|Petak, Svibanj 24, 2024

Molitva za bolesne 

moliva-za-bolesne

‘Tvoja te vjera ozdravila, idi u miru’, Njegove su rije─Źi. One su ┼żive i pouzdane i mogu se primijeniti i danas.

I donosili su mu sve koji bolovahu od najrazli─Źitijih bolesti i patnja – opsjednute, mjese─Źare, uzete – i on ih ozdravlja┼íe. (Mt 4,24)

Kako moliti za ozdravljenje?

Svoju bolest donesi Gospodinu koji ozdravlja i predaj mu je s vjerom. Isus te ljubi i ┼żeli te ozdraviti i to ve─ç kad moli┼í ili kasnije.
I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali. (Iv 5,15)
Kada povjeruje┼í da te Gospodin izlije─Źio, ne ustru─Źavaj se to posvjedo─Źiti i pred drugima. Sjeti se ┼żene koja je bolovala od krvarenja. Kada je osjetila ozdravljuju─çu silu koja je izi┼íla iz Isusa, pred narodom je posvjedo─Źila kako Ga je dotakla i istog trenutka bila ozdravljena od svoje bolesti (v. Lk 8,47).

Ali neka ište s vjerom, bez ikakva kolebanja. (Jak 1,6)

Moli ovako:

Gospodine Isuse, ja vjerujem da me ljubi┼í. Klanjam Ti se i slavim Te kao moga jedinog Gospodina i Gospodara. Molim Te da me ozdravi┼í od moje bolesti i da me potpuno oslobodi┼í. Stavi svoje probodene ruke na moju glavu da Tvoja ozdraviteljska sila pote─Źe mojim tijelom, da bolesni dio mog tijela osjeti izvanrednu snagu Tvog dodira koji ozdravlja. Oja─Źaj me Gospodine da mogu hoditi Tvojim putovima i sve svoje obveze obavljati u skladu s Tvojom svetom voljom. Slavim Te Isuse, hvala Ti Isuse! Aleluja! (Ako ┼żeli┼í, ponovi molitvu vi┼íe puta).
Poslije molitve za ozdravljenje pokušaj provesti jedno vrijeme slaveći Isusa i moli u jezicima ako imaš taj dar.

Preporu─Źujemo jo┼í: