trece??Molim vas da mi pojasnite osnove krscanskog vjerovanja,kao prvi korak mog puta ka Istini.

Znam da je pitanja i previse,oprostite mi zbog toga,i hvala vam unaprijed za odgovore,i pomoc koju cete mi nadam se pruziti u otkrovljenju Istine.Neka je Bozji mir i blagoslov na sve vas.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 15:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Pet glavnih istina:..........tj osnove krscanskog vjerovanja.

1-Samo je jedan Bog,a tri su božanske osobe:Otac Sin i Duh Sveti

2-Bog je sve stvorio,sve uzdrzava,svom upravlja

3-Duša je covjecja besmrtna

4-Sin je Božji postao čovjekom i otkupio nas svojom smrću na križu

5-Bog ce dobro nagraditi vjecnom nagradom,a zlo kazniti vjecnom kaznom.

Isus je Bog i Sin Božji,to je ista osoba.
Evo nadam se da sam malo pomogao.

Sto je se tebi najvise svidjelo kod Isusa kada si citao o njemu u Novom Zavjetu?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 17:19 
Odsutan

sluga napisao:
Pet glavnih istina:..........tj osnove krscanskog vjerovanja.

1-Samo je jedan Bog,a tri su božanske osobe:Otac Sin i Duh Sveti

2-Bog je sve stvorio,sve uzdrzava,svom upravlja

3-Duša je covjecja besmrtna

4-Sin je Božji postao čovjekom i otkupio nas svojom smrću na križu

5-Bog ce dobro nagraditi vjecnom nagradom,a zlo kazniti vjecnom kaznom.

Isus je Bog i Sin Božji,to je ista osoba.
Evo nadam se da sam malo pomogao.

Sto je se tebi najvise svidjelo kod Isusa kada si citao o njemu u Novom Zavjetu?

Hvala za odgovore ;)
A,kod Isusa mi se svidja cijela njegova biografija.Upravo poredjenje Njega i Muhammeda,je jedan od razloga,zasto sam se okrenuo novom putu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 17:44 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Isa napisao:
Rodjen sam u jako religioznoj islamskoj porodici,i izucavo sam Islam jos od 7-me godine.Svjestan odredjenih cinjenica,svatio sam,da to nije put Istine.Sada sam jako zbunjen.Zelim biti vjernik,oduvijek sam bio,ali kojim putem ici?

Isa...jos nisam srela ,musleme koji su odgojeni u islamskoj vjeri ,da su odjednom zbunjeni...?Gdje ti to zivis?
Prije nego kazem bilo sta lose..Molim te kazi mi ,tko je za tebe Alah ,i sta islan naucava svakom ,muslimanu...Sa 20 godina,moras znati mnogo toga..
Zao mi je ,ali tvoj post , mi je totalno nejasan?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 21:16 
Odsutan

Isa napisao:

Citao sam Stari i Novi zavjet,pa sam zbunjen,zasto se u Starom zavjetu Bog naziva Jahve,a u Novom Isus sebi pripisuje jedinstvo sa Bogom??Da li je Isus Bog,Sin Bozji ili oboje??Ako je oboje koje je onda pravo Bozje Ime Jahve ili Isus??

Zanimljivo mi je ovo..Netko tko cita SZ i NZ..cita ga onda cijelog,ili vecinu....a u njemu citajuci nalazi odgovore..
Jahve znači - "Onaj koji jest. "
1. Reci: "On je Allah - jedan! 2. Allah je Utočište svakom! 3. Nije rodio i rođen nije, 4. i niko Mu ravan nije! "
Allah (arapski: الله Allāh) je arapska riječ za Boga u islamu.

