Jairova kći napisao:
Naggar,nemam pojma s kime ti tu uspoređuješ farizeje,ali farizeji su upravo bili oni koji su odlično se držali propisa a ljubavi o kojoj pričaš nisu pojma imali,niti su prihvaćali Isusa i njegova upozorenja i zahtijeve za preobrazbom tj metanoiom.Pero Kvržica,mene ne nagoni ništa,ja jednostavno... vjerujem...tj.intuitvno osjećam da su ukazanja istinita a naravno i po svjedočanstvima ostalih ljudi i ozdravljenjima,a vjera je dar božji koji se može primiti molitvom i ustrajnim istraživanjem,čitanjem,usporedbama u Bibliji itd. "Tražite i naći ćete" .Vjerujem i zato jer u cijelom svijetu postoji dosta Gospinih ukazanja i koja su skroz identična ia pogotovu jer su se dešavala u različitom vremenskom periodu.Vjerujem pogotovu zato jer šta ako Bog na sudu mene bude isitivao o tome.Jer Isus je rekao:"Ali ako ja po Duhu Božjem izgonim đavle,zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje.Zato kažem vam,svaki će se grijeh i Bogohulstvo oprostiti ljudima,ali rekne li tko protiv Duha Sv.neće mu se oprostiti ni na ovom ni na ovom svijetu!" Matej 12. Ko pozaje Bibliju zna da je to grijeh ne vjerovanja da Bog SAMO PO DUHU SV. ozdravlja,liječi,obraća i potiče na molitvu i to s trajnim pozitivnim poslijedicama po čovjeka, zauvijek i za vječni život.Eto,toliko od mene...
Ti intuitivno osjećaš, i šta sad?
Ako te Bog na sudu bude ispitivao o tome, a zašto bi te ispitivao kad Crkva ne obvezuje vjernike da vjeruju u privatne objave. To ne spada u polog vjere, fidei depositum. Tu govorimo o priznatim objavama, Međugorje ne spada u priznatu objavu. Kažeš ko poznaje Bibliju, a jel Crkva zna Bibliju ili ne zna?
Zasad vrijedi non constat de supernaturalitate, najsvježiji primjer je da u SAD-u je "vidiocu" zabranjeno da drži neki susret, što je meni skroz normalno. Službena hodočašća su zabranjena.
Dok Crkva ne kaže constat de supernaturalitate vrijedi sve ovo ša sam već naveo, ili ako bude constat de non supernaturalitate onda je stvar očita.