Hrvatski prijevodi Svetog pisma slijedili su običaj prisutan u Katoličkoj Crkvi da se ovo ime prevodi riječju „Gospodin“, a nekad i „Bog“, ovisno o kontekstu. To je do danas ostalo pravilo u liturgijskim tekstovima Katoličke Crkve u Hrvata. Ipak, u prijevodu Biblije iz 1968. (tzv. Zagrebačka Biblija, Stvarnost, Zagreb) ovo se ime donosi kao „Jahve“, što je u skladu s posljednjim znanstvenim istraživanjima o mogućim izgovorima toga imena. Isti oblik ovo ime ima i u Jeruzalemskoj Bibliji (Kršćanska sadašnjost, Zagreb 1994.)
http://hr.wikipedia.org/wiki/Tetragram
http://www.katolik.hr/krscanstvomnu/ptr ... 8-boje-ime

Citat:
Imam dosta sumnji,i dvojim,kojim putem dalje??Krscanstvo me privlaci,ali opet imam ova pitanja na koja ne znam odgovor
.
Kada nekoga nesto privlaci dragi Isa,onda on nema sumnje..Ono sto privlaci ,covjeka tjera da krene u potragu za tim..bas iz razloga ,da bude siguran u ono sto trazi..

Citat:
Vjerujem u Isusa,ali ne znam koji je Njegov ispravan status??Bog,Sin Bozji ili nesto trece??)

Razmisljam cijelo vrijeme,i nikako mi ne ide u glavu..da vjerujes u Isusa,a ne znas tko je ON?Da u nesto vjerujes, moras imati argumente..U kakvog Isusa ti vjerujes..Oprosti mi,ali me ovo ne ostavlja nikako ravnodusnom.."mlakom"

Citat:
Molim vas da mi pojasnite osnove krscanskog vjerovanja,kao prvi korak mog puta ka Istini.

Kako je moguce vjerovavati u Isusa..a da ne-( znam koji je Njegov ispravan status??Bog,Sin Bozji ili nesto trece??
Citat:
Znam da je pitanja i previse,oprostite mi zbog toga,i hvala vam unaprijed za odgovore,i pomoc koju cete mi nadam se pruziti u otkrovljenju Istine.Neka je Bozji mir i blagoslov na sve vas.

Neka te Bog obilno blagoslovi ,i Milostivi Alah neka ti bude svjedok i na pomoci...
Ja ne mogu da vjerujem da si musliman...Isa..

Molim Boga da mi bude milostiv i da mi oprosti ako sam u zabludi i grijesim...
BTB :b130:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 21:18 
Odsutan

Allah (arapski: الله Allāh) je arapska riječ za Boga u islamu.

Muslimani cijelog svijeta koriste arapsku riječ "Allah", i često dodaju subhanehu ve te´ala što znači "slavljen je On i Uzvišen", mada mogu koristiti i domaću riječ za Boga. Allah, subhanehu ve te´ala, ima 99 imena, kako je objašnjeno u jednom Hadisu. Allah je isti Bog u kojeg i Kršćani i Jevreji vjeruju. Važno je napomenuti da kršćani i jevreji iz arapskih zemalja Boga zovu, Allah. Dalji razvoj riječi je išao: El- Eloah(- Elohim pl.)- Elloah- Ellah- Allah.

Židovi/jevreji nisu zapisivali tu riječ već samo JHV (Hebrejsko pismo nema samoglasnike) što se čita JAHVE, a Jahve znači "Gospodin". Jer nisu izgovarali ime Gospodina kada su čitali naglas knjige.
Kaligrafska izvedba imena "Allah"
Tako da izjava: Allah je Jedan, Svemogući i nema drugog boga osim Njega. vrijedi za sve tri velike religije: Kršćanstvo, Islam i Židovstvo/Jevrejstvo.
"I znaj da nema Boga osim Allaha." (Kur'an,)
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo, Milostivog, Samilosnog Vladara Dana sudnjeg, Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo! Uputi nas na Pravi put, na Put onih kojima si milost Svoju darovao, a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali! (Kur'an, El-Fatiha 1-7)

...Zovite Ga Allah ili zovite: 'Milostivi', a kako Ga god budete vi zvali, Njegova su Imena najljepša.
Kur'an
http://bs.wikipedia.org/wiki/Allah

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1081 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]